fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

Traillöpning + mountainbike 17-19/9 2021 – 3 platser kvar, välkommen att boka!

Träningsresa mountainbike och löpning, 17-19/9 för tjejer i Åre. Max 12 platser, 3 platser finns nu kvar, minsta deltagarantal uppnått, välkommen!

I Åre har det de senaste åren satsats på mountainbike, det ska vi tillsammans nyttja under en långhelg i september! Du springer trail och cyklar roliga mountainbikleder under en aktiv långhelg. Du äter gott, spenderar mycket tid utomhus i rörelse och njuter av endorfinruset av att våga. Helgen är för tjejer och passar dig som gärna vill cykla mer mountainbike men inte riktigt kommit igång, och dig som kommit en bit på väg. Cykel kan tas med eller hyras på plats!

Innehåll Trail & MTB-resa för tjejer 2021:

 • Två pass om dagen, vi mixar löpning, mountainbike, mjukt rörlighetspass och styrka för bål.
 • Intropass teknik, för dig som är ovan att cykla mountainbike – du får tipsen som gör att det går galant!
 • Cykling på nybyggda mountainbikeleder med familjekaraktär – ta med egen cykel eller hyr på plats
 • Traillöpning på två olika fjäll, magiskt vackert med fin utsikt och du får löptekniktips på vägen
 • Helpension med 3-rätters middagar ink dryck. (Även vin, om du vill, ingår)
 • Boende i välutrustad fjällägenhet i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum-ish, (beroende på vilket hus av tre gruppen bor i finns antingen ett rum som är 4-bäddsrum, där alltså fyra personer bor, eller två 3-bäddsrum, utöver dubbelrummen) allt på plats ingår.
 • Guldkant med 3-rätters middagar ink dryck.

traningsresa september 2021

Sprakande färger motsvarande helg 2020! Bilderna nedan är från augusti, 2020 då vi körde trail+mtb med fantastiska recensioner!

För vem? Förkunskaper/nivå:

Mountainbike:  Cyklingen i Sadeln/Björnen sker mestadels på byggda cykelleder av familjekaraktär, här krävs i princip ingen förkunskap, vana cyklister kan utmana sig i eget tempo och i velodromkurvor. Turen dag 2 är lite mer utmananade, (led med delvis spång, lite mer stenar) men lita på att vi löser det tillsammans! Teknikgenomgång av positionering på cykel uppför och nerför, kurvtagning, välja väg, öva på att cykla spång. Nya till medelgoda mountainbikecyklister kommer tycka det är kul! Vi övar och skapar trygghet!

Löpningen: Vi springer stig och lufsar/går lugnt uppför, stannar till då och då och njuter av utsikten. Längsta turen är ca 14 km, vi kommer pausa och hämta andan/sänka pulsen flertalet gånger under turerna. Om du sprungit 10-12 km hemma i platt terräng i tempo runt 6-6.30 min/km i  klarar du löpningen fint! Åre är berg – det går inte att springa överallt! Vi genomför som en grupp och upplevelsen är i fokus, inte tid/distans!

Allt var bäst! Ett genomtänkt schema med tid för både aktivitet och vila. Fantastiska deltagare och engagerad ledare. Mycket god mat. Åkte hem med ett lyckorus!

Det bästa? Att jag fick träna mycket, utmana mig själv utan att känna att det var i jämförelse mot andra utan bara mot mig själv. Hela konceptet med liten grupp och att alla blev så inkluderade. God mat och att vi blev så ompysslade!

 INNEHÅLL:

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! 

16/9 – Torsdag – vill du kan du anlända under torsdagen, många tycker det är en härligt lugn start att vara på plats dagen innan vi startar ”på riktigt”. Välj då det alternativet i anmälan. Enkel middag ingår, självservering!

17/9 Fredag med Sofia

 • Nattåget rullar in – antingen vaknar du på det, eller i huset i Sadeln. Om ditt tåg ankommer 9.21 hämtas du redo för dagens tur, dvs att du ätit och klätt dig för ute på tåget!
 • Vi äter frukost runt 8/8.30 och lär känna varandra
 • Förmiddag: Intro mountainbike, teknik och hitta ditt flow! + cykling på byggda mountainbikelederna i Björnen/Sadeln
 • Vällagad lunch hemma, 5 meter från mountainbikeleden.
 • Eftermiddag: Mer mountainbike på lederna i Sadeln. 
 • Mjukt dynamiskt stretchpass efter cyklingen. 
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans

