fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

16-18/12 Outdoor stories ski opening – Utveckla din teknik + härlig tjejskidweekend i Åre, platser kvar

Skidweekend med teknikutveckling, härligt häng och kul skidåkning, för tjejer! Outdoor stories ski opening 16-18/12

Välkommen till uppstart av skidsäsongen 22/23 – en weekend för dig som gillar skidåkning! Här är helgen för dig som vill starta vintern på härligt sätt, stärka självförtroendet, hitta grundtekniken och jobba vidare på, eller kanske komma till, en härlig carvingsväng! På denna weekend är glädje på skidor i fokus, du får nycklar och tips till balans och större säkerhet, samtidigt som du får gött häng och skidåkning med andra skidåkande tjejer, något som många saknar på sin vanliga skidsemester!

Vi delar upp gruppen i 3 för clinics och teknikåkning så att ni är max 4 personer då, resten av tiden åker vi tillsammans i formationer som passar och kommer naturligt och samlas på given punkt för lunch och återsamling. På eftermiddagar och kvällar blir det afterski, snacks, inspirerande samtal, kunskapshöjning och inspiration, följt av bastu och trerätters middagar som lagas gemensamt!

För vem?

Outdoor stories ski opening-helg är till för tjejer som har en viss vana att åka utför, vi tror att du gillar skidåkning och att du åker utan plogsväng, i backar som har blå till röd beteckning, upp till att du är en duktig skidåkare som åker överallt. (Grön är allra lättaste backarna, av nybörjarkaraktär). Vi kan utveckla alla skidåkare där de är, även duktiga skidåkare som åker på skär! FRÅGOR? Ring Sofia, 072-3062618

Vi börjar med att öppna för 12 platser i ett hus, blir det fullbokat kommer vi öppna upp för ytterligare 12 platser i grannhuset och ta in ytterligare coach! I så fall max 24 skidpeppade tjejer – vore ett ganska härligt afterskihäng och lunch-i-backen-gäng, inte sant!?

16-18/12 PROGRAM ski opening, såhär kul ska vi ha!

15/12 torsdag: Uppstart av helgen, hej och välkommen. Transfer från Åre station ingår för dig och din utrustning, på våra transfertider. Behöver du hyra utrustning väljer du torsdag som ankomstdag så att du i lugn och ro hinner hämta ut denna innan Åre stänger för kvällen. Enkel middag ingår!

16/12 Fredag: (kanske) dina första åk för säsongen – yay!

 • Frukost i boendet i Sadeln
 • Nattågsresenärer ansluter
 • 9.30 Skidåkning, hitta balans och koordination – några premiäråk innan vi delar upp i grupper!
 • Clinic grupp 1 och därefter grupp 2, grunder och teknik – från där du är! (när du inte är med på clinic åker du fritt!)
 • Gemensam lunch i backen – vi har en plats och tid, du väljer själv hur du gör!
 • Clinic grupp 3, ca 1,5 h grunder och teknik – från där du är! (när du inte är med på clinic åker du fritt!)
 • Afterski – ev på Åre by med kunskapshöjande inslag och annat kul (work in progress)
 • Alt afterski hemma i huset, följt av bastu och 3-rätters middag, dryck ingår

17/12 Lördag

 • Frukost i boendet i Sadeln
 • 9.30 Skidåkning (när du inte är med på clinic åker du fritt!)
 • Carving clinic grupp 1, ca 1,5 h
 • Carving clinic grupp 2, ca 1,5 h
 • Gemensam lunch i backen – vi har en plats och tid, du väljer själv hur du gör!
 • Carving clinic grupp 3, ca 1,5 h
 • Afterski, bastu, häng, analys och skidsnack
 • 3-rätters middag ink dryck

Position – balans – tyngdpunktsförflyttning – vridning – kantning – rotationer – vertikala rörelser – timeing och att hantera krafter = skidåkning! YAY!

