fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

5-7/7 – Springa mellan stugor i fantastiska jämtlandsfjällen – platser kvar!

Springa mellan stugor på sommarfjäll i Jämtland, 5-7 juli:

Vi har längtat efter att få öppna upp en resa med lång löpning där vi stannar ute på fjället i tre dagar. I våra löparskor tar vi oss fram över fantastiska fjällvyer, sover i fjällstugor, dricker ur fjällbäckar, skrattar, pushar oss och njuter av svalkande bad i fjälltjärnar. En löparhelg där vi njutspringer i fjällen kring vackra Vålådalen.

I juli brukar Årefjällen vara riktigt vackra med blomster på bergen och upptorkade stigar. Vi startar i Vålådalen, springer till Vålåstugorna, vidare till Lunndörren och sedan tillbaka till Vålådalen. Vi kommer uppleva fantastiska fjällvyer och vacker björkskog. Det är en alldeles speciell känsla av frihet att springa med bara lätt packning och tandborsten i ryggan!

SE FRAM EMOT:

 •  Vålådalen – vålåstugorna – 20km, detta blir vår längsta dag och vi har hela dagen på oss. Vi stannar och fyller på med vätska från fjällbäckar och njuter av fina vyer.

 • Vålåstugorna – Lunndörren, 15 km en sträcka mestadels på kalfjäll.

 • Löpning med möjlighet till fjälltjärnsbad / forsbad

 • After run – om vädret tillåter gör vi en gemensam stretch med mjuka dynamiska rörelser som ger dig avslappning i löparmuskler.

 • Löpteknik och coachning.

 • Energiplaner – Hur och när fyller vi på, och med vad?

 • Boende i fjällstugorna, vålåstugorna och Lunndörren. Med tillgång till vedeldad bastu i Lunndörrstugan.

 • Liten grupp – max 12 platser!

Vi är ute stor del av dagarna och kommer sedan fram till fjällstugorna där det finns chans till bad i fjälltjärnar och myshäng på fjället. 

FÖR VEM? Förkunskaper? Max 12 platser

Löparhelgen riktar sig till alla tjejer som hemma i slutet på juli klarar att springa 18 km under ett pass med några få stopp. Välkomna!

Att jämföra fjällöpning med löpning på platt asfalt går inte, på löparhelgen anpassas farten efter terrängen samt efter gruppen, men vi tänker att du är en van löpare som har en viss vana av att springa trail, och springer distanspass på din hemmaplan i ett tempo  som är mellan 6 min – 7 min / km . Vi kommer att pausa och hämta andan/sänka pulsen flertalet gånger under turerna.  Målet är härliga turer och upplevelse i fokus, inga hastighetsrekord men kanske distansrekord?! Du klarar mer än du tror i fin gemenskap! Det kommer ges utrymme att springa på i mindre gruppers gemensamma tempo bitvis av sträckorna, sedan återsamlas vi igen. Under helgen kommer vi springa ”långpass” +10 km tre dagar i rad – se till att ha sprungit typ 4-5 mil på en vecka några gånger, men kom inte trött till helgen!

DELTAGARRÖSTER OM VAD SOM VAR BÄST:

Sammantaget hur välordnat det var. Energin, upplevelsen, träningsglädjen, vacker miljö, god mat, fantastisk grupp… hela känslan!
Upplägget med blandning av superbra träning kontra lugn och harmoni.
Att få springa på fjället och träna tillsammans med likasinnade. Glädje och gemenskap. Miljöombyte och att få slippa allt ansvar kring logistik, middag etc

Ledaren var väldigt proffsig och fick alla deltagarna att känna sig sedda och bekräftade.

