fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

Stark & funktionell vid fjäll 1-3/10 – träningsresa med Outdoor stories +”SPW” – 6 platser kvar, minsta deltagarantal uppnått!

Träningshelg fys mys och bubbel: fysions bästa – stark och funktionell vid fjäll med SPW 1-3/10.Välkommen! Extrainsatt pga högt tryck! minsta deltagarantal uppnått- helgen blir garanterat av!

 

Denna resa är poppis! Eftersom resa 1 detta datum är fullbokad, öppnar vi upp för en ny grupp med superkompetent coach från vårt samarbetsföretag SPW, starkare Pinel och Wallanger, som består av Karin Pinel och Marcus Wallanger! Det är således två resor denna helg på samma tema, ni bor och tränar gruppvis, 12 personer per hus! Tight anmälningstid – boka nu!

Vad händer på resan – inriktning?

träningsresan Fysions bästa: stark och funktionell // aka ”fys, mys och bubbel!” plockar vi upp ditt träningsintresse och ger med dig massor av kunskap, några riktigt sköna och smarta workshops/träningspass som ger dig nycklar och spenderar timmar utomhus i höstig fjällmiljö! En svårslagen  kombination för dig som gillar berg och träning, helt enkelt.

Den här helgen har samma helhetstänk som vanligt, där vi värderar varje individs startpunkt och jobbar i prestigelös och prestationsfri miljö! Utifrån det kikar vi på hur vi kan skruva till ett träningsupplägg som passar bra mot målsättningar som exempelvis att vara skadefri men lyfta tyngre, kunna både springa och gymma, eller liknande. Alltid, alltid, alltid med målet att skapa/bygga/bibehålla en hållbar kropp!

Träningsresa oktober 2021: Se fram emot detta 1-3/10 2021 – 6 platser kvar!

 • Vandring i fjällmiljö
 • Träning utomhus med stort fokus i vacker fjällmiljö
 • Styrkepass med syfte att minska svaga länkar
 • Lär dig mer om träningsprinciper och hur du lägger en hållbar träningsplanering
 • Hög coachnärvaro, personligt och proffsigt, max 12 deltagare
 • Häng vid eld, utelunch och tid för återhämtning
 • 3-rätters på kvällarna, med bubbel och mys
 • Mini-workshops och mycket tid för frågor
 • Boende i välutrustad fjällägenhet i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum, (ett rum är 4-bäddsrum, där alltså fyra personer bor) allt på plats ingår.

För vem? Tjejer och killar får anmäla sig denna gång!

Den här träningsresan välkomnar tjejer och killar som längtar efter inspiration och förnyad kunskap till sin träning. Du ska klara av att vara utomhus i rörelse i skiftande terräng och i varierad fart (ej hård löpning) i 2 h med stopp. Hos oss är en medelålders motionär norm, vi utmanar alla där de befinner sig, men tror att du styrketränar regelbundet! Utomhustiden på fjället är inte konditionspass, men terrängen kan vara utmanande. Därför är det bra om du är nyfiken på eller vet att du gillar att hänga i fjällmiljö, och du – det kan betyda att spendera 45 min leendes mot solen. Häng i litet gäng, med skratt och fina samtal är också viktigt! OBS, endast tjejer och killar som anmälner sig tillsammans bor i samma rum, och anger då att de önskar det vid anmälan!

Schema Träningshelg 1-3/10 2021. Fysions bästa: stark och funktionell i fjäll

Dagsaktiviteterna eller turerna kan komma att flyttas runt/ändras beroende på väder! Coachen är med gruppen större delen av helgen, även under middagar.

30/9 – Kom gärna och gör dig hemmastadd på torsdag eftermiddag/kväll! Många tycker det är härligt att vara på plats och smyga igång sin träningshelg. Välj då det alternativet i anmälan!

1/10 Fredag

 • Transfer från Åre tågstation till boende i Sadeln, om du vaknar på tåget, vi äter frukost och lär känna varandra samt går igenom helgens upplägg. (Om ditt tåg ankommer 9.21 hämtas du redo för dagens träning, dvs att du ätit och klätt dig för ute på tåget!)
 • Förmiddag: Vardagsstark och hållbar. Workshop// träningspass med SPW
 • Eftermiddag: Fjällhike med reflektion – vi tar oss på bästa sätt ut i fjällmiljön.  Outdoor stories guide vi väljer bästa turen för dagen. Reflektionsövningar och hjälp att landa bortom vardagen.
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans. Vad är en funktionell kropp? SPW snackar fys!

2/10 Lördag

 • Frukost runt 8
 • Förmiddag: Träningspass med SPW
 • Lunch: lunch hemma, alt lunch ute.
 • Eftermiddag: En tur ut! Kan vara utflykt till fjälltjärn, i kombination med mobilitetspass eller en kortare hike ut på Lillskutan. Vi ska njuta av ute och jaga upplevelse!
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans. Bubbel!

3/10 Söndag

 • Frukost
 • Föreläsning / workshop med Marcus
 • Träningspass, workshop med Marcus
 • Mini-vandring till: eldworkshop och lunch utomhus
 • Reflektion och sammanfattning: Träningen framåt – hur vill jag ha den? Tankar och verktyg samt reflektioner att ta med hem.
 • Ca 14.30 Avslut – transfer till eftermiddagståg hem.

