fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

11-14/4 Skidweekend för tjejer, med teknikutveckling, yoga och härligt solgropshäng! Platser kvar!

Skidweekend med teknikutveckling och kul skidåkning, yoga och härligt solgropshäng, för tjejer!

Välkommen till en skidweekend med Outdoor Stories – en weekend för dig som gillar skidåkning, vinter, afterski och yoga i gemenskap!

Här är helgen för dig som vill åka mycket skidor i härlig gemenskap, stärka självförtroendet, hitta grundtekniken och jobba vidare på, eller kanske komma till, en härlig carvingsväng! På denna weekend är glädje på skidor i fokus, du får nycklar och tips till balans och större säkerhet, samtidigt som du får gött häng och skidåkning med andra skidåkande tjejer, något som många saknar på sin vanliga skidsemester! Utöver skidåkning yogar vi och njuter härlig afterski samt ser till att fånga njutig tid i solgrop.

Vi delar upp gruppen för clinics och teknikåkning så att ni är max 6 personer då, resten av tiden åker vi tillsammans i formationer som passar och kommer naturligt och samlas på given punkt för lunch och återsamling. På eftermiddagar och kvällar blir det afterski, snacks, inspirerande samtal, kunskapshöjning och inspiration, följt av bastu och trerätters middagar som lagas gemensamt!

För vem? 12 platser – vi gör små grupper med stor gemenskap!

Outdoor stories skidutvecklings- och NJUTARhelg är till för tjejer som har en viss vana att åka utför, vi tror att du gillar skidåkning och att du åker utan plogsväng, i backar som har blå till röd beteckning, upp till att du är en duktig skidåkare som åker överallt. (Grön är allra lättaste backarna, av nybörjarkaraktär). Vi kan utveckla alla skidåkare där de är, även duktiga skidåkare som åker på skär! FRÅGOR? Ring Sofia, 072-3062618

Vi tror att du gillar skidåkning och gärna njuter den i sällskap med andra, är glad i både långa skiddagar och en kall på afterski, vill ha en härlig helg i gemenskap, när vårvintern är som allra bäst!

11-14/4 PROGRAM härlig skidweekend, såhär kul ska vi ha!

11/4 torsdag: Uppstart av helgen, hej och välkommen. Transfer från Åre station ingår för dig och din utrustning om du har allt med från start, på våra transfertider. Behöver du hyra utrustning väljer du torsdag som ankomstdag så att du i lugn och ro hinner hämta ut denna innan Åre stänger för kvällen – hyr du utrustning samåker du i egen bekostad taxi från byn, eftersom det kan ta lite tid att få till pjäxor som känns bra osv. Enkel middag torsdag kväll ingår!

MÖJLIGHET: Kom torsdag morgon med nattåg och boka på individuell skidcoachning med Sofia (sololektion/duolektion) 60/90/120 min

13/4 Fredag: Vi åker skidor i gemenskap – yay!

 • Frukost i boendet i Sadeln
 • Nattågsresenärer ansluter
 • 9.00 Skidåkning, hitta balans och koordination – några premiäråk innan vi delar upp i grupper!
 • Clinic grupp 1 – grunder och teknik – från där du är! (när du inte är med på clinic åker du fritt!)
 • Gemensam lunch i backen – vi har en plats och tid, du väljer själv hur du gör!
 • Clinic grupp 2, ca 1,5 h grunder och teknik – från där du är! (när du inte är med på clinic åker du fritt!)
 • Afterskiyoga hemma i huset
 • Afterski hemma i huset, följt av bastu och 3-rätters middag, dryck ingår

13/4 Lördag

 • Frukost i boendet i Sadeln
 • 9.00 Skidåkning (när du inte är med på clinic åker du fritt!)
 • Carving clinic grupp 2, ca 2 h
 • Gemensam lunch i backen – vi har en plats och tid, du väljer själv hur du gör!
 • Carving clinic grupp 1, ca 2 h
 • Afterski, bastu, häng, analys och skidsnack
 • 3-rätters middag i gemenskap!

Position – balans – tyngdpunktsförflyttning – vridning – kantning – rotationer – vertikala rörelser – timeing och att hantera krafter = skidåkning! YAY!

