fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories
topptur helg tjejer

17-20/3 2022 Toppturs- & offpisthelg för tjejer – fullbokat

Resan för dig som länge varit sugen på topptur, har toppturat förut men känner dig osäker, eller helt enkelt dig som vill åka mer skidor och åka offpist i grupp med andra skidintresserade tjejer! Den här resan kommer göra dig säkrare på hur och var du toppturar och åker offpist, vi ger dig tänk kring din förberedelse, turplanering, ditt säkerhetstänk och din teknik på skidor utför berget! Inte minst ska vi ha riktigt härliga skiddagar tillsammans! JOIN US! 

17-20/3 Toppturshelg – Fullbokat!

Vi älskar prestationsfritt och härligt uteliv – vi kommer inte pusha dig att åka åk du inte vill eller vågar, vi kommer hjälpa dig med teknik och tänk så att du växer!

 • Tre toppturer på skidor (fre-lör-sön) runt om i Årefjällen – vi åker där det är bäst för dagen! 
 • Säkerhetstänk: laviner, utrustning, turplanering mm, övning och genomgångar!
 • 3-rätters middagar ink dryck. Guldkant helt enkelt!
 • Nybörjarvänligt – du behöver inte ha erfarenhet av topptursskidåkning, men behöver kunna åka utför skidor på medelnivå och ha kondition att vara ute i rörelse i 2-3 h. 
 • Boende i trevligt fjällpensionat. Del i dubbelrum, trippelrum, fyrbäddsrum samt några enkelrum finns. Allt på plats ingår.
 • Torsdag em (eller fredag morgon om det passar dig bättre) till sön em i februari. Ger oss mer orörda fjällvidder och fantastisk natur, ingen trängsel i sikte! TID för DIG!
 • Hela resan är anpassad efter tågtider, att resa hit hållbart är enkelt.

topptur helg tjejer

FÖR VEM? (max 12 deltagare, minsta deltagarantal är uppnått, helgen blir av! )

Resan är för tjejer som trivs utomhus och vill upptäcka topptur och offpist i tryggt och trevligt sällskap.

Helgen har flexibel start – kom torsdag eftermiddag eller fredag morgon, vi tar max emot 12 personer och vi kommer vara två coacher med på skidor om gruppen närmar sig fullbokad.

Vågar man resa nu?

Under hela 2021 genomförde vi evenemang på säkert sätt i våra små grupper och ser fram emot 2022. Vi ser nu gärna att du visar negativt covidtest, alternativt vaccionationsbevis vid ankomst – för allas säkerhet!

 

Om tåg söderut söndag är fullbokat går det toppen att kostnadsfritt sova kvar till måndag morgon på pensionatet!

Ledare:

Sanna Arvidsson:

Utbildad Fjälledare/Vildmarksguide ink lavinutbildningar och HR-konsult som bor i Åre och gillar äventyr, människor och att vara ute i nästan alla väder. Vintern och toppturande är högst upp på favoritlistan men gillar det mesta man kan göra i närheten av eller uppe på berg. Blir ofta fascinerad av att en kaffe uppe på en topp eller att dricka vatten ur en kåsa från en fjällbäck kan kännas som det lyxigaste som finns. Delar gärna med sig av sina fjällkunskaper, allt från hur man bäst får igång en eld till hur man gör när man vintertältar eller använder en kompass!

Sofia Bursjöö: 

Skidcoach via Norske skidskole och personlig tränare, SVEVLAV Pro 1 utbildad, tävlat på nordisk elitnivå i alpint. Sofia vill ge dig en känsla av att vara kompetent i din kropp! Hon kan be dig våga flytta gränser men står stadigt i att upplevelselängtan är mäktigare och ger mer glädje än prestationspress. Glad, passionerad och engagerad!

Tänkt schema toppturshelg 17/18-20/3 2022 – Såhär kul ska vi ha!

Pensionatet ligger i Edsåsen vi kommer åka minibuss/bil alt bli skjutsade av skoter med släde upp på fjället till startplats, vi väljer fjäll efter väder och vind!

17/3 Torsdag – ankomstdag, egen tid!

14.30/17.35. Du hämtas vid Undersåkers tågstation när eftermiddagståget eller tidiga kvällståget anländer, därefter installerar du dig i ditt rum och bekantar dig med omgivningarna. I matsalen serveras en härlig enkel middag. Outdoor stories personal hälsar välkommen och ni i gänget lär känna varandra! Egen träning om du vill. Torsdagen är en ”smygstart” som vi gärna bjuder på, då det underlättar att ha er på plats när vi vill dra igång fredag morgon. Samma pris för ankomst torsdag eller fredag. Middag serveras ca 18 i matsalen.

