fbpx

17-19/6 Traillöpning, vandring & mjuk träning (lagom av allt!) – 7 platser kvar, minsta deltargarantal uppnått!

Traillöpning, vandring & rörlighet 17-19 juni 2022

Helgen för sig som vill springa i fjällmiljö men känner att en hel helg i löparskor blir för mastigt, för dig som gillar att träna mjukt, vistas ute på fjäll och som längtar efter mer tid utomhus! 

 • Trailllöpning och vandring utan stress runt Åres vackra natur.
 • Fredag = löpning + rörlighet. Lördag = vandring heldag. Söndag = löpning alt vandring + mjukt styrkepass!
 • Tempot anpassas efter gruppen och terrängen, tänk lugn löpning och lite pigg vandring, men med upplevelse i fokus. Får vi feeling och vill stanna och bada på vägen upp så gör vi det (se bildbevis nedan!)
 • Ett mjukt rörlighetspass i lugnt tempo, för att vi älskar hur det hjälper oss att sätta bitarna på plats och kroppen komma ikapp med intrycken.
 • Boende i välutrustad fjällägenhet i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum, (ett rum är 4-bäddsrum, där alltså fyra personer bor, alternativt två stycken 3-bäddsrum med enkelsängar, beroende på hus denna gruppen bor i) Allt på plats ingår.

Se fram emot: Många timmar ute i grönskande spirande fjällnatur, kunskapshöjning och lugna andetag!

Det här är en helg där du får chans att höja pulsen lite lagom i fantastisk natur, se mycket och skratta ofta. Med ett varierat schema ger vi dig de bästa bitarna av allt, detta i liten grupp, med tryggt ledarskap som tillsammans skapar stor känsla. Hela helgen är anpassad efter tågets tider, att resa hit hållbart och snällt mot miljön är enkelt.

Ta chansen att träna och njuta av Åre i försommargrönt!

Schema Traillöpning + hike 17-19/6 2022

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! 

16/6 –  Torsdag: Du får gärna anlända och checka in torsdag kväll – välj då det alternativet i anmälan! Många uppskattar en lugn start av sin fjällhelg. Torsdagen är en bra dag för att komma på plats och släppa ner axlarna. I tillägget om 350 kr ingår enkel middag ingår och såklart övernattning till fredag, även transfer från stationen på vår transfertid (eftermiddag).

17/6 Fredag

 • Transfer från Åre tågstation, eller godmorgon i boendet i Sadeln. Om ditt tåg ankommer 9, hämtas du redo för dagens löpartur, dvs att du ätit och klätt dig för ute på tåget!
 • 8.00 frukost i Sadeln
 • När alla är på plats, presentation och vi går igenom helgens upplägg
 • Löpning ca 8-12 km (beroende på val av stig), kanske bad i fjällsjö – stopp för lunch – låt inte kilometersiffran skrämma dig, vi har större delen av dagen på oss!
 • Lunch: Förmodligen tar vi med lunchen ut på fjället, om vädret gör det möjligt.
 • Tid för fjällbad
 • Eftermiddag: Mountain mobility, mjukt träningspass med rörlighet och stabilitet i fokus, ca 45 minuter
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans.

18/6 Lördag

 • God morgon!
 • Frukost
 • Vandring Åreskutans topp alt Lillskutans topp, ca 16-20 km
 • Lunch ute, lagas ev runt eld om väder tillåter
 • Tid att bara vara
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans.

19/9 Söndag

 • Frukost
 • Vandring alt traillöpning, möjlighet att välja – återsamling för mjukt träningspass utomhus. 
 • Något senarelagd lunch: Vällagad lunch hemma eller ute!
 • Sammanfattning helgen! Vad hände, vad kände, vad lärde?

14.30 Avslutning; gemensam samling, hjälp med transport till Åre station, eftermiddagståget brukar lämna 15.50.

Pris:

4995 kr, inklusive all träning och guidning, helpension tre dagar, två nätter, två 3-rättersmiddagar, all dryck (alkohol med bubblor och vin till maten ingår), transfer inne i Åre och inte minst lyxen av att vara en liten grupp. Fakturering/betalning i webshop sker med betalning ca en månad innan evenemanget.

