fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

4-7/7 Outdoor boost + häst, fjällretreat & turridning – platser kvar

4-7/7 2024 Vandring på fjället och halvdags turridning, reflektion och mjuka rörelser på Outdoor Boost fjällretreat + häst!

Starta sommaren med återhämtning i rörelse och outdoorboosta dig på fjällsidan och på hästryggen under en weekend i Åre.

Vi vill ge dig varma skratt, nya rörelsemönster, en energiboost och ett avbräck från vardagen. På vårt slags fjällretreat får du pausa,  återhämta, stärka upp samt tänka klart tankarna.  – Vad vill du nu? Vad ger dig kraft? Utöver vandring och mjuk yinyoga får du uppleva baksidan av Åreskutan på hästryggen under en halvdagsritt!

Se fram emot att uppleva:

 • Vandring med lugna pauser, fjälluften ger kraft.
 • Turridning på mestadels Islandshästar på fjällsidan, halvdag på hästryggen (nästan en heldag i hästarnas miljö). 
 • Mjuk och inkännande yinyoga – för en hållbar kropp och starkare härvaro.
 • Rödvin och skratt. Paus och energi.
 • Reflektionsövningar som ger dig svar inifrån och startar din kreativitet.
 • Boende i välutrustat skilodge i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum/flerbäddsrum, allt på plats ingår.

Bäst? En dag med hästarna, herregud så mysigt det var. Men också att få låta kroppen jobba i ett lagom tempo i den fantastiska miljön i Åres berg.

Helheten. Värmen, glädjen och upplevelserna. Att åka hem med känslan av att jag kan och jag är en fantastisk person.

FÖR VEM? max 12 platser

Resan är för kvinnor. Man kan resa på egen hand eller med vän, bekant eller släkt. Ungefär 50%  som reser till Åre på våra resor åker på egen hand utan sällskap – och får fina nya vänner och bekantskaper.

Träningen: Denna helg passar de allra flesta med grundkondition då vi håller ett lugnt tempo. Du ska klara att promenera utomhus i skiftande terräng i 3 h, utöver det finns inga krav på förkunskaper. Vi har haft med vältränade energiknippen som vill pausa vardagen och kvinnor som behöver en paus, tjejer som vill upptäcka något nytt, systrar som vill göra något minnesvärt tillsammans. Mellan aktiviteterna finns utrymme att ta igen sig i vårt fina boende!

Ridningen: Du ska ha ridit förut och känna dig hyfsat trygg eller åtminstone inte rädd att sitta på hästryggen. Du behöver inte vara aktiv ryttare, du kan således ha ”varit eller inte varit hästtjej i din ungdom”, det är helt okej. Guiden anpassar efter oss men det kommer galopperas! Åreskutans fjällridning har +10 islandshästar och några av annan ras. Hästarna fördelas vid stallet!

Fråga gärna om du har funderingar! hej @ outdoorstories.se  // 0723062618

Vi fyller helgen med energigivande aktiviteter med mycket tid utomhus. God mat lagas tillsammans och äts både runt lägereld och inne i stearinljusens sken. Hela helgen är anpassad efter tågets tider, att resa hit hållbart och snällt mot miljön är enkelt.

 

Allt var fixat och klart, bara följa med och göra det jag tycker om; vandra, träna och rida. God mat, dryck och sällskap. Fantastik guide och tränare som bjöd på sig och Åre!

Outdoor Boost + häst Innehåll:

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! 

4/7 Torsdag

Det går fantastiskt bra att anlända under torsdagen, många tycker det är härligt med en mjuk start och en extra kväll på plats. Transfer från eftermiddagståg, enkel middag, frukost fredag och natten mellan torsdag och fredag ingår till ett litet tillägg om 400 kr, du kan avsluta arbete i lugn och ro och installera dig, kanske se dig omkring och komma ner i varv. Du väljer ankomstdag i din anmälan!

5/7 Fredag – Landa i lugnet, öppna upp och upplev!

 • Du vaknar i Åre Sadeln, eller på tåget. Vaknar du på tåget äter du frukost där och klär dig för vandring och tar en taxi på egen bekostnad från Åre tågstation,  till boendet i Sadeln.
 • Frukost kl 8 för de som vaknat i Sadeln.
 • Vi startar morgonen med intentioner och förväntningar, vi lär känna varandra.
 • Vandring och fjällupplevelse, med stopp för kaffe och reflektioner, utelunch, ca 12 km. 
 • Tid att varva ner.
 • Eftermiddag:  Mjuk yinyoga. 
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans, hälften av gänget är matlag, andra hälften lagar under lördagen.