SCHEMA springa mellan stugor på vackra sommarfjäll

5/7 Fredag

 • 9:00 Transfer i minibuss från när nattåget ankommer Undersåker. Om du av någon anledning är i Åre från torsdagen kan du åka med från Åre c, på fredag morgon!
 • 10:00 samling i Vålådalen.
 • Hej och välkomna, vi ser till att vi har med oss allt för turen och gör oss redo för avfärd.
 • Nu börjar vi vår första etappm vi springer mot Vålåstugorna, 20km i lugnt tempo.
 • Energiplaner – genomgång!
 • Kväll: middag lagar vi tillsammans av de vi köper på stugorna. Blir enklare middagar men med lite lyxig guldkant.

6/7 Lördag: vålåstugorna – Lunndörren – 15km 

 • 8:00 gemensam frukost
 • ca. 10:00 börjar vår löparresa vidare mot Lunndörren
 • Eftermiddag: om vädret tillåter har vi en gemensam stretch/mjuknande rörelse på fjället.
 • Här finns det tillgång till vedeldad bastu och fjällbad i tjärn!
 • kväll: middag lagar vi tillsammans i stugan.

7/7 Söndag: Lunndörren – Vålådalen – 15km 

 • 8:00 Frukost
 • ca. 9:00 – 9:30 börjar vår löparfärd till Vålådalen
 • Vi avslutar med en gemensam lunch på Vålådalens fjällstation,
 • ca. 14:30 transfer tillbaka till Undersåker/Åre för att tajma eftermiddagståget som går 15:50.
 • Tar man ett senare tåg har man möjlighet att spendera lite tid i Åre by.

PRIS:

6595 kr, inklusive all träning och guidning – ledaren är med gruppen hela helgen, lyxen att vara en liten grupp om max 12 personer, helpension med frukost, lunch, middag men du tar med ditt eget snacks. Transfer till och från tåget i Undersåker på de tider vi anger och som schemat är byggt efter.

Villkor, vid händelse av sjukdom/förhinder etc

Vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande reseförsäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat. Anmälan = bindande bokning. Vi tillämpar de 48 friska symptomfria timmarna, innan resa till oss. Om du får förhinder och inte kan nyttja bokad plats kan du alltid sälja den vidare eller ge bort platsen till någon som åker i ditt ställe.

Länk till bokningsvillkor!

ANMÄLAN: Max 12 platser – 10 platser kvar, nyöppnad!

Springa långt på sommarfjäll - för tjejer 5-7 juli anmälan

Välkommen till Åre - vi ser fram emot att lära känna dig! ! Anmälan är bindande, betalningssätt faktura, betaldatum ca 3 veckor innan evenemanget. Helgen är anpassad efter tågets tider! Minsta deltagarantal är 6, maximalt deltagarantal är 12. Bekräftelse kommer till din e-post, kolla i skräpposten om den inte dyker upp!

 • Hit kommer bekäftelser och informationsmail. Var noga!
 • Det är bra att se från vilka städer deltagarna kommer, om det kan vara aktuellt med samåkning etc!
 • Det är bra om vi har ditt mobilnummer, om vi behöver fråga något eller komma i kontakt innan/under träningsresan. Aldrig sms-utskick!
  Du anger en resekompis om du har en i nästa steg. Priset inkluderar all träning, helpension i fjällstuga, transfer från och till tågstationen i Undersåker (på våra transfertider). Coachen är med gruppen 100% av tiden!
 • Ange som laktos, skaldjur, vegetariskt etc, (ej matpreferens)
 • Betalning med faktura. Anmälan är bindande direkt du skickar in anmälningsformuläret. Fakturering sker manuellt, vi fakturerar med betalningsdatum några veckor/någon månad innan helgen, var inte orolig, din anmälan gäller! Du får bekräftelse på din anmälan till din e-post, kolla skräpposten om den inte dyker upp!

