fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

14-16/10 Outdoor boost fjällretreat, tema: hormoner, 40+ & yoga, platser kvar

 • Känner du att du egentligen vill och behöver veta mer över vad som sker eller ska ske i kroppen 40 och 50+, men vet inte var du ska börja?
 • Längtar du efter fjäll i blick, varm gemenskap, en helg bara för DIG, där positiva vibbar, kraft och möjligheter står i fokus?
 • Tycker du ordet klimakteriet känns trist och lite jobbigt? (men vet innerst inne att du borde läsa på?)

Om ja, ja och ja, då är det här helgen för dig. En skräddarsydd fjällretreathelg där vi ska ge dig grunderna till, och avdramatisera, hormonförändringar och ge dig nycklar att ta kontroll över kropp och sinne. Våra fjällretreat syftar alltid till att stanna upp vardagen, sänka ditt inre tempo och ge dig kraft och energi med tankesätt och övningar – som går förbi helgens timmar och stannar länge. Vi jobbar med naturen och kroppen på vetenskaplig grund.

Se fram emot:

 • Fjällretreat med naturen som arena. Dagar där vi sänker tempot, hämtar kraft och energi.
 • Kortare energigivande vandring utan stress runt Åres vackra natur. Tempot anpassas efter gruppen och terrängen. 
 • Workshops/föreläsningar kring kvinnokroppen 40+ – hormoner, klimakteriet med tid för frågor, ledda av leg.barnmorska och sjuksköterska + cert stark genom klimakteriet-coach. 
 • Utforskande stabilitets- och rörlighetspass, där fokus ligger på känsla i din kropp.
 • Rödvin och skratt. Paus och energi.
 • Yinyoga
 • Reflektionsövningar på temat möjligheter och kraft
 • Utflykt till Tännforsen – Sveriges största vattenfall!
 • Boende i välutrustat skilodge i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum/+ enstaka flerbäddsrum om fullbokat, allt på plats ingår.

För vem?

Resan är för kvinnor, vi tror att du har mest nytta av helgens tema om du är mellan snart 40-65. Känn dig extra sedd ifall du aldrig har yogat eller mediterat.  Du behöver inte ”vara bra på yoga”. Vi vandrar kortare turer på vackra platser – ca 5-8 km.

Outdoor boost fjällretreat tema hormoner 40+, INNEHÅLL:

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! 

13/10 – Torsdag – vill du kan du anlända under torsdagen, många tycker det är en härligt lugn start att vara på plats dagen innan vi startar ”på riktigt”. Välj då det alternativet i anmälan. Transfer, middag, natten till fredag samt frukost fredag ingår för 350 kr i tillägg.

 • Kort mjuk yinyoga före godnatt

14/10 Fredag

 • Vaknar du i Sadeln? Vi äter frukost ca 8
 • Nattåget rullar in vid 9. Vaknar du på det äter du frukost på tåget och kliver av vandringsklädd! Du hämtas på Åre tågstation, körs till boende i Sadeln, sedan drar vi igång efter presentation.
 • Förmiddag: Vandring i fjällmiljö, ca 6 km, reflektionsövningar och tid att landa. 
 • Lunch lagas och äts ute på Muurika.
 • Workshop/föreläsning 1 med Lotta: Hormoner 40+
 • Mjuk rörlighet med Sofia, inomhus.
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans, hälften av gänget fixar – andra hälften fixar kvällen därpå.

15/10 Lördag

 • Frukost
 • Förmiddag: Vandring i närvaro med reflekterande samtal, utefika. 
 • Vällagad lunch hemma.
 • Workshop/föreläsning 2 med Lotta
 • Eftermiddag: Yinyoga med Lotta 45-60 minuter, inomhus.
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans. Bubbel! 

16/10 Söndag

 • Frukost
 • Förmiddag: Utflykt till Tännforsen, Sveriges största vattenfall. Vattenfallsvandring som avslutas med mjuka rörelser och utefika. 
 • Vällagad lunch hemma
 •  Workshop/föreläsning 3: Avslutande samtal på helgens tema, svar på frågor mm. 
 • Avslutning; gemensam samling
 • 15.00 Hjälp med transport till eftermiddagståget från Åre Station!