Anländer du torsdag em/kväll, torsdag natt + middag torsdag: 350 kr tillägg.

Ord om ledaren: Sofia var fantastisk! Så mycket bra tips och samtidigt bra avvägt mellan utveckling och prestation. Bra nivå mellan utveckling och njutning. Älskar att hon hela tiden refererade till att vi skulle njuta och inte prestera!

Jag gillade Sanna supermycket som ledare, hennes mjuka, trygga och öppna sätt att både leda och vara en del i gruppen.

FÖR VEM / Förkunskaper? max 12 platser

Resan är för kvinnor. Denna helg passar de allra flesta som springer någon gång i veckan hemma, då vi håller ett lugnt tempo. Kanske är du på väg tillbaka in i löpning, eller känner helt enkelt att en hel helg i löparskor blir för mycket för din kropp? Då är denna helg som klippt och skuren för dig! Vandringen är hike i lätta skor, vi stannar och njuter, men pausar inte lika länge och tempot är något rappare än vandringshelgen Outdoor boost fjällretreat.

Du ska klara att promenera utomhus i skiftande terräng i 2-3 h, och kunna springa 8 km utan stopp hemma (i DIN fart) utöver det finns inga krav på förkunskaper.

Vad är lugnt tempo? Åh – svårt – terrängen här ser sannolikt inte ut som den gör hemma hos dig. Vi brukar säga att när vi menar lugnt tempo är det att vi inte springer snabbare än att en kilometer tar 6.30-6.50 (minuter). Uppför går det sannolikt långsammare, men vi hänger i, lufsar på och kanske sträcker ut löpsteget lite mer nedför! Vi fixar det tillsammans, och på lördagen är det hike, inte löpsteg, på söndagen väljer du efter dagsform om du vill springa eller gå!

Anmälan: 7 platser kvar, välkommen! (bokas snabbt, minsta deltagarantal är uppnått, helgen blir av som planerat!)

Traillöpning, vandring och mjuk träning 17-19/6 2022. Anmälan

Välkommen till Åre - vi ser fram emot att lära känna dig! Anmälan är bindande, betalningssätt faktura eller betalning i webshop, fakturan skickas med betaldatum ca 1 månad innan evenemanget. Möjlighet finns att anlända torsdag eftermiddag/kväll, i övrigt är helgen anpassad efter nattågets tider! Minsta deltagarantal är 7, maximalt deltagarantal är 12. Bekräftelse kommer till din e-post, kolla i skräpposten om den inte dyker upp!
 • Hit kommer bekäftelser och informationsmail, samt faktura. Var noga!
 • Mitt faktureringssystem behöver din postadress - och det är bra att se från vilka städer deltagarna kommer, om det kan vara aktuellt med samåkning etc!
 • Det är bra om vi har ditt mobilnummer, om vi behöver fråga något eller komma i kontakt innan/under träningsresan. Aldrig sms-utskick!
  Du anger din dubbelrumskompis om du har en i nästa steg. Priset inkluderar all träning, helpension med trerätters ink vin/bubblor, transfer från och till tågstationen i Åre enligt tider på webb i flik anmälan resetider 2022. Transfer inom Jämtland till platser vi eventuellt vandrar på om vi inte startar vid huset och lyxen att vara liten grupp! Vi bor i fantastiskt fin och stor fjälllägenhet. 12 pers/ 178 kvm. Flest dubbelrum med 2 pers/rum, och ett 4-bäddsrum alt 2 3-bäddsrum beroende på vilket hus just denna grupp bor i med enkelsäng/våningssäng. Personer som känner varandra och reser tillsammans hamnar främst i dubbelsäng.Tre vardagsrum, tre toaletter, fyra duschar och bastu, huset är lugnt, vilsamt och rymligt!
 • Ange som laktos, skaldjur etc, (ej matpreferens)
 • Betalning i webshop alt med faktura. Anmälan är bindande direkt du skickar in anmälningsformuläret. Fakturering/information om att det är dags att betala sker manuellt, betaldatum några veckor/någon månad innan helgen, var inte orolig, din anmälan gäller! Du får bekräftelse på din anmälan till din e-post, kolla skräpposten om den inte dyker upp!