  Vid händelse av skada/sjukdom är det bäst att ha en reseförsäkring. Även försäkringen "Startklar" fungerar för idrottsevenemang likt detta. Startklar ersätter till 2500 kr, jag rekommenderar därför att också ha en bra reseförsäkring i sin hemförsäkring, eller en tilläggsförsäkring - då brukar alla deltagare får tillbaka 100% av investeringen i resan, om förhinder/skada skulle göra att resan inte kan genomföras.
 • 0,00 Kr

Jessica Partin:

Jessica är friidrottaren som hittade sin plats på fjället, vildmarksutbildad guide som både älskar att springa på fjället och att förmedla hur du gör det bättre. Guidar sina grupper med fokus på stor inkludering och härlig gemenskap. Många skratt, härliga upplevelser och ny inspiration till framtida löpupplevelser hoppas hon ge dig! Sprallig, nyfiken och lyhörd Årebo!

Boendet:

Övernattning i fjällstugorna sker i våningssängar där du blir tilldelad en sängplats vid ankomst. Täcke och kudde finns på plats men det är obligatoriskt att ta med  reselakan. Du vill packa lätt – det du kan bära på ryggen!). I en fjällstuga bor du mysigt och enkelt i flerbäddsrum med självhushåll. Rummen är olika stora och har kaminer som värmekälla. Vi i vårt gäng hjälps åt att gemensamt hugga ved, hämta vatten i bäcken eller sjön, laga mat i självhushållsköket och diskar och städar efter oss.

Mat:

Vi käkar god och energirik mat som passar för att springa långt på fjäll. Självklart anpassat efter allergier/specialkost i den mån det går. Middagar lagas gemensamt på så sätt att halva gänget fixar fredag och andra hälften lördag, det brukar vara lättsamt och kul! Outdoor stories planerar och sätter menyn, och vi har det mesta av vår proviant redan ute på plats.

Utrustning och väderlek:

Juli, nu blommar det i fjällen – och oftast är det torrt, grönt och härlig temperatur. Vattnet räknas som varmare än kallbad och ja, vi kan säga att det är en ljuvlig tid!

Utrustning: Löparryggsäck/löparväst, skaljacka/vindjacka som tål vind och nederbörd, värmeplagg typ tunn fleecetröja. Löpartights, (shorts och långa) långärmad och kortärmad tröja, vattenflaska/klämmis till din rygga och en kåsa. Löparskor av trailtyp, med kraftigt mönster. Kanske keps? Solbrillor! Mjukt ombyte att mysa och hänga i. Badkläder. Tandborste och reselakan. Packa lätt, att ha lite och att vara lite skitig är en frihet att njuta av denna helg! Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

Resa till oss: Vi startar och avslutar vid Undersåker tågstation denna gång

 • Du kan resa till oss med bil eller med tåg, det går också flyg till Östersund, men att hålla sig på marken är ju bättre för vår miljö!
 • Resa med bil: Långtidsparkeringsplats finns nära tågstationen, samt det finns parkering vid Vålådalen
 • Nattåg eller dagtåg till Undersåker torsdag, vår gemensamma resa startar med upphämtning från Undersåkers station fredag morgon! – Återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå mellan 15-16 och till det lägger vi schemat!
 • Om du hellre ansluter från Åre går det. upphämtning centrala Åre före pick-up Undersåker station och på avslutnigsdagen efter drop off i Undersåker.

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Du kan också resa med flyg. Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, se nedan rubrik ”transfer”. (vi ger ej transfer från Östersunds flygplats).

SJ och tågbiljetter: ”tågbiljett ej valbar/banarbete planeras”

När det står Ej valbar så har SJ inte släppt biljetterna så långt fram i tiden ännu. Här kan du hitta information om  bokningsperioder.

TRANSFER:

Transfer från Undersåker station och tillbaka hjälper vi till att lösa för alla resenärer, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Fredag morgon, när nattåget rullar in, avresa direkt.
 • Eftermiddag på avresedagen söndag, när vi sprungit färdigt samlar vi ihop oss och reser tillbaka till Undersåker, vi anpassar till eftermiddagståget som brukar rulla runt klockan 15.00.

Kommer du under torsdagen rekommenderar vi en övernattning på Fjällsätra i Undersåker.

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än sommartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

VARMT VÄLKOMMEN!

 

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00