fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

17-19/6 2022 Outdoor Boost fjällretreat. FULLBOKAT se 1-3/7 och hösttermin!

Outdoor boost fjällretreat, en återhämtande fjällhelg med vandring och reflektion 17-19 juni!

Hos oss är ett retreat att andas fjälluft och logga ut. Byta vardag mot en lugn boost. Här kan du pausa, återhämta, stärka upp. Under den här helgen, som vi kallar för Outdoor Boost fjällretreat rätt och slätt så kombinerar vi vandring och reflektion. Vi är ute många timmar varje dag. Vi lägger tyngdpunkten på att komma ner i varv, väcka upp energin och ge plats för reflektion. Det är DU-tid, tillsammans med en liten grupp andra.

vandringsresa sommar 2022

Det är hår som doftar av öppen eld, ögon som möts i samförstånd, det är vackra vyer, mjuka flöden och varma samtal till rött vin på kvällen. Det är mer blåbärspaj än grön juice, mer samtal, skratt och gemenskap än lång stilla meditation i tystnad, men visst kommer du få stunder att landa i ditt andetag. Oftast ute. I rörelse. Liten grupp ger stor känsla. Så är vårt fjällretreat!

Outdoor Boost Fjällretreat är vår typ av fjällretreat, där vi skalar av och bort lagren av vardag för att hitta återhämtning genom rörelse. Se fram emot varma samtal, konkreta reflektionsövningar, tid för dig och dina tankar såväl som en mjuk yinyoga som passar alla.

 

Keep doing what you’re doing! Detta blir fler gånger. Jag hade höga förväntningar som ni överträffade!”

Outdoor Boost Fjällretreat 17-19 juni 2022

 • Naturen som arena. Vandring utan stress runt Åres vackra natur. Tempot anpassas efter gruppen och terrängen. Fjälluften ger kraft.
 • Individuella reflektionsövningar som ger dig svar inifrån och startar din kreativitet.
 • Tid i tystnad förekommer, men också rödvin och skratt. Paus och energi.
 • Ett yinyoga pass, för att vi älskar hur det hjälper oss att sätta bitarna på plats och kroppen komma ikapp med intrycken.
 • Boende i välutrustad fjällägenhet i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum, (ett rum är 4-bäddsrum, där alltså fyra personer bor, alternativt två stycken 3-bäddsrum med enkelsängar, beroende på hus denna gruppen bor i) Allt på plats ingår.

FÖR VEM? max 12 platser

Resan är för kvinnor. Denna helg passar de allra flesta då vi håller ett lugnt tempo. Du ska klara att promenera utomhus i skiftande terräng i 2-3 h, utöver det finns inga krav på förkunskaper. Vi har haft med vältränade energiknippen som vill pausa vardagen och kvinnor sjukskrivna för utmattning, damer som vill upptäcka något nytt, systrar som vill göra något minnesvärt tillsammans. Man kan resa ensam eller med vän/arbetskamrat/familjemedlem. Du behöver inte ha förkunskaper eller ha testat yinyoga förut.

Se fram emot: En grönskande spirande fjällnatur och glöd inifrån och ut!

Vällagad mat, god dryck och varma samtal vid eld. Outdoor boost fjällretreat är en helg där du får chans att höja pulsen lite lagom i fantastisk natur, men också landa i dina värderingar och mål inför kommande sommar. Insikt och utsikt i liten grupp, tryggt ledarskap som skapar stor känsla. Hela helgen är anpassad efter tågets tider, att resa hit hållbart och snällt mot miljön är enkelt.

Ta chansen att också du ladda inför sommaren och skapa dig riktning!

Schema OUTDOOR BOOST FJÄLLRETREAT 17-19/6 2022

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! 

16/6 –  Torsdag: Du får gärna anlända och checka in torsdag kväll – välj då det alternativet i anmälan! Många uppskattar en lugn start på sitt fjällretreat. En chans att komma på plats och släppa ner axlarna. I tillägget om 350 kr ingår enkel middag ingår och såklart övernattning till fredag, även transfer från stationen på vår transfertid (eftermiddag).

17/6 Fredag

 • Transfer från Åre tågstation, eller godmorgon i boendet i Sadeln. Om ditt tåg ankommer 9, hämtas du redo för dagens tur, dvs att du ätit och klätt dig för ute på tåget!
 • 8.00  frukost i Sadeln
 • När alla är på plats, presentation och vi går igenom helgens upplägg
 • Vandring ca 2,5 h med reflektionsövningar
 • Lunch: Vällagad mat hemma, eller på fjället, om vädret gör det möjligt.
 • Tid för fjällbad
 • Yinyoga 60-75 minuter
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans. Reflektion och intention för lördagen.