  Vid händelse av skada/sjukdom är det bäst att ha en reseförsäkring. Även försäkringen "Startklar" fungerar för idrottsevenemang likt detta. Startklar ersätter till 2500 kr, jag rekommenderar därför att också ha en bra reseförsäkring i sin hemförsäkring, eller en tilläggsförsäkring - då brukar alla deltagare får tillbaka 100% av investeringen i resan, om förhinder/skada skulle göra att resan inte kan genomföras.
 • 0,00 Kr

Ledare:  Sofia Bursjöö, Sanna Arvidsson

Sofia är personlig tränare och löpcoach, outdoorfantast som grundat Outdoor stories. Hon vill ge dig en känsla av att vara kompetent i din kropp! Sofia kan be dig våga flytta gränser men står stadigt i att upplevelselängtan är mäktigare och ger mer glädje än prestationspress. Glad, passionerad och engagerad ledare som gärna pausar på fjället och guidar dig till andning i lugnare takt och mjukare känsla.

Sanna Arvidsson är utbildad Fjälledare/Vildmarksguide och HR-konsult som bor i Åre och gillar äventyr, människor och att vara ute i nästan alla väder. Vintern och toppturande är högst upp på favoritlistan men gillar det mesta man kan göra i närheten av eller uppe på berg. Blir ofta fascinerad av att en kaffe uppe på en topp eller att dricka vatten ur en kåsa från en fjällbäck kan kännas som det lyxigaste som finns. Delar gärna med sig av sina fjällkunskaper, allt från hur man bäst får igång en eld till hur man gör när man vintertältar eller använder en kompass!

Covid19:

Verksamheten bedrivs i Åre. Det är upp till var och en att bedöma om det är möjligt att resa och delta på helgen, vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande försäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat.

Länk till bokningsvillkor!

BOENDET:

Du bor i fint och med hög standard i skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har 3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar ett sovrum med dubbla våningssängar, plus ett litet loft där en person kan sova om den vill, dock ej medräknat i antal bäddar. Sällskap som reser tillsammans bor först och främst i dubbelsäng. 

UTRUSTNING OCH VÄDERLEK:

Åre i juni, försommar, spirande grönt, vinter kvar på topparna och en rejäl boost av natur. Alla väder är möjliga, en hel helg i sport-topp eller skaljacka och underställ och allt har sin charm!

Obligatorisk utrustning: Löparväst/löparryggsäck, skaljacka/vindjacka som tål vind och eventuell nederbörd, löpartights, vandringsbyxor, underställ, t-shirt och långärmad tröja. Badkläder, solglasögon, kanske keps? Värmeplagg typ fleecetröja/ulltröja/stickad tröja. Regnbyxor/vandringsbyxor/skalbyxor (någon typ av ”överdragsbyxa helt enkelt!). En thermos för ca 1 l dryck, matlåda + bestick, kåsa. Trailskor för löpning med grov sula // Outdoorskor att vandra i, mjuka kläder att hemmamysa i. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar. Obs, inget superspecial behövs – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

Resa till oss:

Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag 16/6 – återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå söderut runt 16!

Nattåg från Göteborg till Åre torsdag 16/9 återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå runt 16!

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Du kan självklart också resa med bil eller med flyg. Parkering vid boendet finns. Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, sålänge du anpassar dig till våra transfertider, se nedan rubrik ”transfer”. (vi ger ej transfer från Östersunds flygplats). Resa med bil: Parkeringsplats finns vid boendet! Om fler sällskap rest med bil kan det ge möjlighet till spontana utflykter utanför tänkt schema.

SJ och tågbiljetter: ”tågbiljett ej valbar/banarbete planeras”

När det står Ej valbar så har SJ inte släppt biljetterna så långt fram i tiden ännu. Här kan du hitta information om  bokningsperioder.

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Fredag morgon, när nattåget rullar in, avresa direkt.
 • Eftermiddag från huset i sadeln till tågstationen på avresedagen söndag.

Kommer du torsdag kväll, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än sommartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

VARMT VÄLKOMMEN!

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00