Frågor? kontakta oss på hej @ outdoorstories.se eller på telefon 0723062618 (Sofia)

PRIS:

5495 kr, inklusive all träning och guidning, helpension tre dagar, två nätter, två 3-rättersmiddagar, dryck till maten (alkohol med bubblor och vin till maten ingår), transfer inne i Åre på angivna tider samt till vattenfall och inte minst lyxen av att vara en liten grupp med två coacher. Betalning sker med faktura, betaldag ca 4 veckor innan ankomstdag, efter att du fått mail med packlista och välkomstinformation.

Ankomst torsdag em/kväll, med middag, extra natt, frukost: 350 kr tillägg.

ANMÄLAN: Flera platser kvar!

Outdoor boost fjällretreat, tema 40+ 14-16/10 2022. Anmälan

Välkommen till Åre - vi ser fram emot att lära känna dig! ! Anmälan är bindande, betalningssätt faktura. Faktura skickas med betaldatum ca 1 månad innan evenemanget. Helgen är anpassad efter tågets tider! Minsta deltagarantal är 6, maximalt deltagarantal är 12. Bekräftelse kommer till din e-post, kolla i skräpposten om den inte dyker upp!
 • Hit kommer bekäftelser och informationsmail, samt faktura. Var noga!
 • Mitt faktureringssystem behöver din postadress - och det är bra att se från vilka städer deltagarna kommer, om det kan vara aktuellt med samåkning etc!
 • Det är bra om vi har ditt mobilnummer, om vi behöver fråga något eller komma i kontakt innan/under träningsresan. Aldrig sms-utskick!
  Du anger din dubbelrumskompis om du har en i nästa steg. Priset inkluderar all träning, turridning halvdag, helpension, transfer från och till tågstationen i Åre. Vi bor i fantastiskt fin och stor fjälllägenhet, max 12 pers/ 178 kvm. Sängarna är antingen dubbelsäng, enkelsäng, våningssäng. Tre vardagsrum, tre toaletter, fyra duschar och bastu, huset är lugnt, vilsamt och rymligt!
 • Ange som laktos, skaldjur, vegetariskt etc, (ej matpreferens)
 • Betalning med faktura. Anmälan är bindande direkt du skickar in anmälningsformuläret. Fakturering sker manuellt, vi fakturerar med betalningsdatum några veckor/någon månad innan helgen, var inte orolig, din anmälan gäller! Du får bekräftelse på din anmälan till din e-post, kolla skräpposten om den inte dyker upp!

  Vid händelse av skada/sjukdom är det bäst att ha en reseförsäkring. Även försäkringen "Startklar" fungerar för idrottsevenemang likt detta. Startklar ersätter till 2500 kr, jag rekommenderar därför att också ha en bra reseförsäkring i sin hemförsäkring, eller en tilläggsförsäkring - då brukar alla deltagare får tillbaka 100% av investeringen i resan, om förhinder/skada skulle göra att du inte kan delta som planerat.
 • 0,00 Kr

Ledare:

Workshops på helgens tema och yinyoga: Lotta Bergman

Lotta är barnmorska samt leg specialistsjuksköterska med gedigen utbildning och erfarenhet samt ett aldrig sinande intresse att fördjupa och lära nytt. Utbildad yinyogalärare och certifierad i stark genom klimakteriet-coach. Älskar hösten, att resa och drivs av nyfikenhet. Med humor, värme och rak stil kommer Lotta guida dig genom helgens tema och du åker hem med ny känsla av kontroll och verktyg.

Vandring & mjuk träning: Sofia Bursjöö

Grundare av Outdoor stories. Personlig tränare och löpcoach, outdoorfantast som älskar att stanna upp och andas på fjället. Bor i sina drömmars by Åre sedan 2018. Sofia brinner för att ge vidare en känsla av att vara kompetent i sin kropp, våga flytta gränser och vill förmedla att upplevelselängtan är mäktigare och ger mer glädje än prestationspress. Glad, passionerad, engagerad! Älskar både backintervaller och blåbärspaj.

