fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

10-13/10 Outdoor boost fjällretreat + yinyoga – platser kvar

Vårt slags fjällretreat är stunder av enastående utsikt på fjälltopp, vandring i närvaro. Här ryms gapskratt och mjuk tystnad, gott vin till härlig middag och utelunch vid sprakande brasa – det är mörk choklad, varma samtal, penna mot papper. Det är också tid i stillhet, att landa in, rikta din energi och tid att bara få vara i det som är, där du är. Om detta låter lockande, och något du skulle må bra av – då är det här helgen för dig. 

 • Vandring på fjället 
 • Yinyoga
 • Kallbad – för den som vill
 • Vandring
 • Guidad meditation och flödesskrivning 
 • 3 rätters på kvällarna
 • Boende i välutrustad fjällägenhet i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum/flerbäddsrum. 

FÖR VEM?

Resan är för kvinnor. Man kan resa på egen hand eller med vän, bekant eller släkt. Ungefär hälften som reser till Åre på våra resor åker på egen hand utan sällskap – och får fina nya vänner och bekantskaper.

Yoga och vandring: Denna helg passar de allra flesta då vi håller ett lugnt tempo. Du ska klara att promenera utomhus i skiftande fjällterräng i +3 h, utöver det finns inga krav på förkunskaper. Vi har haft med vältränade energiknippen som vill pausa vardagen och kvinnor  som återhämtar sig efter utmattning, tjejer som vill upptäcka något nytt, systrar som vill göra något minnesvärt tillsammans. Du behöver inte ha några förkunskaper i yoga, helgen är nybörjarvänlig, vi guidar dig med varm och van röst! Mellan aktiviteterna finns utrymme att ta igen sig i vårt fina boende!

Fråga gärna om du har funderingar! hej @ outdoorstories.se  // 0723062618

Outdoor boost fjällretreat + Yinyoga innehåll:

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder!  Det finns möjlighet för alla att testa på guidat och väglett kallbad genom helgen!

10/10 Torsdag – vill du kan du anlända redan under torsdagen, välj då det alternativet i anmälan. Många tycker det är härligt att vara på plats en dag tidigare för en ännu lugnare retreatstart, transfer från tåg, middag ingår – självservering, natt till fredag och frukost fredag (400 kr tillägg för extra natt)

11/10 Fredag

 • Du vaknar i boendet i Sadeln // tar en taxi till boendet i sadeln från nattåget när det kommer till Åre C
 • 8.00 Lugn frukost. Intentioner – reflektionsövning.
 • Förmiddag: Vandring i fjällmiljö. Fjällmeditation i rörelse. 
 • Lunch: Inomhus hemma i boendet eller uppe på fjället, efter väder.
 • Eftermiddag: Yinyoga  följs av reflektion och sedan yoga Nidra. 
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans. Hälften av gänget lagar ena kvällen, sedan byter man till lördagen.

Nu finns inte hjortron i naturen – men vi äter dem till dessert!

12/10 Lördag

 • Frukost
 • Hel dag ute, vi vandrar runt och över fjället Välliste, där vi också äter lunch, ca 11 km
 • Eftermiddag: yinyoga, flödesskrivning. 
 • Kväll: 3 rätters middag lagas tillsammans.

8/9 Söndag med utflykt till Sveriges största vattenfall, Tännforsen

 • Härlig frukost.
 • Vandring vid vattenfall. Stärkande rörelser och utefika 
 • Lunch hemma i huset
 • Gemensam samling. Valfritt att dela med sig av helgens reflektioner.
 • 14.00 Avslutning; Eftermiddag: Hemresa – hjälp med transport till Åre Station för eftermiddagståg hem!

Pris:

6595 kr, inklusive all yoga och guidning, helpension tre dagar, två nätter, 3, luncher, 2 st 3-rättersmiddagar, all dryck (även vin till middag), transfer inne i Åre och inte minst den lyxiga känslan att vara en liten grupp om max 12 personer. Del i dubbelrum!

Fakturering sker med betaldatum i mitten/slutet på september och kan delas upp på två om du vill.

Ankomst torsdag – tillägg 400 kr – inkluderar extra natt, frukost och middag

Vid händelse av sjukdom/bokningsvillkor:

Anmälan är bindande. Det är upp till var och en att bedöma om det är möjligt att resa och delta på helgen, vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande försäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat.

Bokningsvillkor

ANMÄLAN: Nyöppnad, välkommen, 9 platser kvar!

11-13/10 Outdoor boost fjällretreat + yoga

Välkommen till Åre - vi ser fram emot att lära känna dig!! Anmälan är bindande, betalningssätt faktura, fakturan skickas ca 1 månad innan evenemanget. Möjlighet finns att anlända torsdag eftermiddag/kväll. Minsta deltagarantal är 6, maximalt deltagarantal är 12. Bekräftelse kommer till din e-post, kolla i skräpposten om den inte dyker upp!