6/7 Lördag – till fjälls på hästryggen, halvdagsritt 

 • Sovmorgon och frukost, transport till turridning.
 • Turridning på islandshästar + enstaka annan hästras. Efter frukost lämnar vi boendet för transport till stallet och hästarna. Där blir alla tilldelade en häst och dagen med flocken i Huså startar. Turridning och samspel med hästarna. Reflektionsövningar, vara i nuet, lunch och fika utomhus. Efter halvdagsritt görs hästarna iordning och tidig kväll/sen eftermiddag går transport tillbaka till Sadeln.
 • Kanske ett dopp i närliggande tjärn dit det är promenadavstånd?
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans.

8/7 Söndag – Förbergets topp/Totthummelns topp & bonfire!

 • Godmorgon, frukost.
 • Vandring och fjällupplevelse, med reflektioner, ca 8 km.
 • Lunch med bonfire. Valfritt att dela med sig av helgens reflektioner runt en lägereld. Du summerar och sätter en plan framåt för dig.
 • Tid för dusch och ihoppackning.
 • 15.00 Avslutning; gemensam samling, hjälp med transport till Åre station.

Det bästa med helgen? Sammantaget hur välordnat det var. Energin, upplevelsen, träningsglädjen, vacker miljö, god mat, fantastisk grupp… hela känslan! Bättre än vilken spa-dag som helst. Du är otroligt lyhörd och kompetent som tränare!

PRIS:

7595 kr, inklusive all träning och guidning, halvdags ridning på Åreskutans baksida, helpension tre dagar, två nätter, två 3-rättersmiddagar, dryck till maten (alkohol med bubblor och vin till maten ingår), transfer inne i Åre på angivna tider och inte minst lyxen av att vara en liten grupp. Betalning med faktura, vill du dela upp den i två går det toppen, bara meddela oss i din anmälan!

Ankomst torsdag em/kväll, med middag, extra natt och frukost fredag: 400 kr tillägg.

ANMÄLAN: 9 platser kvar – Nyöppnad!

Outdoor boost fjällretreat + häst 4-7/7 2024 - Anmälan

Välkommen till Åre - vi ser fram emot att lära känna dig! ! Anmälan är bindande, betalningssätt faktura, fakturan skickas med betaldatum ca 1 månad innan evenemanget. Helgen är anpassad efter tågets tider! Minsta deltagarantal är 7, maximalt deltagarantal är 12. Bekräftelse kommer till din e-post, kolla i skräpposten om den inte dyker upp!

 • Hit kommer bekäftelser och informationsmail, samt faktura. Var noga!
 • Det är bra att se från vilka städer deltagarna kommer, om det kan vara aktuellt med samåkning etc!
 • Det är bra om vi har ditt mobilnummer, om vi behöver fråga något eller komma i kontakt innan/under träningsresan. Aldrig sms-utskick!
  Du anger din dubbelrumskompis om du har en i nästa steg. Priset inkluderar all träning, turridning halvdag, helpension, transfer från och till tågstationen i Åre på våra transfertider. Vi bor i fantastiskt fin och stor fjällägenhet, 178 kvm. Max 12 pers. Sängarna är antingen dubbelsäng, enkelsäng, våningssäng. Tre vardagsrum, tre toaletter, fyra duschar och bastu, huset är lugnt, vilsamt och rymligt!
 • Ange som laktos, skaldjur, vegetariskt etc, (ej matpreferens)
 • Beskriv helt kort din hästvana och om du har några önskemål kring turridningen/typ av häst!
 • Betalning med faktura. Anmälan är bindande direkt du skickar in anmälningsformuläret. Fakturering sker manuellt, vi fakturerar med betalningsdatum några veckor/någon månad innan helgen, var inte orolig, din anmälan gäller! Du får bekräftelse på din anmälan till din e-post, kolla skräpposten om den inte dyker upp!

  Vid händelse av skada/sjukdom är det bäst att ha en reseförsäkring. Även försäkringen "Startklar" fungerar för idrottsevenemang likt detta. Startklar ersätter till 2500 kr, jag rekommenderar därför att också ha en bra reseförsäkring i sin hemförsäkring, eller en tilläggsförsäkring - då brukar alla deltagare får tillbaka 100% av investeringen i resan, om förhinder/skada skulle göra att du inte kan delta som planerat.
 • 0,00 Kr

Ledare på Outdoor boost fjällretreat + häst 4-7/7:

SOFIA BURSJÖÖ:

Personlig tränare och löpcoach, yogalärare och yinyogalärare, outdoorfantast sedan evigheter. Äger Outdoor stories och arrangerar hållbara träningsresor hit till mina drömmars by, Åre. Jag brinner för att ge vidare en känsla av att vara kompetent i sin kropp, våga flytta gränser och att upplevelselängtan är mäktigare och ger mer glädje än prestationspress. Glad, passionerad, engagerad!

