fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories
turskidor resa 2022

27-30/1 Turskidor & vinterupplevelser, nybörjarvänlig vinterhelg – 12 platser kvar

Varmt välkommen till 100% fjällupplevelse i Södra Årefjällen. Vi går med turskidor på fjället, upplever en annan slags fjälltid bortom längdspår och liftar, låter ledkryssen visa oss en ny riktning.  Tillsammans med andra tjejer kan du njuta av vidder, fjälluft och att vara närvarande.

Se fram emot tre heldagar med maxad upplevelse utomhus, exempelvis att avsluta en eftermiddagstur med fika och kaffe runt elden!

Vi går på turskidor alla dagar, längsta turen är ca 18 km, vi blandar terräng och ser till att både utmana oss och njuta! (turskidor = skidor bredare än längdskidor, man går på vinterled, ibland delvis i preparerade spår. Det är inte som slalomskidor med stighudar upp och susa ner utanför preparerad pist, den sortens skidåkning kallar vi för TOPPtur)

turskidor resa 2022

Turskidshelg för tjejer – vinterupplevelse och outdoor boost:

 • Fjällvett och luncher ute.
 • 3-rätters middagar ink dryck. Guldkant helt enkelt!
 • Nybörjarvänligt – du behöver inte ha erfarenhet av turskidor, men behöver kunna åka längdskidor skapligt och ha kondition att vara ute i rörelse i 2-3 h. 
 • Boende i trevligt fjällpensionat. Del i dubbelrum, trippelrum, fyrbäddsrum samt några enkelrum finns. Allt på plats ingår.
 • Torsdag em till sön em i januari. Ger oss mer orörda fjällvidder och fantastisk natur, ingen trängsel i sikte! TID för DIG!
 • Hela resan är anpassad efter tågtider, att resa hit hållbart är enkelt.

FÖR VEM? (max 12 deltagare, välkommen ut!)

Resan är för tjejer som trivs utomhus och vill upptäcka vinterfjället i tryggt och trevligt sällskap. Du kan vara nybörjare på turskidor men behöver ha träningsvana och kunna åka längdskidor på grundnivå. Vi anpassar nivån efter gruppen och alla som är med ställer upp på att det är laget före jaget, det brukar bli toppenfin gemenskap!  Turat förut? Varmt välkommen du också! Turskidor är ingen ”träningsform” utan ett sätt att vara ute i, och upptäcka naturen. Vi har ambitionen att vara ute länge och anpassar turerna efter väder och vind.

Du kan resa ensam eller med en vän, ni kan till och med bo tillsammans men vara med på olika reseinriktningar, om din vän exempelvis hellre åker på resan för längdåkningsfokus samma helg! 

Turskidor & fjällupplevelser 27-30 januari 2022 INNEHÅLL: (12 platser kvar)

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! 

Torsdag 27/1: 

 • Hämtning av utrustning om du hyrt i byn, vi ombesörjer detta under dagen innan du anländer.
 • ca kl 16: Välkomstmellis, vi lär känna varandra – hej och välkommen!
 • Lär känna dina turskidor, ta en kortare runda runt fjällpensionatet – eller använd eftermiddagen åt att jobba klart på distans och logga ut från vardagen!
 • Kväll: Middag (varmrätt), bastu om man vill och tid att bara vara.

(Kommer du inte loss på torsdagen finns möjlighet att ansluta fredag morgon, då tar du en taxi till boendet från stationen i Undersåker och hänger med från frukost! )

Fredag 28/1

 • Frukost (ca 8) med blandat gott
 • Förmiddag (ca:9.30 / 10): Vi väljer bästa turen för dagen och njuter av fria fjällvidder! Direkt från boendet eller med kortare transport. 
 • Sen lunch: Vällagad mat hemma
 • Eftermiddag:  Tips kring att tura (ruttplanering mm) och en kortare skidtur där vi tränar/leker teknik med avslutande fika och mys runt eld, varmt att dricka till. 
 • Kväll: Bastu, badtunna med frivilligt snöbad och hemmamys, 3 rätters middag inklusive dryck. 

Kanske får vi pangväder? – Oavsett så gör vi det bästa av våra dagar tillsammans!

