fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

13-15/9 Springa långt på sprakande septemberfjäll (tjejer & killar) – platser kvar

HÄRLIG TRAILHELG MED FOKUS PÅ LÅNGLÖPNING & UPPLEVELSE 13-15 SEPTEMBER.

Vi har längtat efter att ta med dig på detta; en löparhelg där vi njutspringer våra pärlor i Årefjällen! I mitten av september brukar Årefjällen vara riktigt vackra. Vi väljer bort de allra brantaste sluttningarna och springer istället längre och mjukare – men fortfarande, absolut, kommer vi ta höjdmeter!

Vi ser fram emot:

 • Löpning runt pyramidrundad i vackra Vålådalen (22km). Vi har hela dagen på oss  och det finns chans till ett avsvalkande dopp i issjödalen, halvägs i rundan.
 • Åreskutans baksida med Björnentriangen – eller Åreskutan runt (16-23 km)
 • Löpning till fin fjälltjärn!
 • After run – yoga, mjuk stretch, löpteknik och coreträning kompletterar programmet som trots en hel del kilometer också är luftigt för att kunna landa i härligheten att vara en helg i Åre!
 • Vi är ute stor del av dagarna och kommer sedan hem och in till fint lyxigt skilodge på fjällsidan där vi äter och dricker gott.
 • All träning och ALLT på plats ingår i priset, så även transfer mellan fjäll och all god mat och dryck!
 • Flexibel start, kom hit torsdag eftermiddag och installera dig i lugn och ro, eller starta fredag morgon när nattåget rullar in i byn.
 • Boende i välutrustat skilodge i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum/flerbäddsrum. Bastu och nära bad.

FÖR VEM? Tjejer och killar välkomna

Löparhelgen riktar sig till alla som hemma i slutet på augusti 2024 klarar att springa +15 km under ett pass med några få stopp. Att jämföra fjällöpning med löpning på platt asfalt går inte, på löparhelgen anpassas farten efter terrängen samt efter gruppen. Vi tänker att du nog springer långpass i ett tempo hemma om mellan 6-6.40 min/km och är en van löpare. Vi kommer pausa och hämta andan/sänka pulsen flertalet gånger under turerna. Långa stigningar blir till fina nedförs-sluttningar. Både tjejer och killar är välkomna på löparhelgen, målet är härliga turer och upplevelse i fokus, inga hastighetsrekord men kanske distansrekord?! Du klarar mer än du tror i fin gemenskap! 

DELTAGARRÖSTER OM VAD SOM VAR BÄST:

 • Sammantaget hur välordnat det var. Energin, upplevelsen, träningsglädjen, vacker miljö, god mat, fantastisk grupp… hela känslan!
 • Upplägget med blandning av superbra träning kontra lugn och harmoni.
 • Att få springa på fjället och träna tillsammans med likasinnade. Glädje och gemenskap. Miljöombyte och att få slippa allt ansvar kring logistik, middag etc
 • Ledaren var väldigt proffsig och fick alla deltagarna att känna sig sedda och bekräftade.

SCHEMA spring långt på sprakande septemberfjäll:

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt eller helt ändras beroende på väder! 

12/9 Torsdag – Om du vill landa in i lugn och ro!

Välkommen att checka in torsdag eftermiddag från kl 13.30! Du hämtas vid stationen i Åre eller parkerar egen bil (gärna samåkning) vid boendet i Sadeln.

 •  Kort genomgång av helgen av ledare
 • 18:00 Enkel middag lagas gemensamt
 • Egen tid att upptäcka närområdet!

Torsdagskvällen är halvoficiell – vi startar på riktigt fredag morgon, men många tycker det är både skönt och trevligt att vara på plats eftermiddagen innan och checka in i lugn och ro. Torsdagen, med transfer från eftermiddagståg, middag och en extra natt samt frukost fredag morgon kostar 400 kr i tillägg. Kan du inte komma loss under torsdagen är du förstås välkommen att komma med på helgen och anlända med nattåget fredag morgon, då vi startar igång helgen ”på riktigt”. Då tar du en taxi upp till boendet när du kommer!

13/9 Fredag

 • 8.00 Frukost innan avfärd mot Storulvån/Rundhögen i bil och minibuss.
 • Hämtning vid tåg! Du har ätit frukost på tåget och är löparklädd vid hämtning, vi åker till boendet för att lämna av väskor och sedan beger vi oss till Vålådalen.
 • Löpning i storlien + utflykt till fors alt issjödalen: pyramidrundan, 15//22 km
 •  Hemresa till Åre, med stopp på Åre chokladfabrik (om vi hinner innan stängningsdags).
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans

traillopning are

Bilder från långhelg 2020, motsvarande datum!

