fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

2-4/6 Vandring + traillöpning + rörlighet, tre dagars fjällupplevelse – FULLBOKAD

Traillöpning, vandring & rörlighet 2-4 juni 2023

Helgen för sig som vill vistas i fjällmiljö med trailskor på, springa och hikea, men känner att en hel helg med löpning blir för mastigt! Om du dessutom gillar att träna mjukt, njuter av att vistas ute på fjäll och längtar efter mer tid utomhus så är det mitt i prick! Den här helgen innehåller inte de lugnare ”reflektionsvandringarna” som våra Outdoor boost fjällretreat gör, utan är lite mer tempofylld (utan att vi har bråttom!)

 • Traillöpning och vandring runt Åres vackra natur.
 • Fredag = löpning + rörlighet. Lördag = vandring heldag. Söndag = löpning alt vandring + mjukt styrkepass!
 • Tempot anpassas efter gruppen och terrängen, tänk lugn löpning och lite pigg vandring, men med upplevelse i fokus. Får vi feeling och vill stanna och kallbada på vägen upp så gör vi det (se bildbevis nedan!)
 • Ett mjukt rörlighetspass i lugnt tempo, för att vi älskar hur det hjälper oss att sätta bitarna på plats och kroppen komma ikapp med intrycken.
 • Boende i välutrustad fjällägenhet i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum, (ett rum är 4-bäddsrum, där alltså fyra personer bor, alternativt två stycken 3-bäddsrum med enkelsängar, beroende på hus denna gruppen bor i) Allt på plats ingår.

Se fram emot: Många timmar ute i spirande fjällnatur, vårvinter möter försommar, kunskapshöjning och lugna andetag!

Det här är en helg där du får chans att höja pulsen lite lagom i fantastisk natur, se mycket och skratta ofta. Med ett varierat schema ger vi dig de bästa bitarna av allt, detta i liten grupp, med tryggt ledarskap som tillsammans skapar stor känsla. Hela helgen är anpassad efter tågets tider, att resa hit hållbart och snällt mot miljön är enkelt.

Ta chansen att fokusera på dig själv efter en kanske hektisk maj!

 

FÖR VEM / Förkunskaper? max 12 platser

Resan är för kvinnor. Denna helg passar de allra flesta som springer någon gång i veckan hemma, då vi håller ett lugnt tempo. Kanske är du på väg tillbaka in i löpning, eller känner helt enkelt att en hel helg i löparskor blir för mycket för din kropp? Då är denna helg som klippt och skuren för dig! Vandringen är hike i lätta skor, vi stannar och njuter, men pausar inte lika länge och tempot är något rappare än vandringshelgen Outdoor boost fjällretreat.

Du ska klara att promenera utomhus i skiftande terräng i 2-3 h, och kunna springa 8 km utan stopp hemma (i DIN fart) utöver det finns inga krav på förkunskaper.

Vad är lugnt tempo? Åh – svårt – terrängen här ser sannolikt inte ut som den gör hemma hos dig. Vi brukar säga att när vi menar lugnt tempo är det att vi inte springer snabbare än att en kilometer tar 6.30-6.50 (minuter). Uppför går det sannolikt långsammare, men vi hänger i, lufsar på och kanske sträcker ut löpsteget lite mer nedför! Vi fixar det tillsammans, och på lördagen är det hike, inte löpsteg, på söndagen väljer du efter dagsform om du vill springa eller gå!

Schema Traillöpning + hike 2-4/6

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! 

1/6 –  Torsdag: Du får gärna anlända och checka in torsdag kväll – välj då det alternativet i anmälan! Många uppskattar en lugn start av sin fjällhelg. Torsdagen är en bra dag för att komma på plats och släppa ner axlarna. I tillägget om 350 kr ingår enkel middag ingår och såklart övernattning till fredag, även transfer från stationen på vår transfertid (eftermiddag).

2/6 Fredag

 • Transfer från Åre tågstation, eller godmorgon i boendet i Sadeln. Om ditt tåg ankommer 9, hämtas du redo för dagens löpartur, dvs att du ätit och klätt dig för ute på tåget!
 • 8.00 frukost i Sadeln
 • När alla är på plats, presentation och vi går igenom helgens upplägg
 • Löpning ca 8-12 km (beroende på val av stig) – stopp för lunch – låt inte kilometersiffran skrämma dig, vi har större delen av dagen på oss!
 • Lunch: Förmodligen tar vi med lunchen ut på fjället, om vädret gör det möjligt.
 • Tid för fjällbad
 • Eftermiddag: Mountain mobility, mjukt träningspass med rörlighet och stabilitet i fokus, ca 45 minuter
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans.

3/6 Lördag

 • God morgon!
 • Frukost
 • Vandring Åreskutans topp alt Lillskutans topp, ca 16 km – det kan vara shortsväder eller skaljacka, eller både och. Charmen i det! 
 • Lunch ute, medhavd i ryggsäck!
 • Vandring fortsätter!
 • After hike – stretch
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans.

