fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

LÖPARLÄGER Trail, fjäll, yin 11-13/6 2021 med Cecilia Kalla – 9 platser kvar

Löparläger 2021. Trailrunning, fjäll och yin i ÅRE 11-13 juni 2021, huvudcoach Cecilia Kalla.

Vi springer (och går här och där) fina turer och njuter av vidder, fjälluft och att vara närvarande. Smart styrketräning för löpare och yinyoga kompletterar programmet.Varmt välkommen till 100% upplevelselöpning på Outdoorstories och Cecilias bakgård i Åre.

 • Styrketräning/löpstyrka för vardagsstark kropp, lätt att återskapa hemma.
 • Löpteknik uppför och utför, vi siktar på totalt tre olika toppar på helgen
 • Topptur Åreskutan 16 km (med lunchstopp) om vädret är med oss
 • Liten grupp och hög coachnärvaro – personligt, varmt och proffesionellt!
 • Bad i fjälltjärn mitt i ett löppass för dig som vill!
 • Yinyoga 
 • 3-rätters middagar ink dryck.
 • Boende i välutrustad fjällägenhet i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum, allt på plats ingår.

Vi springer tillsammans och håller fokus på upplevelse, inte på hastighet! Gapflabb blandas med träningskunskap, löparskorna får fäste både i snö och spirande grönt! God mat äts ute och inne i stearinljusens sken. Hela helgen är anpassad efter nattågets tider, att resa hit hållbart är enkelt. Vill man – kan man anlända redan på torsdag eftermiddag/kväll, välj det alternativet i anmälan om så!

FÖR VEM? TEMPO I LÖPNING? FÖRKUNSKAPER?

Denna helg välkomnar alla tjejer/kvinnor som springer regelbundet och som är bekväm upp till sträckor om upp till 15 km (med något stopp). Du klarar att springa en mil på runt 60 minuter (flackt/halvkuperat) och har lagt in backlöpning (eller gör nu vid anmälan) hemma i din träningsrutin under våren.

Detta är ingen ”vi ska springa snabbt”-resa, och absolut kommer vi gå i partier på berget där det är brant/svårt att springa, vi kommer stanna och se på utsikt men ambitionen är att ta oss fram löpandes – i enad grupp!

(Vi erbjuder också löparhelger med uttalat LUGNT tempo där det aldrig går snabbare än 6:30/tempo och det blir mer gå/lunka/springa, kolla in dessa om det kändes mer som DU! )

Hos oss är du välkommen oavsett om du är ett vältränad energiknippe som vill pausa vardagen, på väg tillbaka från en skada, kvinna som vill upptäcka något nytt eller kompisgänget som vill ha en inspirationsboost. Man kan resa ensam eller med vän/arbetskamrat/familjemedlem.

Det bästa? Att jag fick träna mycket, utmana mig själv utan att känna att det var i jämförelse mot andra utan bara mot mig själv. Hela konceptet med liten grupp och att alla blev så inkluderade. God mat och att vi blev så ompysslade!

trailhelg traningsresa sverige 2021

LÖPARHELG TRAIL, FJÄLL, YIN 11-13/6 2021 med Cecilia Kalla INNEHÅLL:

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! 

10/6 – Vid behov kan du anlända och checka in torsdag dag/kväll. Många tycker det är härligt att vara på plats och smyga igång sin träningshelg. välj då det alternativet i anmälan!

11/6 Fredag

 • Du hämtas med bil på Åre tågstation, körs till boende i Sadeln, vi äter frukost och lär känna varandra
 • Förmiddag: Löpstyrka och rörlighet, utomhus
 • Vällagad lunch hemma
 •  Löpning, teknik uppför och utför, ca 12 km – kanske doppar du dig i en fjälltjärn? 
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag 

12/6 Lördag

 • Sovmorgon och frukost
 • Förmiddag: Långpass & fjällupplevelse: Topptur Åreskutan. Löpning och upplevelse i fjällmiljö, ca 14-16 km (uppför högre upp på skutan kommer vi behöva gå en del!)
 • Lunch: utomhus, medhavd i löparryggsäck
 • Tidig kväll: Yinyoga 75 minuter
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag*Bubbel!

