fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

30/6-2/7 2023 Outdoor boost fjällretreat 2.0+Häst

Vandring på fjället och halvdags turridning, reflektion och mjuka rörelser i yin på Outdoor Boost fjällretreat 2.0 + häst!

OBS – denna resa är inställd, men det finns platser kvar i 25-27 augusti, 8-10 september och 6-8 oktober!

Starta sommaren med återhämtning i rörelse och outdoorboosta dig på fjällsidan och hästryggen i Åre under en långhelg, 30/6-2 juli!

Vi vill ge dig varma skratt, nya rörelsemönster, en energiboost och ett avbräck från vardagen. På vårt slags fjällretreat får du pausa,  återhämta, stärka upp samt tänka klart tankarna.  – Vad vill du nu? Vad ger dig kraft? Utöver vandring och mjuk yinyoga får du uppleva baksidan av Åreskutan på häst under en halvdagsritt!

 • Vandring med lugna pauser, fjälluften ger kraft.
 • Turridning på mestadels Islandshästar på fjällsidan, halvdag på hästryggen (nästan en heldag i hästarnas miljö). 
 • Mjuka rörelser & yinyoga – för att landa våra intryck.
 • Rödvin och skratt. Paus och energi.
 • Reflektionsövningar som ger dig svar inifrån och startar din kreativitet.
 • Boende i välutrustat skilodge i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum/flerbäddsrum, allt på plats ingår.

Bäst? Hela upplägget, otroligt välplanerat och roligt, bra boende, mycket god mat och fantastiska ledare!

FÖR VEM?

Resan är för kvinnor. Man kan resa på egen hand eller med vän, bekant eller släkt. Ungefär hälften som reser till Åre på våra resor åker på egen hand utan sällskap – och får fina nya vänner och bekantskaper.

Träningen: Denna helg passar de allra flesta då vi håller ett lugnt tempo. Du ska klara att promenera utomhus i skiftande terräng (backigt!) i 2-3 h, utöver det finns inga krav på förkunskaper. Vi har haft med vältränade energiknippen som vill pausa vardagen och kvinnor sjukskrivna för utmattning, tjejer som vill upptäcka något nytt, systrar som vill göra något minnesvärt tillsammans. Mellan aktiviteterna finns utrymme att ta igen sig i vårt fina boende!

Ridningen: Du ska ha ridit förut och känna dig hyfsat trygg eller åtminstone inte rädd att sitta på hästryggen. Du behöver inte vara aktiv ryttare, du kan således ha ”varit eller inte varit hästtjej i din ungdom”, det är helt okej. Guiden anpassar efter oss! Åreskutans fjällridning har 10-11 islandshästar och några av annan ras.

Fråga gärna om du har funderingar! hej @ outdoorstories.se  // 0723062618

Vi fyller helgen med energigivande aktiviteter med mycket tid utomhus. Hela helgen är anpassad efter tågets tider, att resa hit hållbart och snällt mot miljön är enkelt.

Outdoor boost 2.0?

Ja, då vi kört vårt fjällretreat några år nu vill vi visa för återkommande härliga att denna resa har nya övningar och nya upplevelser på vänt! Man behöver inte alls ha varit med på ”version ett” för att vara med på 2.0!

 

I fyra säsonger har vi genomfört  Outdoor boost fjällretreat + häst, med fantastiska deltagarberättelser efteråt!

Allt var fixat och klart, bara följa med och göra det jag tycker om; vandra, träna och rida. God mat, dryck och sällskap. Fantastik guide och tränare som bjöd på sig och Åre!

Outdoor Boost + häst Innehåll:

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! 

29/6 Torsdag

Vill du kan du anlända under torsdagen, många tycker det är härligt med en mjuk start och en extra kväll på plats. Transfer från eftermiddagståg, enkel middag, frukost fredag och natten mellan torsdag och fredag är ett tillägg på 350 kr, du väljer ankomstdag i din anmälan!

