fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories
Processed with VSCO with k2 preset

Fjällmaraläger 18-20 juni 2021 – förbered dig för fjällopp med Natta Persson – 11 platser kvar

Fjällmaratonläger 18-20 juni – förbered dig för fjällopp & spring långt i Åre! – max 12 platser

Hos oss på Outdoor stories vill vi leverera stora upplevelser, en del av det är att vara en liten grupp. På detta rosade fjällmaratonläger som genomfördes första gången 2020 är det hög coachnärvaro och varje individ ges mycket plats. Vi springer fina leder och kronan på verket är långpass på Salomon 27k-banan, ett slags genrep på bansträckningen för ett av de fjällopp som går i Åre under fjällmaratonveckan i augusti. Utöver smart och härlig träning från kompetent coach samlas vi kring käk med guldkant: 3-rätters middagar, god frukost och till vällagade luncher!  Långpass firas med bubbel!
 • Långpass i fjällmiljö – på sträckningar där Åres fjällopp går
 • Höjdmeter och långa backintervaller
 • Lyxkant och gemenskap
 • Teknik utför och uppför
 • Rörlighet & styrka för löpare
 • Energiplanering för fjällopp
 • Boende i välutrustat skilodge i Åre Sadeln. Max 12 platser på resan, max 8 / boende på 178 kvm. Del i dubbelrum, allt på plats ingår, lyxen av att vara liten grupp, all träning, allt käk med vin till maten om man vill, transfer mellan orterna etc!
 • HÅLLBAR Träningshelg: Hela helgen är anpassad efter nattågets tider, att resa till Åre hållbart är enkelt.

För vem? (11 platser kvar)

Löparhelgen riktar sig till alla som är nyfiken på att springa ett fjällopp, förbereder sig för ett fjällopp eller helt enkelt gillar att springa långt i fjällmiljö utan tävlingsambitioner. Du bör klara att springa 15-18 km under ett pass med några få stopp. Estimerat kommer vi springa +50 km på tre dagar. Att jämföra fjällöpning med löpning på platt asfalt går inte, på löparhelgen anpassas farten efter terrängen samt efter gruppen. Vi kommer pausa och hämta andan/sänka pulsen flertalet gånger under turerna, men fjällmiljön är tuff – en viss hårdhet i löpning som kommer av regelbunden löpträning under längre tid bör du ha!

Både tjejer och killar är välkomna på löparhelgen, målet är härliga turer och att bygga för en genomförd fjällmara, kanske blir det ett distansrekord över en helg?!

Deltagarröster om vad som var bäst:

 • Sammantaget hur välordnat det var. Energin, upplevelsen, träningsglädjen, vacker miljö, god mat, fantastisk grupp… hela känslan!
 • Upplägget med blandning av superbra träning kontra lugn och harmoni.
 • Att få springa på fjället och träna tillsammans med likasinnade. Glädje och gemenskap. Miljöombyte och att få slippa allt ansvar kring logistik, middag etc
 • Ledarna var väldigt proffsiga och fick alla deltagarna att känna sig sedda och bekräftade.

SCHEMA Fjällmaratonhelg 18-20 juni:

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! 

17/6 – Torsdag – vill du kan du anlända under torsdagen, många tycker det är en härligt lugn start att vara på plats dagen innan vi startar ”på riktigt”. Välj då det alternativet i anmälan. Enkel middag ingår, självservering! (350 kr i tillägg)

18/6 Fredag

 • Nattåget rullar in – antingen vaknar du på det, eller i huset i Sadeln.
 • Du hämtas på Åre tågstation, körs till boende i Sadeln, vi äter frukost och lär känna varandra.
 • Förmiddag: Teknikträning uppför och utför – löpning ca 9 km på fjällsidan och invid forsande fjällbäck.
 • Vällagad lunch hemma
 • Eneri på långlopp – hur, vad, tänk och plan, ett härligt samtal om energi in helt enkelt lett av coach Natta
 •  Långa intervaller: Uppjogg och genomförande av lång intervall, du genomför intervallerna helt i eget tempo, med coach som hjälper dig med teknik och tänk. Ev avslutar du passet med bad i fjällsjö! Gemensam nedvarvning och mobilitet för löpare. 
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans, hälften av gänget fixar – andra hälften fixar kvällen därpå.

19/6 Lördag – långpassdag!