Så bra med personliga tekniktips i stunden tillsammans med gemensamma genomgångar(och påminnelser) inför olika utmaningar. Gav så mkt positivt till upplevelsen att förbättras och känna mig mer bekväm tekniskt.  Gruppen leddes tryggt, det var en peppande/tillåtande stämning. Jag kommer tillbaka!

13/6 Söndag.

 • Frukost
 • Löpning, ca 9 km och fokus på upplevelse. Löpteknik i backe!
 • Lunch, vällagad mat hemma
 • Träningspass  –  Rörlighetspass med inslag av vardagsstyrka med minibands.
 • 15.00 Avslutning; gemensam samling, hemresor under eftermiddagen, hjälp med transport till Åre Station! Eftermiddagståg brukar rulla iväg ca 15.50 från Åre.

*Middagar: Tidigare år har vi normalt  lagat middag tillsammans hälften av gänget fredag, andra delen lagat mat lördag, Corona-restriktioner kan göra att detta ändras, även hur vi sitter när vi äter för att få till bra avstånd.

Frågor? kontakta oss på hej (snabela) outdoorstories.se eller ring Sofia på 0723062618

PRIS:

4595 kr, inklusive all träning och guidning, helpension tre dagar, två nätter, två 3-rättersmiddagar, all dryck (alkohol med bubblor och vin till maten ingår), transfer inne i Åre vid tider enligt formuläret ”resetider 2021” och inte minst lyxen av att vara en liten grupp. Fakturering sker med betalning ca en månad innan evenemanget.

Behov att anlända torsdag em/kväll och boka på TORSDAG natt: 350 kr tillägg.

Enkelrum: 1 enkelrum finns kvar denna helg, pris för helgen i enkelrum är 5100 kr, oavsett ankomstdag.

OM HUVUDCOACH CECILIA KALLA:

Ursprungligen från Tornedalen i norra, norra Sverige. Sjukgymnast/fysioterapeut, personlig tränare och instruktör till yrket. Tränar hellre hjärta än biceps. Trivs bättre i friluftsbyxor än jeans. Väljer ute före inne, nästan alla dagar i veckan. Flyttade från stad till åre för att ha natur och fjäll som bakgård. Cecilia leder dig med en blandning av koncentrerad energi och ett norrländskt lugn, oftast med ett leende på läpparna! Cecilia delar gärna med sig av sin stora kunskap om hur vi får kroppen att må som bäst!

ANMÄLAN: 9 platser kvar

Trail Fjäll Yin 11-13/6 2021 Cecilia Kalla - Anmälan

Välkommen till Åre - vi ser fram emot att lära känna dig! ! Anmälan är bindande, betalningssätt faktura, fakturan skickas med betaldatum ca 1 månad innan evenemanget. Möjlighet finns att anlända torsdag eftermiddag/kväll, i övrigt är helgen anpassad efter nattågets tider! Minsta deltagarantal är 7, maximalt deltagarantal är 12. Bekräftelse kommer till din e-post, kolla i skräpposten om den inte dyker upp!
 • Hit kommer bekäftelser och informationsmail, samt faktura. Var noga!
 • Mitt faktureringssystem behöver din postadress - och det är bra att se från vilka städer deltagarna kommer, om det kan vara aktuellt med samåkning etc!
 • Det är bra om vi har ditt mobilnummer, om vi behöver fråga något eller komma i kontakt innan/under träningsresan. Aldrig sms-utskick!
  Du anger din dubbelrumskompis om du har en i nästa steg. Priset inkluderar all träning, helpension, transfer från och till tågstationen i Åre enligt tider på webb i flik anmälan resetider vår 2021. Vi bor i fantastiskt fin och stor fjälllägenhet. 8 pers/ 178 kvm. Max 2 pers/rum, dubbelsäng/enkelsäng/våningssäng. Personer osm känner varandra och reser tillsammans hamnar främst i dubbelsäng. Vi är aldrig fler än 12 anmälda deltagare. Tre vardagsrum, tre toaletter, fyra duschar och bastu, huset är lugnt, vilsamt och rymligt!
 • Ange som laktos, skaldjur etc, (ej matpreferens)
 • Betalning med faktura. Anmälan är bindande direkt du skickar in anmälningsformuläret. Fakturering sker manuellt, vi fakturerar med betalningsdatum några veckor/någon månad innan helgen, var inte orolig, din anmälan gäller! Du får bekräftelse på din anmälan till din e-post, kolla skräpposten om den inte dyker upp!

