fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

25-28 januari, topptur & offpist för tjejer INTRONIVÅ – FULLBOKAD!

25-28 januari, topptur & offpist för tjejer – INTRONIVÅ, – FULLBOKAD!

Resan för dig som länge varit sugen på topptur eller har toppturat någon enstaka gång förut men känner dig osäker. En härlig helg om du vill lära dig grunderna (eller utvecklas) i att åka offpist, allt detta i grupp med andra skidintresserade tjejer! Den här resan kommer göra dig säkrare på hur och var du toppturar och åker offpist, vi ger dig tänk kring din förberedelse, turplanering, ditt säkerhetstänk och din teknik på skidor utför berget på intronivå! Inte minst ska vi ha riktigt härliga skiddagar tillsammans! JOIN US!

RESAN I PUNKTFORM:

Vi älskar prestationsfritt och härligt uteliv – vi kommer inte pusha dig att åka åk du inte vill eller vågar, vi kommer hjälpa dig med teknik och tänk så att du växer!

 • Totalt tre toppturer på skidor (fre-lör-sön) runt om i Årefjällen – vi åker där det är bäst för dagen och ”topptur” behöver på denna nivå inte betyda att vi är på absoluta toppen, utan åker från den plats vi tycker passar på berget. 
 • En förmiddag i  Trillevallens liftsystem ingår. Vi fick feedback från förra årets deltagare att de önskade öva mer på offpiståkningen. Vi har i år lagt till en halvdag i skidsystemet i Trillevallen, där kan vi glida ut från liften och få mängdträning i vår utförsåkning i offpisten! 
 • Säkerhetstänk: kamraträddning, utrustning, turplanering, vägval mm, övning och genomgångar!
 • 3-rätters middagar ink dryck. Guldkant helt enkelt!
 • Boende i fantastiskt fint hus på fjällsidan i Sadeln, ski in-ski out, 178 kvm och tre våningar. Vi är helt för oss själva och påverkas därför inte av andra grupper/andra gäster så som det kan vara på hotell eller fjällstation. Du kommer från första stund känna dig inkluderad i gemenskap!
 • Nybörjarvänligt och INTRO-nivå denna helg – dock att du behöver vara bekväm att åka utför i röd pist utan att ploga
 • Liten grupp – 8 personer är helgens max.
 • SKIDOR + STIGHUDAR FRÅN K2 INGÅR! 
 • Torsdag em (eller fredag morgon om det passar dig bättre) till sön em i januari. Ger oss mer orörda fjällvidder och ingen vidare trängsel i sikte! TID för DIG!
 • Hela resan är anpassad efter tågtider, att resa hit hållbart är enkelt.

FÖR VEM? (max 8 deltagare)

Resan är för tjejer som trivs utomhus och vill upptäcka topptur och offpist i tryggt och trevligt sällskap. Ingen till liten tidigare erfarenhet av toppturande, det går fint att testa för första gången någonsin hos oss! Du behöver kunna åka utför skidor på medelnivå (röd pist) och ha kondition att vara ute i rörelse i 3 h. Du behöver inte vara van skidåkare i offpist, detta ska vi träna på!

 

Ledare:

Jessica Partin:

Vildmarksguide från Åre vildmarksutbildning, svelav pro 1 (lavinutbildning), erfaren topptursguide. Nyfiken, lugn och engagerad coach som älskar allt som vintern bjuder, van skidåkare i alla väder både i pist och utanför.

Tänkt schema toppturshelg 25-28/1 2024 – Såhär kul ska vi ha!

Vårt boende ligger ski in – ski out i Sadeln, med perfekta förutsättningar för att träna på grundläggande moment och få till bra skidåkning. Vi kan förflytta oss under helgen (minibuss och bil) vi väljer fjäll efter väder och vind!

25/1 Torsdag eftermiddag/kväll – Ankomstdag, hämta eventuell hyrd utrustning – genomgång av ledare – middag – egen tid!

EM/kväll: Du anländer till Åre med tåg/transfer/egen bil.  Har du hyrt utrustning hämtar du ut denna och kontrollerar att pjäxor sitter bra på foten, samt att pjäxa och bindning fungerar tillsammans. Då säkert många kommer samtidigt med tåg/anslutning kommer det att gå utmärkt att dela taxi till boendet, antingen direkt från stationen om du har egen utrustning eller från byn efter att du hämtat ut hyrda grejer. Guide hälsar hej och välkommen i huset, och vi lär känna varandra. Genomgång hur man packar sin ryggsäck, en första snabb genomgång av lavinutrustning och svar på frågor innan middag ca 19.30.