18/6 Lördag

 • God morgon!
 • Frukost
 • Vandring på baksidan av Åreskutan alt Lillskutans topp, ca 16-20 km
 • Lunch ute, lagas ev runt eld om väder tillåter
 • Reflektionsövningar och tid att bara vara
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans.

19/9 Söndag

 • Frukost
 • Vandring 1,5 h
 • Lunch: Vällagad lunch hemma eller ute, + bonfire, tänk kring att elda och vara mer ute! Eldworkshop!
 • Sammanfattning helgen och din fortsättning på hemmaplan.

14.30 Avslutning; gemensam samling, hjälp med transport till Åre station, eftermiddagståget brukar lämna 15.50.

Pris:

4995 kr, inklusive all träning och guidning, helpension tre dagar, två nätter, två 3-rättersmiddagar, all dryck (alkohol med bubblor och vin till maten ingår), transfer inne i Åre och inte minst lyxen av att vara en liten grupp. Fakturering/betalning i webshop sker med betalning ca en månad innan evenemanget.

Anländer du torsdag em/kväll, torsdag natt + middag torsdag: 350 kr tillägg.

Ord om ledaren: Kunnig och pedagogisk, uppmuntrande och stöttande. Vilken stjärna!

Anmälan: FULLBOKAT! Se vår resa i juli!

 

Ledare: Amanda Tomasdotter

Uppvuxen i Edsåsdalen, nästgårds till Åre, med fjället som lekplats. Elda, tälta, skida, cykla det är fyra favoritgrejer utan inbördes ordning för Amanda, utbildad guide som också doktorerar inom ekonomi. Amanda leder dig lugnt och tryggt, nyfiket och inspirerande och är en otroligt inspirerande och kunnig guide som vi är så glada att få ha med ännu en sommar!

Yin leds av Sofia Bursjöö

Personlig tränare och löpcoach, outdoorfantast och fd elitalpinist. Sofia vill ge dig en känsla av att vara kompetent i din kropp! Hon kan be dig våga flytta gränser men står stadigt i att upplevelselängtan är mäktigare och ger mer glädje än prestationspress. Glad, passionerad och engagerad ledare som gärna pausar på fjället och guidar dig till andning i lugnare takt och mjukare känsla.

Covid19:

Verksamheten bedrivs i Åre. Det är upp till var och en att bedöma om det är möjligt att resa och delta på helgen, vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande försäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat.

Länk till bokningsvillkor!

BOENDET:

Du bor i fint och med hög standard i skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har 3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar ett sovrum med dubbla våningssängar, plus ett litet loft där en person kan sova om den vill, dock ej medräknat i antal bäddar. Sällskap som reser tillsammans bor först och främst i dubbelsäng. 

UTRUSTNING OCH VÄDERLEK:

Åre i juni, försommar, spirande grönt, vinter kvar på topparna och en rejäl boost av natur. Alla väder är möjliga, en hel helg i sport-topp eller skaljacka och underställ och allt har sin charm!

Obligatorisk utrustning: Ryggsäck, skaljacka/vindjacka som tål vind och eventuell nederbörd, vandringsbyxor/tights, underställ, t-shirt och långärmad tröja. Badkläder, solglasögon, kanske keps? Värmeplagg typ fleecetröja/ulltröja/stickad tröja. Regnbyxor/vandringsbyxor/skalbyxor (någon typ av ”överdragsbyxa helt enkelt!). En thermos för ca 1 l dryck, matlåda + bestick, kåsa. Kängor / Outdoorskor att vandra i, mjuka kläder att yinyoga i och hemmamysa i. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar. Obs, inget superspecial behövs – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

Resa till oss:

Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag 16/6 – återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå söderut runt 16!

Nattåg från Göteborg till Åre torsdag 16/9 återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå runt 16!

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Du kan självklart också resa med bil eller med flyg. Parkering vid boendet finns. Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, sålänge du anpassar dig till våra transfertider, se nedan rubrik ”transfer”. (vi ger ej transfer från Östersunds flygplats). Resa med bil: Parkeringsplats finns vid boendet! Om fler sällskap rest med bil kan det ge möjlighet till spontana utflykter utanför tänkt schema.

SJ och tågbiljetter: ”tågbiljett ej valbar/banarbete planeras”

När det står Ej valbar så har SJ inte släppt biljetterna så långt fram i tiden ännu. Här kan du hitta information om  bokningsperioder.

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Fredag morgon, när nattåget rullar in, avresa direkt.
 • Eftermiddag från huset i sadeln till tågstationen på avresedagen söndag.

Kommer du torsdag kväll, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än sommartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

VARMT VÄLKOMMEN!

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00