fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

30/6-2/7 Vandring och traillöpning – tre dagars fjällupplevelse! Platser kvar

Traillöpning & fjällvandring – tre dagars fjällupplevelse 30 juni – 2 juli 2023

Helgen för sig som vill vistas i fjällmiljö med trailskor på, springa och hikea, men känner att en hel helg med löpning blir för mastigt! Om du dessutom njuter av att hänga i gäng,  ta ett glas vin på kvällen och känner livet i dig av ett snabbdopp i en fjälltjärn så är det mitt i prick!

Den här helgen innehåller inte de lugnare ”reflektionsvandringarna” som våra Outdoor boost fjällretreat gör, utan är lite mer tempofylld (utan att vi har bråttom!)

 • Traillöpning och vandring runt Åres vackra natur.
 • Fredag = löpning + rörlighet. Lördag = vandring heldag. Söndag = löpning alt vandring + mjukt styrkepass!
 • Tempot anpassas efter gruppen och terrängen, tänk lugn löpning och lite pigg vandring, men med upplevelse i fokus. Får vi feeling och vill stanna och kallbada på vägen upp så gör vi det (se bildbevis nedan!)
 • Ett mjukt rörlighetspass i lugnt tempo, för att vi älskar hur det hjälper oss att sätta bitarna på plats och kroppen komma ikapp med intrycken.
 • Boende i välutrustad fjällägenhet i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum, (ett rum är 4-bäddsrum, där alltså fyra personer bor, alternativt två stycken 3-bäddsrum med enkelsängar, beroende på hus denna gruppen bor i) Allt på plats ingår.

FÖR VEM / Förkunskaper? max 12 platser

Resan är för kvinnor. Denna helg passar de allra flesta som springer någon gång i veckan hemma, då vi håller ett lugnt tempo. Kanske är du på väg tillbaka in i löpning, eller känner helt enkelt att en hel helg i löparskor blir för mycket för din kropp? Då är denna helg som klippt och skuren för dig! Vandringen är mer snabb hike i lätta skor, än lugn reflektionspromenad i känga. Vi stannar absolut och njuter, men pausar inte lika länge och tempot är något rappare än vandringshelgen Outdoor boost fjällretreat!

Du ska klara att promenera utomhus i skiftande terräng i 2-3 h, och kunna springa 8 km utan stopp hemma (i DIN fart) utöver det finns inga krav på förkunskaper.

Vad är lugnt tempo? Åh – svårt – terrängen här ser sannolikt inte ut som den gör hemma hos dig. Vi brukar säga att när vi menar lugnt tempo är det att vi inte springer snabbare än att en kilometer tar 6.30-6.50 (minuter) på platt mark. Uppför går det sannolikt långsammare, men vi hänger i, lufsar på och kanske sträcker ut löpsteget lite mer nedför! Vi fixar det tillsammans, och på lördagen är det hike, inte löpsteg, på söndagen väljer du efter dagsform om du vill springa eller gå!

Schema Traillöpning + hike 30/6-2/7

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! 

29/6 –  Torsdag: Du får gärna anlända och checka in torsdag kväll – välj då det alternativet i anmälan! Många uppskattar en lugn start av sin fjällhelg. Torsdagen är en bra dag för att komma på plats och släppa ner axlarna. I tillägget om 350 kr ingår enkel middag ingår och såklart övernattning till fredag, även transfer från stationen på vår transfertid (eftermiddag).

30/6 Fredag – ingen springer som du!

 • Transfer från Åre tågstation, eller godmorgon i boendet i Sadeln. Om ditt tåg ankommer 9, hämtas du redo för dagens löpartur, dvs att du ätit och klätt dig för ute på tåget!
 • 8.00 frukost i Sadeln
 • När alla är på plats, presentation och vi går igenom helgens upplägg
 • Löpning ca 8-12 km (beroende på val av stig) – stopp för lunch – låt inte kilometersiffran skrämma dig, vi har större delen av dagen på oss!
 • Lunch: Förmodligen tar vi med lunchen ut på fjället, om vädret gör det möjligt.
 • Tid för fjällbad
 • Eftermiddag: Mountain mobility, mjukt träningspass med rörlighet och stabilitet i fokus, ca 45 minuter
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans.