14/9 Lördag

 • Sovmorgon och frukost, tillredning av dagens lunch som tas med i löparryggsäck och kommer ätas på fjället.
 • Förmiddag: Mjukstart med rörelseuppvärmning, Åreskutan runt // Där det är bäst för dagen ca 16-23 km
 • Lunch: Lunch ute, vi tar med lunchen ut i löparryggsäck!
 • eftermiddag: Yinyoga med fokus för löpare. Efter två långa dagar på fjället och i löparskorna varvar vi ner och mjukar upp kroppen på yogamattan.
 • Kväll: Relax och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans.

15/9 Söndag.

 • Frukost
 • Traillöpning kanalstigen ca 10 km// alt lillådammen 
 • Sen lunch, vällagad mat hemma
 • 15.00 Avslutning; gemensam samling. Hjälp med transport till Åre Station för tåg hem (tåg har avresetid ca 15.30-16.00)
 • Eftermiddag: Möjlighet att göra Åre by, i samband med avresa

PRIS:

6595 kr, inklusive all träning och guidning – ledaren är med gruppen största delen av helgen, lyxen att vara en liten grupp om max 12 personer, helpension tre dagar varav 2 middagar är 3-rätters, mat på fina råvaror och vällagade luncher, all dryck (vin till maten etc), tre nätters boende, transfer inne i Åre samt till och från löparplatser samt lunch på fjällstationen.

Boende i välutrustad fjällägenhet i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum-ish, (beroende på vilket hus av tre gruppen bor i finns antingen ett rum som är 4-bäddsrum, där alltså fyra personer bor, eller två 3-bäddsrum, utöver dubbelrummen) allt på plats ingår.

Ankomst torsdag eftermiddag: 6995 kr (transfer från egtermiddagståg, extra natt och middag, frukost 400 kr tillägg)

Bokningsvillkor

ANMÄLAN Springa långt på sprakande septemberfjäll: 11 platser kvar, nyöppnad!

Spring långt på sprakande septemberfjäll - för tjejer och killar 13-15/9 2024 - Anmälan

Välkommen till Åre - vi ser fram emot att lära känna dig! ! Anmälan är bindande, betalningssätt är faktura. Betaldatum ca 3 veckor innan evenemanget. Möjlighet finns att anlända torsdag eftermiddag/kväll. Minsta deltagarantal är 6, maximalt deltagarantal är 12. Bekräftelse kommer till din e-post, kolla i skräpposten om den inte dyker upp!

 • Hit kommer bekäftelser och informationsmail. Var noga!
 • Det är bra att se från vilka städer deltagarna kommer, om det kan vara aktuellt med samåkning etc!
 • Det är bra om vi har ditt mobilnummer, om vi behöver fråga något eller komma i kontakt innan/under träningsresan. Aldrig sms-utskick!
  Du anger din dubbelrumskompis om du har en i nästa steg. Priset inkluderar all träning, helpension, transfer från och till tågstationen i Åre på våra tider, transfer till löpning. Vi bor i fantastiskt fin och stor fjälllägenhet om 178 kvm. Sängarna är antingen dubbelsäng, enkelsäng, våningssäng. Tre vardagsrum, tre toaletter, fyra duschar och bastu, huset är lugnt, vilsamt och rymligt! Kompisar som reser tillsammans läggs i dubbelsäng!
 • Man kan resa till oss med bil eller tåg eller med flyg till Östersund. Vi försöker hjälpa till att ordna samåkning - berätta hur/om du är intresserad av det nedan!
 • Ange som laktos, skaldjur, vegetariskt etc, (ej matpreferens)
 • Betalning med faktura. Anmälan är bindande direkt du skickar in anmälningsformuläret. Fakturering sker manuellt, vi fakturerar några veckor/någon månad innan helgen, var inte orolig, din anmälan gäller! Du får bekräftelse på din anmälan till din e-post, kolla skräpposten om den inte dyker upp!

  Vid händelse av skada/sjukdom är det bäst att ha en reseförsäkring. Jag rekommenderar därför att också ha en bra reseförsäkring i sin hemförsäkring, eller en tilläggsförsäkring - då brukar alla deltagare får tillbaka 100% av investeringen i resan, om förhinder/skada skulle göra att resan inte kan genomföras.
 • 0,00 Kr

Ledare: Jessica Partin

Jessica jobbar året runt med Outdoor stories! Utbildad Fjälledare/Vildmarksguide från Åre vildmarksutbildning. Cykelguide och löparguide som njuter av fjället alla årstider, om vintern toppturar hon och har också jobbat internationellt som guide. Jessica leder dig med lugn hand och älskar att inspirera till mer fjälliv! Inkluderande, nyfiken och sprallig!

