fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

29/9-1/10 Vandring, fys mys och bubbel – platser kvar

Träningsresa  när fjällen är som vackrast: Lång vandring, fjällfys, mys och bubbel, 29/9-1/10 2023, 9 platser kvar!

Resan blir garanterat av då vi arrangerar två snarlika inriktningar detta datum, vissa moment kan ske tillsammans om vi inte får ihop två separata grupper – vila i att resan händer och anmäl dig om du är sugen på att haka på! 

På träningsresan vandring, fys, mys och bubbel plockar vi upp ditt träningsintresse och ger med dig ny kunskap, några riktigt sköna och smarta träningspass som ger dig nycklar framåt i din träning, mjuknar i korta yogasekvenser och vandrar i fjällmiljö!

En svårslagen kombination för dig som gillar fjäll och träning, helt enkelt. Här finns tid för eftertanke och att komma ner i varv, tid att umgås eller ta sig egen tid och pausa vardagen hemma för en stund.

Vad du kan förvänta dig:

Den här helgen har samma helhetstänk som vanligt, där vi tränar i prestigelös och prestationsfri miljö! Vi har en lång vandringsdag och flera träningspass – allt för att ge dig FJÄLLTID men också nycklar till olika målsättningar som exempelvis att vara skadefri men lyfta tyngre, kunna både springa och gymma, eller bara må bra. I liten grupp finns stor möjlighet att ställa frågor och få ut det mesta. Den här helgen kan du träna dig trött, men det är inget boot camp, utan en härlig helg i rörelse med både styrketräning och vandring!

Träningsresa: Lång vandring, fjällfys, mys och bubbel, 29/9-1/10 2023

 • En längre vandring i fjällmiljö
 • Träning utomhus med stort fokus i vacker fjällmiljö
 • Styrkepass med syfte att minska svaga länkar och öka din variation
 • Minibands för aktivering och stärka små muskler – åk hem med nya övningar i kunskapsbanken
 • Mjuka yogasekvenser för att landa i kroppen och snabba på återhämtning efter vandring
 • Hög coachnärvaro, personligt och proffsigt – max 12 deltagare
 • Häng vid eld, utelunch och tid för återhämtning
 • 3-rätters på kvällarna, med bubbel och mys
 • Mycket tid för frågor

För vem? (max 12 deltagare)

Den här träningsresan välkomnar tjejer som längtar efter inspiration och kunskap till sin träning. Du ska klara av att vara utomhus i rörelse i skiftande terräng i 3-4 h med stopp och det är bra om du har lite tidigare erfarenhet av styrketräning (du behöver inte träna på gym!). Hos oss är en 25-55 års kvinnlig motionär norm, vi utmanar alla där de befinner sig! Kom som du är, kom med en vän, ta med en kollega eller en syster! Vi vill ge dig nycklar till ny potential.  Häng i litet gäng, med skratt och fina samtal är också viktigt!

När vi är ute håller vi ett ”upplevelsetempo”, vi kallar det så – en vandringsfart som gör det möjligt att njuta av naturen, samtidigt som vi tar oss framåt.  Man kan också beskriva det som ett tempo mellan ”fast hike där man blir svettig” och ”reflektionsvandring” som är långsammare och ännu mer eftertänksam.

Vi tränar med kettlebells, gummiband, vikter, stång, hantlar, och skidbackens lutning – INGEN LÖPNING!

Schema Träningshelg. Det blir fys, det blir mys, det blir vandring och bubbel!

Dagsaktiviteterna eller turerna kan komma att flyttas runt/ändras beroende på väder! Tove är med gruppen större delen av helgen!

28/9 – Du kan anlända torsdag eftermiddag/kväll – välj då det alternativet i anmälan! Många tycker det är härligt att vara på plats och smyga igång sin träningshelg, hinna kika på omgivningarna och landa i lugn och ro innan vi drar igång fredag morgon/fm. Enkel middag ingår!

