fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

10-12/6 TRAILLÖPNING tre toppar – FULLBOKAD

TRAILLÖPNING för tjejer – LÖPARHELG MED TRE TOPPAR I ÅRE 10-12 JUNI 2022

Sugen på en helg i löparskor med andra tjejer, där gemenskap råder, där pulsen då och då dånar på insidan och utsikten ni når tar andan ur dig? Löparhelgen med tre toppar är en traillöpningshelg för dig som springer regelbundet och är igång med din löpning, som älskar att uppleva i dina löparskor och som inser att just på löparhelg på berg sätter du inte dina rekord i hastighet – men kanske i skratt och höjdmeter, vem vet!? Varmt välkommen!

traillopning traningsresa sommar 2022

Vi springer/lufsar/går  och njuter av vidder, fjälluft och att vara närvarande. Smart styrketräning för löpare kompletterar programmet. I början på juni står försommaren och gläntar på dörren, ljuset är ljust och högt uppe på berget ligger förmodligen snön kvar – en riktigt härlig upplevelse att förflytta sig fram mellan gräs till snö och ner igen!

Se fram emot:

 • Löpteknik uppför och utför, tre olika toppar på helgen
 • Topptur Åreskutan 16 km eller motsvarande (med lunchstopp) – där det är riktigt brant går vi, men denna helg försöker vi springa/lufsa på så fort tillfälle ges. 
 • Styrketräning/löpstyrka för vardagsstark kropp, lätt att återskapa hemma.
 • Löpning till fjälltjärn, kanske med ett bad?
 • 3-rätters middagar ink dryck.
 • Boende i välutrustad fjällägenhet i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum/flerbäddsrum, allt på plats ingår.

FÖR VEM? // FÖRKUNSKAPER:

Löparhelgen är för kvinnor! Man kan resa ensam, eller med vän/bekant/arbetskompis etc! Vi är väldigt vana med ensam-resenärer och det brukar gå oväntat (för deltagarna) fort att bli en fin grupp!

FÖRKUNSKAPER: Fokus hos Outdoor stories ligger i upplevelsen, inte på hastighet! Så är det ALLTID! Med det sagt har vi två olika löparhelger detta datum, en med uttalat lugnt tempo (för dig som springer i hastigheter runt 6.50 min/km hemma där du bor som ditt normala ”ut och springa-tempo) och så denna med lite mer fart. Detta är gruppen för dig som springer regelbundet hemma, kanske 1,5 – 5 mil i veckan, som inte vill pausa lika ofta och som har ”en hel del löpning i benen”.  Känner du dig osäker kring vilken löparhelg som passar dig bäst? Ring Sofia på 072-3062618 och låt henne guida dig!

När leden sticker av brant uppför går vi om vi behöver, när det planar ut tar vi chansen och springer vidare. Det handlar om upplevelse, att kunna titta upp och le, ta in omgivning och vidder, ingen deltagare tillåts ligga i röd zon och på maxpuls, då sänker vi tempot! 🙂 Vi vet att det kan vara både extra läskigt och jobbigt att springa i grupp. Här ser vi gemensamt till att alla har det bra! 

Det bästa? Att jag fick träna mycket, utmana mig själv utan att känna att det var i jämförelse mot andra utan bara mot mig själv. Hela konceptet med liten grupp och att alla blev så inkluderade. God mat och att vi blev så ompysslade!

TRAILHELGEN TRE TOPPAR, INNEHÅLL:

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! 

9/6 – Torsdag – vill du kan du anlända under torsdagen, många tycker det är en härligt lugn start att vara på plats dagen innan vi startar ”på riktigt”. Vakna i huset, äta frukost och ja, vara på plats helt enkelt! Enkel middag ingår, ni lagar gemensamt. Extra natt, transfer och middag, frukost fredag morgon för 350 kr.

10/6 Fredag – nu springer vi!

 • Vaknar du i huset i Sadeln serveras frukost klockan 8!
 • 8.58 Nattåget rullar in till Åre station, om du ankommer fredag morgon äter du frukost på tåget, klär på dig löparkläder och är redo för att helgen drar igång. Du hämtas på Åre tågstation, transfer ingår – körs till boende i Sadeln, där vi drar igång med presentation följt av helgens första pass!
 • Förmiddag: Löpstyrka och rörlighet, utomhus
 • Vällagad lunch hemma
 •  Löpning. Lite beroende på vad vi väljer för rutt / vad naturen är redo för springer vi mellan 8 – 12 km, med paus för att se på vyer och ev bad. Kortare transfer till närliggande fjäll kan förekomma, vi har exempelvis Renfjället och Välliste i tankarna här!
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans, hälften av gänget fixar – andra hälften fixar kvällen därpå.

11/6 Lördag – Till toppen igen!

 • Sovmorgon och frukost
 • Förmiddag: Långpass & fjällupplevelse: Topptur Åreskutan/Lillskutan beroende på väder. Jogg och upplevelse i fjällmiljö, ca 14-16 km med sannolikt snölöpning utför! (bilderna på denna sida är fotade motsvarande datum annat år)
 • Lunch: utomhus, medhavd i löparryggsäck.
 • Gemensam stretch, after run! Kanske tid för bad?
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans. Bubbel! 

