fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories
mountainbike resa tjejer sverige

12-14/8 Mountainbike med guldkant, fortsättningsnivå – flera platser kvar

12-14/8 Mountainbike med guldkant, fortsättningsnivå

 • Har du cyklat mtb ett tag och känner dig säker i snäll terräng och är redo att utveckla din cykling och ha kul, och vill cykla med andra tjejer?
 • Vill du åka på en mountainbikehelg där du utmanas, men det också finns tid för gött häng, god mat, fjällbad och bubbel?

Om ja och ja, – häng med oss på mountainbikehelgen i mitten på augusti, den sorts cykelhelg vi längtar efter! Vi vill visa dig några av Åres härligaste stigcyklingsetapper, utveckla din teknik, träna på klurigheter i peppande och tillåtande miljö där det finns utrymme att växa och att våga mer utan hets. Som alltid hos oss ser vi till att det är hög coach-närvaro och vi adderar guldkant i form av härligt och gott käk och omtanke i detaljer.

mountainbike resa tjejer sverige

Innehåll MTB-resa, fortsättningsnivå för tjejer 2022:

 • Två pass om dagen, vi cyklar både flowiga leder och övar kluriga sektioner för att förbättra teknik och för att våga lita på att cykeln rullar över det mesta. 
 • Mjuk rörlighetsträning/after bike kompletterar cyklingen!
 • Cykling på nybyggda mountainbikeleder med velodromkurvor, sten-stök och spång, samt cykling på fjället.
 • Magiskt vacker miljö med fin utsikt på många av platserna vi vistas på
 • Mest tid läggs på att cykla, käka gott, bada och hänga –  inga föreläsningar om optimering av olika slag. 
 • Helpension med 3-rätters middagar ink dryck. (Även vin och bubblor, om du vill, ingår)
 • Boende i stort skilodge i Åre Sadeln – i princip PÅ cykellederna. Max 12 platser. Del i dubbelrum/flerbäddsrum 
 • Minst 6 personer, max 12!

FÖR VEM/FÖRKUNSKAPER – fortsättningsnivå (obs – inte expert!)

 1. Vi tänker oss att du känner dig trygg att cykla smal singletrack utan rötter, och bekväm med att cykla halvsmal stig med rötter och sten/halvstökig terräng.
 2. Kanske att du cyklar med cykelskor och spd i vanliga fall (vi vet att det finns de som inte gör det, så det är inget krav).
 3. Du har cyklat spång förut och kan balansera dig och din cykel på spång som består av två brädor.
 4. Du har eller har tillgång till en heldämpad cykel att ta med dig/hyra på helgen!

Helgens essens är att cykla nya stigar, i fjällmiljö,  med andra peppade tjejer med grunderna på plats. Du behöver inte kasta dig obehindrat ut över stup med stenar, upp på supersmal spång högt upp eller cykla downhill. Du behöver inte vara ”modig” men veta att du egentligen klarar mer än vad du oftast vågar på egen hand! 🙂  Vi kommer cykla stigar och rundor som är bitvis härligt flowiga singletracks, ibland stökiga med rötter och här och där utmanande backar utför och uppför, vi kommer cykla uppe på fjället och inne i skogen, längs forsande vatten och pausa för lunch och gofika.

Schema mountainbike med guldkant 12-14 augusti – endast 12 platser, boka i tid!

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! Vi tänker att fler än vanligt reser till oss denna helgen i bil, eftersom det är härligt att cykla på egen cykel, det ger också möjlighet att cykla på ännu fler platser och få med sig alla cyklar. 

11/8 – Torsdag. Vill du kan du anlända under torsdagen, många tycker det är en härligt lugn start att vara på plats dagen innan vi startar ”på riktigt”. Vakna i huset, äta frukost och ja, vara på plats helt enkelt! Enkel middag ingår, ni lagar gemensamt. Extra natt, transfer från Åre station om det behövs och middag, frukost fredag morgon för 350 kr. Du väljer ankomstdag torsdag i anmälan!

12/8 Fredag – Hej och välkommen – nu testar vi nya fina stigar!

