fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

6-8/10 Outdoor boost + häst, fjällupplevelse, vandring & turridning, FULLBOKAD!

Fullbokad! Se resa 25-27/8 och 8-10/9

Outdoorboosta dig på fjällsidan och hästryggen i Åre under en långhelg, 6-8 oktober!

Våra fjällretreat är kanske inte som du tänker dig retreat, om du nu har en tanke. Hos oss är det varma samtal, bergig terräng som ger pulstopp, rörelser som ger mer utrymme till andetaget, men du blir inte utan kladdkaka för det. Vi vill ge dig varma skratt, nya rörelsemönster, en energiboost och ett avbräck från vardagen. På vårt slags fjällretreat får du pausa,  återhämta, stärka upp samt tänka klart tankarna.  – Vad vill du nu? Vad ger dig kraft? Utöver vandring och mjuk rörlighetsträning får du uppleva baksidan av Åreskutan under en halvdagsritt på fina hästar (turridningen har mestadels islandshästar)!

Se fram emot:

 • Vandring med lugna pauser, fjälluften ger kraft.
 • Turridning på Islandshäst/häst på fjällsidan, halvdag på hästryggen (nästan en heldag i hästarnas miljö).
 • Mjuk och stabiliserande rörlighetsträning, – för en vardagsstark kropp i alla situationer.
 • Yinyoga.
 • Rödvin och skratt. Paus och energi.
 • Reflektionsövningar som ger dig svar inifrån och startar din kreativitet.
 • Boende i välutrustad fjällägenhet i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum-ish, (beroende på vilket hus av tre gruppen bor i finns antingen ett rum som är 4-bäddsrum, där alltså fyra personer bor, eller två 3-bäddsrum, utöver dubbelrummen om resan är fullbokad) allt på plats ingår.

FÖR VEM? (max 12 platser) –  dessa helger blir snabbt fullbokade, boka i tid!

Resan är för kvinnor. Man kan resa på egen hand eller med vän, bekant eller släkt. Ungefär hälften som reser till Åre på våra resor åker på egen hand utan sällskap – och får fina nya vänner och bekantskaper.

Träningen: Denna helg passar de allra flesta då vi håller ett lugnt tempo. Du ska klara att promenera utomhus i skiftande terräng i 2-3 h, utöver det finns inga krav på förkunskaper. Vi har haft med vältränade energiknippen som vill pausa vardagen och kvinnor sjukskrivna för utmattning, damer som vill upptäcka något nytt, systrar som vill göra något minnesvärt tillsammans. Man kan resa ensam eller med vän/arbetskamrat/familjemedlem. Mellan aktiviteterna finns utrymme att ta igen sig i vårt fina boende!

Ridningen: Du ska ha ridit förut och känna dig hyfsat trygg eller åtminstone inte rädd att sitta på hästryggen. Du behöver inte vara aktiv ryttare, du kan således ha ”varit eller inte varit hästtjej i din ungdom”, det är helt okej. Guiden anpassar efter oss!  Åreskutans fjällridning har 10 islandshästar och några hästar av annan ras.

Fråga gärna om du har funderingar! hej @ outdoorstories.se  // 0723062618

Vi fyller helgen med energigivande aktiviteter med mycket tid utomhus. God mat lagas tillsammans och äts både runt lägereld och inne i stearinljusens sken. Hela helgen är anpassad efter nattågets tider, att resa hit hållbart och snällt mot miljön är enkelt.

Allt var fixat och klart, bara följa med och göra det jag tycker om; vandra, träna och rida. God mat, dryck och sällskap. Fantastik guide och tränare som bjöd på sig och Åre!

Outdoor Boost + häst Innehåll:

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! 

5/10 Torsdag – vill du kan du anlända under torsdagen, många tycker det är härligt med en mjuk start och en extra kväll på plats. Enkel middag (självservering) ordnas. Extra natt + middag, frukost fredag, tillägg om 350 kr.

6/10 Fredag – Landa i lugnet, öppna upp och upplev!

 • Du vaknar i Åre Sadeln, eller på tåget. Om du anländer med tåg på morgonen äter du frukost på tåget och klär dig för vandring, du hämtas på stationen.
 • 8.00 Frukost i Sadeln.
 • Full grupp efter transfer: Intentioner och förväntningar, vi lär känna varandra.
 • Vandring och fjällupplevelse – vi packar med oss lunchpaket och går turen till Lillskutans topp! Stannar för reflektionsövningar på vägen. 
 • Eftermiddag:  Yinyoga. Du får hjälp att landa dagens intryck med yinyoga, en mjuk yogaform där du spenderar lång tid i varje position. 
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans, hälften av gänget är matlag, andra hälften lagar under lördagen.
 • Godnatt!

7/10 Lördag – Mjuk rörlighet och eftermiddagen eller förmiddagen till fjälls på hästryggen, halvdagsritt  (ev älgjakt bestämmer om ridning sker förmiddag eller eftermiddag!)