30/6 Fredag – Landa i lugnet, öppna upp och upplev!

 • Du vaknar i Åre Sadeln, eller på tåget. Vaknar du på tåget äter du frukost där och klär dig för vandring och hämtas runt klockan 9 (tågets ankomsttid) på Åre tågstation, körs till boende i Sadeln.
 • Frukost kl 8 för de som vaknat i Sadeln.
 • Vi startar morgonen med intentioner och förväntningar, vi lär känna varandra.
 • Vandring och fjällupplevelse, med stopp för kaffe och reflektioner, ca 8-10 km. Kanske ett dopp i fjälltjärn?
 • Lunch: Lunch ute om vädret tillåter det. Tid att varva ner.
 • Eftermiddag:  Mjukt rörlighetsflow och fjällmeditation
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans, hälften av gänget är matlag, andra hälften lagar under lördagen.

1/7 Lördag – till fjälls på hästryggen, halvdagsritt 

 • Sovmorgon och frukost, transport till turridning.
 • Turridning på islandshästar + enstaka annan hästras. Efter frukost lämnar vi boendet för transport till stallet och hästarna. Där blir alla tilldelade en häst och dagen med flocken i Huså startar. Turridning och samspel med hästarna. Reflektionsövningar, vara i nuet, lunch och fika utomhus. Efter halvdagsritt görs hästarna iordning och tidig kväll/sen eftermiddag går transport tillbaka till Sadeln.
 •  Yinyoga/after horse-stretch;  45 minuter, utomhus om vädret tillåter, annars inne!
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans.

2/7 Söndag – Lillskutans topp!

 • ca 08.00 Vandring och fjällupplevelse – vi startar igång på morgonen före frukost och packar med oss frukostmacka och lunchpaket!
 • Frukost vid foten av Lillskutan. Därefter vandring och toppbestigning av Lillskutans topp. Reflektionsövningar.
 • Lunch med (eller utan, beroende på väder/vind) bonfire. Valfritt att dela med sig av helgens reflektioner och en riktning sätts framåt. Vandring ned från fjället.
 • Tid för dusch och ihoppackning.
 • 15.00 Avslutning; gemensam samling, hjälp med transport till Åre station.

Det bästa med helgen? Sammantaget hur välordnat det var. Energin, upplevelsen, träningsglädjen, vacker miljö, god mat, fantastisk grupp… hela känslan! Bättre än vilken spa-dag som helst. Du är otroligt lyhörd och kompetent som tränare!

PRIS:

6595 kr, inklusive all träning och guidning, halvdags ridning på Åreskutans baksida, helpension tre dagar, två nätter, två 3-rättersmiddagar, dryck till maten (alkohol med bubblor och vin till maten ingår), transfer inne i Åre på angivna tider och inte minst lyxen av att vara en liten grupp. Betalning sker ca 4 veckor innan ankomstdag, efter att du fått mail med packlista och välkomstinformation. Vill du dela upp fakturan i två går det toppen, bara meddela oss i din anmälan!

Ankomst torsdag em/kväll, med extra natt: 350 kr tillägg.

Ledare på Outdoor boost fjällretreat + häst 1-3/7:

SOFIA BURSJÖÖ

Ägare av Outdoor stories. Personlig tränare, yogalärare och löpcoach, outdoorfantast sedan evigheter. Älskar att bjuda in hit till mina drömmars by. Jag brinner för att ge vidare en känsla av att vara kompetent i sin kropp, våga flytta gränser och att upplevelselängtan är mäktigare och ger mer glädje än prestationspress. Glad, passionerad, engagerad!

Boendet:

Du bor i fint skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har hög standard med  3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar ett sovrum med dubbla våningssängar. Boendets sängplatser fördelas ut allteftersom, kompisar som reser tillsammans läggs i dubbelsängsrum. Priset är detsamma oavsett sängplats, givet att vi vistas väldigt lite tid i säng – och alla har tillgång till hela huset i övrigt.