Så bra med personliga tekniktips i stunden tillsammans med gemensamma genomgångar (och påminnelser) inför olika utmaningar. Gav så mkt positivt till upplevelsen att förbättras och känna mig mer bekväm tekniskt. Ni har en fin förmåga att leda en grupp i positiv riktning och bygga en peppande/tillåtande stämning. Jag kommer tillbaka!

12/6 Söndag – Topp nummer tre, vi kämpar på! 

 • Frukost
 • Hållbar löparglädje framåt – stark och skadefri, samtal runt frukostbordet!
 • Löpning, Totthummeln runt med topp, alternativt förberget. Ca 9 km i lugn takt och fokus på upplevelse, flåsigt -men härligt! 
 • Lunch, vällagad mat hemma
 • 14.45 Avslutning; gemensam samling
 • 15.00 Hjälp med transport till eftermiddagståget från Åre Station!

Frågor? kontakta oss på hej @ outdoorstories.se eller på telefon 0723062618 (Sofia)

PRIS:

4995 kr, inklusive all träning och guidning, helpension tre dagar, två nätter, två 3-rättersmiddagar, all dryck (alkohol med bubblor och vin till maten ingår), transfer inne i Åre på angivna tider och inte minst lyxen av att vara en liten grupp om max 12 personer. Betaldatum ca 3 veckor innan helgens genomförande.

Ankomst torsdag em/kväll, med extra natt, middag och fredagsfrukost: 350 kr i tillägg – välj torsdag som ankomstdag i anmälan!

ANMÄLAN: FULLBOKAD, se våra andra löparhelger!

Ledare:

Jessica Partin:

Jessica är friidrottaren som hittade sin plats på fjället, vildmarksutbildad guide som både älskar att springa på fjället och att förmedla hur du gör det bättre. Guidar sina grupper med fokus på stor inkludering och härlig gemenskap. Många skratt, härliga upplevelser och ny inspiration till framtida löpupplevelser hoppas hon ge dig! Sprallig, nyfiken och lyhörd Årebo!

Boendet:

Du bor i fint skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har hög standard med  3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar ett sovrum med dubbla våningssängar, plus ett litet loft där en person kan sova om den vill, dock ej medräknat i antal bäddar.

Boendets sängplatser fördelas ut allteftersom, kompisar som reser tillsammans har förtur till dubbelsängsrum. Priset är detsamma oavsett sängplats, givet att vi vistas väldigt lite tid i säng – och alla har tillgång till hela huset i övrigt.

Länk till bokningsvillkor!

Utrustning och väderlek: (alla bilder på denna sida är fotade motsvarande helg men tidigare år!)

Ljusa kvällar och snö som lyser vit på bergstopparna.  Naturen vaknar till liv, vintern rasar och ljusgrönt spirar. Vi tar oss till de platser som är vackrast för stunden! Vädret kan vara milt och somrigt, eller lite friskt och ombytligt som en vårdag.

Utrustning: Löparryggsäck/löparväst, skaljacka/vindjacka som tål vind och nederbörd, värmeplagg typ tunn fleecetröja. Löpartights, (fodrade och icke-fodrade) långärmad och kortärmad tröja, thermos/vattenflaska för ca 1 l dryck, matlåda + bestick, kåsa. Löparskor av trailtyp, med kraftigt mönster. Mjuka yogakläder att yoga och hänga i. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

Resa till oss:

Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag 9/6 – återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå 15.50!

Nattåg från Göteborg till Åre torsdag 9/6 återresa söndag eftermiddag

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Du kan självklart också resa med bil eller med flyg. Parkering vid boendet finns. Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, se nedan rubrik ”transfer”. (vi ger ej transfer från Östersunds flygplats). Resa med bil: Parkeringsplats finns vid boendet! Om fler sällskap rest med bil kan det ge möjlighet till spontana utflykter utanför tänkt schema.

SJ och tågbiljetter: ”tågbiljett ej valbar/banarbete planeras”

När det står Ej valbar så har SJ inte släppt biljetterna så långt fram i tiden ännu. Här kan du hitta information om  bokningsperioder.

Står det Banarbete planeras i tidtabellen så är avgången tillfälligt spärrad för bokning då det planeras för banarbete. Detta har varit vardag för oss i Åre de senaste vårarna, SJ har prioriterat helgtrafiken – och det har faktiskt alltid blivit så att tågen gått.  När kommer det gå att boka biljetter om banarbete planeras? SJ svarar såhär: I nuläget har vi inget datum på när planeringen är klar och när vi kommer kunna släppa biljetter till försäljning.

Tips! Gå med i SJ’s prioklubb, då får man mail när biljetter släpps. Testa att göra bokningen med jämna mellanrum framöver för att se när det är bokningsbart. DET BRUKAR ORDNA SIG MED TÅGEN! 

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Fredag morgon, när nattåget rullar in ca 08.58, avresa direkt.
 • Eftermiddag på avresedagen söndag, ca 15.00.

Kommer du torsdag kväll, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än sommartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00