1/7 Lördag – heldagsvandring och Åreskutans topp!

 • God morgon!
 • Frukost
 • Vandring Åreskutans topp alt Lillskutans topp, ca 16 km – det kan vara shortsväder eller skaljacka, eller både och. Charmen i det! 
 • Lunch ute, medhavd i ryggsäck!
 • Vandring fortsätter!
 • After hike – stretch
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans.

2/7 Söndag, mer fjäll till dig!

 • Frukost
 • Vandring alt traillöpning, möjlighet att välja – återsamling för mjukt träningspass utomhus. 
 • Något senarelagd lunch: Vällagad lunch hemma.
 • Sammanfattning helgen! Vad hände, vad kände, vad lärde?

14.30 Avslutning; gemensam samling, hjälp med transport till Åre station, eftermiddagståget brukar lämna 15.50.

Pris:

5595 kr, inklusive all träning och guidning, helpension tre dagar, två nätter, två 3-rättersmiddagar, all dryck (alkohol med bubblor och vin till maten ingår), transfer inne i Åre och inte minst lyxen av att vara en liten grupp. Fakturering sker med betalning ca en månad innan evenemanget och det går toppen att dela fakturan på två delbetalningar, bara lägg en notis om det i din anmälan!

Anländer du torsdag em/kväll, torsdag natt + middag torsdag: 350 kr tillägg.

Länk till bokningsvillkor!

Vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande försäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat.

ANMÄLAN:

Vandring & trailrun - 3 dagars fjällupplevelse 30/6-2/7 2023. Anmälan

Välkommen till Åre - vi ser fram emot att lära känna dig! Anmälan är bindande, betalningssätt faktura, fakturan skickas med betaldatum ca 1 månad innan evenemanget. Möjlighet finns att anlända torsdag eftermiddag/kväll, eller fredag morgon. Helgen är anpassad efter tågets tider! Minsta deltagarantal är 6, maximalt deltagarantal är 12. Bekräftelse kommer till din e-post, kolla i skräpposten om den inte dyker upp!

 • Hit kommer bekäftelser och informationsmail, samt faktura. Var noga!
 • Vi vill gärna veta var du bor! Det är bra att se från vilka städer deltagarna kommer, om det kan vara aktuellt med samåkning etc!
 • Det är bra om vi har ditt mobilnummer, om vi behöver fråga något eller komma i kontakt innan/under träningsresan. Aldrig sms-utskick!
  Du anger din dubbelrumskompis om du har en i nästa steg. Priset inkluderar all träning, helpension med trerätters ink vin/bubblor, transfer från och till tågstationen i Åre enligt tider på webb i flik anmälan resetider 2023. Transfer inom Jämtland till platser vi eventuellt vandrar på om vi inte startar vid huset och lyxen att vara liten grupp! Vi bor i fantastiskt fin och stor fjälllägenhet. 12 pers/ 178 kvm. Flest dubbelrum med 2 pers/rum, och ett 4-bäddsrum alt 2 3-bäddsrum beroende på vilket hus just denna grupp bor i med enkelsäng/våningssäng. Personer som känner varandra och reser tillsammans hamnar främst i dubbelsäng.Tre vardagsrum, tre toaletter, fyra duschar och bastu, huset är lugnt, vilsamt och rymligt!
 • Man kan resa till oss med bil eller tåg eller med flyg till Östersund. Vi försöker hjälpa till att ordna samåkning - berätta hur/om du är intresserad av det nedan!
 • Ange som laktos, skaldjur etc, (ej matpreferens)
 • Betalning med faktura. Anmälan är bindande direkt du skickar in anmälningsformuläret. Vill du delar vi upp fakturan i två, lägg en kommentar i din anmälan! Fakturering/information om att det är dags att betala sker manuellt, betaldatum några veckor/någon månad innan helgen, var inte orolig, din anmälan gäller! Du får bekräftelse på din anmälan till din e-post, kolla skräpposten om den inte dyker upp!