loparlager are sverige

18/9 Lördag – med Sofia & Emelie

 •  Frukost
 • Förmiddag: Mountainbike till Byxtjärn och cykling på mountainbikeleder i Björnen. Här botar vi all form av eventuell spångest! (spångest = oro att cykla på spång). Efter passet, cykelinlämning. 
 • Lunch: vällagad lunch hemma
 • Eftermiddag: Traillöpning topptur Förberget, med vacker utsikt och både uppför och utför på fin stig och led. Ca 8 km. 
 • Kväll: Relax och hemmamys, 2/3 rätters middag lagas tillsammans, om vädret är fint och gruppen vill gör vi en kvällshike, gör upp eld och äter desserten ute.

Så bra med personliga tekniktips i stunden tillsammans med gemensamma genomgångar(och påminnelser) inför olika utmaningar. Gav så mkt positivt till upplevelsen att förbättras och känna mig mer bekväm tekniskt. Sofia har en fin förmåga att leda en grupp i positiv riktning och bygga en peppande/tillåtande stämning. Jag kommer tillbaka!

19/9 Söndag med Emelie

 • Frukost
 • Traillöpning ”Ravinerna runt”, alt Lillskutans topp, ca 12-14 km. 
 • Träning styrka: All about abs, ett träningspass där vi fokuserar på att stärka bål samt fylla på ditt övningsbibliotek.
 • Lunch, vällagad mat hemma alt ute på fjället.
 • 14.00 Avslutning; gemensam samling. Hjälp med transport till Åre Station för eftermiddagståg  hem (eller nattåg, samma avresetid från lägenheten) hem!
 • Möjlighet att göra Åre by, i samband med avresa

Frågor? kontakta oss på hej @ outdoorstories.se eller på telefon 0723062618 (Sofia)

PRIS:

4595 kr, inklusive all träning och guidning, lyxen att vara en liten grupp om max 12 personer, helpension tre dagar varav middagarna är 3-rätters, två nätters boende, all dryck (vin till maten etc), transfer inne i Åre.

Extra natt, vistelse från torsdag em/kväll och middag: 350 kr tillägg.

Cykelhyra? Vi rekommenderar att hyra cykel på Björnen skicenter då det ligger närmast boendet, vi kan tyvärr inte hjälpa till med transport av cykel från annan uthyrare, men ibland kör de ut till boendet!

TRAILPASS: Kostar 200 kr (för hela helgen), köps via Skistar på webb och kan laddas på hemma på befintligt skistarpass, eller köpas på plats. Du ansvarar själv för att ha giltigt trailpass.

ANMÄLAN: 3 platser kvar, boka i tid! Helgen blir garanterat av!

Traillöpning + Mountainbike 17-19/9 2021 - Anmälan

Välkommen till Åre - vi ser fram emot att lära känna dig! Anmälan är bindande, betalningssätt faktura, fakturan skickas med betaldatum ca 1 månad innan evenemanget. Helgen är anpassad efter tågets tider! Minsta deltagarantal är 7, maximalt deltagarantal är 12. Bekräftelse kommer till din e-post, kolla i skräpposten om den inte dyker upp!
 • Hit kommer bekäftelser och informationsmail, samt faktura. Var noga!
 • Mitt faktureringssystem behöver din postadress - och det är bra att se från vilka städer deltagarna kommer, om det kan vara aktuellt med samåkning etc!
 • Det är bra om vi har ditt mobilnummer, om vi behöver fråga något eller komma i kontakt innan/under träningsresan. Aldrig sms-utskick!
  Du anger din dubbelrumskompis om du har en i nästa steg. Priset inkluderar all träning och coachning, helpension, transfer från och till tågstationen i Åre på våra transfertider. Vi bor i fantastiskt fin och stor fjälllägenhet, max 12 pers/ 178 kvm. Sängarna är antingen dubbelsäng, enkelsäng, våningssäng. Tre vardagsrum, tre toaletter, fyra duschar och bastu, huset är lugnt, vilsamt och rymligt!
 • Ange som laktos, skaldjur, vegetariskt etc, (ej matpreferens)
 • Betalning med faktura. Anmälan är bindande direkt du skickar in anmälningsformuläret. Fakturering sker manuellt, vi fakturerar med betalningsdatum några veckor/någon månad innan helgen, var inte orolig, din anmälan gäller! Du får bekräftelse på din anmälan till din e-post, kolla skräpposten om den inte dyker upp!