29/9 Fredag

 • Du vaknar antingen på Nattåget eller i boendet i Sadeln. Om du vaknar på tåget äter du frukost där, klär dig för ute och hämtas av oss när tåget når Åre station.
 • 8.00 Frukost i huset i Sadeln om du vaknar där!
 • Efter att tågresenärerna ankommit drar vi igång helgen, lär känna varandra samt går igenom helgens upplägg.
 • Förmiddag och lunch: Fjällhike med reflektion – vi tar oss på bästa sätt ut i fjällmiljön.  Outdoor stories guide väljer bästa turen för dagen. Lunch: Vi äter vår medhavda matsäck ute, om vädret tillåter. Reflektionsövningar och hjälp att landa bortom vardagen.
 • Eftermiddag: Vardagsstark och hållbar. Workshop kring våra grundrörelser + träningspass.
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans.

30/9 Lördag – lång dag ute och Åreskutans topp

 • Frukost runt 8
 • Förmiddag och över lunch: Långvandring ca 15 km till och över Åreskutans topp
 • Eftermiddag: Miniband madness, träningspass där du utökar din repertoar och kan bygga träningspass med minibands som redskap för aktivering.
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans. Bubbel!

1/10 Söndag

 • Frukost
 • Mobilitet, kortare workshop kring rörlighet
 • To the top – fjällfys i skidbacke, mjölksyra kan förekomma! 
 • Lunch hemma i huset
 • Reflektion och sammanfattning:  reflektioner att ta med hem.
 • Ca 14.30 Avslut – transfer till eftermiddagståg hem och möjlighet att göra Åre by

Coach: Tove Tvedten

Tove är fjällguiden som länge jobbat som personlig tränare & kostrådgivare, med gruppträning och som simlärare. Nu delar hon sin tid mellan att vara personlig tränare på STC i Åre och vara med oss på Outdoor stories.  Toves största passion är klättring, skidåkning och löpning. När hon vill varva ner, söker hon sig till naturen, gillar att bada kallt & njuta av fjället.
”Jag brinner för att inspirera andra kvinnor att hitta sin relation till naturen!”

Frågor?

Kontakta oss på hej (snabela) outdoorstories.se eller via messenger på vår facebooksida! (här finns också fotoalbum från tidigare träningshelger)

Sofia, 0723062618

Pris:

5595 kr för del i dubbelrum/flerbäddsrum, inklusive all träning och guidning, helpension tre dagar, två nätter, två 3-rättersmiddagar, all dryck (alkohol med bubblor och vin till maten ingår), transfer inne i Åre och inte minst lyxen av att vara en liten grupp. Fakturering sker ca en månad innan evenemanget.

Vill du komma och landa mjukt på torsdag em/kväll och smyga igång din träningshelg för DIG, boka på TORSDAG natt: 350 kr tillägg.

Anmälan: 9 platser kvar – resan är nyöppnad men blir garanterat av!

29/9-1/10 Vandring, fys, mys & bubbel - Anmälan

Välkommen till oss på Outdoor stories - vi ser fram emot att lära känna dig! Anmälan är bindande, betalningssätt faktura, med betaldatum i sena aug/sept 2023. Det går bra att dela upp fakturan i 2. Helgen är anpassad efter tågets tider, men det går också utmärkt att åka bil till oss! Minsta deltagarantal är 6, maximalt deltagarantal i en grupp är 12. Bekräftelse kommer till din e-post, kolla i skräpposten om den inte dyker upp!

 • Hit kommer bekäftelser och informationsmail, samt faktura. Var noga!
 • Det är bra att se från vilka städer deltagarna kommer, om det kan vara aktuellt med samåkning etc!
 • Det är bra om vi har ditt mobilnummer, om vi behöver fråga något eller komma i kontakt innan/under träningsresan. Aldrig sms-utskick!
 • Du anger din dubbelrumskompis om du har en i nästa steg. Priset inkluderar all vandring/träning, frukostar tillhörande natt du sover i huset, 3-rätters middagar ink dryck, snacks och luncher. Transfer från och till tågstationen i Åre enligt de tider som står på transfersidan, om du anmält transfer i tid, samt transfer till/från vandringsplatser.
 • Berätta om du reser med någon/flera och vill bo med den/dem!
 • Man kan resa till oss med bil eller tåg eller med flyg till Östersund. Vi försöker hjälpa till att ordna samåkning - berätta hur/om du är intresserad av det nedan!
 • Ange som laktos, skaldjur, vegetarian, vegan etc, (ej matpreferens "gillar inte banan"). Om nötallergi, var extra noga att berätta om den är luftburen!
 • Betalning med faktura. Anmälan är bindande direkt du skickar in anmälningsformuläret. Fakturering sker manuellt, vi fakturerar med betalningsdatum några veckor/någon månad innan helgen, var inte orolig, din anmälan gäller! Du får bekräftelse på din anmälan till din e-post, kolla skräpposten om den inte dyker upp!