Ev tillkommer ytterligare löpcoach någon av dagarna!

Boendet:

Del i dubbelrum eller/flerbäddsrum i stort och välutrustat hus i tre våningsplan och fantastisk utsikt. Huset har ski in/ski out-läge, bra med plats för skidåkare i tre vardagsrum, stort kök med matplats för middagar, bastu, duschar och toalett på varje våningsplan. Sovrummen har antingen dubbelsäng, våningssäng eller enkelsängar. Loungeyta med soffa/fåtöljer på varje våningsplan och en helt igenom lyxig och vilsam känsla i huset! Kompisar som reser tillsammans bor i första hand i i rum med dubbelsäng, vi lägger inte nya bekantskaper i dubbelsäng!

 • RESER DU MED KOMPIS/AR: Namnge dessa i anmälan, så hamnar ni i samma rum – kompisar som reser tillsammans hamnar i första hand i dubbelsäng.

Vi fördelar alla rum allt eftersom bokningar kommer in och gör alltid vårt bästa för att du ska sova som du önskade vid anmälan och lägger inte tjejer och killar i samma rum om de inte önskade varandra som rumskompis!

MATEN:

Frukost alla dagar serveras av Outdoor stories personal, i bufféform. All mat väljs ut med omsorg och omtanke för kropp och miljö. Ofta vegetariskt, inte alltid, och självklart med anpassning efter allergier. Lunch fredag och lördag äts förmodligen utomhus som ett snabbstopp för energi in, lunch söndag äts hemma. Vädret kan medföra justering. Kvällstid äter vi trerätters fredag och lördag, ni i gänget lagar tillsammans och en av kvällarna hjälper du till i köket och den andra dagen sätter du dig till dukat bord, det blir lättsamt och kul!

Tänk på boendet, hänget, middagarna som att du checkar in på en härlig stor kompisreunion med fjäll och skidtema i stort skilodge, helt utan andra gästers eventuella inverkan. Du har möjlighet att dra dig undan på rummet eller hänga med resten av den lilla gruppen. Alla är del av den unika gemenskap vi brukar få till hos outdoor stories och som vi värnar så mycket om! Svårt att beskriva, vi tror du förstår?! Om inte, ring Sofia och ställ din fråga: 072-3062618

Vid händelse av sjukdom:

Anmälan är bindande. Det är upp till var och en att bedöma om det är möjligt att resa och delta på helgen, vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande försäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat.

Utrustning och väderlek:

Sprakande september – ja, nu skiftar naturen färg och det är gula, orangea, gröna och röda toner i en fin mix! Luften är hög och klar och springvänlig, ibland kommer det någon millimeter snö på natten, ett vackert frosttäcke i fjärran. Friskt, klart och härligt – så brukar september vara och många hävdar att just NU är det som allra vackrast. Och just det – inga myggor!

Utrustning: Löparryggsäck/löparväst, skaljacka/vindjacka som tål vind och nederbörd, värmeplagg typ tunn fleecetröja. Löpartights, (fodrade och icke-fodrade) långärmad och kortärmad tröja, thermos/vattenflaska för ca 1 l dryck, matlåda + bestick, kåsa. Löparskor av trailtyp, med kraftigt mönster. Mjuka kläder att mysa och hänga i. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

Resa till oss:

Att resa till oss går jättebra på olika sätt och med olika färdmedel!

 • Bil: parkering finns vid boendet
 • Tåg – vi har anpassat transfer efter eftermiddagståg torsdag och till eftermiddagståg söndag
 • Flyg till Östersund

Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag 12/9 – återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå 15.50!

Nattåg från Göteborg till Åre torsdag 12/9 återresa söndag eftermiddag

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Du kan självklart också resa med bil eller med flyg. Parkering vid boendet finns. Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, se nedan rubrik ”transfer”. (vi ger ej transfer från Östersunds flygplats). Resa med bil: Parkeringsplats finns vid boendet! Om fler sällskap rest med bil kan det ge möjlighet till spontana utflykter utanför tänkt schema.

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Eftermiddag på avresedagen söndag, ca 15.00.

Kommer du torsdag kväll eller fredag morgon, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än sommartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

VARMT VÄLKOMMEN!

 

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00