  Vid händelse av skada/sjukdom är det bäst att ha en reseförsäkring. Även försäkringen "Startklar" fungerar för idrottsevenemang likt detta. Startklar ersätter till 2500 kr, jag rekommenderar därför att också ha en bra reseförsäkring i sin hemförsäkring, eller en tilläggsförsäkring - då brukar alla deltagare får tillbaka 100% av investeringen i resan, om förhinder/skada skulle göra att resan inte kan genomföras.
 • 0,00 Kr

Ledare: Tove Tvedten

Lic Personlig tränare tillika fjällguideutbildad på Åre vildmarksutbildning med ett brinnande intresse för rörelse, fjäll och natur. Tove bytte Stockholm mot Åre och stormtrivs, nu ser hon fram emot att visa dig sina favoriter! Tove guidar dig med varm och van hand, nyfiket sinne och med stor passion. Klättring, fjällöpning och skidåkning är tre saker som Tove är extra förtjust i, utöver att hänga med våra gäster på fjället  där hon verkligen vill förmedla att träning och fjällvistelse kan vara återhämtning och påfyllning av energi!

Ord om ledaren: Tove, vilken tjej! Så mycket bra tips och kunskap, pigg men lugn och trygg! Bra nivå mellan utveckling och njutning. Älskar att hon hela tiden refererade till att vi skulle njuta och inte prestera!

MAT & BOENDE:

Frukost och lunch serveras av Outdoor stories personal, bufféform. Middagar – trerätters – lagas gemensamt av er tjejer på resan, hälften av gänget lagar på fredagen och andra hälften på lördagen. Det blir lättsamt, kul och härligt. Maten är oftast – inte alltid – vegetarisk och självklart anpassad efter angivna allergier/specialkost. Vi äter gott och härligt käk, tillagat med omtanke om kropp och miljö.

Du bor i fint och med hög standard i skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har 3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar ett sovrum med dubbla våningssängar, plus ett litet loft där en person kan sova om den vill, dock ej medräknat i antal bäddar. Sällskap som reser tillsammans bor först och främst i dubbelsäng. 

Utrustning och väderlek:

Ljusa kvällar och grönt så långt ögat når! Fjällblommor har börjat blomma! Vi tar oss till de platser som är vackrast för stunden! Vädret kan vara varmt och somrigt, eller lite friskt och ombytligt som en vårdag. Vattnet är nu varmare än kallbad, det gäller att ta chansen! Historiskt så brukar det vara toppenväder denna helg – OJ, jinxade vi det precis? Hoppas inte!

Utrustning:

Nätt ryggsäck, skaljacka/vindjacka, löpartights alt/och vandringsbyxor, underställ, t-shirt och långärmad tröja. Badkläder, solglasögon, kanske keps? Värmeplagg typ fleecetröja/ulltröja/stickad tröja. En thermos för ca 1 l dryck, matlåda + bestick, kåsa. Trailskor för löpning med grov sula // Outdoorskor att vandra i, mjuka kläder att hemmamysa i. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar. Obs, inget superspecial behövs – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

Resa till oss:

Bil eller tåg är två suveräna sätt att ta sig till oss!

 • Bil – samåkning kan vara ett kul och prisvärt alternativ, parkeringsplatser finns vid huset! Om fler sällskap rest med bil kan det ge möjlighet till spontana utflykter utanför tänkt schema.
 • Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag 29/6 – återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå söderut mellan 15-16!
 • Nattåg från Göteborg till Åre torsdag 29/6 återresa söndag eftermiddag

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn på tåg – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Du kan också resa med flyg. Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, så länge du anpassar dig till våra transfertider, se nedan rubrik ”transfer”. (vi ger ej transfer från Östersunds flygplats).

SJ och tågbiljetter: ”tågbiljett ej valbar/banarbete planeras”

När det står Ej valbar så har SJ inte släppt biljetterna så långt fram i tiden ännu. Här kan du hitta information om  bokningsperioder.

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Fredag morgon (taxi, ingår i priset av din resa)
 • Eftermiddag från huset i sadeln till tågstationen på avresedagen söndag.

Kommer du torsdag kväll, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än sommartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

VARMT VÄLKOMMEN!

 

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00