fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories
traningsresa november 2020

Outdoor Boost Fjällretreat 6-8 november 2020 med Cecilia Kalla & Sofia Bursjöö – FULLBOKAT

Den här helgen ger dig värmande vandring på mjuka stigar (kanske med snöknarr under sulorna), grundande styrka, mjuk rörlighet och mycket tid för reflektion. Outdoor Boost Fjällretreat är vår typ av fjällretreat, där vi skalar av och bort lagren av vardag för att hitta återhämtning genom rörelse. Se fram emot varma samtal, konkreta reflektionsövningar, tid för dig och dina tankar såväl som mjuk rörlighetsträning och smart, mjuk styrketräning som passar alla.

Outdoor Boost Fjällretreat 6-8 november 2020 med Cecilia Kalla & Sofia Bursjöö

 • Naturen som arena. Vandring utan stress runt Åres vackra natur. Tempot anpassas efter gruppen och terrängen. Fjälluften ger kraft.
 • Utforskande styrke- och rörlighetspass, där fokus ligger på känsla i din kropp.
 • Rödvin och skratt. Paus och energi.
 • Individuella reflektionsövningar som ger dig svar inifrån och startar din kreativitet.
 • Boende i välutrustat skilodge i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum*, allt på plats ingår. Bastu!

traningsresa november 2020

FÖR VEM?

Resan är för kvinnor. Denna helg passar de allra flesta då vi håller ett lugnt tempo. Du ska klara att promenera utomhus i skiftande terräng i 2-3 h, utöver det finns inga krav på förkunskaper. Jag har haft med vältränade energiknippen som vill pausa vardagen och kvinnor sjukskrivna för utmattning, damer som vill upptäcka något nytt, systrar som vill göra något minnesvärt tillsammans. Man kan resa ensam eller med vän/arbetskamrat/familjemedlem.

Se fram emot:

Vällagad mat, god dryck och varma samtal vid eld. Outdoor boost fjällretreat är en helg där du får chans att höja pulsen lite lagom i fantastisk höst/vinternatur, men också landa i dina värderingar och mål inför kommande vinter. Insikt och utsikt i liten grupp, tryggt ledarskap som skapar stor känsla. November är en tid där naturen förbereder sig inför kommande vinter och vila. Temperaturen sjunker, dagarna blir kortare och den första snön kanske lägger sig som ett skyddande lock över marken. Hela helgen är anpassad efter tågets tider, att resa hit hållbart och snällt mot miljön är enkelt.

traningsresa november 2020

Ta chansen att också du ladda inför vintern och skapa dig riktning!

Schema OUTDOOR BOOST FJÄLLRETREAT 6-8/11 2020

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! Cecilia Kalla och Sofia Bursjöö varvar de olika passen under helgen. 

5/11– Vid behov kan du anlända och checka in torsdag kväll – välj då det alternativet i anmälan! Vi ordnar enkel middag.

6/11 Fredag

 • Du hämtas med bil på Åre tågstation, körs till boende i Sadeln
 • Vi äter frukost och går igenom helgens upplägg
 • Vandring ca 1,5-2 h
 • Lunch: Vällagad mat hemma
 • Rörelse, bli stark och stabil – mjuk träning som passar alla, inomhus
 • Reflektionsövningar
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans. Reflektion och intention för lördagen.

7/11 Lördag

 • God morgon!
 • Frukost
 • Vandring på baksidan av Åreskutan, alternativt i Ullån. Ca 1,5-2,5 h
 • Lunch ute runt eld om väder tillåter, annars inne!
 • Reflektionsövningar och tid att bara vara
 • Yinyoga 90 minuter
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans. Reflektion att ta med hem.

8/11 Söndag

 • Frukost
 • Rörlighet, aktivering + vandring 1,5 h
 • Lunch: Vällagad lunch hemma
 • Bonfire vid Fröå tjärn, tänk kring att elda och vara mer ute!
 • Sammanfattning helgen och din fortsättning på hemmaplan.

