fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

Längdskidor, yinyoga, fys, mys och bubbel – för nya och medelgoda skidåkare, 22-24/1 2021. 5 platser kvar!

Längdläger, yinyoga, fys, mys och bubbel 22-24 januari – välkommen!

Max 8 platser, 5 platser finns!

 1. Tycker du längdskidor är kul, men är mer ute efter en härlig vinterweekend än ett längdläger i klassisk snorsports-bemärkelse?
 2. Vill du hitta nytt flow i din längdskidåkning, susa utan rädsla och känna skidglädje?
 3. Vill du åt smart och bra träning som kroppen blir glad av, vill du se vackra fjällvidder i vintervitt och komma bort från vardagen i januari?

Känner du YES – YES och YES då är detta helgen för dig!

langdlager tjejer 2021

Välkommen till en längdskidhelg som är skapad för tjejer som vill njuta av vintern i spåret, förbättra sin teknik och samlar på härliga upplevelser!

Att åka längdskidor utan teknik är vansinnigt jobbigt. Att åka längdskidor med bra teknik, eller åtminstone, med teknik på rätt väg, är väldigt roligt.  Utöver längdåkning kör vi styrka och yinyogar ett pass, och käkar gott. I schemat finns möjlighet att förlänga skidpassen och samla fler mil och längre distans om du vill. Spåren i Björnen är fina och kuperade, du kan välja utmanande eller enklare. Här finns också tid att bara vara, slå sig ner i mysig fåtölj och blicka ut över fjällvärlden, ta en kopp varm choklad och ha semester!

Längdläger för tjejer, fys mys, yin och bubbel, 22-24 januari 2021 innehåll:

 • Längdteknik: diagonal, stakning, utför och uppför! Du får tipsen och coachningen som gör skillnad!
 • Helpension: 3-rättersmiddagar med dryck, vällagade luncher och god frukost
 • Styrkepass och rörlighet, för stabila och starka kroppar
 • Fjällvidder, bastu och boende i fint skilodge, del i dubbelrum
 • Flexibel start, kom torsdag eftermiddag eller fredag morgon
 • Hållbar resa, anpassad efter tågets tider, du hämtas vid stationen!
 • LITEN GRUPP! Ofta görs längdläger med +20 deltagare, vi är max 8.

FÖR VEM?

Just denna resa är enbart för tjejer. Du kan vara nybörjare eller ha kommit en bit med din längdåkning. Kanske är ni kompisar på olika nivå som ska köra en tjejvasa ihop? Helgen passar också medelgoda åkare som vill ha tekniktips eller jobba på en specifik grej, eller bara få åka skidor och njuta en smula! Bortser vi från längdskidåkningen så passar denna resa de flesta tjejer; från det vältränade energiknippet som vill pausa i vardagen, du som är väg tillbaka från en skada, kvinna som vill upptäcka något nytt eller kompisgänget som vill ha en inspirationsboost. Man kan resa ensam eller med vän/arbetskamrat/familjemedlem.

Vi jobbar med teknik och övningar för att hitta en trygghet i såväl diagonal, stakning som utförsteknik. Eftersom gruppen är liten kommer vi kunna ge bra individuell hjälp. Genom hela helgen svarar vi förstås på frågor kring allt som rör helgens tema! Vi styrketränar och yinyogar, väcker koppen med mjuka sekvenser och boostar! Det blir varm choklad och skratt, rödvin och eld i kaminen!

Sofia fick mig att klara vad jag aldrig trodde var möjligt, hon såg alla i gruppen, gav personlig coachning och strösslade med sin kunskap!

SCHEMA

21/1 Torsdag

Vill du kan du anlända torsdag eftermiddag, ange då det alternativet i anmälan! Du hämtas du vid stationen när eftermiddagståget anländer och enkel middag ordnas. Egen träning om du vill (spårkort tillkommer, du löser själv). Torsdagen är en ”smygstart”, som du kan köpa till för endast 250 kr. 