Tänk på boendet, hänget, middagarna som att du checkar in på en härlig stor kompisreunion med fjäll och träning som tema, med möjlighet att dra sig undan på rummet eller i något av vardagsrummen vid behov. Alla är del av den unika gemenskap vi brukar få till hos outdoor stories! Svårt att beskriva, vi tror du förstår?! Om inte, ring Sofia och ställ din fråga: 072-3062618

Maten:

Frukostar serveras i bufféform. All mat väljs ut med omsorg och omtanke för kropp och miljö. Ofta vegetariskt, inte alltid, och självklart med anpassning efter allergier. Kvällstid äter vi trerätters, ni i gänget lagar tillsammans, uppdelat i två gäng så att du bara är med och lagar en av kvällarna. Det blir lättsamt och kul!

Villkor, vid händelse av sjukdom/förhinder etc

Vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande reseförsäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat. Anmälan = bindande bokning. Vi tillämpar de 48 friska symptomfria timmarna, innan resa till oss. Om du får förhinder och inte kan nyttja bokad plats kan du alltid sälja den vidare eller ge bort platsen till någon som åker i ditt ställe.

Länk till bokningsvillkor!

Utrustning och väderlek:

Ljusa kvällar och grönt så långt ögat når! Fjällblommor har börjat blomma! Vi tar oss till de platser som är vackrast för stunden! Vädret kan vara varmt och somrigt, eller lite friskt och ombytligt som en vårdag.

Utrustning:  skaljacka/vindjacka som tål vind och nederbörd, värmeplagg typ fleecetröja/ulltröja. Löpartights eller vandringsbyxor, tunna skalbyxor/regnbyxor att dra på om vädret kräver, långärmad och kortärmad tröja, thermos/vattenflaska för ca 1 l dryck, matlåda + bestick, kåsa. Vandringsskor med kraftigt mönster. Solbrillor och solskyddsfaktor, kanske handskar att rida i! Mjuka yogakläder att yoga och hänga i. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat! Hos hästarna finns ridhjälmar, det är bra att ha en sko med klack!

Resa till oss: Bil och tåg att föredra!

 • Ca 7-8 h bilresa från Sthlms-området till Åre. Att samåka kan vara ett fint sätt att ta sig till oss. Parkering finns vid boendet! Om 1 sällskap rest med bil kan det ge möjlighet till spontana utflykter utanför tänkt schema.
 • Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag 29/6 – återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå ca 15.50!
 • Nattåg från Göteborg till Åre torsdag 29/6 återresa söndag eftermiddag

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Du kan också resa med flyg.  Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, se nedan rubrik ”transfer”. (vi ger ej transfer från Östersunds flygplats).

SJ och tågbiljetter: ”tågbiljett ej valbar/banarbete planeras”

När det står Ej valbar så har SJ inte släppt biljetterna så långt fram i tiden ännu, eller har släppt vissa biljetter men kommer släppa fler. Det betyder inte att det är slutsålt. Här kan du hitta information om  bokningsperioder.

Står det Banarbete planeras i tidtabellen så är avgången tillfälligt spärrad för bokning då det planeras för banarbete. Detta har varit vardag för oss i Åre de senaste vårarna, SJ har prioriterat helgtrafiken – och det har faktiskt alltid blivit så att tågen gått.  När kommer det gå att boka biljetter om banarbete planeras? SJ brukar svara såhär: I nuläget har vi inget datum på när planeringen är klar och när vi kommer kunna släppa biljetter till försäljning.

Tips! Gå med i SJ’s prioklubb, då får man mail när biljetter släpps. Testa att göra bokningen med jämna mellanrum framöver för att se när det är bokningsbart. DET BRUKAR ORDNA SIG MED TÅGEN! 

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Fredag morgon, när nattåget rullar in ca 08.58, avresa direkt. Denna transfer sker med taxi (på vår bekostnad)
 • Eftermiddag på avresedagen söndag, ca 15.00.

Kommer du torsdag kväll, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än sommartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00