Lördag 29/1

 • Frukost med blandat gott
 • Förmiddag: Långtur & fjällupplevelse med vidunderlig utsikt. Vi väljer bästa turen för dagen och lär oss mer om fjällvett
 • Lunch: Planerad till kåta på fjället i skydd från vind och väder, medhavd i ryggsäck.
 • Eftermiddag: Fortsatt skidåkning, sedan hem för mjuk stretch, reflektionsövningar – tid för dig.
 • Kväll: Bastu med frivilligt snöbad och hemmamys, 3 rätters middag inklusive dryck

Söndag 30/1

 • Morgonyoga – mjukt dynamiskt flow
 • Frukost med blandat gott
 • Förmiddag: Vi går på ny tur och känner hur vi utvecklats i teknik och säkerhet!
 • Lunch, lagas ev tillsammans ute på stormkök/muurikka och du får matlagningstips för nästa utematlagning! (temperatur ute blir avgörande för denna aktivitet)
 • Eftermiddag: Tid för umgänge, recap, avslutning, transfer till eftermiddagståg. Avresa om du rest med bil.
 • ca 15.50 – tåg hemåt! – du är förmodligen hemma sent söndag kväll

PRIS:

 • 5695 kr, del i dubbelrum
 • 5495 kr, del i trippel eller fyrbäddsrum
 • 6195 kr, enkelrum

Priset är inklusive helpension i tre dagar, 3 nätter, all träning, coachning och guidning, middag torsdag, 3-rättersmiddagar fredag och lördag, all dryck (alkohol ingår), 3 vällagade luncher, 3 frukostar,  spårkort fred-sön och transfer på våra transfertider, samt transfer mellan boende och fjälleder vid behov. Inkluderar också lyxen att vara en liten grupp om max 12 deltagare!

 • RESER DU MED KOMPIS/AR: Namnge dessa i anmälan, så hamnar ni i samma rum – välj dubbelrum om ni är två, välj flerbäddsrum om ni är fler!
 • RESER DU PÅ EGEN HAND MEN ÄR ÖPPEN ATT DELA RUM? Välj 3-4 bäddsrum i anmälan!
 • ENKELRUM: Några enkelrum finns.

Vi fördelar alla rum allt eftersom bokingar kommer in och gör alltid vårt bästa för att du ska sova som du önskade vid anmälan!

ANMÄLAN: 12 platser kvar – välkommen!

27-30 januari 2022. Turskidor & fjällupplevelser - Anmälan!

Välkommen till oss på Outdoor stories - vi ser fram emot att lära känna dig! Anmälan är bindande, betalningssätt faktura, alt betalning med kort i webshop, som vi hoppas rulla ut i december 2022. Fakturan/länk till webshop skickas med betaldatum ca 1 månad innan evenemanget. Helgen är anpassad efter tågets tider, men det går också utmärkt att åka bil till oss! Minsta deltagarantal är 5, maximalt deltagarantal är 12. Bekräftelse kommer till din e-post, kolla i skräpposten om den inte dyker upp!
 • Hit kommer bekäftelser och informationsmail, samt faktura. Var noga!
 • Mitt faktureringssystem behöver din postadress - och det är bra att se från vilka städer deltagarna kommer, om det kan vara aktuellt med samåkning etc!
 • Det är bra om vi har ditt mobilnummer, om vi behöver fråga något eller komma i kontakt innan/under träningsresan. Aldrig sms-utskick!
 • Du anger din dubbelrumskompis om du har en i nästa steg. Priset inkluderar all träning, helpension på fjällpensionatet i Edsåsen, som Outdoor stories hyr denna helg, transfer från och till tågstationen i Undersåker enligt de tider som står på transfersidan, om du anmält transfer i tid. Huset är lugnt, vilsamt och rymligt. De flesta rum har toalett och dusch på rummet, några rum har detta i korridor, dock delat på ett fåtal personer.
 • SUPERGREJ med pensionat och att vi har fler längdläger på olika förkunskapsnivåer samma helg! Detta innebär att du kan dela rum med en kompis som åker skidor på en annan nivå och anmält sig till annan resa än du detta datum, och ni kan ändå bo tillsammans!
 • Ange som laktos, skaldjur, vegetarian, vegan etc, (ej matpreferens "gillar inte banan"). Om nötallergi, var extra noga att berätta om den är luftburen!
 • Betalning med faktura. Anmälan är bindande direkt du skickar in anmälningsformuläret. Fakturering sker manuellt, vi fakturerar med betalningsdatum några veckor/någon månad innan helgen, var inte orolig, din anmälan gäller! Du får bekräftelse på din anmälan till din e-post, kolla skräpposten om den inte dyker upp!

