fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories
langdlager tjejer 2021

Längdläger för tjejer – fysioterapeut Cecilia Kallas längdläger 15-17/1 2021 (medel – avancerad nivå) 5 platser kvar!

Välkommen på ett längdskidåkningsläger för dig som redan åkt skidor ett tag och vill utvecklas i din teknik. Kanske har du ett lopp som du tränar inför, eller så vill du lära dig mer om längdskidåkning och åka energisnålare! Stort fokus på vad vi gör i spåret, men även på vad du gör när du inte står på skidor. Fysion och tränaren Cecilia Kalla finns på plats för att guida dig till en stark, stabil och hållbar kropp!

MAX 8 deltagare!

langdlager tjejer 2021

För vem?

Detta längdskidåkningsläger passar dig som är tjej, som redan åkt skidor ett tag och tänker på dig själv som medelgod till avancerad åkare. Lägret passar alltså dig som redan åkt längdskidor några år och vill vidare i din utveckling. Kanske tränare du inför något lopp?  Vi jobbar med teknik och övningar för att hitta en trygghet i såväl diagonal, stakning som utförsteknik. Vi har kryddat lägrets innehåll med fysträning specialiserad för längdåkare som du lätt tar med dig in i din träningsrutin. Genom hela helgen svarar vi förstås på frågor kring allt som rör helgens tema!

Du kan resa ensam eller med vän/arbetskamrat/familjemedlem eller kanske i kompisgäng.

Cecilia, vilken stjärna! Närvaro, lyhörd, människokännare och kunnig. Ett skratt som smittar och flexibel till gruppens önskemål, också professionell och rak. Glädjen och inspirationen från henne gjorde nog att vi alla vågade och tog i lite extra. Åker mer än gärna på träningsresa med Cecilia igen!

Fysio Cecilia Kallas längdläger – hållbar kropp för vinterns eventuella lopp, innehåll:

 • Längdteknik: diagonal, stakning, utför och uppför! Timeing och flow!
 • Helpension: 3-rättersmiddagar med dryck, vällagade luncher och god frukost
 • Styrkepass för skidåkare, styrka och stabilitet
 • Fjällvidder, bastu och boende i fint skilodge, del i dubbelrum
 • Flexibel start, kom torsdag eftermiddag eller fredag morgon
 • Hållbar resa, anpassad efter tågets tider, du hämtas vid stationen!
 • LITEN GRUPP! Ofta görs längdläger med +20 deltagare, vi är max 8.

Att åka längdskidor utan teknik är vansinnigt jobbigt. Att åka längdskidor med bra teknik, eller åtminstone, med teknik på rätt väg, är väldigt roligt! Oavsett om du ska åka något motionslopp, eller bara vill åka längd för att det är en bra träningsform och kul att komma ut tycker vi att du förtjänar att fokusera lite på din upplevelse! Dessutom kryddar vi helgen med teori samt praktik om hållbar kropp i rörelse.

SCHEMA Fysio Cecilia Kallas längdläger

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! 

14/1 Torsdag. Vill du kan du anlända torsdag eftermiddag, ange då det alternativet i anmälan! Du hämtas vid stationen när eftermiddagståget anländer och enkel middag ordnas. Egen träning om du vill (spårkort tillkommer, du löser själv). Torsdagen är en ”smygstart”, som du kan köpa till för endast 250 kr.

 15/1 Fredag

 • Du hämtas med bil på Åre tågstation, körs till boende i Sadeln
 • Helgens upplägg, förväntningar, vi lär känna varandra
 • Pass 1: Skidåkning, kom igång (fokus på teknik i diagonal och stakning 2 h)
 • Lunch: Vällagad mat hemma
 • Pass 2: Skidåkning 1-1,5 h. Timeing och flow.
 • Pass 3: Inomhus. Rörlighet för en bättre åkekonomi
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans. Utvärdering av dagen och svar på ev. frågor.

Bäst? Att man bara behövde hänga med, allt var så välplanerat och redo för oss. Och alla skratt!!!! Bra mix av proffsighet och personligt från ledarna.