 • Frukost, tillredning av dagens lunch som tas med i löparryggsäck och kommer ätas på fjället.
 • Transport till startplatsen i Ottsjö
 • Salomon 27 k, den officiella banan springs som ett långpass, två coacher med ger möjlighet till två fartgrupper (i dessa håller vi ihop)! Lunchen intas under dagen!
 • Sen eftermiddag: Transfer tillbaka till boendet i Sadeln. Tid att se Åre by / Egen tid. (Hjälp med transfer)
 • Yinyoga för avslappning och återhämtning (lugn, inget avancerat!)
 • Kväll: Relax och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans. Vi firar dagens genomförande med bubbel!

20/6 Söndag

 • Långfrukost
 • Utflykt till Ristafallet, där vi springer kort recoveryjogg om ca 6 km // alt recoveryjogg runt fjälltjärnen Byxtjärn med dopp (vädret avgör!)
 • Vällagad lunch hemma i boendet
 • Löpstyrka – bästa tipsen för stark och skadefri löpning framåt
 • 15.00 Gemensam avslutning och hjälp med transfer till eftermiddagståg

 

Frågor? kontakta oss på hej @ outdoorstories.se eller på telefon 0723062618 (Sofia)

PRIS:

4795 kr, inklusive all träning och guidning, helpension tre dagar, två nätter, två 3-rättersmiddagar, all dryck (alkohol med bubblor och vin till maten ingår), transfer till och från Ottsjö, samt vattenfall/fjälltjärn och transfer inne i Åre på angivna tider och inte minst lyxen av att vara en liten grupp. Fakturan skickas med betaldtaum ca 2 veckor innan helgens genomförande.

Ankomst torsdag em/kväll, med extra natt: 350 kr tillägg.

ENKELRUM: Det finns 2 bokningsbara enkelrum på denna resa. Pris för enkelrum: 5350 kr (oavsett ankomstdag)

 

ANMÄLAN: (11 platser kvar)

Fjällmaratonhelg - för tjejer och killar 18-20/6 2021 - Anmälan

Välkommen till Åre - vi ser fram emot att lära känna dig! ! Anmälan är bindande, betalningssätt faktura, fakturan skickas med betaldatum ca 1 månad innan evenemanget. Helgen är anpassad efter tågets tider! Minsta deltagarantal är 7, maximalt deltagarantal är 12. Bekräftelse kommer till din e-post, kolla i skräpposten om den inte dyker upp!
 • Hit kommer bekäftelser och informationsmail, samt faktura. Var noga!
 • Mitt faktureringssystem behöver din postadress - och det är bra att se från vilka städer deltagarna kommer, om det kan vara aktuellt med samåkning etc!
 • Det är bra om vi har ditt mobilnummer, om vi behöver fråga något eller komma i kontakt innan/under träningsresan. Aldrig sms-utskick!
  Du anger din dubbelrumskompis om du har en i nästa steg. Priset inkluderar all träning, helpension, transfer från och till tågstationen i Åre och andra platser. Vi bor i fantastiskt fin och stor fjälllägenhet, max 8 pers/ 178 kvm. Max 2 pers/rum. Sängarna är antingen dubbelsäng, enkelsäng, våningssäng. Tre vardagsrum, tre toaletter, fyra duschar och bastu, huset är lugnt, vilsamt och rymligt!
 • Ange som laktos, skaldjur, vegetariskt etc, (ej matpreferens)
 • Betalning med faktura. Anmälan är bindande direkt du skickar in anmälningsformuläret. Fakturering sker manuellt, vi fakturerar med betalningsdatum några veckor/någon månad innan helgen, var inte orolig, din anmälan gäller! Du får bekräftelse på din anmälan till din e-post, kolla skräpposten om den inte dyker upp!

  Vid händelse av skada/sjukdom är det bäst att ha en reseförsäkring. Även försäkringen "Startklar" fungerar för idrottsevenemang likt detta. Startklar ersätter till 2500 kr, jag rekommenderar därför att också ha en bra reseförsäkring i sin hemförsäkring, eller en tilläggsförsäkring - då brukar alla deltagare får tillbaka 100% av investeringen i resan, om förhinder/skada skulle göra att du inte kan delta som planerat.
 • 0,00 Kr

Ledare:

Natalie ”prestera med Natta” Persson:

Natalie ”Natta” Persson är personlig tränare med konditionsinriktning, löpcoach och en fantastiskt härlig person! Till vardags hjälper hon andra atleter att presetara bättre genom att skriva deras träningsplanering, samt tränar själv mot högt uppsatta mål i triathlon. Hur man håller en bra energinivå och kämpar på?Fråga Natta om Nordic Islands AR, 6-dygnstävlingen i adventure race, Ironman eller hur det är att springa marathon i alperna och fjällen! Natta är lägrets huvudcoach.