14/4 söndag

 • Skidåkning i smågrupper med teknikövningar, därefter fri åkning
 • Lunch hemma i huset
 • Avslutningsfika, ihoppackning, ca 13.00 avgår transfer till stationen för eftermiddagståg hemåt
 • Ev mer åkning för den som vill

INNEHÅLL – vad ingår:

All coachning och gemensam skidåkning, boende med helpension (minus lunch fredag+lördag) med 3-rätters middagar  och dryck (lagas gemensamt i huset, du är med och hjälper till ena kvällen men sätter dig till bords  i övrigt), afterski med snacks i huset- Transfer på våra transfertider från ÅRE station torsdag eftermiddag, och till Åre station på söndag för returresa, ev förflyttningar under helgen inom Åre som coacher initierar ingår också. I mån av tid hjälper vi till kring logistik torsdag eftermiddag vid eventuell uthämtning av hyrd utrustning.

PRIS:

Pris tors em – söndag lunch: 7495 kr

Du kan också komma fredag morgon, med nattåg: 7495  kr (du bör vara klädd för skidåkning, ha ätit frukost på tåget, du ansluter under förmiddagen – gruppen drar dock igång skidåkningen fredag morgon klockan 9, samtidigt som nattåget rullar in i byn, därför är torsdagsankomst att föredra!)

Detta köper du till på egen hand:

Resa till och från Åre (helgens schema är anpassat efter tågets tider men det går också bra att samåka i bil), lunch i backen fredag + lördag, skipass fre-sön (bokas via Skistar). Vid ankomst fredag morgon med nattåg ordnar du själv transfer till boendet, samordning kan självklart ordnas!

Villkor, vid händelse av sjukdom/förhinder etc

Vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande reseförsäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat. Anmälan = bindande bokning. Vi tillämpar 48 friska symptomfria timmar, innan resa till oss. Om du får förhinder och inte kan nyttja bokad plats kan du alltid sälja den vidare eller ge bort platsen till någon som åker i ditt ställe.

Länk till bokningsvillkor!

Anmälan: Anmälan är öppen – 8 platser kvar, välkommen till ROLIG skidåkning!

11-14/4 Outdoor stories ski weekend - Anmälan

Välkommen till oss på Outdoor stories - vi ser fram emot att lära känna dig! Anmälan är bindande, betalningssätt faktura, med betaldatum i feb/mars 2023. Det går bra att dela upp fakturan i 2. Helgen är anpassad efter tågets tider, men det går också utmärkt att åka bil till oss! Minsta deltagarantal är 7, maximalt deltagarantal i en grupp är 12. Bekräftelse kommer till din e-post, kolla i skräpposten om den inte dyker upp!

 • Hit kommer bekäftelser och informationsmail, samt faktura. Var noga!
 • Det är bra att se från vilka städer deltagarna kommer, om det kan vara aktuellt med samåkning etc!
 • Det är bra om vi har ditt mobilnummer, om vi behöver fråga något eller komma i kontakt innan/under träningsresan. Aldrig sms-utskick!
 • Du anger din dubbelrumskompis om du har en i nästa steg. Priset inkluderar all coachning, frukostar tillhörande natt du sover i huset, 3-rätters middagar ink dryck, arrangerad afterski, snacks och lunch söndag (ej fred+lör som äts i backen) transfer från och till tågstationen i Åre enligt de tider som står på transfersidan, om du anmält transfer i tid, samt transfer till/från skidbacke om vi ej kan köra ski in/ski out och behöver förflytta oss. Priset inkluderar inte liftkort eller lunch fred+lör. OBS! Behöver du hyra utrustning, se till att anlända torsdag, och hämta ut denna torsdag eftermiddag så att vi kan komma igång direkt fredag!
 • Berätta om du reser med någon/flera och vill bo med den/dem!
 • Man kan resa till oss med bil eller tåg eller med flyg till Östersund. Vi försöker hjälpa till att ordna samåkning - berätta hur/om du är intresserad av det nedan!
 • Ange som laktos, skaldjur, vegetarian, vegan etc, (ej matpreferens "gillar inte banan"). Om nötallergi, var extra noga att berätta om den är luftburen!
 • Tar du med, eller planerar du att hyra på plats?
 • Betalning med faktura. Anmälan är bindande direkt du skickar in anmälningsformuläret. Fakturering sker manuellt, vi fakturerar med betalningsdatum några veckor/någon månad innan helgen, var inte orolig, din anmälan gäller! Du får bekräftelse på din anmälan till din e-post, kolla skräpposten om den inte dyker upp!