  Betala med kort? Vi hoppas få till betallösning med kort under december 2022, vi går ut med informationen och du kommer då kunna välja att att istället betala med kort.
  Vid händelse av skada/sjukdom är det bäst att ha en reseförsäkring. Även försäkringen "Startklar" fungerar för idrottsevenemang likt detta. Startklar ersätter till 2500 kr, jag rekommenderar därför att också ha en bra reseförsäkring i sin hemförsäkring, eller en tilläggsförsäkring - då brukar alla deltagare får tillbaka 100% av investeringen i resan, om förhinder/skada skulle göra att resan inte kan genomföras.
 • 0,00 Kr

Bland det bästa var att man bara kunde hänga med, allt var så välplanerat och redo för oss. Och alla skratt!!!! Bra mix av proffsighet och personligt från ledarna.

Ledare:

Amira Wiander:

Fjälledare som pendlat mellan Jokkmokksfjällen och Dalarna men som nu slagit sig ned i Åredalen. Är ursprungligen från Stockholm men omvändes illa kvickt efter utbildningen till guide och som nu inte kan leva utan fjällen. Friluftslivet är som bäst när det finns tid att möta naturen och varandra, med kokkaffe, hundkompisen och krispigt vita vinterdagar. Trivs med att sova ute året runt. Vill gärna utmana dig till att prova nytt inom trygga ramar, där man tillsammans har roligt, får njuta av att vara ute och lära sig mer! Vi ses på fjället!

Stretchpass hålls av Sofia Bursjöö. Erfaren träningsresearrangör, personlig tränare, skidcoach och gruppträningsinstruktör och grundare av Outdoor stories. Årebo.

BOENDET OCH MATEN:

Vintern 2022 har Outdoor stories hyrt Edsåsens fjällpensionat! Ett boende modell större med nya möjligheter och en egen träningssal som tidigare varit ett kyrkorum! Enbart Outdoor stories gäster finns på pensionatet, och vi är max tre grupper samtidigt  – du hänger med din grupp, men kommer träffa på de andra gästerna i matsal och korridorer, vid bastu och badtunna.

Vi älskar mysigt lugn, gemenskap och tid tillsammans och tycker mycket av magin sker i erfarenhetsutbytet. Vi vill vara för oss själva men samtidigt ge fler chansen att hänga med oss. Därför blev det fjällpensionat! Hos oss är alla med på att vi är på träningsresa för att må bra, vara nyfikna, lära nytt, koppla av och njuta en smula!

Frukost, lunch och middagar serveras i matsalen, bufféform, lagat med omsorg och omtanke för kropp och miljö av outdoor stories personal. Ofta vegetariskt, inte alltid, och självklart med anpassning efter allergier. Om du varit på resa hos oss tidigare och bott i 12-bäddshus i Sadeln har du varit med och lagat middagen i matlag, på pensionatet står personalen i köket, men vi välkomnar gärna våra deltagare som inte kan låta bli att hjälpa till att vispa en sås, dekorera ett långbord eller tända ljusen! Gänget som är på samma resa sitter med varandra vid långbord och vi schemalägger så att ni inte har exakt samma starttider.

Tänk på boendet, hänget, måltiderna som att du checkar in på en härlig stor kompisreunion med fjäll och skidtema, med möjlighet att dra sig undan på egna rummet, men utan ”hotellreception-hotellrestaurang-beställa från meny”, men med personal som vill göra allt för att du ska ha det bra och trivas – då hamnar du bra. Alla är del av den unika gemenskap vi brukar få till hos outdoor stories! Svårt att beskriva, vi tror du förstår?! Om inte, ring Sofia och ställ din fråga: 072-3062618

Fjällpensionatet har rum med olika antal sängplatser, de allra flesta rummen har egen toalett och dusch, ett fåtal rum vi nyttjar har rum med toalett/dusch i korridor.

 • Alla dubbelrum har antingen dubbelsäng eller två enkelsängar
 • Trippelrummen har våningssäng + enkelsäng, fyrbäddsrum har oftast två väggfasta våningssängar.
 • Enkelrummen är mindre rum med två enkelsängar i.

Mysigt och funktionellt, det finns gemensamma utrymmen för härligt häng i två vardagsrum. Bastu x 2 i korridor, 2 badtunnor i trädgården!