26/1 Fredag – Nu startar vi helgen!

 • 8.30 Frukost
 • Eventuella nattågsresenärer ansluter – kommer du nu ska du ha ätit frukost på tåget, ha med dig din egna utrustning och vara färdigpackad och redo för en dag på berget.
 • Förmiddag: Tar vi på oss skidorna och övar offpist åkning i Trillevallens liftsystem. Här får ni tekniktips och vi gör oss bekväma med skidorna och åkningen för helgens turer.
 • Lätt lunch – medhavd i ryggsäck, äts på bra ställe i anslutning till dagens tur
 • Eftermiddag: På med stighudarna på skidorna, vi lär känna vår utrustning, samt genomför övning i lavinsökning med trancievers (obligatorisk utrustning).
 • After-ski stretch hemma i huset – efter mjuka rörelser som mjukar upp kroppen landar vi i samtal, tips och trix från dagen samt lägger en plan för morgondagen!
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3-rätters middag lagas gemensamt

27/1 Lördag – Topptur och förhoppningsvis några fina skidåk!

 • Frukost kl 8.00
 • Förmiddag: Topptur och offpiståkning – vi väljer bästa platsen för dagen, vi kan starta hemmavid, eller förflytta oss till annan plats lokalt i Åre eller på närliggande fjäll. Transfer ingår!
 • Lunch: lunchen ingår, exakt var och hur löser vi närmre inpå! 🙂
 • Eftermiddag: Reflektion och samtal kring dagens valda tur, varför och hur valde vi som vi gjorde – teknikprat och lavintänk, ny plan för morgondagen sätts!
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3-rätters middag lagas gemensamt, bedrifter firas med bubbel!

Ibland får man VÄDER – då planerar vi efter det och skapar fina vinterminnen – i februari brukar det finnas fina förutsättningar för härliga toppturer!

28/1 Söndag – en sista fin topp!

 • Frukost och ihoppackning
 • Ny topptur i närområdet! Vägval och YAY-känsla!
 • 12.00 Lunch hemma i huset, med avslutande fika och sammanfattning
 • 13.00 Tack och hej, hjälp med transfer till Åre station

UTRUSTNING:

Äger du inte egen topptursutrustning kan hela eller delar av detta behöva hyras. Vi har möjlighet att låna ut upp till 14 stycken par skidor, hudar och stavar från vårt sortiment av K2. Önskar man låna detta skriver man det i formuläret. Behöver man hyra pjäxor (obs, dina pjäxor behöver ha hål för tech-bindning) , säkerhetsutrustning eller andra skidor rekommenderar vi  Åre skidsport eller Björnen skidcenter. Du bör anlända torsdag eftermiddag om du hyrt utrustning, så att du hinner testa att pjäxorna är rätt storlek och bekanta dig med bindningar etc under torsdagen i samband med att du hämtar ut den! Ledarna är erfarna och kommer guida dig vidare! Du behöver ha detta som obligatorisk utrustning:

 • Pjäxor som är tech-bindningkompatibla
 • Topptursutrustning: alpina skidor med topptursbindning, stighudar, stavar, – OBS – vi har alltså 14 par från K2 som ingår,  hjälm, goggles
 • Lavinsäkerhetsutrustning: tranciever (lavinsändare), sond, spade
 • Ryggsäck (vanlig för outdoor/skidåkning ca 30L), värmande dunlager, skaljacka

Utöver detta skickas en packlista inför din helg hos oss!

PRIS:

 • 7495 kr, del i sovrum, priset avser tors-sön

Priset är tors-sön, inklusive helpension i tre dagar, 3 nätter, all coachning och guidning, liftkort fredag förmiddag, middag torsdag, 3-rättersmiddagar fredag och lördag, all dryck (alkohol ingår), 3 vällagade luncher, 3 frukostar, snacks samt ev transfer mellan boende och topptursplatsens start. Transfer till Åre station på söndag för returresa. Inkluderar också lyxen att vara en liten grupp om max 12 deltagare och att vi bor helt för oss själva utan inblandning av andra grupper eller gäster! Möjlighet att åka på skidutrustning från K2. 

Vi är stolta över att kunna erbjuda paketresor med det lilla extra till Åre där du får en fantastiskt fin helhet till ett väldigt konkurrenskraftigt pris – vår ambition är att få ut fler tjejer och kvinnor på berget och vi vill spegla den önskan i vår prissättning, även om vi vet att det inte direkt är billigt att åka skidor! (jämför oss gärna! 😉 ) Har du behov av att dela upp fakturan i två gör vi gärna det!