4/6 Söndag

 • Frukost
 • Vandring alt traillöpning, möjlighet att välja – återsamling för mjukt träningspass utomhus. 
 • Något senarelagd lunch: Vällagad lunch hemma.
 • Sammanfattning helgen! Vad hände, vad kände, vad lärde?

14.30 Avslutning; gemensam samling, hjälp med transport till Åre station, eftermiddagståget brukar lämna 15.50.

SÄSONGSSKIFTE PÅ ÅRESKUTAN! Det här är helgen när skidåkare och vandrare möts! 🙂

Pris:

5595 kr, inklusive all träning och guidning, helpension tre dagar, två nätter, två 3-rättersmiddagar, all dryck (alkohol med bubblor och vin till maten ingår), transfer inne i Åre och inte minst lyxen av att vara en liten grupp. Fakturering sker med betalning ca en månad innan evenemanget och det går toppen att dela fakturan på två delbetalningar, bara lägg en notis om det i din anmälan!

Anländer du torsdag em/kväll, torsdag natt + middag torsdag: 350 kr tillägg.

Ord om ledaren: Tove, vilken tjej! Så mycket bra tips och kunskap, pigg men lugn och trygg! Bra nivå mellan utveckling och njutning. Älskar att hon hela tiden refererade till att vi skulle njuta och inte prestera!

Ledare: Tove Tvedten

Lic Personlig tränare tillika fjällguideutbildad på Åre vildmarksutbildning med ett brinnande intresse för rörelse, fjäll och natur. Tove bytte Stockholm mot Åre och stormtrivs, nu ser hon fram emot att visa dig sina favoriter! Tove guidar dig med varm och van hand, nyfiket sinne och med stor passion. Klättring, fjällöpning och skidåkning är tre saker som Tove är extra förtjust i, utöver att hänga med våra gäster på fjället  där hon verkligen vill förmedla att träning och fjällvistelse kan vara återhämtning och påfyllning av energi!

Länk till bokningsvillkor!

Vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande försäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat.

ANMÄLAN: FULLBOKAD, se våra andra helger i juni!

BOENDET & MAT:

Du bor i fint och med hög standard i skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har 3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar ett sovrum med dubbla våningssängar, plus ett litet loft där en person kan sova om den vill, dock ej medräknat i antal bäddar. Sällskap som reser tillsammans bor först och främst i dubbelsäng. 

Frukost och lunch serveras av Outdoor stories personal, bufféform. Middagar – trerätters – lagas gemensamt av er tjejer på resan, hälften av gänget lagar på fredagen och andra hälften på lördagen. Det blir lättsamt, kul och härligt. Maten är oftast – inte alltid – vegetarisk och självklart anpassad efter angivna allergier/specialkost. Vi äter gott och härligt käk, tillagat med omtanke om kropp och miljö.

UTRUSTNING OCH VÄDERLEK:

Åre i juni, försommar, spirande grönt, vinter kvar på topparna och en rejäl boost av natur. Alla väder är möjliga, en hel helg i sport-topp eller skaljacka och underställ och allt har sin charm!

Obligatorisk utrustning: Löparväst/löparryggsäck, skaljacka/vindjacka, löpartights alt/och vandringsbyxor, underställ, t-shirt och långärmad tröja. Badkläder, solglasögon, kanske keps? Värmeplagg typ fleecetröja/ulltröja/stickad tröja. Regnbyxor/vandringsbyxor/skalbyxor (någon typ av ”överdragsbyxa helt enkelt!). En thermos för ca 1 l dryck, matlåda + bestick, kåsa. Trailskor för löpning med grov sula // Outdoorskor att vandra i, mjuka kläder att hemmamysa i. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar. Obs, inget superspecial behövs – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

Resa till oss:

Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag 1/6 – återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå söderut runt 16!

Nattåg från Göteborg till Åre torsdag 1/6 återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå runt 16!

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Du kan självklart också resa med bil eller med flyg. Parkering vid boendet finns. Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, så länge du anpassar dig till våra transfertider, se nedan rubrik ”transfer”. (vi ger ej transfer från Östersunds flygplats). Resa med bil: Parkeringsplats finns vid boendet! Om fler sällskap rest med bil kan det ge möjlighet till spontana utflykter utanför tänkt schema.

SJ och tågbiljetter: ”tågbiljett ej valbar/banarbete planeras”

När det står Ej valbar så har SJ inte släppt biljetterna så långt fram i tiden ännu. Här kan du hitta information om  bokningsperioder.

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Fredag morgon (taxi, ingår i priset av din resa)
 • Eftermiddag från huset i sadeln till tågstationen på avresedagen söndag.

Kommer du torsdag kväll, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än sommartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

VARMT VÄLKOMMEN!

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00