fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

Outdoor boost + YOGA fjällretreat Åre 21-23 maj 2021 – 5 platser kvar

Hos oss är ett retreat att andas fjälluft och logga ut. Byta vardag mot en lugn boost. Här kan du pausa,  återhämta, stärka upp. Under den här helgen, som vi kallar för Outdoor Boost + yoga ligger tyngdpunkten på att komma ner i varv, väcka upp energin och ge plats för reflektion. Det är DU-tid, tillsammans med en liten grupp andra. Vandring varvas med mjuk flowig yoga eller stillsam yin. Det är hår som doftar av öppen eld, ögon som möts i samförstånd, det är vackra vyer, mjuka flöden och varma samtal till rött vin på kvällen. Det är mer blåbärspaj än grön juice, mer samtal, skratt och gemenskap än lång stilla meditation i tystnad, men visst kommer du få stunder att landa i ditt andetag. Oftast ute. I rörelse. Liten grupp ger stor känsla. Så är vårt fjällretreat!

Fjällretreatet Outdoor Boost + yoga i Åre välkomnar dig under en långhelg, 21-23/5 2021

 • Vandring
 • Reflektion
 • Mjuk flowig yoga
 • Yinoga
 • Liten grupp och hög coachnärvaro – varmt och personligt

Fjällvistelse med 100% boost för själen och med tid till att låta tankar landa!

 • Naturen som arena. Vandring runt Åres vackra natur. Fjälluften ger kraft.
 • Yoga i mjuka fina flöden samt tid till fördjupning. Mjukt och stabiliserande – för en vardagsstark kropp i alla situationer.
 • Rödvin och skratt. Paus och energi.
 • Individuella reflektionsövningar som ger dig svar inifrån och startar din kreativitet.
 • Boende i välutrustat skilodge i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum*, allt på plats ingår.
 • ENKELRUM: Boendet är stort och luftigt, tar 12 personer, men vi fyller max 8/hus. 2 enkelrum finns att boka!

FÖR VEM? (max 12 deltagare) 5 platser kvar – minsta deltagarantal uppnått!

Resan är för kvinnor. Denna helg passar de allra flesta då vi håller ett lugnt tempo. Du ska klara att promenera utomhus i skiftande terräng i 2-3 h, utöver det finns inga krav på förkunskaper. Jag har haft med vältränade energiknippen som vill pausa vardagen och kvinnor sjukskrivna för utmattning, damer som vill upptäcka något nytt, systrar som vill göra något minnesvärt tillsammans. Man kan resa ensam eller med vän/arbetskamrat/familjemedlem. Du behöver inte ha några förkunskaper i yoga. Mela kommer att guida dig med säker, van och varm hand.

Fråga mig gärna om du har funderingar! hej (@) outdoorstories.se  // 072-3062618

Vi fyller helgen med energigivande aktiviteter med mycket tid utomhus. God mat lagas tillsammans och äts både runt lägereld och inne i stearinljusens sken. Hela helgen är anpassad efter nattågets tider, att resa hit hållbart och snällt mot miljön är enkelt. 

Deltagaren Susanna:

Outdoorboost bjöd på en helg med fjälluft där pausknappen var nedtryckt från start till slut. Ett perfekt upplägg med träning, natur, samt god mat och dryck – iklädd underställ. Lämnade helgen med ett stort leende, ny energi och tacksamhet. Så mycket välkomnande värme och inspiration. Deltagarna bjöd på sig själva och skrattkontot fick en härlig påfyllning. Det här gör jag gärna om!

Outdoor Boost + yoga Innehåll:

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! 

20/5 Torsdag – vill du kan du anlända redan under torsdagen, välj då det alternativet i anmälan (350 kr tillägg för extra natt)

21/5 Fredag

 • Du hämtas med bil på Åre tågstation, körs till boende i Sadeln
 • Frukost. Intentioner – reflektionsövning.
 • Förmiddag:
 • Outdoorupplevelse 1, Vandring i fjällmiljö, ca 2 h. Reflektionsövningar.
 • Lunch: Vällagad mat hemma
 • Eftermiddag: Yoga flow 45-60 min, följs av reflektion och sedan yin 45 minuter. 
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans.