Villkor, vid händelse av sjukdom/förhinder etc

Vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande reseförsäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat. Anmälan = bindande bokning. Vi tillämpar de 48 friska symptomfria timmarna, innan resa till oss. Om du får förhinder och inte kan nyttja bokad plats kan du alltid sälja den vidare eller ge bort platsen till någon som åker i ditt ställe.

Länk till bokningsvillkor!

ANMÄLAN:

Denna resa är FULLBOKAD!

toppturshelg 2023

BOENDET:

Del i dubbelrum eller/flerbäddsrum i stort och välutrustat hus i tre våningsplan och fantastisk utsikt. Huset har ski in/ski out-läge, bra med plats för skidåkare i tre vardagsrum, stort kök med matplats för middagar, bastu, duschar och toalett på varje våningsplan. Sovrummen har antingen dubbelsäng, våningssäng eller enkelsängar. Loungeyta med soffa/fåtöljer på varje våningsplan och en helt igenom lyxig och vilsam känsla i huset! Kompisar som reser tillsammans bor i första hand i i rum med dubbelsäng, vi lägger inte nya bekantskaper i dubbelsäng!

 • RESER DU MED KOMPIS/AR: Namnge dessa i anmälan, så hamnar ni i samma rum – kompisar som reser tillsammans hamnar i första hand i dubbelsäng.

Vi fördelar alla rum allt eftersom bokningar kommer in och gör alltid vårt bästa för att du ska sova som du önskade vid anmälan!

MATEN:

Frukost alla dagar serveras av Outdoor stories personal, i bufféform. All mat väljs ut med omsorg och omtanke för kropp och miljö. Ofta vegetariskt, inte alltid, och självklart med anpassning efter allergier. Lunch fredag och lördag äts förmodligen utomhus som ett snabbstopp för energi in, lunch söndag äts hemma. Vädret kan medföra justering. Kvällstid äter vi trerätters fredag och lördag, ni i gänget lagar tillsammans och en av kvällarna hjälper du till i köket och den andra dagen sätter du dig till dukat bord, det blir lättsamt och kul!

Tänk på boendet, hänget, middagarna som att du checkar in på en härlig stor kompisreunion med fjäll och skidtema i stort skilodge, helt utan andra gästers eventuella inverkan. Du har möjlighet att dra dig undan på rummet eller hänga med resten av den lilla gruppen. Alla är del av den unika gemenskap vi brukar få till hos outdoor stories och som vi värnar så mycket om! Svårt att beskriva, vi tror du förstår?! Om inte, ring Sofia och ställ din fråga: 072-3062618

Resa till oss:

Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag 15/6 – återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå ca 15.50!

Nattåg från Göteborg till Åre torsdag 15/6 återresa söndag eftermiddag

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Du kan självklart också resa med bil eller med flyg. Parkering vid boendet finns. Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, se nedan rubrik ”transfer”. (vi ger ej transfer från Östersunds flygplats). Resa med bil: Parkeringsplats finns vid boendet! Om fler sällskap rest med bil kan det ge möjlighet till spontana utflykter utanför tänkt schema.

SJ och tågbiljetter: ”tågbiljett ej valbar/banarbete planeras”

När det står Ej valbar så har SJ inte släppt biljetterna så långt fram i tiden ännu, eller har släppt vissa biljetter men kommer släppa fler. Det betyder inte att det är slutsålt. Här kan du hitta information om  bokningsperioder.

Står det Banarbete planeras i tidtabellen så är avgången tillfälligt spärrad för bokning då det planeras för banarbete. Detta har varit vardag för oss i Åre de senaste vårarna, SJ har prioriterat helgtrafiken – och det har faktiskt alltid blivit så att tågen gått.  När kommer det gå att boka biljetter om banarbete planeras? SJ brukar svara såhär: I nuläget har vi inget datum på när planeringen är klar och när vi kommer kunna släppa biljetter till försäljning.

Tips! Gå med i SJ’s prioklubb, då får man mail när biljetter släpps. Testa att göra bokningen med jämna mellanrum framöver för att se när det är bokningsbart. DET BRUKAR ORDNA SIG MED TÅGEN! 

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Eftermiddag på avresedagen söndag, ca 13.00.

Kommer du torsdag kväll, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än sommartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

 

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00