  Vid händelse av skada/sjukdom är det bäst att ha en försäkring. Jag rekommenderar att ha en bra reseförsäkring i sin hemförsäkring, eller en tilläggsförsäkring - då brukar alla deltagare får tillbaka 100% av investeringen i resan, om förhinder/skada skulle göra att resan inte kan genomföras.
 • 0,00 Kr

Länk till bokningsvillkor!

Boendet och maten:

Du bor i fint och med hög standard i skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har 3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 5 eller 6 sovrum. 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar ett sovrum med dubbla våningssängar.

Vi lagar smart och smakrik mat, med omsorg om kropp, knopp och miljö. Maten är ofta – men inte alltid – vegetarisk och vi anpassar självklart efter allergier. Det blir gott och många åker hem med mycket ny inspiration, både av vad man kan laga inne och ute! Fredag och lördag äter vi trerätters. Middagarna lagas hemmavid i husen, och det fungerar så att en av kvällarna är du del av middagsteamet som dukar, lagar mat och gör fint efteråt, den andra middagen sätter du dig till bords helt utan insats. Det brukar vara supermysigt och eftersom allt är inhandlat, planerat och du följer recept är det ett litet jobb, som du dessutom delar med fem andra om resan är fullbokad, vilket är vårt normala. Ett glas vin medan ugnen gör sitt, tid att prata om dagen, plats att fortsätta påbörjade samtal. Frukost och lunch fixas av vår personal!

Sällskap som reser tillsammans bor först och främst i dubbelsäng. 

Utrustning och väderlek:

Sprakande september – ja, nu skiftar naturen färg och det är gula, orangea, gröna och röda toner i en fin mix! Luften är hög och klar, ibland kommer det någon millimeter snö på natten, ett vackert frosttäcke i fjärran. Friskt, klart och härligt – så brukar september vara och många hävdar att just NU är det som allra vackrast. Och just det – inga myggor!

Utrustning: Dagsvandringsryggsäck ca 30 liter, skaljacka/vindjacka som tål vind och nederbörd, värmeplagg typ fleecetröja/dunjacka till när vi stannar. Skalbyxa/regnbyxa att kunna dra på vid busväder. Vandringsbyxor/vandringstights, långärmad och kortärmad tröja, thermos/vattenflaska för ca 1 l dryck, matlåda + bestick, kåsa. Vandringsskor eller vandringskänga med kraftigt mönster. Tunna vantar/mössa. Mjuka kläder att mysa och hänga i. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

Resa till oss:

 • Du kan resa till oss med bil eller med tåg, det går också flyg till Östersund, men att hålla sig på marken är ju bättre för vår miljö!
 • Resa med bil: Parkeringsplats finns vid boendet! Om fler sällskap rest med bil kan det ge möjlighet till spontana utflykter utanför tänkt schema.
 • Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag – återresa söndag eftermiddag, tåget söderut brukar gå mellan 15-16 och till det lägger vi schemat!
 • Nattåg från Göteborg till Åre torsdag återresa söndag eftermiddag

Om du åker nattåg, välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Du kan också resa med flyg. Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, se nedan rubrik ”transfer”. (vi ger ej transfer från Östersunds flygplats).

SJ och tågbiljetter: ”tågbiljett ej valbar/banarbete planeras”

När det står Ej valbar så har SJ inte släppt biljetterna så långt fram i tiden ännu. Här kan du hitta information om  bokningsperioder.

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Fredag morgon, när nattåget rullar in, avresa direkt.
 • Eftermiddag på avresedagen söndag.

Kommer du torsdag kväll, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än sommartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00