18/3 Fredag – Nu startar vi helgen!

 • Frukost i matsalen, samling med gänget och vi lär känna varandra – pratar önskemål och förväntningar, hur vi packar våra ryggor, senast 10.30 är vi på väg
 • Eventuella nattågsresenärer ansluter
 • Förmiddag: Övning i lavinsökning med trancievers (obligatorisk utrustning) startar dagens tur.
 • Lunch – medhavd i ryggsäck, äts på bra ställe i anslutning till dagens tur.
 • Topptur och offpistskidåkning
 • After-ski fys: inomhuspass med fokus på rörlighet, corestyrka och balans
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3-rätters middag i matsalen

19/3 Lördag – Topptur och förhoppningsvis några fina skidåk!

 • Frukost i matsalen
 • Förmiddag: Topptur och offpiståkning
 • Lunch: lunchen ingår, exakt var och hur löser vi närmre inpå! 🙂
 • Eftermiddag: Reflektion och samtal kring dagens valda tur, varför och hur valde vi som vi gjorde – teknikprat och lavintänk.
 • Kväll: Bastu, badtunnebad, och hemmamys, 3-rätters middag i matsalen (bufféform) bedrifter firas med bubbel!

Ibland får man VÄDER – då planerar vi efter det och skapar fina vinterminnen – i februari brukar det finnas fina förutsättningar för härliga toppturer!

20/3 Söndag – en sista fin topp!

 • Mjuk rörlighetsträning före frukost – väck kroppen med mjukt flöde
 • Frukost i matsalen
 • Ny topptur i närområdet!
 • Lunch, vällagad mat hemma eller som lunchpaket i matlåda som äts i fjällkåta/värmestuga – beslut närmre inpå!
 • Tidig eftermiddag:  14.30 Avslutning; gemensam samling avslutande fika
 • 15.15 Hjälp med transfer till eftermiddagståg hemåt, eftermiddagståg från Undersåker station avgår söderut 16.02/16.30

ANMÄLAN: Fullbokat!

UTRUSTNING:

Äger du inte topptursutrustning kan denna hyras, vi rekommenderar Outdoor buddies, Åre skidsport, Björnen skidcenter, i viss mån kan vi på Outdoor stories hjälpa till att hämta upp förbetald utrustning. Du bör anlända torsdag eftermiddag om du hyrt utrustning, så att du hinner testa och bekanta dig med den under torsdagkvällen!

 • Topptursutrustning: skidor, stighudar, stavar, hjälm
 • Lavinsäkerhetsutrustning: tranciever (lavinsändare), sond, spade
 • Ryggsäck, värmande dunlager, snacks

Utöver detta skickas en packlista inför din helg hos oss

BOENDET OCH MATEN:

Vintern 2022 har Outdoor stories hyrt Edsåsens fjällpensionat! Ett boende modell större med nya möjligheter och en egen träningssal som tidigare varit ett kyrkorum! Enbart Outdoor stories gäster finns på pensionatet, och vi är max tre grupper samtidigt  – du hänger med din grupp, men kommer träffa på de andra gästerna i matsal och korridorer, vid bastu och badtunna.

Vi älskar mysigt lugn, gemenskap och tid tillsammans och tycker mycket av magin sker i erfarenhetsutbytet. Vi vill vara för oss själva men samtidigt ge fler chansen att hänga med oss. Därför blev det fjällpensionat! Hos oss är alla med på att vi är på träningsresa för att må bra, vara nyfikna, lära nytt, koppla av och njuta en smula!

Frukost, lunch och middagar serveras i matsalen, bufféform, lagat med omsorg och omtanke för kropp och miljö av outdoor stories personal. Ofta vegetariskt, inte alltid, och självklart med anpassning efter allergier. Om du varit på resa hos oss tidigare och bott i 12-bäddshus i Sadeln har du varit med och lagat middagen i matlag, på pensionatet står personalen i köket, men vi välkomnar gärna våra deltagare som inte kan låta bli att hjälpa till att vispa en sås, dekorera ett långbord eller tända ljusen! Gänget som är på samma resa sitter med varandra vid långbord och vi schemalägger så att ni inte har exakt samma starttider.

Tänk på boendet, hänget, måltiderna som att du checkar in på en härlig stor kompisreunion med fjäll och skidtema, med möjlighet att dra sig undan på egna rummet, men utan ”hotellreception-hotellrestaurang-beställa från meny”, men med personal som vill göra allt för att du ska ha det bra och trivas – då hamnar du bra. Alla är del av den unika gemenskap vi brukar få till hos outdoor stories! Svårt att beskriva, vi tror du förstår?! Om inte, ring Sofia och ställ din fråga: 072-3062618

Fjällpensionatet har rum med olika antal sängplatser, de allra flesta rummen har egen toalett och dusch, ett fåtal rum vi nyttjar har rum med toalett/dusch i korridor.