16/1 Lördag

 • God morgon! Aktivering och rörlighet
 • Frukost
 • Pass 4: Skidåkning (teknik med inslag av uppför nedför, hur åka energisnålare)
 • Vällagad lunch hemma.
 • Pass 5: Skidåkning 1-1,5 h. Övningar, teknikhjälp och distans.
 • Pass 6 : Styrka och stabilitet för skidåkning
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middaglagas tillsammans. Reflektion att ta med hem.

17/1 Söndag

 • Aktivering och rörlighet
 • Frukost
 • Pass 5: Skidåkning 2- 2,5 h (Individuell coaching och teknikövningar för fortsatt träning hemma)
 • Lunch: Vällagad lunch hemma
 • Sammanfattning helgen och din fortsättning på hemmaplan.
 • 14.30-15.00 Avslutning; gemensam samling, hjälp med transport till Åre station.

PRIS:

5195 kr, inklusive helpension i tre dagar, 2 nätter, all träning och guidning, 3-rättersmiddagar fredag och lördag, all dryck (alkohol ingår), 3 vällagade luncher, 3 frukostar,  spårkort fred-sön och transfer inne i Åre. Inkluderar också lyxen att vara en liten grupp om max 8 deltagare!

Addera 250 kr och få en övernattning mellan torsdag och fredag, samt middag torsdag kväll!

Tusen tack för underbara dagar. Kan lätt tänka mig att åka igen och har redan börjat göra reklam för er

COACHER:

Cecilia Kalla: Fysioterapeut och tränare Cecilia Kalla kommer hålla i taktpinnen på detta längdläger. Cecilia har gedigen erfarenhet från skidåkningens både fysiska och tekniska krav från motionärsnivå till och med absoluta världseliten.

Medcoach: Sofia Bursjöö, PT som arrangerat längdläger sedan 2016 projektleder och är med på ett hörn.

Anmälan: 5 platser kvar

Covid19:

Verksamheten bedrivs i Åre. Vi håller öppet och följer rekommendation om avstånd och liten grupp. Vi praktiserar inga övningar där deltagare rör varandra och håller avstånd, samt spenderar största delen av tiden utomhus. Det är upp till var och en att bedöma om det är möjligt att resa och delta på helgen, vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande försäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat. Vi tillämpar de 48 friska symptomfria timmarna, innan resa till oss.

Länk till bokningsvillkor!

BOENDET:

Du bor i fint och med hög standard i skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har 3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar,  ett sovrum med dubbla våningssängar, plus ett litet loft där en person kan sova om den vill, dock ej medräknat i antal bäddar. Sällskap som reser tillsammans bor först och främst i dubbelsäng.

Givet max 8 deltagare finns möjlighet för sällskap som inte reser tillsammans att sova i enkelrum.

Rymlig topplägenhet med jättefin utsikt! Praktiskt med dusch på alla plan och extra bra med bastu. 🙂 God och varierande mat som var väl tilltagen!

UTRUSTNING:

Längdskidor för klassisk längdåkning, stavar, längdpjäxor. Vi rekommenderar den omåttligt populära skidtypen med ”skins”, som gör att du slipper valla fäste. Träningskläder för längdåkning ute, samt en värmande överdragsjacka, thermos, kåsa. Träningskläder för inomhusträning samt hemmamys!

Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar och vi delar med oss av rabatt hos Sofias partner Outnorth. Obs, inget superspecial behövs – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

Resa till oss:

Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag 14/1 – återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå ca 15.50!

Nattåg från Göteborg till Åre torsdag 14/1 återresa söndag eftermiddag

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris! SJ släpper resor 3 månader innan avresa.

Du kan självklart också resa med bil eller med flyg, även om vi helst ser att du håller dig på marken av miljöskäl. Parkering vid boendet finns.

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • lunchtid kl 12/eftermiddag ca kl 16 om ankomstdag är torsdag.
 • morgon om ankomstdag är fredag.
 • Eftermiddag på avresedagen söndag.

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än somartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

 

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00