fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

22-24/9 Lång vandring på vackra septemberfjäll grupp 2 – Fullbokad, se 29/9-1/10!

HÄRLIG SEPTEMBERHELG MED FOKUS PÅ VANDRING & UPPLEVELSE 22-24 SEPTEMBER, FULLBOKAD!

SE 29/9-1/10 – ny grupp, samma inriktning!

Vi har längtat efter att ta med dig på detta; en vandringshelg där vi är ute långa dagar och vandrar våra pärlor i Årefjällen! I slutet av september är det sprakande färgprakt och Årefjällen är kanske som allra vackrast? Vi väljer längre och mjukare sträckningar för vidsträckt utsikt – men fortfarande, absolut, kommer vi ta höjdmeter! Lunchen är med ut // lagas i vindskydd. Eftermiddagar/tidig kväll alt morgon med mjuk rörlighet/stabilitet/flowig yoga – vi ger kroppen lite extra kärlek.

Se fram emot att vandra på vackra septemberfjäll:

 • Vandring i vackra Storlien 15 km + utflykt och minihike ca 2 km intill Handölsforsen. Vi har hela dagen på oss!
 • Vandring Åreskutan runt (ca 20 km) – utelunch och fjälltid, hjälp att varva ned och komma in i fjällfullness.
 • After hike – yoga, mjuk stretch kompletterar programmet
 • Vi är ute stor del av dagarna och kommer sedan hem och in till fint lyxigt skilodge på fjällsidan där vi äter och dricker gott.
 • All träning och ALLT på plats ingår i priset, så även transfer mellan fjäll och all god mat och dryck!
 • Flexibel start, kom hit torsdag eftermiddag och installera dig i lugn och ro, eller starta fredag morgon när nattåget rullar in i byn.
 • Boende i välutrustat skilodge i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum/flerbäddsrum. Bastu.

När vi är ute håller vi ett ”upplevelsetempo”, vi kallar det så – en vandringsfart som gör det möjligt att njuta av naturen, samtidigt som vi tar oss framåt.  Man kan också beskriva det som ett tempo mellan ”fast hike där man blir svettig” och ”reflektionsvandring” som är långsammare och ännu mer eftertänksam.

FÖR VEM?

Vandringshelgen riktar sig till kvinnor. Det går utmärkt att resa på egen hand, eller med sällskap till oss!

Förkunskap: Du som hemma i slutet på augusti 2023 klarar att vandra 20 km på en dag, med dagsryggsäck kommer att klara denna helg. Tänk ”normalgod” kondition, du behöver inte vara i full träning, men klara rörelse och att vara igång under stor del av dagen.  I planeringen inför har vi valt bort de brantaste sträckningarna, men väder och vind kan komma att vi behöver förändra programmet – du behöver därmed klara av att gå uppför och utför i några kilometer. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av fjällvandring! Träningen är mjuk och handlar om att landa in upplevelserna ute ner och in i kroppen, snarare än att vara ”träningspass”, inga förkunskaper krävs.

DELTAGARRÖSTER OM VAD SOM VAR BÄST:

 • Sammantaget hur välordnat det var. Energin, upplevelsen, träningsglädjen, vacker miljö, god mat, fantastisk grupp… hela känslan!
 • Upplägget med blandning av superbra platser att vandra på, kontra lugn och harmoni.
 • Mycket tid ute på fjället och spendera kvalitetstid tillsammans med likasinnade. Glädje och gemenskap. Miljöombyte och att få slippa allt ansvar kring logistik, middag etc
 • Ledaren var väldigt proffsig och fick alla deltagarna att känna sig sedda och bekräftade.

SCHEMA lång vandring på sprakande septemberfjäll:

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt eller helt ändras beroende på väder! 

21/9 Torsdag – Om du vill landa in i lugn och ro!

Välkommen att checka in torsdag eftermiddag från kl 13.30! Du hämtas vid stationen i Åre när eftermiddagståget rullar in (vi hämtar ca 15.00) eller parkerar egen bil (gärna samåkning) vid boendet i Sadeln.

 • Kort genomgång av helgen av ledare
 • 17.30 Enkel middag lagas gemensamt
 • Egen tid att upptäcka närområdet!

Torsdagskvällen är halvoficiell – vi startar på riktigt fredag morgon, men många tycker det är både skönt och trevligt att vara på plats eftermiddagen innan och checka in i lugn och ro. Torsdagen, med middag och en extra natt kostar 350 kr i tillägg. Kan du inte komma loss under torsdagen är du förstås välkommen att komma med på helgen och anlända med nattåget fredag morgon, då vi startar igång helgen ”på riktigt”.

22/9 Fredag

 • 8.00 Frukost innan avfärd mot Storlien i bil och minibuss.
 • Hämtning vid tåg! Du har ätit frukost på tåget och är vandringsklädd vid hämtning, beroende på hur många som kommer fredag morgon åker vi antingen direkt mot Storlien från tåget, eller tillbaka till boendet och lämnar av väskor.
 • Förmiddag: Vandring i Storlienområdet, ca 15 km
 • Lunch lagas ute på fjället i vindskydd, här myser vi en stund och samlar kraft. Efter lunchpausen vandrar vi vidare.
 • Eftermiddag: Om tid finns gör vi ett stopp för minihike och utflykt till vackra Handölsforsen och dess coola hängbro!
 • Alternativ rutt är Issjödalen-Pyramiderna, 22 km i Vålådalsfjällen – också fantastiskt vackert. Vädret avgör!
 •  Hemresa till Åre, tid för en powernap
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans

23/9 Lördag

 • Frukost, tillredning av dagens lunch som tas med i ryggsäck och kommer ätas på fjället.
 • Förmiddag: Mjukstart med rörelseuppvärmning, följt av  Åreskutan runt // Björnentriangeln // Där det är bäst för dagen ca 19-23 km
 • Lunch: Lunch ute, vi tar med lunchen ut i ryggsäck!
 • Eftermiddagspass; mountain mobility – ett flowigt mjukt träningspass som syftar till att stärka upp, landa in fjällupplevelsen i kroppen och känna dig stark i dig själv.
 • Kväll: Relax och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans.