18/12 söndag

 • Skidåkning i smågrupper med teknikövningar, därefter fri åkning
 • Lunch hemma i huset
 • Ev mer åkning för den som vill
 • Avslutningsfika, ihoppackning, ca 15.00 avgår transfer till stationen för eftermiddagståg hemåt

INNEHÅLL – vad ingår:

All coachning och gemensam skidåkning, boende med helpension (minus lunch fredag+lördag) med 3-rätters middagar (lagas gemensamt i huset, du är med och hjälper till ena kvällen men sätter dig till bords  i övrigt), afterski med snacks i huset, eventuell happening i Åre by på fredag kväll i form av inspirationsträff/kunskapshöjning/utrustningsinspiration. Transfer på våra transfertider från ÅRE station torsdag eftermiddag, och till Åre station på söndag för returresa, ev förflyttningar under helgen inom Åre som coacher initierar ingår också. I mån av tid hjälper vi till kring logistik torsdag eftermiddag vid eventuell uthämtning av hyrd utrustning.

Pris ankomst torsdag: 5345 kr (transfer från Åre station, enkel middag torsdag kväll, natt till fredag, frukost fredag morgon = 350 kr i tillägg från grundpris 4995)

Pris ankomst fredag morgon, med nattåg: 4995  kr (du bör vara klädd för skidåkning, ha ätit frukost på tåget, du ansluter till start 9.30)

Detta köper du till på egen hand:

Resa till och från Åre (helgens schema är anpassat efter tågets tider), lunch i backen fredag + lördag, skipass fre-sön (bokas via Skistar). Vid ankomst fredag morgon med nattåg ordnar du själv transfer till boendet, samordning kan självklart ordnas!

Villkor, vid händelse av sjukdom/förhinder etc

Vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande reseförsäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat. Anmälan = bindande bokning. Vi tillämpar 48 friska symptomfria timmar, innan resa till oss. Om du får förhinder och inte kan nyttja bokad plats kan du alltid sälja den vidare eller ge bort platsen till någon som åker i ditt ställe.

Länk till bokningsvillkor!

Anmälan: 10 platser kvar

16-18/12 Outdoor stories ski opening - Anmälan

Välkommen till oss på Outdoor stories - vi ser fram emot att lära känna dig! Anmälan är bindande, betalningssätt faktura, med betaldatum i nov/december 2022. Helgen är anpassad efter tågets tider, men det går också utmärkt att åka bil till oss! Minsta deltagarantal är 7, maximalt deltagarantal är 12. Bekräftelse kommer till din e-post, kolla i skräpposten om den inte dyker upp!
 • Hit kommer bekäftelser och informationsmail, samt faktura. Var noga!
 • Mitt faktureringssystem behöver din postadress - och det är bra att se från vilka städer deltagarna kommer, om det kan vara aktuellt med samåkning etc!
 • Det är bra om vi har ditt mobilnummer, om vi behöver fråga något eller komma i kontakt innan/under träningsresan. Aldrig sms-utskick!
 • Du anger din dubbelrumskompis om du har en i nästa steg. Priset inkluderar all coachning, frukostar tillhörande natt du sover i huset, 3-rätters middagar ink dryck, arrangerad afterski, snacks och lunch söndag (ej fred+lör som äts i backen) transfer från och till tågstationen i Åre enligt de tider som står på transfersidan, om du anmält transfer i tid, samt transfer till/från skidbacke om vi ej kan köra ski in/ski out och behöver förflytta oss. Priset inkluderar inte liftkort eller lunch fred+lör. OBS! Behöver du hyra utrustning, se till att anlända torsdag, och hämta ut denna torsdag eftermiddag så att vi kan komma igång direkt fredag!
 • Berätta om du reser med någon/flera och vill bo med den/dem!
 • Ange som laktos, skaldjur, vegetarian, vegan etc, (ej matpreferens "gillar inte banan"). Om nötallergi, var extra noga att berätta om den är luftburen!
 • Tar du med, eller planerar du att hyra på plats?
 • Betalning med faktura. Anmälan är bindande direkt du skickar in anmälningsformuläret. Fakturering sker manuellt, vi fakturerar med betalningsdatum några veckor/någon månad innan helgen, var inte orolig, din anmälan gäller! Du får bekräftelse på din anmälan till din e-post, kolla skräpposten om den inte dyker upp!