 • Hit kommer bekäftelser och informationsmail, samt faktura. Var noga!
 • Det är bra att se från vilka städer deltagarna kommer, om det kan vara aktuellt med samåkning etc!
 • Det är bra om vi har ditt mobilnummer, om vi behöver fråga något eller komma i kontakt innan/under träningsresan. Aldrig sms-utskick!
  Du anger din dubbelrumskompis om du har en i nästa steg. Priset inkluderar all träning, helpension, transfer från och till tågstationen i Åre enligt tider på webb i flik anmälan resetider. Vi bor i fantastiskt fin och stor fjälllägenhet 178 kvm. Dubbelsäng/enkelsäng/våningssäng. Personer som känner varandra och reser tillsammans hamnar främst i dubbelsäng. Tre vardagsrum, tre toaletter, fyra duschar och bastu, huset är lugnt, vilsamt och rymligt!
 • Man kan resa till oss med bil eller tåg eller med flyg till Östersund. Vi försöker hjälpa till att ordna samåkning - berätta hur/om du är intresserad av det nedan!
 • Ange som laktos, skaldjur etc, (ej matpreferens)
 • Betalning med faktura. Anmälan är bindande direkt du skickar in anmälningsformuläret. Fakturering sker manuellt, vi fakturerar med betalningsdatum några veckor/någon månad innan helgen, var inte orolig, din anmälan gäller! Du får bekräftelse på din anmälan till din e-post, kolla skräpposten om den inte dyker upp!

  Vid händelse av skada/sjukdom är det bäst att ha en reseförsäkring. Även försäkringen "Startklar" fungerar för idrottsevenemang likt detta. Startklar ersätter till 2500 kr, jag rekommenderar därför att också ha en bra reseförsäkring i sin hemförsäkring, eller en tilläggsförsäkring - då brukar alla deltagare får tillbaka 100% av investeringen i resan, om förhinder/skada skulle göra att resan inte kan genomföras.
 • 0,00 Kr

Ledare: Sofia Bursjöö + medcoach ur vår stab av duktiga fjälledare

Personlig tränare och löpcoach, yogalärare samt yinyogalärare  via globalyoga. Outdoorfantast och fd elitalpinist.  Sofia vill ge dig en känsla av att vara kompetent i din kropp! Hon kan be dig våga flytta gränser men står stadigt i att upplevelselängtan är mäktigare och ger mer glädje än prestationspress. Vill öppna dörren till att vara nyfiken på rörelsemönster och riktningar som både kropp och tanke tar. Glad, passionerad och engagerad!

Boendet och maten:

Du bor i fint och med hög standard i skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har 3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 6 sovrum. 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar ett sovrum med dubbla våningssängar. Två rum avsätts som enkelrum.

Vi lagar smart och smakrik mat, med omsorg om kropp, knopp och miljö. Maten är ofta – men inte alltid – vegetarisk och vi anpassar självklart efter allergier. Det blir gott och många åker hem med mycket ny inspiration att laga inne och ute! Fredag och lördag äter vi trerätters. Middagarna lagas hemmavid i husen, och det fungerar så att en av kvällarna är du del av middagsteamet som dukar, lagar mat och gör fint efteråt, den andra middagen sätter du dig till bords helt utan insats. Det brukar vara supermysigt och eftersom allt är inhandlat, planerat och du följer recept är det ett litet jobb, som du dessutom delar med andra. Ett glas vin medan ugnen gör sitt, tid att prata om dagen, plats att fortsätta påbörjade samtal. Frukost och lunch fixas av vår personal!

Utrustning och väderlek:

Vi säger hej till oktober  – Vi har fortfarande gula, orangea, gröna och röda toner i en fin mix, men nu faller löven. Luften är hög och klar, ibland kommer det någon millimeter snö på natten, ett vackert frosttäcke i fjärran. Friskt, klart och härligt – så brukar starten av oktober vara.  Och just det – inga myggor!

Utrustning: Dagsvandringsryggsäck ca 30 liter, skaljacka/vindjacka som tål vind och nederbörd, värmeplagg typ fleecetröja/dunjacka till när vi stannar. Skalbyxa/regnbyxa att kunna dra på vid busväder. Vandringsbyxor/vandringstights, långärmad och kortärmad tröja, thermos/vattenflaska för ca 1 l dryck, matlåda + bestick, kåsa. Vandringsskor eller vandringskänga med kraftigt mönster. Tunna vantar/mössa. Mjuka kläder att mysa och hänga i. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

 

Resa till oss:

Att resa till oss går jättebra på olika sätt och med olika färdmedel!

 • Bil: parkering finns vid boendet – vi uppmanar till samåkning och hjälper till att förmedla kontakt mellan anmälda deltagare!
 • Tåg – vi har anpassat transfer efter eftermiddagståg torsdag, nattåg med ankomst fredag morgon och till eftermiddagståg söndag
 • Flyg till Östersund

Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag 5/10 – återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå 15.50!

Nattåg från Göteborg till Åre torsdag 8/10 återresa söndag eftermiddag

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, se nedan rubrik ”transfer”. (Vi ger ej transfer från Östersunds flygplats).

SJ och tågbiljetter: ”tågbiljett ej valbar/banarbete planeras”

När det står Ej valbar så har SJ inte släppt biljetterna så långt fram i tiden ännu. Här kan du hitta information om  bokningsperioder.

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Fredag morgon, när nattåget rullar in, avresa direkt.
 • Eftermiddag på avresedagen söndag, ca 15.00.

Kommer du torsdag kväll, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

VARMT VÄLKOMMEN!

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00