OM SPW:

Starkare Pinel & Wallanger, så kallar sig Karin och Marcus när de jobbar tillsammans!

Våra klienter kommer ofta till oss med en smärtproblematik där prio alltid är att bli smärtfri, men även att kunna träna smärtfritt och bli starkare på vägen till målet. Det är en ynnest att få driva SPW ihop då kombon fysioexpertis + duktig PT är genialisk om vi får säga det själva!

Vi ser fram emot att få träffa er alla och bjuda på hela SPW-kakan i en inramning av absoluta toppklass i Åre!

Om Marcus Wallanger: gruppens huvudcoach

Jag heter Marcus Wallanger och jobbar som Personlig Tränare sedan 2011.  Jag har ett starkt intresse för att lära mer,  går kontinuerligt ett flertal utbildningar per år för att fortsätta att fördjupa mig inom det jag tycker är roligast i spektrat hälsa och träning just nu! Jag jobbar med allt från massage till smärtproblematik och diverse behandlingsmetoder, konditionsträning till muskelbygge och ren styrka. Det jag landat i, och tränar främst själv, är just träning för ren styrka och muskeltillväxt.

Att jobba på ett hållbart och säkert sätt är prioriterat, för vilken nytta har kroppen av mycket muskler och styrka om den är trasig och ohållbar? Jag jobbar mot att mina klienter ska bli smärtfria, friare i sina kroppar och få veta hur en stark, hållbar och fungerande kropp känns!

Om coach Karin Pinel:

Karin har jobbat som fysioterapeut sedan 2005 och har coachat hundratals starka kvinnor både IRL och online sedan 2016. För att bli just starkare krävs inte bara ett smart och noggrant val av övningar med rätt dos och utförande. Vi måste se till helheten. Allt från stress, sömn, kost och dina fysiska förutsättningar här och nu spelar in för att hitta rätt.

Plus en guide från Outdoor stories:

Utöver Karin kommer du också träffa en guide från Outdoor stories! Alltid med grym personlighet, stort värdskap och koll på vart Åre är som bäst precis just då. Det är vi på Outdoor stories som projektleder helgen och det är med oss du har all kontakt!

Frågor?

Kontakta oss på hej (snabela) outdoorstories.se eller via messenger på vår facebooksida! (här finns också fotoalbum från tidigare träningshelger)

Sofia, 0723062618

Pris:

4595 kr – inklusive all träning och guidning, helpension tre dagar, två nätter i 2-4 bäddsrum, två 3-rättersmiddagar, all dryck (alkohol med bubblor och vin till maten ingår), transfer inne i Åre på våra transfertider, och inte minst lyxen av att vara en liten grupp. Fakturering sker när minsta deltagarantal uppnåtts!

Vill du komma och landa mjukt på torsdag em/kväll och smyga igång din träningshelg för DIG, boka på TORSDAG natt: 350 kr tillägg.

Anmälan: 6 platser kvar – minsta deltagarantal uppnått!

Covid19:

Verksamheten bedrivs i Åre. Vi håller öppet och följer rekommendation om avstånd och liten grupp. Det är upp till var och en att bedöma om det är möjligt att resa och delta på helgen, vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande försäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat. Vi tillämpar de 48 friska symptomfria timmarna, innan resa till oss.

Vi fördelar badrum och toaletter så att dessa inte delas på många personer. Maten hämtas från buffébord och vi sitter luftigt inomhus. 

Länk till bokningsvillkor!

traningsresa september 2021

BOENDET:

Du bor i fint och med hög standard i skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har 3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrummen är fördelade på dubbelsäng, enkelsäng och våningssäng Sällskap som reser tillsammans bor först och främst i dubbelsäng. Man kan komma att bo i dubbelrum, i 3-bäddsrum eller i 4-bäddsrum. Husen vi använder har lite olika uppsättning. 

UTRUSTNING OCH VÄDERLEK:

Starten på hösten i Åre. Skiftet september/oktober är en vacker tid. Luften har blivit högre och klarare, naturen är vacker och sprakande. Det är ofta perfekta dagar på fjället med stabilt och fint väder.

Obligatorisk utrustning: Ryggsäck, skaljacka/vindjacka som tål vind och nederbörd, träningskläder, vandringsbyxor/träningstights och ett par skalbyxor/regnbyxor att kunna dra på vid behov. Värmeplagg typ fleecetröja/ulltröja. Solglasögon, pannband, skor att träna i och vandra i. Träningskläder för träning utomhus och inomhus. Vattenflaska, matlåda, kåsa. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar och obs, inget superspecial behövs – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

RESA TILL OUTDOOR BOOST:

SJ släpper biljetter ca 3 månader innan avresa,  chatta med kundtjänst för råd och information!

FRÅN STHLM:

Dagtåg (anländer runt 14.45, 17.45 eller 22) eller nattåg från sthlm, torsdag 30 september runt  kl 21, – Vakna i Åre strax efter 08. Eftermiddagståg eller nattåg från Åre, 5 september ca kl 15.50 alt 20:00. SJ släpper resor ca 3 månader innan avfärd – haltar lite ibland så shåll utkik!

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Fredag morgon, när nattåget rullar in, avresa direkt.
 • Eftermiddag på avresedagen söndag.

Kommer du torsdag kväll, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än somartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00