  Vid händelse av skada/sjukdom är det bäst att ha en reseförsäkring. Även försäkringen "Startklar" fungerar för idrottsevenemang likt detta. Startklar ersätter till 2500 kr, jag rekommenderar därför att också ha en bra reseförsäkring i sin hemförsäkring, eller en tilläggsförsäkring - då brukar alla deltagare får tillbaka 100% av investeringen i resan, om förhinder/skada skulle göra att resan inte kan genomföras.
 • 0,00 Kr

Boende & mat:

Del i dubbelrum eller/flerbäddsrum i stort och välutrustat hus i tre våningsplan och fantastisk utsikt. Huset har ski in/ski out-läge, bra med plats för skidåkare i tre vardagsrum, stort kök med matplats för middagar, bastu, duschar och toalett på varje våningsplan. Sovrummen har antingen dubbelsäng, våningssäng eller enkelsängar. Kompisar som reser tillsammans bor i första hand i i rum med dubbelsäng, vi lägger inte nya bekantskaper i dubbelsäng! 🙂

Frukost alla dagar och lunch söndag serveras i bufféform. All mat väljs ut med omsorg och omtanke för kropp och miljö. Ofta vegetariskt, inte alltid, och självklart med anpassning efter allergier. Lunch fredag och lördag äts på backrestaurang vi väljer, men du väljer själv vad du äter. Kvällstid äter vi trerätters fredag och lördag, ni i gänget lagar tillsammans och en av kvällarna hjälper du till i köket, det blir lättsamt och kul!

Tänk på boendet, hänget, middagarna som att du checkar in på en härlig stor kompisreunion med fjäll och skidtema i stort skilodge, med möjlighet att dra sig undan på egna rummet. Alla är del av den unika gemenskap vi brukar få till hos outdoor stories! Svårt att beskriva, vi tror du förstår?! Om inte, ring Sofia och ställ din fråga: 072-3062618

Om Coacherna:

Sofia Bursjöö:

* Skidcoachutbildad genom norske skidskole * Fd tävlingsåkare på nordisk elitnivå * Svensk & Internationell licens personlig tränare * Svelav PRO 1 Lavinutbildning. Ägare av Outdoor stories som älskar att hjälpa andra att hitta skidglädje och åka tryggt och snyggt!

Jessica Partin:

Vildmarksguide från Åre vildmarksutbildning, svelav pro 1 (lavinutbildning), erfaren topptursguide. Nyfiken, lugn och engagerad coach som älskar allt som vintern bjuder, van skidåkare i alla väder både i pist och utanför.

UTRUSTNING:

Skidor (gärna pistskidor om du äger både offpist/puder/allmountainskidor och pistskidor), stavar, pjäxor. Hjälm är obligatoriskt! Skidkläder, gärna av skaltyp och dunjacka för värmande lager, handskar, sockor, underställ, kläder för hemmamys! Sänglinne och handduk behöver tas med, kan också hyras lokalt.

Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen.

Resa till oss, tågtider mm: Tågstationen heter Åre station!

Vi håller till i sadeln, det finns parkeringsplatser tillgängliga som hör till boendet.

Tågstationen att köpa biljetter till heter Åre station!

OBS – i skrivandets stund 25/8 2022 finns inte SJ’s tabell för 2023 – såhär låg tågtiderna vinter 22:

 • Dagtåg från Sthlm till Åre med ankomst 14.45
 • Nattåg från Sthlm, gbg/transporterar med ankomst fredag morgon ca 9.00 – då bokar du taxi och ansluter till start – det blir tight och vi rekommenderar torsdag som ankomstdag.
 • Hemresa Söndag, 15.50 (obs till nattåg sker ingen transfer i Outdoor stories regi, du får skjuts ner till Åre till eftermiddagståg)
 • Snälltåget trafikerar tåg söderut 16.45

Om du åker nattåg, välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris! SJ släpper resor 3 månader innan avresa.

TRANSFER: (tider från vinter 2022 uppdateras när tågtider för vinter 23 släppts!)

Transfer från Åre station hjälper vi till att lösa och ingår för alla resenärer på våra transferavgångar som är:

 • Torsdag 15.00  (för tåget med ankomst 14.45. Man hinner in på Ica Åre för att exempelvis köpa till lite snacks/mellis för helgen)
 • Behöver du först hämta hyrd utrustning i Åre torsdag eftermiddag? – vi hjälper till med transfer i mån av tid. 
 • Söndag ca 15.15  på avresedagen söndag, anpassat för tåg 15.50//16.45
 • TRANSFER måste föranmälas till oss, du får mer information kring detta efter anmälan till helgen, alla som anmäler i tid får transferplats!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre ombesörjer du själv, därefter kan du haka på vår transfer på transfertiderna. Vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

Ankommer du andra tider än ovan tar du taxi på egen bekostnad till huset i Sadeln, vi rekommenderar Topptaxi, 0647-220 20

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00