22/5 Lördag

 • Flödesskrivning & guidad meditation + kort mjuk morgonflow väcker kroppen.
 • Frukost
 • Förmiddag: Outdoorupplevelse 2. Blanktjärnsrundan i Vålådalen till turkos tjärn. Reflektionsövningar.
 • Lunch: Ute, medhavd i ryggsäck.
 • Eftermiddag: Träningspass 2 – Yinyoga 60 minuter, inomhus eller utomhus om vädret är fint.
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 2 rätters middag lagas tillsammans
 • Kvällspromenad och bonfire, dessert runt elden!

23/5 Söndag

 • Frukost
 • Outdoorupplevelse vid vattenfall i vårflod.
 • Yoga flow ute i närheten av fallet, om vädret bjuder upp till det. 
 • Lunch: Vällagad lunch hemma
 • 14.00-15.00 Avslutning; Guidning till en individuell actionplan. Gemensam samling. Valfritt att dela med sig av helgens reflektioner.
 • Eftermiddag: Hemresa – hjälp med transport till Åre Station för eftermiddagståg hem!

Det bästa med helgen? Sammantaget hur välordnat det var. Energin, upplevelsen, träningsglädjen, vacker miljö, god mat, fantastisk grupp… hela känslan! Bättre än vilken spa-dag som helst. Otroligt lyhörd och kompetent tränare!

Pris:

4595 kr, inklusive all träning och guidning, helpension tre dagar, två nätter, 3-rättersmiddagar, all dryck (även vin till middag), transfer inne i Åre och inte minst den lyxiga känslan att vara liten grupp om max 12 personer. Fakturering sker i april.

Ankomst torsdag – tillägg 350 kr

ENKELRUM: Boendet är stort och luftigt, tar 12 personer, men vi fyller max 6/hus. 7 Enkelrum finns att boka, välj det alternativt i anmälan om du önskar enkelrum. Pris för helgen i enkelrum: 5 100 kr, samma pris oavsett ankomstdag!

Anmälan:  5 platser kvar – minsta deltagarantal uppnått!

Outdoor Boost + YOGA Fjällretreat 21-23/5 2021 - Anmälan

Välkommen till Åre - vi ser fram emot att lära känna dig! ! Anmälan är bindande, betalningssätt faktura, fakturan skickas med betaldatum ca 1 månad innan evenemanget. Helgen är anpassad efter tågets tider! Minsta deltagarantal är 7, maximalt deltagarantal är 12. Bekräftelse kommer till din e-post, kolla i skräpposten om den inte dyker upp!
 • Hit kommer bekäftelser och informationsmail, samt faktura. Var noga!
 • Mitt faktureringssystem behöver din postadress - och det är bra att se från vilka städer deltagarna kommer, om det kan vara aktuellt med samåkning etc!
 • Det är bra om vi har ditt mobilnummer, om vi behöver fråga något eller komma i kontakt innan/under träningsresan. Aldrig sms-utskick!
  Du anger din dubbelrumskompis om du har en i nästa steg. Priset inkluderar all träning, helpension, transfer från och till tågstationen i Åre. Vi bor i fantastiskt fin och stor fjälllägenhet. Tre rum har dubbelsäng. Ett rum har enkelsängar, ett rum har två våningssängar. Tre vardagsrum, tre toaletter, fyra duschar och bastu, huset är lugnt, vilsamt och rymligt!
 • Ange som laktos, skaldjur, vegetariskt etc, (ej matpreferens)
 • Betalning med faktura. Anmälan är bindande direkt du skickar in anmälningsformuläret. Fakturering sker manuellt, vi fakturerar med betalningsdatum några veckor/någon månad innan helgen, var inte orolig, din anmälan gäller! Du får bekräftelse på din anmälan till din e-post, kolla skräpposten om den inte dyker upp!