  Vid händelse av skada/sjukdom är det bäst att ha en försäkring. Jag rekommenderar att ha en bra reseförsäkring i sin hemförsäkring, eller en tilläggsförsäkring - då brukar alla deltagare får tillbaka 100% av investeringen i resan, om förhinder/skada skulle göra att resan inte kan genomföras.
 • 0,00 Kr

Boende & mat:

Del i dubbelrum eller/flerbäddsrum i stort och välutrustat hus i tre våningsplan och fantastisk utsikt. Huset har ski in/ski out-läge, bra med plats för skidåkare i tre vardagsrum, stort kök med matplats för middagar, bastu, duschar och toalett på varje våningsplan. Sovrummen har antingen dubbelsäng, våningssäng eller enkelsängar. Kompisar som reser tillsammans bor i första hand i i rum med dubbelsäng, vi lägger inte nya bekantskaper i dubbelsäng! 🙂

Mat och umgänge:

Frukost alla dagar och lunch söndag serveras i bufféform. All mat väljs ut med omsorg och omtanke för kropp och miljö. Ofta vegetariskt, inte alltid, och självklart med anpassning efter allergier. Lunch fredag och lördag äts på backrestaurang vi väljer, men du väljer själv vad du äter. Kvällstid äter vi trerätters fredag och lördag, ni i gänget lagar tillsammans och en av kvällarna hjälper du till i köket, det blir lättsamt och kul!

Tänk på boendet, hänget, middagarna som att du checkar in på en härlig stor kompisreunion med fjäll och skidtema i stort skilodge, med möjlighet att dra sig undan på egna rummet. Alla är del av den unika gemenskap vi brukar få till hos outdoor stories! Svårt att beskriva, vi tror du förstår?! Om inte, ring Sofia och ställ din fråga: 072-3062618

Om Coacherna:

Sofia Bursjöö:

* Skidcoachutbildad genom norske skidskole * Fd tävlingsåkare på nordisk elitnivå * Svensk & Internationell licens personlig tränare * Svelav PRO 1 Lavinutbildning. Ägare av Outdoor stories som älskar att hjälpa andra att hitta skidglädje och åka tryggt och snyggt!

UTRUSTNING:

Skidor (gärna pistskidor om du äger både offpist/puder/allmountainskidor och pistskidor), stavar, pjäxor. Hjälm är obligatoriskt! Skidkläder, gärna av skaltyp och dunjacka för värmande lager, handskar, sockor, underställ, kläder för hemmamys! Sänglinne och handduk behöver tas med, kan också hyras lokalt.

Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen.

Resa till oss, bil, samåkning, tågtider mm: Tågstationen heter Åre station!

Vi håller till i sadeln, det finns parkeringsplatser tillgängliga som hör till boendet. Att samåka med bil kan vara en toppengrej – vi har en facebookgrupp där man kan prata samåkning och i anmälningsformuläret hämtar vi också in frågan om man planerar att åka med bil och vill ha sällskap i den/vill samåka.

Tågstationen att köpa biljetter till heter Åre station!

OBS – i skrivandets stund finns inte SJ’s tabell för vårvinter 2024 – såhär låg tågtiderna vinter 23:

 • Dagtåg från Sthlm till Åre med ankomst 14.45
 • Nattåg från Sthlm, gbg/transporterar med ankomst fredag morgon ca 9.00 – då bokar du taxi och ansluter till start – det blir tight och vi rekommenderar torsdag som ankomstdag.
 • Hemresa Söndag, 15.50 (vi lämnar boendet senast 13.00)
 • Snälltåget trafikerar tåg söderut 16.45

Om du åker nattåg, välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris! SJ släpper resor 3 månader innan avresa.

TRANSFER:

Transfer från Åre station hjälper vi till att lösa och ingår för alla resenärer på vår transferavgång som är:

 • Torsdag 15.00  (för tåget med ankomst 14.45. Man hinner in på Ica Åre för att exempelvis köpa till lite snacks/mellis för helgen)
 • Behöver du först hämta hyrd utrustning i Åre torsdag eftermiddag? – taxi kan delas (egen kostnad) 
 • Söndag ca 12.45-13.00 på avresedagen söndag, anpassat för tåg 15.50//16.45
 • TRANSFER måste föranmälas till oss, du får mer information kring detta efter anmälan till helgen, alla som anmäler i tid får transferplats!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre ombesörjer du själv, därefter kan du haka på vår transfer på transfertiderna. Vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

Ankommer du andra tider än ovan tar du taxi på egen bekostnad till huset i Sadeln, vi rekommenderar Topptaxi, 0647-220 20

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00