 • Vaknar du på tåget äter du frukost där och klär dig för cykling. Du hämtas med bil på Åre tågstation.
 • 8.00 Frukost i Sadeln om du vaknat där. Efter att tågresenärer anslutit har vi kort genomgång, lär känna varandra, cyklar hämtas ut om de hyrts.
 • Förmiddag: Teknik i velodromer, över sten och hitta ditt flow! Cykling på byggda mountainbikelederna i Björnen/Sadeln
 • Vällagad lunch hemma, 5 meter från mountainbikeleden.
 • Eftermiddag: Mer mountainbike. Vi utmanar oss utför och uppför, på spång, på fjällsidan – rolig cykling i terrängen!
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans. Kanske ett bad i fjälltjärn?

13/8 Lördag – Flowig stig, lite mjölksyrafest uppför, härliga utförslöpor med grym utsikt. Vi upptäcker mer av ÅRE!

 •  Frukost hemma i huset.
 • Förmiddag: Cykling på Åreskutan, utan att det blir downhill, vi utmanar utför och uppför, på smalare stig och cyklar på kalfjäll och på fjällsida. 
 • Lunch: Lunch utomhus på fjället, med i ryggsäcken.
 • Eftermiddag: Vi fortsätter cyklingen med vacker utsikt och både uppför och utför på fin stig och led. Kanske lägger vi in ett bad i Ullån bland klippformationer, innan. vi vänder hemåt? Vi tar dagen som den kommer, helt enkelt!
 • Mjukt dynamiskt stretchpass efter cyklingen. 
 • Kväll: Relax och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans. Bubbel!

14/8 Söndag – en utflykt till Vålådalen, alternativt en annan rolig sträcka på cykelavstånd från boendet!

 • Frukost i huset
 • Mountainbike, ca 10-13 km kul cykling. Antingen i vår närmiljö eller ca 30 minuters transfer bort. Vi anpassar efter gruppens vilja och vilka möjligheter som finns att förflytta oss. 
 • Lunch, vällagad mat hemma alt ute, sedan mer cykling hemmavid, eller transfer tillbaka för after bike!
 • Eftermiddag: After bike, gemensam samling. Vi avslutar runt 14.30! Transfer för de som behöver ner till Åre station vid 15.

Den fantastiska blandningen av träning, coachning, härliga människor och god mat var det bästa. Så allt, då?! 🙂

Pris:

4995 kr, inklusive all träning och guidning, där coachen är med dig stor del av helgen, lyxen att vara en liten grupp om max 12 personer, helpension tre dagar varav middagarna är 3-rätters, två nätters boende, dryck till maten (vin, bubblor etc), transfer inne i Åre.

Behov att anlända torsdag em/kväll och boka på TORSDAG natt: 350 kr tillägg.

Cykelhyra? Rekommenderar att hyra cykel på Björnen skicenter då det ligger nära boendet. Hyr du cykel inne i Åre ansvarar du själv för att hämta och lämna denna, eller ordna så att de kan transportera cykeln till vårt boende! Vi rekommenderar heldämpad cykel till denna helg.

TRAILPASS: Kostar 100 kr/dag, troligtvis behövs 2 dagars kort, köps via Skistar på webb och kan laddas på hemma på befintligt skistarpass, eller köps på plats i Skistars automat i Björnen (där vi cyklar dag 1). Du ansvarar själv för att ha giltigt trailpass.

Anmälan: Flera platser kvar, välkommen!

Mountainbike med guldkant 12-14/8 2022 - Anmälan

Välkommen till Åre - vi ser fram emot att lära känna dig! Anmälan är bindande, betalningssätt faktura, fakturan skickas med betaldatum ca 1 månad innan evenemanget. Helgen är anpassad efter tågets tider! Minsta deltagarantal är 6, maximalt deltagarantal är 12. Bekräftelse kommer till din e-post, kolla i skräpposten om den inte dyker upp!
 • Hit kommer bekäftelser och informationsmail, samt faktura. Var noga!
 • Mitt faktureringssystem behöver din postadress - och det är bra att se från vilka städer deltagarna kommer, om det kan vara aktuellt med samåkning etc!
 • Det är bra om vi har ditt mobilnummer, om vi behöver fråga något eller komma i kontakt innan/under träningsresan. Aldrig sms-utskick!
  Du anger din dubbelrumskompis om du har en i nästa steg. Priset inkluderar all träning och coachning, helpension, transfer från och till tågstationen i Åre på våra transfertider. Vi bor i fantastiskt fin och stor fjälllägenhet, max 12 pers/ 178 kvm. Sängarna är antingen dubbelsäng, enkelsäng, våningssäng. Tre vardagsrum, tre toaletter, fyra duschar och bastu, huset är lugnt, vilsamt och rymligt!
 • Ange som laktos, skaldjur, vegetariskt etc, (ej matpreferens)
 • Betalning med faktura alt i webshop - länk till betalning skickas till dig på e-post, du betalar inte nu direkt vid anmälan utan senare! Anmälan är bindande direkt du skickar in anmälningsformuläret. Betalningsdatum några veckor/någon månad innan helgen, var inte orolig, din anmälan gäller! Du får bekräftelse på din anmälan till din e-post, kolla skräpposten om den inte dyker upp!