Boendet & maten:

Du bor i fint och med hög standard i skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har 3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 5 eller 6 sovrum. 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar ett sovrum med dubbla våningssängar, plus ett litet loft där en person kan sova om den vill, dock ej medräknat i antal bäddar. Man bor antingen i dubbelrum eller i rum med fyra eller tre enkelsängar, lite beroende på vilket hus gruppen bor i och hur många deltagare vi blir (max 12).

Vi lagar smart och smakrik mat, med omsorg om kropp, knopp och miljö. Maten är ofta – men inte alltid – vegetarisk och vi anpassar självklart efter allergier. 3-rätters fredag och lördag. Det blir gott och härligt och många åker hem med mycket ny inspiration för matlagning både ute och inne!

Avbokning, sjukdom, covid19 etc:

Det är upp till var och en att bedöma om det är möjligt att resa och delta på helgen, vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande försäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat. Vi tillämpar 48 friska symptomfria timmarna, innan resa till oss.

Länk till bokningsvillkor!

Utrustning och väderlek:

Oktober – värt att se Åre då? ALLTID om man frågar oss!  Nu skiftar naturen igen, ännu finns en hel del färg kvar på träden och på marken! Luften är hög och klar, ibland kommer det någon centimeter snö på natten. Friskt, klart och härligt – så brukar oktober vara och ett ypperligt tillfälle att nörda ner sig lite mer inomhus i kunskap, ta med värmande fika, äta vid eld och landa i yinyoga. Och just det – inga myggor!

Utrustning: Ryggsäck ca 30 liter, skaljacka som tål vind och nederbörd om vädret busar, värmeplagg av typen tunn dunjacka/fleecetröja. Underställströja är vårt favvoplagg, ta med! Vandringsbyxor eller kanske fodrade löpartights, skalbyxor om prognosen kräver det. Långärmad och kortärmad tröja, thermos för ca 1 l dryck, matlåda + bestick, kåsa. Vandringsskor/kängor av trailtyp, med kraftigt mönster. Mjuka kläder att mysa, yoga och hänga i. Anteckningsbok.  Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

Resa till oss:

Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag  – återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå 15.50!

Nattåg från Göteborg till Åre torsdag återresa söndag eftermiddag

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Du kan självklart också resa med bil eller med flyg. Parkering vid boendet finns. Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, se nedan rubrik ”transfer”. (vi ger ej transfer från Östersunds flygplats). Resa med bil: Parkeringsplats finns vid boendet! Om fler sällskap rest med bil kan det ge möjlighet till spontana utflykter utanför tänkt schema.

SJ och tågbiljetter: ”tågbiljett ej valbar/banarbete planeras”

När det står Ej valbar så har SJ inte släppt biljetterna så långt fram i tiden ännu. Här kan du hitta information om  bokningsperioder.

Står det Banarbete planeras i tidtabellen så är avgången tillfälligt spärrad för bokning då det planeras för banarbete. Detta har varit vardag för oss i Åre de senaste vårarna, SJ har prioriterat helgtrafiken – och det har faktiskt alltid blivit så att tågen gått.  När kommer det gå att boka biljetter om banarbete planeras? SJ svarar såhär: I nuläget har vi inget datum på när planeringen är klar och när vi kommer kunna släppa biljetter till försäljning.

Tips! Gå med i SJ’s prioklubb, då får man mail när biljetter släpps. Testa att göra bokningen med jämna mellanrum framöver för att se när det är bokningsbart. DET BRUKAR ORDNA SIG MED TÅGEN! 

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Fredag morgon, när nattåget rullar in ca 08.58, avresa direkt.
 • Eftermiddag på avresedagen söndag, ca 15.00.

Kommer du torsdag kväll, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än sommartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00