fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories
outdoor boost traningsresa

Outdoor boost fjällretreat 13-16/5 2021 – FULLBOKAT

Den här helgen ger dig värmande vandring, grundande styrka, mjuk rörlighet och mycket tid för reflektion. Outdoor Boost Fjällretreat är vår typ av fjällretreat, där vi skalar av och bort lagren av vardag för att hitta återhämtning genom rörelse. Se fram emot varma samtal, konkreta reflektionsövningar, tid för dig och dina tankar såväl som mjuk rörlighetsträning och smart, mjuk styrketräning som passar alla, mitt under vrålande vårflod. Den kraften, den är inte att leka med! 

Outdoor Boost Fjällretreat 13-16 maj 2021 med Sofia Bursjöö

 • Naturen som arena. Vandring utan stress runt Åres vackra natur. Tempot anpassas efter gruppen och terrängen. Fjälluften ger kraft.
 • Utforskande styrke- och rörlighetspass, där fokus ligger på känsla i din kropp.
 • Rödvin och skratt. Paus och energi.
 • Individuella reflektionsövningar som ger dig svar inifrån och startar din kreativitet.
 • Boende i välutrustat skilodge i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum*, allt på plats ingår. Bastu!
 • Torsdag – söndag, MER tid för ÅRE!

outdoor boost traningsresa

FÖR VEM? (max 12 deltagare, fullbokat)

Resan är för kvinnor. Denna helg passar de allra flesta då vi håller ett lugnt tempo. Du ska klara att promenera utomhus i skiftande terräng i 2-3 h, utöver det finns inga krav på förkunskaper. Jag har haft med vältränade energiknippen som vill pausa vardagen och kvinnor sjukskrivna för utmattning, damer som vill upptäcka något nytt, systrar som vill göra något minnesvärt tillsammans. Man kan resa ensam eller med vän/arbetskamrat/familjemedlem.

Se fram emot:

Natur i kraftfullt uppvaknande efter en lång vinter. Vällagad mat, god dryck och varma samtal vid eld. Outdoor boost fjällretreat är en helg där du får chans att höja pulsen lite lagom i fantastisk vårvinternatur, men också landa i dina värderingar och trycka hårt på PAUS-knappen mitt i våren. Insikt och utsikt i liten grupp, tryggt ledarskap som skapar stor känsla. Maj i Åre är en tid där naturen fullkomligen forsar fram. Nu skalar vintern av, nu är tid för nytt liv! Temperaturen höjs, dagarna blir längre och ljuset är ljust!  Hela helgen är anpassad efter tågets tider, att resa hit hållbart och snällt mot miljön är enkelt.

Ta chansen att också du pausa och skapa dig riktning!

Schema OUTDOOR BOOST FJÄLLRETREAT 13-16/5 2021 (enligt önskemål: 4 dagar!)

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder!  Sofia Bursjöö och coach 2 (noga utvald) varvar de olika passen under helgen. 

13/5 Torsdag

 • Du hämtas med bil/minibuss på Åre tågstation när eftermiddagståget rullar in, ca 15.00, körs till boende i Sadeln
 •  Välkomna – intentioner
 • Ca 16.30 Mjukt träningspass utomhus, vi väcker och mjukar upp kroppen efter stillasittande resa. Du sätter och landar i din intention för helgen. 
 • Kväll: Middag och gemenskap

För dig som inte har möjlighet att komma till Åre på torsdagen går det bra att anlända med nattåg fredag morgon, då tar du taxi till boendet och ansluter till frukost!

14/5 Fredag

 • Ca 8.00 Frukost
 • Vandring ca 1,5-2 h, där det är som bäst för dagen
 • Lunch: Vällagad mat hemma
 • Rörelse, bli stark och stabil – mjuk träning som passar alla, inomhus eller utomhus
 • Reflektionsövningar
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans. Reflektion och intention för lördagen.

15/5 Lördag

 • God morgon!
 • Frukost
 • Vandring vid vattenfall i vårflod, en kraftfull upplevelse. 
 • Lunch ute runt eld om väder tillåter, annars inne! Eld-workshop!
 • Reflektionsövningar och tid att bara vara
 • Yinyoga 90 minuter
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans. Reflektion att ta med hem.