  Vid händelse av skada/sjukdom är det bäst att ha en reseförsäkring. Även försäkringen "Startklar" fungerar för idrottsevenemang likt detta. Startklar ersätter till 2500 kr, jag rekommenderar därför att också ha en bra reseförsäkring i sin hemförsäkring, eller en tilläggsförsäkring - då brukar alla deltagare får tillbaka 100% av investeringen i resan, om förhinder/skada skulle göra att resan inte kan genomföras.
 • 0,00 Kr

Boendet:

Vi fördelar gruppen på två hus, vardera 178 kvadratmeter, max 2 pers/rum. 

Du bor i fint och med hög standard i skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har 3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar ett sovrum med dubbla våningssängar, plus ett litet loft där en person kan sova om den vill, dock ej medräknat i antal bäddar.

Covid19:

Verksamheten bedrivs i Åre. Vi håller öppet och följer rekommendation om avstånd och liten grupp. Boendet är stort och luftigt, och vi har adderat ett extra hus, så att ni max är 8 personer på 178 kvm.

Vi praktiserar inga övningar där deltagare rör varandra och håller avstånd, samt spenderar största delen av tiden utomhus. Middagar och matintag löser vi så att ni sitter separerat! Det är upp till var och en att bedöma om det är möjligt att resa och delta på helgen, vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande försäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat. Vi tillämpar de 48 friska symptomfria timmarna, innan resa till oss.

Länk till bokningsvillkor!

Det bästa med helgen?

Fullträff av allt! Genomtänkt schema och det kändes som att ni verkligen bjöd på er själva och på era godbitar.

UTRUSTNING OCH VÄDERLEK:

Juni i Åre kan vara snöfritt och upptorkat, grönt och frodigt eller fortfarande ganska blött, det är olika från år till år, men troligt är att det är spirande natur! Högre upp på fjället är det sannolikt att det finns snö. Det är en spännande tid när löpare möter de sista toppturande på fjällets högsta punkt. Det är ljust länge och bedövande vackert om kvällarna!

Obligatorisk utrustning: Löparväst/ryggsäck, tålig vindjacka som tål vind och nederbörd, löpartights, värmeplagg att dra på. Underställ. En thermos för ca 0,5-1 l dryck, matlåda + bestick, kåsa. Trailskor att springa i, varma sockor, vantar, mössa. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar. Obs, inget superspecial behövs – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

RESA TILL FJÄLL & TRAILLÖPNINGSHELG:

Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag 10/6 – återresa söndag eftermiddag

Nattåg från Göteborg till Åre torsdag 10/6 återresa söndag eftermiddag

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Du kan självklart också resa med bil eller med flyg. Parkering vid boendet finns. Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, se nedan rubrik ”transfer”. (vi ger ej transfer från Östersunds flygplats). Resa med bil: Parkeringsplats finns vid boendet! Om fler säsllskap rest med bil kan det ge möjlighet till spontana utflykter utanför tänkt schema.

SJ och tågbiljetter: ”tågbiljett ej valbar/banarbete planeras”

När det står Ej valbar så har SJ inte släppt biljetterna så långt fram i tiden ännu. Här kan du hitta information om  bokningsperioder.

Står det Banarbete planeras i tidtabellen så är avgången tillfälligt spärrad för bokning då det planeras för banarbete. Detta har varit vardag för oss i Åre de senaste vårarna, SJ har prioriterat helgtrafiken – och det har faktiskt alltid blivit så att tågen gått.  När kommer det gå att boka biljetter om banarbete planeras? SJ svarar såhär: I nuläget har vi inget datum på när planeringen är klar och när vi kommer kunna släppa biljetter till försäljning.

Tips! Gå med i SJ’s prioklubb, då får man mail när biljetter släpps. Testa att göra bokningen med jämna mellanrum framöver för att se när det är bokningsbart. DET BRUKAR ORDNA SIG MED TÅGEN! 

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Fredag morgon, när nattåget rullar in, avresa direkt.
 • Eftermiddag på avresedagen söndag.

Kommer du torsdag kväll, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än somartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00