fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories
traningsresa sverige november

Stark och funktionell vid fjäll – träningsresa med längdfys & styrka 13-15/11 2020 – 12 platser kvar

På träningsresan stark och funktionell vid fjäll plockar vi upp våra bästa träningspass för både flås och styrka, håller miniföreläsningar och ger med dig massor av kunskap, allt för att preppa dig för en bra och aktiv vinter – särskilt om du har någon konditionsutmaning framför dig 2021!

Den här helgen har samma helhetstänk som vanligt, där vi värderar varje individs startpunkt och jobbar i prestigelös och prestationsfri miljö! Utifrån det kikar vi på hur vi kan skruva till ett träningsupplägg som passar bra mot målsättningar som exempelvis en klassiker, halvklassiker, tjejvasa eller något kommande lopp. Alltid, alltid, alltid med målet att skapa/bygga/bibehålla en hållbar kropp!

traningsresa sverige november

Se fram emot stark och funktionell vid fjäll 13-15 november 2020

 • Konditionspass med stavar, teknik och pepp för längdåkning
 • Träning utomhus i vacker fjällmiljö, och inomhus med stort fokus
 • Styrkepass med syfte att minska svaga länkar
 • Lär dig mer om träningsprinciper och hur du lägger en hållbar träningsplanering
 • Hög coachnärvaro, personligt och proffsigt – max 12 deltagare
 • Workshop ”i din kropp”

För vem?

Den här träningsresan välkomnar både tjejer och killar. Du ska klara av att vara utomhus i rörelse i skiftande terräng och i varierad fart (gå/springa/skida etc) i 2 h, kan du springa en mil hemma är det toppen! Hos oss är en medelålders motionär norm, låt dig inte skrämmas av att Cecilia också är fysioterapeut med uppdrag att hantera landslagskroppar, utan grip chansen att ta del av hennes kunskap! Vi utmanar alla där de befinner sig! Kom som du är, kom med en vän, ta med en kollega eller en kusin. Vi delar på killar och tjejer i sovrummen, om ni inte reser tillsammans och helst sover så.

Schema stark och funktionell vid fjäll med Sofia Bursjöö & Cecilia Kalla, 12 platser kvar

Dagsaktiviteterna eller turerna kan komma att flyttas runt/ändras beroende på väder! 

12/11 – Vid behov kan du anlända och checka in torsdag eftermiddag/kväll – välj då det alternativet i anmälan! Många tycker det är härligt att vara på plats och smyga igång sin träningshelg.

13/11 Fredag

 • Transfer från Åre tågstation till boende i Sadeln, vi äter frukost och lär känna varandra samt går igenom helgens upplägg.
 • Förmiddag: Stark och hållbar – du utmanas i nya (?) rörelsemönster med syfte att stärka dina leder och bli stark i vanliga svaga länkar. Inomhus med Sofia.
 • Vällagad lunch hemma
 • Kul med kondition! Ett flåsigt pass i fjällmiljö med Cecilia.
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans. Vad är en funktionell kropp? Cecilia snackar fys!

14/11 Lördag

 • Sovmorgon!
 • Frukost
 • Förmiddag: Teknik att springa och gå med stavar/Längdskidåkarens bästa träningspass om snön dröjer! Cecilia.
 • Lunch: Något senarelagd vällagad lunch hemma.
 • Miniföreläsning: Träningens grundprinciper, med Sofia
 • Tidig kväll: Mjukt mobilitetspass (nästan yoga!) med Sofia
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans. Bubbel!

8/11 Söndag

 • Frukost.
 • Konditionspass med Sofia. Ett flåsigt pass i fjällmiljö!
 • Vällagad lunch hemma.
 • Workshop i din kropp, med Cecilia
 • Miniföreläsning: Träningen framåt – hur vill jag ha den? Tankar och verktyg för DIN härligaste träningsvinter i fjäll och på spår! Sammanfattning samt reflektioner att ta med hem.
 • Ca 15.00 Avslut – transfer till eftermiddagståg hem.

Frågor?

Kontakta oss på hej (snabela) outdoorstories.se eller via messenger på vår facebooksida! (här finns också fotoalbum från tidigare träningshelger)

Sofia, 0723062618

Pris:

4595 kr, inklusive all träning och guidning, helpension tre dagar, två nätter, två 3-rättersmiddagar, all dryck (alkohol med bubblor och vin till maten ingår), transfer inne i Åre och inte minst lyxen av att vara en liten grupp. Fakturering sker ca en månad innan evenemanget.

Behov att anlända torsdag em/kväll och boka på TORSDAG natt: 350 kr tillägg.