16/5 Söndag

 • Frukost
 • Rörlighet, aktivering + vandring 1,5 h
 • Lunch: Vällagad lunch hemma
 • Bonfire, sammanfattning helgen och din fortsättning på hemmaplan.

15.00 Avslutning; gemensam samling, hjälp med transport till Åre station, efter,middagståget brukar lämna 15.50.

Pris:

4945 kr, inklusive all träning och guidning, helpension tre dagar, tre nätter, två 3-rättersmiddagar, all dryck (alkohol med bubblor och vin till maten ingår), transfer inne i Åre och inte minst lyxen av att vara en liten grupp. Fakturering sker ca en månad innan evenemanget.

Ni är så otroligt kunniga och kan verkligen förmedla eran kunskap, på ett trevligt och professionellt sätt.

Anmälan: Max 12 platser. FULLBOKAT!

 

Om coach Sofia Bursjöö:

Grundare av Outdoor stories. Personlig tränare och löpcoach, outdoorfantast sedan evigheter. Bor i sina drömmars by Åre sedan 2018, tidigare var skärgården och Ingarö hemma. Sofia brinner för att ge vidare en känsla av att vara kompetent i sin kropp, våga flytta gränser och vill förmedla att upplevelselängtan är mäktigare och ger mer glädje än prestationspress. Glad, passionerad, engagerad! Fd alpinist på nordisk elitnivå som älskar både backintervaller och blåbärspaj.

Coach 2: Utöver Sofia träffar ni en av Outdoor stories utvalda coacher. Varm och genuin och med fin kunskap om kropp och knopp. Årebo som vet var det är bäst just då!

Covid19:

Verksamheten bedrivs i Åre. Vi håller öppet och följer rekommendation om avstånd och liten grupp, rör oss inte inne i byn eller i affärer. Vi praktiserar inga övningar där deltagare rör varandra och håller avstånd, samt spenderar största delen av tiden utomhus. Det är upp till var och en att bedöma om det är möjligt att resa och delta på helgen, vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande försäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat.

Länk till bokningsvillkor!

 

BOENDET:

Du bor i fint och med hög standard i skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har 3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar ett sovrum med dubbla våningssängar, plus ett litet loft där en person kan sova om den vill, dock ej medräknat i antal bäddar. Sällskap som reser tillsammans bor först och främst i dubbelsäng. 

UTRUSTNING OCH VÄDERLEK:

Mitten av maj i Åre kan vara snöfritt, eller lite eller mycket snö på marken. Högre upp på fjället är det sannolikt att det finns snö. Tänk om vi har vintervitt fantastiskt landskap – då kan vi kanske gå på skare, eller med snöskor, rätt ut i terrängen! Vi låter maj bli möjligheter till ljus, för nu har dagarna blivit långa och det spritter av nytt!

Obligatorisk utrustning: Ryggsäck, Skaljacka/vindjacka/täckjacka som tål vind och (worst case) nederbörd, värmeplagg typ fleecetröja/ulltröja/stickad tröja. Regnbyxor/vandringsbyxor/skalbyxor (någon typ av ”överdragsbyxa helt enkelt!), underställ. En thermos för ca 1 l dryck, matlåda + bestick, kåsa. Kängor / Outdoorskor att vandra i, varma sockor, vantar, mössa. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar och jag delar med mig av rabatt hos min partner Outnorth. Obs, inget superspecial behövs – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

RESA TILL OUTDOOR BOOST:

FRÅN STHLM:

Dagtåg torsdag, åker från Sthlm tidig morgon och anländer runt 14.45, eller nattåg från sthlm, torsdag 13 maj – Vakna i Åre strax efter 08 på fredagen, om du kommer då. Eftermiddagståg  från Åre, 16 maj kl 15.50.

Det går liknande avgångar från Göteborg (resan tar några h längre).

Parkeringsplats vid boendet finns, vi ser gärna att man samåker!

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Eftermiddag torsdag; ca 15 minuter efter att eftermiddagståget rullat in på stationen, normalt avresa ca 15.00 mot Sadeln
 • Kommer du inte loss på torsdagen finns möjlighet att ansluta fredag morgon, då tar du en taxi till boendet från stationen och hänger med från frukost!
 • Till eftermiddagsavgången på avresedagen söndag.

Kommer du med tåg torsdag kväll tar du en taxi till boendet på egen bekostnad.

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än somartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00