22/1 Fredag 

 • Nattågsresenärer hämtas från Åre tågstation till boende i Sadeln
 • Frukost, vi lär känna varandra, vid 9.30-10 är vi i spåren
 • Förmiddag: Grundteknik längdåkning – diagonalteknik, övningar och intro till att åka tryggare utför.
 • Vällagad lunch hemma
 • Längdåkning pass 2, fortsättninga av teknik i backe och därefter stakteknik
 • After-ski fys: inomhuspass med fokus på rörlighet, corestyrka och balans inriktat mot längdskidåkning
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans

23/1 Lördag

 • Sovmorgon och frukost
 • Förmiddag: Långpass 15 km, Björnen. Coach med i spåren, tekniktips och pepp.
 • Lunch: vällagad lunch
 • Eftermiddag: Längdskidor eller ”gå på byn-tid”
 • Tidig kväll: Yinyoga 60 minuter, inomhus
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans. Nya bedrifter firas med bubbel!

24/1 Söndag

 • Morgonrörlighet 30 minuter
 • Frukost
 • Fjällupplevelse: Längdskidåkning 7-14 km  på nya spår i Ullådalen, val av plats efter väderförhållande och snötillgång!
 • Lunch, vällagad mat hemma eller som lunchpaket i matlåda som äts i värmestuga
 • Tidig eftermiddag: Möjlighet till avslutande egen skidåkning i längdspåren i Björnen, coach på plats. 
 • 14.30 Avslutning; gemensam samling
 • Hjälp med transfer till eftermiddagståg hemåt.

PRIS:

5195 kr, inklusive helpension i tre dagar, 2 nätter, all träning och guidning, 3-rättersmiddagar fredag och lördag, all dryck (alkohol ingår), 3 vällagade luncher, 3 frukostar,  spårkort fred-sön och transfer inne i Åre. Inkluderar också lyxen att vara en liten grupp om max 13 deltagare!

Addera 250 kr och få en övernattning mellan torsdag och fredag, samt middag torsdag kväll!

Anmälan: 5 platser kvar

COACHER:

Sofia Bursjöö: Personlig tränare och löpcoach, outdoorfantast och vinterälskare. Åker klassiskt och skate, utbildad skidcoach utför. Arrangerat längdläger sedan 2016. Sofia vill ge dig en känsla av att vara kompetent i din kropp! Hon kan be dig våga flytta gränser men står stadigt i att upplevelselängtan är mäktigare och ger mer glädje än prestationspress. Glad, passionerad och engagerad!

Cecilia Kalla: Medcoach, fysioterapeut Cecilia Kalla kommer hålla i vissa teknikgenomgångar och peppa dig i spåret. Cecilia har gedigen erfarenhet från skidåkningens både fysiska och tekniska krav från motionärsnivå till och med absoluta världseliten.

 

Covid19:

Verksamheten bedrivs i Åre. Vi håller öppet och följer rekommendation om avstånd och liten grupp. Vi praktiserar inga övningar där deltagare rör varandra och håller avstånd, samt spenderar största delen av tiden utomhus. Det är upp till var och en att bedöma om det är möjligt att resa och delta på helgen, vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande försäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat. Vi tillämpar de 48 friska symptomfria timmarna, innan resa till oss.

Länk till bokningsvillkor!

BOENDET:

Du bor i fint och med hög standard i skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har 3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar, 1 sovrum med våningssäng, ett sovrum med dubbla våningssängar, plus ett litet loft där en person kan sova om den vill, dock ej medräknat i antal bäddar. Sällskap som reser tillsammans bor först och främst i dubbelsäng. 

UTRUSTNING:

Längdskidor för klassisk längdåkning, stavar, längdpjäxor. Vi rekommenderar den omåttligt populära skidtypen med ”skins”, som gör att du slipper valla fäste. Träningskläder för längdåkning ute, samt en värmande överdragsjacka, thermos, kåsa. Träningskläder för inomhusträning samt hemmamys!

Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar och vi delar med oss av rabatt hos Sofias partner Outnorth. Obs, inget superspecial behövs – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

Resa till oss:

Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag 21/1 – återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå 15.50!

Nattåg från Göteborg till Åre torsdag 21/1 återresa söndag eftermiddag

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris! SJ släpper resor 3 månader innan avresa.

Du kan självklart också resa med bil eller med flyg. Parkering vid boendet finns.

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • lunchtid kl 12/eftermiddag ca kl 16 om ankomstdag är torsdag.
 • morgon om ankomstdag är fredag.
 • Eftermiddag på avresedagen söndag.

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än somartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

 

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00