JESSICA PARTIN:

Jessica är friidrottaren som hittade sin plats på fjället, vildmarksutbildad guide som både älskar att vistas på fjället året om. Guidar sina grupper med fokus på stor inkludering och härlig gemenskap. Många skratt, härliga upplevelser och ny inspiration till framtida fjällupplevelser hoppas hon ge dig! Varm, nyfiken och lyhörd Årebo som jobbar heltid på Outdoor stories.

Boendet:

Du bor i fint skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har hög standard med  3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar ett sovrum med dubbla våningssängar, plus ett litet loft där en person kan sova om den vill, dock ej medräknat i antal bäddar. Boendets sängplatser fördelas ut allteftersom, kompisar som reser tillsammans har förtur till dubbelsängsrum. Priset är detsamma oavsett sängplats, givet att vi vistas väldigt lite tid i säng – och alla har tillgång till hela huset i övrigt.

Förväntade mig naturupplevelser, avslappning och att få använda kroppen.  Fick allt det i massor. Dessutom så mycket socialt utbyte med gruppen. Som en bonus. Blandningen i gruppen – åldrar, livsfaser – var fantastisk.

Avbokning, sjukdom etc:

Vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande försäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat. Vi tillämpar 48 friska symptomfria timmar, innan resa till oss.

Länk till bokningsvillkor!

Utrustning och väderlek:

Ljusa kvällar och oftast grönt så långt ögat når! Fjällblommorna har börjat blomma, snön lyser fortsatt vit på topparna och det ger en härlig kontrast till den spirande växtligheten. Vi tar oss till de platser som är vackrast för stunden! Vädret kan vara varmt och somrigt, eller lite friskt och ombytligt.

Utrustning:  skaljacka/vindjacka som tål vind och nederbörd, värmeplagg typ fleecetröja/ulltröja. Vandringsbyxor eller träningstights, tunna skalbyxor/regnbyxor att dra på om vädret kräver, långärmad och kortärmad tröja, shorts, keps. Thermos/vattenflaska för ca 1 l dryck, matlåda + bestick, kåsa. Vandringsskor med kraftigt mönster. Solbrillor och solskyddsfaktor, kanske handskar att rida i! Mjuka yogakläder att yoga och hänga i. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat! Hos hästarna finns ridhjälmar, det är bra att ha en sko med klack!

Resa till oss:

Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag– återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå ca 15.50!

Nattåg från Göteborg till Åre torsdag  återresa söndag eftermiddag

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Du kan självklart också resa med bil eller med flyg. Parkering vid boendet finns. Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, se nedan rubrik ”transfer”. (vi ger ej transfer från Östersunds flygplats). Resa med bil: Parkeringsplats finns vid boendet! Om fler sällskap rest med bil kan det ge möjlighet till spontana utflykter utanför tänkt schema.

SJ och tågbiljetter: ”tågbiljett ej valbar/banarbete planeras”

När det står Ej valbar så har SJ inte släppt biljetterna så långt fram i tiden ännu, eller har släppt vissa biljetter men kommer släppa fler. Det betyder inte att det är slutsålt. Här kan du hitta information om  bokningsperioder.

Står det Banarbete planeras i tidtabellen så är avgången tillfälligt spärrad för bokning då det planeras för banarbete. Detta har varit vardag för oss i Åre de senaste vårarna, SJ har prioriterat helgtrafiken – och det har faktiskt alltid blivit så att tågen gått.  När kommer det gå att boka biljetter om banarbete planeras? SJ brukar svara såhär: I nuläget har vi inget datum på när planeringen är klar och när vi kommer kunna släppa biljetter till försäljning.

Tips! Gå med i SJ’s prioklubb, då får man mail när biljetter släpps. Testa att göra bokningen med jämna mellanrum framöver för att se när det är bokningsbart. DET BRUKAR ORDNA SIG MED TÅGEN! 

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Eftermiddag på avresedagen söndag, ca 15.00.

Kommer du torsdag kväll eller fredag morgon, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än sommartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00