  Vid händelse av skada/sjukdom är det bäst att ha en reseförsäkring. Även försäkringen "Startklar" fungerar för idrottsevenemang likt detta. Startklar ersätter till 2500 kr, jag rekommenderar därför att också ha en bra reseförsäkring i sin hemförsäkring, eller en tilläggsförsäkring - då brukar alla deltagare får tillbaka 100% av investeringen i resan, om förhinder/skada skulle göra att du inte kan delta som planerat.
 • 0,00 Kr

Ledare: Jessica Partin

Utbildad Fjälledare/Vildmarksguide från Åre vildmarksutbildning. Cykelguide och löparguide som njuter av fjället alla årstider, om vintern toppturar hon och jobbar internationellt som guide. Jessica leder dig med lugn hand och älskar att inspirera till mer fjälliv! Inkluderande, nyfiken och sprallig!

Guide 2: Om det blir fullbokat tillkommer förmodligen en cykelguide som hakar på under just cykelpassen, för er guldkants skull! Vi värnar om små grupper!

Boendet:

Du bor i fint skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har hög standard med  3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar ett sovrum med dubbla våningssängar, plus ett litet loft där en person kan sova om den vill, dock ej medräknat i antal bäddar.

Boendets sängplatser fördelas ut allteftersom, kompisar som reser tillsammans har förtur till dubbelsängsrum. Priset är detsamma oavsett sängplats, givet att vi vistas väldigt lite tid i säng – och alla har tillgång till hela huset i övrigt.

Utrustning och väderlek:

Ljusa kvällar och fjällblomster i blom. Vi tar oss till de platser som är vackrast för stunden! Vädret kan vara varmt och somrigt, eller lite friskt och ombytligt som en vårdag.

Utrustning: Heldämpad cykel, cykelbyxor, ev knäskydd om du vill, cykelhjälm, skor. Smidig ryggsäck/löparväst, skaljacka/vindjacka som tål vind och nederbörd, värmeplagg. Långärmad och kortärmad tröja, thermos/vattenflaska för ca 1 l dryck, matlåda + bestick, kåsa. Mjuka kläder att hänga i. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

Cyklar kan förvaras inomhus i hall/på balkong, ta med ordentligt lås!

Resa till oss:

Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag 11/8 – återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå 15.50!

Nattåg från Göteborg till Åre torsdag 11/8 återresa söndag eftermiddag

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Du kan självklart också resa med bil eller med flyg. Parkering vid boendet finns. Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, se nedan rubrik ”transfer”. (vi ger ej transfer från Östersunds flygplats). Resa med bil: Parkeringsplats finns vid boendet! Om fler sällskap rest med bil kan det ge möjlighet till spontana utflykter utanför tänkt schema.

SJ och tågbiljetter: ”tågbiljett ej valbar/banarbete planeras”

När det står Ej valbar så har SJ inte släppt biljetterna så långt fram i tiden ännu. Här kan du hitta information om  bokningsperioder.

Står det Banarbete planeras i tidtabellen så är avgången tillfälligt spärrad för bokning då det planeras för banarbete. Detta har varit vardag för oss i Åre de senaste vårarna, SJ har prioriterat helgtrafiken – och det har faktiskt alltid blivit så att tågen gått.  När kommer det gå att boka biljetter om banarbete planeras? SJ svarar såhär: I nuläget har vi inget datum på när planeringen är klar och när vi kommer kunna släppa biljetter till försäljning.

Tips! Gå med i SJ’s prioklubb, då får man mail när biljetter släpps. Testa att göra bokningen med jämna mellanrum framöver för att se när det är bokningsbart. DET BRUKAR ORDNA SIG MED TÅGEN! 

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Fredag morgon, när nattåget rullar in ca 08.58, avresa direkt.
 • Eftermiddag på avresedagen söndag, ca 15.00.

Kommer du torsdag kväll, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än sommartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

Varmt välkommen till Åre!

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00