  Vid händelse av skada/sjukdom är det bäst att ha en reseförsäkring. Även försäkringen "Startklar" fungerar för idrottsevenemang likt detta. Startklar ersätter till 2500 kr, jag rekommenderar därför att också ha en bra reseförsäkring i sin hemförsäkring, eller en tilläggsförsäkring - då brukar alla deltagare får tillbaka 100% av investeringen i resan, om förhinder/skada skulle göra att du inte kan delta som planerat.
 • 0,00 Kr

Ledare:

Mountainbike: Sofia Bursjöö:

Grundare av Outdoor stories. Personlig tränare och löpcoach, outdoorfantast sedan evigheter. Bor i sina drömmars by Åre sedan 2018, tidigare var skärgården och Ingarö hemma. Sofia brinner för att ge vidare en känsla av att vara kompetent i sin kropp, våga flytta gränser och vill förmedla att upplevelselängtan är mäktigare och ger mer glädje än prestationspress. Glad, passionerad, engagerad! Fd alpinist på nordisk elitnivå som älskar både backintervaller och blåbärspaj.

Löpning: Emelie Nyström:

Mitt intresse för träning är stort och jag gillar, som ofta i livet, en kombination av saker och där kommer intresset för både löpning och styrketräning in. Intresset tog mig till tränarprogrammet på Umeå universitet, där jag skaffat mig en bred basutbidlning inom träning, hälsa och pedagogik. Jag har utöver tränarprogrammet utbildat mig till löpcoach! Träning ska kännas kul och njutbart, samtidigt som det ska vara utmanande för att ge den där lilla extra härliga känslan. Därför tycker jag det är lika viktigt att uppskatta resan och att faktiskt få stanna upp och ta några extra andetag. Jag vill att varje individ i gruppen ska känna sig stark och nöjd med sin egen prestation och, med support av mig och resten av gruppen, ska känna att den vill och kan pusha sig själv lite extra. Enbart för sin egen skull och för den goa, endorfinhöga känsla som det ger. Emelie bor till vardags i Östersund.

Boendet:

Du bor i fint och med hög standard i skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har 3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 5 eller 6 sovrum. 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar ett sovrum med dubbla våningssängar, plus ett litet loft där en person kan sova om den vill, dock ej medräknat i antal bäddar.

Covid19:

Verksamheten bedrivs i Åre. Vi håller öppet och följer rekommendation om avstånd och liten grupp. Boendet är stort och luftigt.

Middagar och matintag löser vi så att ni sitter separerat! Det är upp till var och en att bedöma om det är möjligt att resa och delta på helgen, vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande försäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat. Vi tillämpar de 48 friska symptomfria timmarna, innan resa till oss.

Länk till bokningsvillkor!

Utrustning och väderlek:

Sprakande septemberfjäll och vacker natur. Vi tar oss till de platser som är vackrast för stunden! Vädret kan vara milt och somrigt, eller lite friskt och ombytligt som en riktig höstdag. Ibland pudrar frosten fjälltopparna vit på natten i september.

Utrustning: Löparryggsäck/löparväst, skaljacka/vindjacka som tål vind och nederbörd, värmeplagg typ tunn fleecetröja. Löpartights, (fodrade och icke-fodrade) långärmad och kortärmad tröja, thermos/vattenflaska för ca 1 l dryck, matlåda + bestick, kåsa. Löparskor av trailtyp, med kraftigt mönster. Cykelkläder, mjuka hemmakläder att hänga i. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

Resa till oss:

Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag 16/9 – återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå 15.50!

Nattåg från Göteborg till Åre torsdag 16/8 återresa söndag eftermiddag

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Du kan självklart också resa med bil eller med flyg. Parkering vid boendet finns. Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, se nedan rubrik ”transfer”. (vi ger ej transfer från Östersunds flygplats). Resa med bil: Parkeringsplats finns vid boendet! Om fler säsllskap rest med bil kan det ge möjlighet till spontana utflykter utanför tänkt schema.

SJ och tågbiljetter: ”tågbiljett ej valbar/banarbete planeras”

När det står Ej valbar så har SJ inte släppt biljetterna så långt fram i tiden ännu. Här kan du hitta information om  bokningsperioder.

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Fredag morgon, när nattåget rullar in, avresa direkt.
 • Eftermiddag på avresedagen söndag.

Kommer du torsdag kväll, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än somartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

VARMT VÄLKOMMEN!

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00