fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

30/6-2/7 Långvandring och fjällfys – fys, mys och bubbel! Platser kvar

Vandring med två långa vandringsdagar på fjället och avslutande härlig fjällfys! Fys, mys och bubbel 30/6 – 2/7

Starta sommaren med långa dagar utomhus på fjäll. Vi vandrar och tränar på fjällsidan i Åre under en långhelg, flexibel start, torsdag eftermiddag eller fredag morgon.

Vi vill ge dig en energiboost och ett avbräck från vardagen, nya vyer och många kilometer i vandringskänga. Stärkande träningspass och gapskratt därtill. Landa och vila i att bara åka med, du kommer få långa dagar utomhus, kroppen kommer få jobba och hjärnan få vila.

 • Längre vandring med lugna pauser vid vackra vyer
 • Mjuka rörelser & fjällfys som lätt anpassas efter din nivå – ett styrketräningspass, några pass mjuka rörelser – inte bootcamp men kroppen kommer bli härligt trött och utmanad!
 • Bubbel och skratt. Paus och energi
 • Många timmar ute varje dag
 • Fjällbad 
 • Boende i välutrustat skilodge i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum/flerbäddsrum, allt på plats ingår

FÖR VEM?

Resan är för kvinnor. Man kan resa på egen hand eller med vän, bekant eller släkt. Ungefär hälften som reser till Åre på våra resor åker på egen hand utan sällskap – och får fina nya vänner och bekantskaper.

Vandring: Vi kommer vandra längre sträckor denna helg (+20 km den längsta turen) och terrängen är varierande och bergig. Du ska klara att promenera utomhus i skiftande terräng (backigt!) i 4-5 h, utöver det finns inga krav på förkunskaper. Vi kommer att röra oss i en takt som tillåter fotopaus och att njuta av stunden – bära lättare dagsryggsäck och trampa på lite mer än vad vi gör på våra lugna retreathelger.

Träningen: Mjuk träning med flowiga inslag – balans, stabilitet – styrka, sådant som fungerar i kombination med tuffare vandring. Ett mer rejält styrkepass avslutar helgen, passet kan anpassas till att vara tuffare eller lättare, beroende på dagens känsla.

Fråga gärna om du har funderingar! hej @ outdoorstories.se  // 0723062618

 

Allt var fixat och klart, bara följa med och göra det jag tycker om; vandra och träna. God mat, dryck och sällskap. Fantastik guide och tränare som bjöd på sig och Åre!

30/6 – 2/7 Vandringshelg med fys mys och bubbel – Innehåll:

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! 

29/6 Torsdag

Vill du kan du anlända under torsdagen, många tycker det är härligt med en mjuk start och en extra kväll på plats. Transfer från eftermiddagståg, enkel middag, frukost fredag och natten mellan torsdag och fredag är ett tillägg på 350 kr, du väljer ankomstdag i din anmälan!

30/6 Fredag – Upplev det blommande berget – Välliste runt med topp!

 • Du vaknar i Åre Sadeln, eller på tåget. Vaknar du på tåget äter du frukost där och klär dig för vandring och hämtas runt klockan 9 (tågets ankomsttid) på Åre tågstation, körs till boende i Sadeln.
 • Frukost kl 8 för de som vaknat i Sadeln.
 • Vi startar morgonen med förhoppningar och förväntningar, vi lär känna varandra.
 • Vandring och fjällupplevelse, med stopp för kaffe och lunch. Ca 12 km vandring, 450 höjdmeter.
 • Eftermiddag:  Mjukt rörlighetsflow och kanske fjällbad?
 • Kväll: Hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans, hälften av gänget är matlag, andra hälften lagar under lördagen.

1/7 Lördag – långvandring Åreskutan runt, +20 km

 • Frukost, transport till vår startpunkt.
 • Vandring Åreskutan runt, +20 km, 490 höjdmeter.
 • Mjuka rörelser, balans och stabilitet, stretch, utomhus om vädret tillåter, annars inne!
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans.

2/7 Söndag – Förbergets topp alt Totthummelns topp + FjällFYS!

 • ca 08.00 Vandring och fjällupplevelse – vi startar igång på morgonen före frukost och packar med oss frukostmacka och kaffe
 • Frukost vid toppen av  berget. Därefter vandring ner och lugn förflyttning till plats för fyspass.
 • FJÄLLFYS – helgens avslutning med ett styrketräningspass där du kan ta i rejält, eller avsluta mjukare för den som inte vill maxa ut.
 • Tid för LUNCH
 • Dusch och ihoppackning.
 • Tid att se Åre by för den som vill
 • 15.00 Avslutning; gemensam samling, hjälp med transport till Åre station.

Det bästa med helgen? Sammantaget hur välordnat det var. Energin, upplevelsen, träningsglädjen, vacker miljö, god mat, fantastisk grupp… hela känslan! Bättre än vilken spa-dag som helst. Du är otroligt lyhörd och kompetent som tränare!

PRIS:

5595 kr, inklusive all träning och guidning, helpension tre dagar, två nätter, två 3-rättersmiddagar, dryck till maten (alkohol med bubblor och vin till maten ingår), transfer inne i Åre på angivna tider och inte minst lyxen av att vara en liten grupp. Betalning sker ca 4 veckor innan ankomstdag, efter att du fått mail med packlista och välkomstinformation. Vill du dela upp fakturan i två går det toppen, bara meddela oss i din anmälan!