Anmälan: 12 platser kvar

Stark och funktionell vid fjäll 13-15/11 2020 - Anmälan

Välkommen till Åre - vi ser fram emot att lära känna dig! Anmälan är bindande, betalningssätt faktura, fakturan skickas med betaldatum ca 1 månad innan evenemanget. Möjlighet finns att anlända torsdag eftermiddag/kväll, i övrigt är helgen anpassad efter nattågets tider! Minsta deltagarantal är 6, maximalt deltagarantal är 12. Bekräftelse kommer till din e-post, kolla i skräpposten om den inte dyker upp!
 • Hit kommer bekäftelser och informationsmail, samt faktura. Var noga!
 • Mitt faktureringssystem behöver din postadress - och det är bra att se från vilka städer deltagarna kommer, om det kan vara aktuellt med samåkning etc!
 • Det är bra om vi har ditt mobilnummer, om vi behöver fråga något eller komma i kontakt innan/under träningsresan. Aldrig sms-utskick!
  Du anger din dubbelrumskompis om du har en i nästa steg. Priset inkluderar all träning, helpension, transfer från och till tågstationen i Åre. Vi bor i fantastiskt fin och stor fjälllägenhet. Tre rum har dubbelsäng. Ett rum har enkelsängar, ett rum har två våningssängar. Tre vardagsrum, tre toaletter, fyra duschar och bastu, huset är lugnt, vilsamt och rymligt!
 • Ange som laktos, skaldjur etc, (ej matpreferens)
 • Betalning med faktura. Anmälan är bindande direkt du skickar in anmälningsformuläret. Fakturering sker manuellt, vi fakturerar med betalningsdatum några veckor/någon månad innan helgen, var inte orolig, din anmälan gäller! Du får bekräftelse på din anmälan till din e-post, kolla skräpposten om den inte dyker upp!

  Vid händelse av skada/sjukdom är det bäst att ha en reseförsäkring. Även försäkringen "Startklar" fungerar för idrottsevenemang likt detta. Startklar ersätter till 2500 kr, jag rekommenderar därför att också ha en bra reseförsäkring i sin hemförsäkring, eller en tilläggsförsäkring - då brukar alla deltagare får tillbaka 100% av investeringen i resan, om förhinder/skada skulle göra att resan inte kan genomföras.
 • 0,00 Kr

Om coach Cecilia Kalla:

Ursprungligen från Tornedalen i norra, norra Sverige. Sjukgymnast/fysioterapeut, personlig tränare och instruktör till yrket. Tränar hellre hjärta än biceps. Trivs bättre i friluftsbyxor än jeans. Väljer ute före inne, nästan alla dagar i veckan. Flyttade från stad till åre för att ha natur och fjäll som bakgård. Cecilia leder dig med en blandning av koncentrerad energi och ett norrländskt lugn, oftast med ett leende på läpparna! Cecilia delar gärna med sig av sin stora kunskap om hur vi får kroppen att må som bäst!

Om coach Sofia Bursjöö:

Personlig tränare och löpcoach, outdoorfantast sedan evigheter. Bor i sina drömmars by Åre sedan 2018, tidigare var skärgården och Ingarö hemma. Sofia brinner för att ge vidare en känsla av att vara kompetent i sin kropp, våga flytta gränser och vill förmedla att upplevelselängtan är mäktigare och ger mer glädje än prestationspress. Glad, passionerad, engagerad! Fd alpinist på nordisk elitnivå som älskar både backintervaller och blåbärspaj.

Covid19:

Verksamheten bedrivs i Åre. Vi håller öppet och följer rekommendation om avstånd och liten grupp, rör oss inte inne i byn eller i affärer. Vi praktiserar inga övningar där deltagare rör varandra och håller avstånd, samt spenderar största delen av tiden utomhus. Det är upp till var och en att bedöma om det är möjligt att resa och delta på helgen, vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande försäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat.

Länk till bokningsvillkor!

 

BOENDET:

Du bor i fint och med hög standard i skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har 3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar ett sovrum med dubbla våningssängar, plus ett litet loft där en person kan sova om den vill, dock ej medräknat i antal bäddar. Sällskap som reser tillsammans bor först och främst i dubbelsäng. 

UTRUSTNING OCH VÄDERLEK:

November i Åre kan vara snöfritt, eller lite eller mycket snö på marken. Högre upp på fjället är det sannolikt att det finns rejält med snö. Tänk om vi har vintervitt fantastiskt landskap – då kan vi gå med snöskor rätt ut i terrängen! Vi låter november bli möjligheter till ljus, för vet du, Åre brukar faktiskt ha många soltimmar denna tid!

Obligatorisk utrustning: Träningskläder som funkar utomhus under pass som är 1-2 h. Stavar! (kan hyras på plats!) Löparväst/ryggsäck, skaljacka/vindjacka/täckjacka som tål vind och nederbörd, värmeplagg typ fleecetröja/ulltröja/stickad tröja, underställ. Outdoorskor att träna i, varma sockor, vantar, mössa. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar och jag delar med mig av rabatt hos min partner Outnorth. Obs, inget superspecial behövs – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

RESA TILL OUTDOOR BOOST:

SJ släpper biljetter ca 3 månader innan avresa, ser det knasigt ut hos dem, chatta med kundtjänst för råd och information!

FRÅN STHLM:

Dagtåg (anländer runt 14.45, 17.45 eller 22) eller nattåg från sthlm, torsdag 12 november kl 21:12 – Vakna i Åre strax efter 08. Eftermiddagståg eller nattåg från Åre, 15 november kl 15.50 alt 20:00. SJ släpper resor ca 3 månader innan avfärd – haltar lite ibland så shåll utkik!

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00