Villkor, vid händelse av sjukdom/förhinder etc

Vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande reseförsäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat. Anmälan = bindande bokning. Vi tillämpar de 48 friska symptomfria timmarna, innan resa till oss. Om du får förhinder och inte kan nyttja bokad plats kan du alltid sälja den vidare eller ge bort platsen till någon som åker i ditt ställe.

Länk till bokningsvillkor!

Utrustning som behövs till fjällturerna:

Utöver nedan lista kommer en packlista som är lätt att följa, men detta är det viktigaste delarna av den som du kan ha nytta av att ha sett innan!

 • Turskidor, stighudar, stavar och turpjäxor, går att hyra i Åre. Bokas i förväg hos uthyrningsföretaget Outdoor buddies, där vi har 10% rabatt – ett fullt paket med turskidsutrustning innehållandes skidor, pjäxor, stavar kostar 535 kr inklusive rabatt (för perioden torsdag-sönd) Paketet du hyrt kommer att vänta på dig vid boendet! Har du kängor till långfärdsskridskor brukar dessa passa bra, då behöver du bara hyra skidor! Vårt förslag är att du ringer till Outdoor buddies eller chattar med dem på messenger, för att få bästa möjliga hjälp och rätt grejer för DIG!
 • Ryggsäck för skidturerna, cirka 30 liter
 • Bra skalplagg – vindtät jacka och byxor som tål att vara i snö – låna eller hyr om du inte har ett bra ställ!
 • Förstärkningsplagg – dunjacka / fleecejacka / väst mm – att klä sig efter lager på lager är grejen!
 • Underställ, sockor, handskar, mössa/pannband
 • Bra solglasögon
 • Skidglasögon (goggles)
 • Extra varma vantar
 • Termos, 1 liter
 • Kåsa, matlåda och sked/gaffel att äta med
 • Vindsäck + lätt lavinspade (kan hyras – eller lånas av en vän?!) Dessa används för att praktisera fjällsäkerhetsteori och är viktiga! En vindsäck för 2-3 personer har en hyrkostnad på 202 kr hos Outdoor buddies för vald period. En spade kostar 72 kr/st att hyra!

Resa till oss, Transfer mm:

Vi håller till på Edsåsen fjällpensionat, med stor parkering om du/ni kommer i egen bil. Tågstationen att köpa biljetter till heter Undersåker station! Pensionatet är beläget ca 15 min bilväg från Åre, ca 5 km från Undersåker Tågstation. Google maps!

 • Dagtåg från Sthlm till UNDERSÅKER  torsdag 27/1, SJ med ankomst 13.49/14.29 /17.35 (och 20.35 – till sista tåget med ankomst 20.35 sker ingen transfer i Outdoor stories regi, middag löses på egen hand)
 • Dagtåg / Nattåg från Göteborg till Undersåker  torsdag 27/1
 • Nattåg från Sthlm, gbg/transporterar med ankomst fredag morgon – då bokar du taxi och ansluter till start – det blir tight och vi rekommenderar torsdag som ankomstdag.
 • Nattåg från Malmö-sthlm onsdag kväll – dagtåg till Undersåker, ankomst 14.29 torsdag
 • Hemresa Söndag 30/1, SJ avgång från Undersåker 16.02 // 16.30 //19.36 (obs till sista tåget 19.36 som är nattåg sker ingen transfer i Outdoor stories regi)

Om du åker nattåg, välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris! SJ släpper resor 3 månader innan avresa.

Behöver du sova en extra natt (ons/sön)? Oftast kan vi hjälpa dig – 350 kr per extra natt tas då ut, du sköter din transfer och dina måltider själv om du exempelvis reser till oss med ankomst på onsdagen!

TRANSFER:

Transfer från Undersåker station hjälper vi till att lösa för alla resenärer förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag 14.40  (för tåget med ankomst 13.49-14.30. Man hinner in på Ica strandbergs för att exempelvis köpa till lite snacks/mellis för helgen)
 • Torsdag 17.40 (för tåget med ankomst 17.35) – direkt till middag!
 • Söndag ca 15.15  på avresedagen söndag, anpassat för tåg 16.02//16.30
 • TRANSFER måste föranmälas till oss, du får mer information kring detta efter anmälan till helgen, alla som anmäler får transferplats!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Undersåker ombesörjer du själv, därefter kan du haka på vår transfer på transfertiderna. Vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

Ankommer du andra tider än ovan tar du taxi på egen bekostnad till Edsåsens fjällpensionat, vi rekommenderar Björn Olssons Taxi, 0647-50555.

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00