  Vid händelse av skada/sjukdom är det bäst att ha en reseförsäkring. Även försäkringen "Startklar" fungerar för idrottsevenemang likt detta. Startklar ersätter till 2500 kr, jag rekommenderar därför att också ha en bra reseförsäkring i sin hemförsäkring, eller en tilläggsförsäkring - då brukar alla deltagare får tillbaka 100% av investeringen i resan, om förhinder/skada skulle göra att du inte kan delta som planerat.
 • 0,00 Kr

Ledare på Outdoor Boost + yoga fjällretreat:

Mela Lithman:

Trygg, smart och fantastiskt varm yogainstruktör, tillika folkhälsovetare och nutritionist med kängorna stadigt i vetenskaplig evidens! Outdoorälskare sedan barnsben som tycker livet är bäst ute. Tillsammans med Sofia har Mela arrangerat ett stort antal träningsevent och vi ser fram emot att äntligen jobba tillsammans igen, på favoritplatsen Åre. Till vardags instruerar Mela (tok)fullbokade klasser med långa kölistor på Sats Tyresö. Hon kommer guida dig med säker hand, locka dig att bli bättre kompis med din kropp och med din yoga.

Sofia Bursjöö:

Grundare av Outdoor stories. Personlig tränare och löpcoach, outdoorfantast sedan evigheter. Bor i sina drömmars by Åre sedan 2018, tidigare var skärgården och Ingarö hemma. Sofia brinner för att ge vidare en känsla av att vara kompetent i sin kropp, våga flytta gränser och vill förmedla att upplevelselängtan är mäktigare och ger mer glädje än prestationspress. Glad, passionerad, engagerad! Fd alpinist på nordisk elitnivå som älskar både backintervaller och blåbärspaj.

 

Covid19:

Verksamheten bedrivs i Åre. Vi håller öppet och följer rekommendation om avstånd och liten grupp, rör oss inte inne i byn eller i affärer. Vi praktiserar inga övningar där deltagare rör varandra och håller avstånd, samt spenderar största delen av tiden utomhus. Det är upp till var och en att bedöma om det är möjligt att resa och delta på helgen, vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande försäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat.

 Länk till bokningsvillkor!

BOENDET:

Vi har tillgång till två hus likt detta som beskrivs nedan! Du bor i fint och med hög standard i skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har 3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar ett sovrum med dubbla våningssängar, plus ett litet loft där en person kan sova om den vill, dock ej medräknat i antal bäddar. Sällskap som reser tillsammans bor först och främst i dubbelsäng.

 

Utrustning och väderlek:

Ljusa kvällar och vårflod. Naturen vaknar till liv, vintern rasar och ljusgrönt spirar. Vi tar oss till de platser som är vackrast för stunden!

Utrustning: Ryggsäck, skaljacka/vindjacka som tål vind och nederbörd, värmeplagg typ fleecetröja/ulltröja/stickad tröja. Vandringsbyxor, thermos för ca 1 l dryck, matlåda + bestick, kåsa. Kängor / Outdoorskor att vandra i. Mjuka yogakläder att yoga och hänga i. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar och jag delar med mig av rabatt hos min partner Outnorth. Obs, inget superspecial behövs – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

Resa till oss:

Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag 20/5 – återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå 15.50!

Nattåg från Göteborg till Åre torsdag 20/5 återresa söndag eftermiddag

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Du kan självklart också resa med bil eller med flyg. Parkering vid boendet finns. Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg! (ej från Östersunds flygplats). Transfer från flygplatsen i Östersund är lite klurigare sommartid än vintertid och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

Resa med bil: Parkeringsplats finns vid boendet!

SJ och tågbiljetter: ”tågbiljett ej valbar/banarbete planeras”

När det står Ej valbar så har SJ inte släppt biljetterna så långt fram i tiden ännu. Här kan du hitta information om  bokningsperioder.

Står det Banarbete planeras i tidtabellen så är avgången tillfälligt spärrad för bokning då det planeras för banarbete. Detta har varit vardag för oss i Åre de senaste vårarna, SJ har prioriterat helgtrafiken – och det har faktiskt alltid blivit så att tågen gått.  När kommer det gå att boka biljetter om banarbete planeras? SJ svarar såhär: I nuläget har vi inget datum på när planeringen är klar och när vi kommer kunna släppa biljetter till försäljning.

Tips! Gå med i SJ’s prioklubb, då får man mail när biljetter släpps. Testa att göra bokningen med jämna mellanrum framöver för att se när det är bokningsbart. DET BRUKAR ORDNA SIG MED TÅGEN! 

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Fredag morgon, när nattåget rullar in, avresa direkt.
 • Eftermiddag på avresedagen söndag.

Kommer du torsdag kväll, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än somartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

 

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00