 • Alla dubbelrum har antingen dubbelsäng eller två enkelsängar
 • Trippelrummen har våningssäng + enkelsäng, fyrbäddsrum har oftast två väggfasta våningssängar.
 • Enkelrummen är mindre rum med två enkelsängar i.

Mysigt och funktionellt, det finns gemensamma utrymmen för härligt häng i två vardagsrum. Bastu x 2 i korridor, 2 badtunnor i trädgården!

PRIS:

 • 5695 kr, del i dubbelrum
 • 5495 kr, del i trippel eller fyrbäddsrum

Priset är inklusive helpension i tre dagar, 3 nätter, all träning, coachning och guidning, middag torsdag, 3-rättersmiddagar fredag och lördag, all dryck (alkohol ingår), 3 vällagade luncher, 3 frukostar,  och transfer på våra transfertider, samt transfer mellan boende och topptursplatsens start. Inkluderar också lyxen att vara en liten grupp om max 12 deltagare! OBS – liftkort ingår inte och kan vid behov behöva köpas för exempelvis enkelt tur upp!

 • RESER DU MED KOMPIS/AR: Namnge dessa i anmälan, så hamnar ni i samma rum – välj dubbelrum om ni är två, välj flerbäddsrum om ni är fler!
 • RESER DU PÅ EGEN HAND MEN ÄR ÖPPEN ATT DELA RUM? Välj 3-4 bäddsrum i anmälan!
 • ENKELRUM: alla enkelrum är slutbokade- finns ej.

Vi fördelar alla rum allt eftersom bokningar kommer in och gör alltid vårt bästa för att du ska sova som du önskade vid anmälan!

Villkor, vid händelse av sjukdom/förhinder etc

Vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande reseförsäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat. Anmälan = bindande bokning. Vi tillämpar de 48 friska symptomfria timmarna, innan resa till oss. Om du får förhinder och inte kan nyttja bokad plats kan du alltid sälja den vidare eller ge bort platsen till någon som åker i ditt ställe.

Länk till bokningsvillkor!

Resa till oss, Transfer mm:

Vi håller till på Edsåsen fjällpensionat, med stor parkering om du/ni kommer i egen bil. Tågstationen att köpa biljetter till heter Undersåker station! Pensionatet är beläget ca 15 min bilväg från Åre, ca 5 km från Undersåker Tågstation. Google maps!

 • Dagtåg från Sthlm till UNDERSÅKER  torsdag  SJ med ankomst 13.49/14.29 /17.35 (och 20.35 – till sista tåget med ankomst 20.35 sker ingen transfer i Outdoor stories regi, middag löses på egen hand)
 • Dagtåg / Nattåg från Göteborg till Undersåker  torsdag
 • Nattåg från Sthlm, gbg/transporterar med ankomst fredag morgon – då bokar du taxi och ansluter till start – det blir tight och vi rekommenderar torsdag som ankomstdag.
 • Nattåg från Malmö-sthlm onsdag kväll – dagtåg till Undersåker, ankomst 14.29 torsdag
 • Hemresa Söndag, SJ avgång från Undersåker 16.02 // 16.30 //19.36 (obs till sista tåget 19.36 som är nattåg sker ingen transfer i Outdoor stories regi)

Om du åker nattåg, välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris! SJ släpper resor 3 månader innan avresa.

Behöver du sova en extra natt (ons/sön)? Oftast kan vi hjälpa dig – 350 kr per extra natt tas då ut, du sköter din transfer och dina måltider själv om du exempelvis reser till oss med ankomst på onsdagen!

TRANSFER:

Transfer från Undersåker station hjälper vi till att lösa för alla resenärer förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag 14.40  (för tåget med ankomst 13.49-14.30. Man hinner in på Ica strandbergs för att exempelvis köpa till lite snacks/mellis för helgen)
 • Torsdag 17.40 (för tåget med ankomst 17.35) – direkt till middag!
 • Söndag ca 15.15  på avresedagen söndag, anpassat för tåg 16.02//16.30
 • TRANSFER måste föranmälas till oss, du får mer information kring detta efter anmälan till helgen, alla som anmäler får transferplats!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Undersåker ombesörjer du själv, därefter kan du haka på vår transfer på transfertiderna. Vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

Ankommer du andra tider än ovan tar du taxi på egen bekostnad till Edsåsens fjällpensionat, vi rekommenderar Björn Olssons Taxi, 0647-50555.

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00