Coach 2: Årebo tillika bergsget med erfarenhet av fjällopp och Åreterräng, alltid trevlig, härlig och där för att göra din dag suverän!

Sofia Bursjöö:

Grundare av Outdoor stories. Personlig tränare och löpcoach, outdoorfantast sedan evigheter. Bor i sina drömmars by Åre sedan 2018, tidigare var skärgården och Ingarö hemma. Sofia brinner för att ge vidare en känsla av att vara kompetent i sin kropp, våga flytta gränser och vill förmedla att upplevelselängtan är mäktigare och ger mer glädje än prestationspress. Glad, passionerad, engagerad! Fd alpinist på nordisk elitnivå som älskar både backintervaller och blåbärspaj. På denna resa projektleder Sofia, du träffar henne på torsdagen, på lördagen håller hon avslutande stretch/yinyoga.

Boendet:

Vi fördelar gruppen på två hus, vardera 178 kvadratmeter, max 2 pers/rum, det finns också två enkelrum att boka. 

Du bor i fint och med hög standard i skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har 3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar ett sovrum med dubbla våningssängar, plus ett litet loft där en person kan sova om den vill, dock ej medräknat i antal bäddar.

Covid19:

Verksamheten bedrivs i Åre. Vi håller öppet och följer rekommendation om avstånd och liten grupp. Boendet är stort och luftigt, och vi har adderat ett extra hus, så att ni max är 8 personer på 178 kvm.

Vi praktiserar inga övningar där deltagare rör varandra och håller avstånd, samt spenderar största delen av tiden utomhus. Middagar och matintag löser vi så att ni sitter separerat! Det är upp till var och en att bedöma om det är möjligt att resa och delta på helgen, vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande försäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat. Vi tillämpar de 48 friska symptomfria timmarna, innan resa till oss.

Länk till bokningsvillkor!

 

Utrustning och väderlek:

Ljusa kvällar och snö som lyser vit på bergstopparna.  Naturen har vaknat – vi brukar säga att naturen är ON FIRE, överallt ser man jusgrönt som tenderar mot neon. Vädret kan vara milt och somrigt, eller lite friskt och ombytligt som en vårdag. Det kan snöa på fjälltoppen, eller vara 25 grader och strålande sol.

Utrustning: Löparryggsäck/löparväst, vindjacka som tål vind och nederbörd, löpartights, långärmad och kortärmad tröja, thermos/vattenflaska för ca 1 l dryck, matlåda + bestick, kåsa. Löparskor av trailtyp, med kraftigt mönster. Mjuka kläder att yoga och hänga i. Energi för långpass. Solglasögon. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

Resa till oss:

Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag 17/6 – återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå 15.50!

Nattåg från Göteborg till Åre torsdag 17/6 återresa söndag eftermiddag

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Du kan självklart också resa med bil eller med flyg. Parkering vid boendet finns. Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, se nedan rubrik ”transfer”. (vi ger ej transfer från Östersunds flygplats). Resa med bil: Parkeringsplats finns vid boendet! Om fler säsllskap rest med bil kan det ge möjlighet till spontana utflykter utanför tänkt schema.

SJ och tågbiljetter: ”tågbiljett ej valbar/banarbete planeras”

När det står Ej valbar så har SJ inte släppt biljetterna så långt fram i tiden ännu. Här kan du hitta information om  bokningsperioder.

Står det Banarbete planeras i tidtabellen så är avgången tillfälligt spärrad för bokning då det planeras för banarbete. Detta har varit vardag för oss i Åre de senaste vårarna, SJ har prioriterat helgtrafiken – och det har faktiskt alltid blivit så att tågen gått.  När kommer det gå att boka biljetter om banarbete planeras? SJ svarar såhär: I nuläget har vi inget datum på när planeringen är klar och när vi kommer kunna släppa biljetter till försäljning.

Tips! Gå med i SJ’s prioklubb, då får man mail när biljetter släpps. Testa att göra bokningen med jämna mellanrum framöver för att se när det är bokningsbart. DET BRUKAR ORDNA SIG MED TÅGEN! 

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Fredag morgon, när nattåget rullar in, avresa direkt.
 • Eftermiddag på avresedagen söndag.

Kommer du torsdag kväll, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än somartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

 

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00