Ankomst torsdag em/kväll, med extra natt: 350 kr tillägg.

ANMÄLAN: Nyöppnad, 7 platser kvar

Ledare på vandringshelgen:

SOFIA BURSJÖÖ

Ägare av Outdoor stories. Personlig tränare, yogalärare och löpcoach, outdoorfantast sedan evigheter. Älskar att bjuda in hit till mina drömmars by. Jag brinner för att ge vidare en känsla av att vara kompetent i sin kropp, våga flytta gränser och att upplevelselängtan är mäktigare och ger mer glädje än prestationspress. Glad, passionerad, engagerad!

TOVE TVEDTEN:

Lic Personlig tränare tillika fjällguideutbildad på Åre vildmarksutbildning med ett brinnande intresse för rörelse, fjäll och natur. Tove bytte Stockholm mot Åre och stormtrivs, nu ser hon fram emot att visa dig sina favoriter!

Boendet:

Du bor i fint skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har hög standard med  3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar ett sovrum med dubbla våningssängar. Boendets sängplatser fördelas ut allteftersom, kompisar som reser tillsammans läggs i dubbelsängsrum. Priset är detsamma oavsett sängplats, givet att vi vistas väldigt lite tid i säng – och alla har tillgång till hela huset i övrigt.

Tänk på boendet, hänget, middagarna som att du checkar in på en härlig stor kompisreunion med fjäll och träning som tema, med möjlighet att dra sig undan på rummet eller i något av vardagsrummen vid behov. Alla är del av den unika gemenskap vi brukar få till hos outdoor stories! Svårt att beskriva, vi tror du förstår?! Om inte, ring Sofia och ställ din fråga: 072-3062618

Maten:

Frukostar serveras i bufféform. All mat väljs ut med omsorg och omtanke för kropp och miljö. Ofta vegetariskt, inte alltid, och självklart med anpassning efter allergier. Kvällstid äter vi trerätters, ni i gänget lagar tillsammans, uppdelat i två gäng så att du bara är med och lagar en av kvällarna. Det blir lättsamt och kul! Denna helg äter vi två av tre luncher utomhus.

Villkor, vid händelse av sjukdom/förhinder etc

Vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande reseförsäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat. Anmälan = bindande bokning. Vi tillämpar de 48 friska symptomfria timmarna, innan resa till oss. Om du får förhinder och inte kan nyttja bokad plats kan du alltid sälja den vidare eller ge bort platsen till någon som åker i ditt ställe.

Länk till bokningsvillkor!

Utrustning och väderlek:

Ljusa kvällar och grönt så långt ögat når! Fjällblommor har börjat blomma! Vi tar oss till de platser som är vackrast för stunden! Vädret kan vara varmt och somrigt, eller lite friskt och ombytligt som en vårdag.

Utrustning:

Skaljacka/vindjacka som tål vind och nederbörd, värmeplagg typ fleecetröja/ulltröja. Löpartights eller vandringsbyxor, tunna skalbyxor/regnbyxor att dra på om vädret kräver, långärmad och kortärmad tröja, thermos/vattenflaska för ca 1 l dryck, matlåda + bestick, kåsa. Vandringsskor med kraftigt mönster. Solbrillor och solskyddsfaktor.  Mjuka träningskläder att träna och hänga i. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

Resa till oss: Bil och tåg att föredra!

 • Ca 7-8 h bilresa från Sthlms-området till Åre. Att samåka kan vara ett fint sätt att ta sig till oss. Parkering finns vid boendet! Om 1 sällskap rest med bil kan det ge möjlighet till spontana utflykter utanför tänkt schema.
 • Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag 29/6 – återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå ca 15.50!
 • Nattåg från Göteborg till Åre torsdag 29/6 återresa söndag eftermiddag

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Du kan också resa med flyg.  Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, se nedan rubrik ”transfer”. (vi ger ej transfer från Östersunds flygplats).

SJ och tågbiljetter: ”tågbiljett ej valbar/banarbete planeras”

När det står Ej valbar så har SJ inte släppt biljetterna så långt fram i tiden ännu, eller har släppt vissa biljetter men kommer släppa fler. Det betyder inte att det är slutsålt. Här kan du hitta information om  bokningsperioder.

Står det Banarbete planeras i tidtabellen så är avgången tillfälligt spärrad för bokning då det planeras för banarbete. Detta har varit vardag för oss i Åre de senaste vårarna, SJ har prioriterat helgtrafiken – och det har faktiskt alltid blivit så att tågen gått.  När kommer det gå att boka biljetter om banarbete planeras? SJ brukar svara såhär: I nuläget har vi inget datum på när planeringen är klar och när vi kommer kunna släppa biljetter till försäljning.

Tips! Gå med i SJ’s prioklubb, då får man mail när biljetter släpps. Testa att göra bokningen med jämna mellanrum framöver för att se när det är bokningsbart. DET BRUKAR ORDNA SIG MED TÅGEN! 

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Fredag morgon, när nattåget rullar in ca 08.58, avresa direkt. Denna transfer sker med taxi (på vår bekostnad)
 • Eftermiddag på avresedagen söndag, ca 15.00.

Kommer du torsdag kväll, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än sommartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00