24/9 Söndag.

 • Frukost
 • Vandring ca 6-10 km, i närområdet från där vi bor. ”Upp och över” är temat. 
 • Sen lunch, vällagad mat hemma – åker man bil åker man när vi är klara!
 • 14.30 Avslutning; gemensam samling. Hjälp med transport till Åre Station för tåg hem (tåg har avresetid ca 15.30-16.00)
 • Eftermiddag: Möjlighet att göra Åre by, i samband med avresa

PRIS:

5595 kr, inklusive all träning och guidning – ledaren är med gruppen största delen av helgen, lyxen att vara en liten grupp om max 12 personer, helpension tre dagar varav 2 middagar är 3-rätters, vällagade luncher, all dryck (vin till maten etc), tre nätters boende, transfer inne i Åre samt till och från vandringsplatser.

Boende i välutrustad fjällägenhet i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum-ish, (beroende på vilket hus av tre gruppen bor i finns antingen ett rum som är 4-bäddsrum, där alltså fyra personer bor, eller två 3-bäddsrum, utöver dubbelrummen) allt på plats ingår.

Ankomst torsdag eftermiddag: 5945 kr (extra natt och middag 350 kr tillägg)

Vid händelse av sjukdom/bokningsvillkor:

Anmälan är bindande. Det är upp till var och en att bedöma om det är möjligt att resa och delta på helgen, vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande försäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat.

Bokningsvillkor

ANMÄLAN Vandra på vackra septemberfjäll: FULLBOKAD!

Ledare: Sofia Bursjöö + medcoach ur vår stab av duktiga fjälledare

Personlig tränare och löpcoach, outdoorfantast och fd elitalpinist.  Sofia vill ge dig en känsla av att vara kompetent i din kropp! Hon kan be dig våga flytta gränser men står stadigt i att upplevelselängtan är mäktigare och ger mer glädje än prestationspress. Glad, passionerad och engagerad!

Boendet och maten:

Du bor i fint och med hög standard i skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har 3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 5 eller 6 sovrum. 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar ett sovrum med dubbla våningssängar.

Vi lagar smart och smakrik mat, med omsorg om kropp, knopp och miljö. Maten är ofta – men inte alltid – vegetarisk och vi anpassar självklart efter allergier. Det blir gott och många åker hem med mycket ny inspiration, både av vad man kan laga inne och ute! Fredag och lördag äter vi trerätters. Middagarna lagas hemmavid i husen, och det fungerar så att en av kvällarna är du del av middagsteamet som dukar, lagar mat och gör fint efteråt, den andra middagen sätter du dig till bords helt utan insats. Det brukar vara supermysigt och eftersom allt är inhandlat, planerat och du följer recept är det ett litet jobb, som du dessutom delar med fem andra om resan är fullbokad, vilket är vårt normala. Ett glas vin medan ugnen gör sitt, tid att prata om dagen, plats att fortsätta påbörjade samtal. Frukost och lunch fixas av vår personal!

Utrustning och väderlek:

Sprakande september – ja, nu skiftar naturen färg och det är gula, orangea, gröna och röda toner i en fin mix! Luften är hög och klar, ibland kommer det någon millimeter snö på natten, ett vackert frosttäcke i fjärran. Friskt, klart och härligt – så brukar september vara och många hävdar att just NU är det som allra vackrast. Och just det – inga myggor!

Utrustning: Dagsvandringsryggsäck ca 30 liter, skaljacka/vindjacka som tål vind och nederbörd, värmeplagg typ fleecetröja/dunjacka till när vi stannar. Skalbyxa/regnbyxa att kunna dra på vid busväder. Vandringsbyxor/vandringstights, långärmad och kortärmad tröja, thermos/vattenflaska för ca 1 l dryck, matlåda + bestick, kåsa. Vandringsskor eller vandringskänga med kraftigt mönster. Tunna vantar/mössa. Mjuka kläder att mysa och hänga i. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

Resa till oss:

Att resa till oss går jättebra på olika sätt och med olika färdmedel!

 • Bil: parkering finns vid boendet – vi uppmanar till samåkning och hjälper till att förmedla kontakt mellan anmälda deltagare!
 • Tåg – vi har anpassat transfer efter eftermiddagståg torsdag, nattåg med ankomst fredag morgon och till eftermiddagståg söndag
 • Flyg till Östersund

Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag 21/9 – återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå 15.50!

Nattåg från Göteborg till Åre torsdag 21/9 återresa söndag eftermiddag

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, se nedan rubrik ”transfer”. (Vi ger ej transfer från Östersunds flygplats).

SJ och tågbiljetter: ”tågbiljett ej valbar/banarbete planeras”

När det står Ej valbar så har SJ inte släppt biljetterna så långt fram i tiden ännu. Här kan du hitta information om  bokningsperioder.

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Fredag morgon, när nattåget rullar in, avresa direkt.
 • Eftermiddag på avresedagen söndag, ca 15.00.

Kommer du torsdag kväll, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

VARMT VÄLKOMMEN!

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00