15.00 Avslutning; gemensam samling, hjälp med transport till Åre station, efter,middagståget brukar lämna 15.50.

Pris:

4595 kr, inklusive all träning och guidning, helpension tre dagar, två nätter, två 3-rättersmiddagar, all dryck (alkohol med bubblor och vin till maten ingår), transfer inne i Åre och inte minst lyxen av att vara en liten grupp. Fakturering sker ca en månad innan evenemanget.

Behov att anlända torsdag em/kväll och boka på TORSDAG natt: 350 kr tillägg.

Ni är så otroligt kunniga och kan verkligen förmedla eran kunskap, på ett trevligt och professionellt sätt.

Anmälan: Fullbokat – Kommer åter 2021!

Om coach Cecilia Kalla:

Ursprungligen från Tornedalen i norra, norra Sverige. Sjukgymnast/fysioterapeut, personlig tränare och instruktör till yrket. Tränar hellre hjärta än biceps. Trivs bättre i friluftsbyxor än jeans. Väljer ute före inne, nästan alla dagar i veckan. Flyttade från stad till åre för att ha natur och fjäll som bakgård. Cecilia leder dig med en blandning av koncentrerad energi och ett norrländskt lugn, oftast med ett leende på läpparna! Cecilia delar gärna med sig av sin stora kunskap om hur vi får kroppen att må som bäst!

Om coach Sofia Bursjöö:

Personlig tränare och löpcoach, outdoorfantast sedan evigheter. Bor i sina drömmars by Åre sedan 2018, tidigare var skärgården och Ingarö hemma. Sofia brinner för att ge vidare en känsla av att vara kompetent i sin kropp, våga flytta gränser och vill förmedla att upplevelselängtan är mäktigare och ger mer glädje än prestationspress. Glad, passionerad, engagerad! Fd alpinist på nordisk elitnivå som älskar både backintervaller och blåbärspaj.

Covid19:

Verksamheten bedrivs i Åre. Vi håller öppet och följer rekommendation om avstånd och liten grupp, rör oss inte inne i byn eller i affärer. Vi praktiserar inga övningar där deltagare rör varandra och håller avstånd, samt spenderar största delen av tiden utomhus. Det är upp till var och en att bedöma om det är möjligt att resa och delta på helgen, vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande försäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat.

Länk till bokningsvillkor!

 

BOENDET:

Du bor i fint och med hög standard i skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har 3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar ett sovrum med dubbla våningssängar, plus ett litet loft där en person kan sova om den vill, dock ej medräknat i antal bäddar. Sällskap som reser tillsammans bor först och främst i dubbelsäng. 

UTRUSTNING OCH VÄDERLEK:

November i Åre kan vara snöfritt, eller lite eller mycket snö på marken. Högre upp på fjället är det sannolikt att det finns snö. Tänk om vi har vintervitt fantastiskt landskap – då kan vi gå med snöskor rätt ut i terrängen! Vi låter november bli möjligheter till ljus, för vet du, Åre brukar faktiskt ha många soltimmar denna tid!

Obligatorisk utrustning: Ryggsäck, Skaljacka/vindjacka/täckjacka som tål vind och nederbörd, värmeplagg typ fleecetröja/ulltröja/stickad tröja. Regnbyxor/vandringsbyxor/skalbyxor (någon typ av ”överdragsbyxa helt enkelt!), underställ. En thermos för ca 1 l dryck, matlåda + bestick, kåsa. Kängor / Outdoorskor att vandra i, varma sockor, vantar, mössa. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar och jag delar med mig av rabatt hos min partner Outnorth. Obs, inget superspecial behövs – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

RESA TILL OUTDOOR BOOST:

FRÅN STHLM:

Dagtåg (anländer runt 14.45, 17.45 eller 22) eller nattåg från sthlm, torsdag 5 november kl 21:12 – Vakna i Åre strax efter 08. Eftermiddagståg eller nattåg från Åre, 8 november kl 15.50 alt 20:00.

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00