 • Sovmorgon // morgonpromenad i omgivningarna om du är morgonpigg
 • Mjukt träningspass för rörlighet och stabilitet. 
 • Brunch + ta med matigt eftermiddagssnacks. Tid för reflektion, samt förberedelse inför kvällen, då vi rider eftermiddag och kommer tillbaka nära middagsdags
 • Transport till turridning.
 • Eftermiddag: Turridning Islandshästar+häst. Du blir tilldelad en häst och eftermiddagen med flocken i Huså startar. Turridning och samspel med hästarna. Reflektionsövningar, vara i nuet, lunch och fika utomhus. Efter halvdagsritt görs hästarna iordning och tidig kväll går transport tillbaka till Sadeln. Vi rider på eftermiddagen för att minska ev krock med älgjakt, som pågår i september. Stallet i Huså har mestadels Islandshästar, men också några få andra raser!
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans.

8/10 Söndag – Förbergets topp & bonfire!

 • Godmorgon, frukost.
 • Vandring och fjällupplevelse, med reflektioner, ca 8 km.
 • Lunch med bonfire. Valfritt att dela med sig av helgens reflektioner runt en lägereld. Du summerar och sätter en plan framåt för dig.
 • Tid för dusch och ihoppackning.
 • 15.00 Avslutning; gemensam samling, hjälp med transport till Åre station.

Det bästa med helgen? Sammantaget hur välordnat det var. Energin, upplevelsen, träningsglädjen, vacker miljö, god mat, fantastisk grupp… hela känslan! Bättre än vilken spa-dag som helst. Du är otroligt lyhörd och kompetent som tränare!

PRIS:

6595 kr, inklusive all träning och guidning, halvdags ridning på Åreskutans baksida, helpension tre dagar, två nätter, två 3-rättersmiddagar, dryck till maten (alkohol med bubblor och vin till maten ingår), transfer inne i Åre på angivna tider och inte minst lyxen av att vara en liten grupp. Betalning sker ca 4 veckor innan ankomstdag, efter att du fått mail med packlista och välkomstinformation. Vill du dela upp fakturan i två går det toppen, bara meddela oss i din anmälan!

Ankomst torsdag em/kväll, med extra natt: 350 kr tillägg

Villkor, vid händelse av sjukdom/förhinder etc

Vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande reseförsäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat. Anmälan = bindande bokning. Vi tillämpar de 48 friska symptomfria timmarna, innan resa till oss. Om du får förhinder och inte kan nyttja bokad plats kan du alltid sälja den vidare eller ge bort platsen till någon som åker i ditt ställe.

Länk till bokningsvillkor!

ANMÄLAN: fullbokat! se övriga resor med häst, augusti och september! 

Ledare på Outdoor boost fjällretreat + häst 6-8/10

Coach: Jessica Partin & Sofia Bursjöö

Jessica är utbildad fjälledare/vildmarksguide från Åre vildmarksutbildning. Cykelguide och löparguide som njuter av fjället alla årstider, om vintern toppturar hon och jobbar internationellt som guide. Jessica leder dig med lugn hand och älskar att inspirera till mer fjälliv! Inkluderande, nyfiken och sprallig! Heltidsanställd på Outdoor stories.

Sofia är personlig tränare och löpcoach, yogalärare utbildad av globalyoga. Outdoorfantast och fd elitalpinist. Sofia vill ge dig en känsla av att vara kompetent i din kropp! Hon kan be dig våga flytta gränser men står stadigt i att upplevelselängtan är mäktigare och ger mer glädje än prestationspress. Glad, passionerad och engagerad! Ägare av Outdoor stories.

Boendet och maten:

Gruppen bor på fint hus om 178 kvadratmeter över tre våningar!

Du bor i fint och med hög standard i skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har 3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar ett sovrum med dubbla våningssängar, plus ett litet loft där en person kan sova om den vill, dock ej medräknat i antal bäddar. Personer som reser tillsammans bor i regel i dubbelsäng, vi fördelar alltid rummen efter bästa förmåga och med vetskap att det nästan bara sovs där, vilket rum du hamnar i har inte så stor betydelse som du tror!

Maten vi serverar är ofta, men inte alltid, vegetarisk och utvald med omsorg. Frukost och lunch fixas av Outdoor stories personal och på kvällarna serveras en trerätters middag, som du en av kvällarna har varit med att fått fram på bordet. Du har följt ett recept, snickesnackat med dina nya bekantskaper och de allra flesta tycker denna del är mysig.

UTRUSTNING OCH VÄDERLEK:

Starten av oktober – Naturen är fortfarande full av gula, orangea och röda toner i en fin mix! Luften är hög och klar, ibland kommer det någon millimeter snö på natten, ett vackert frosttäcke i fjärran. Friskt, klart och härligt – det är vackert och ibland lite rivigt, men underbart.  Och just det – inga myggor!

Obligatorisk utrustning: Ryggsäck, Skaljacka/vindjacka som tål vind och eventuell nederbörd, värmeplagg typ fleecetröja/ulltröja/stickad tröja. Regnbyxor/vandringsbyxor/skalbyxor (någon typ av ”överdragsbyxa helt enkelt!), underställ, t-shirt och långärmad tröja. En thermos för ca 1 l dryck, matlåda + bestick, kåsa. Kängor / Outdoorskor att vandra i, yogakläder. Hos hästarna finns ridhjälmar, det är bra att ha en sko med klack!

Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar. Obs, inget superspecial behövs – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

Resa till oss:

 • Du kan resa till oss med bil eller med tåg, det går också flyg till Östersund, men att hålla sig på marken är ju bättre för vår miljö!
 • Resa med bil: Parkeringsplats finns vid boendet! Om fler sällskap rest med bil kan det ge möjlighet till spontana utflykter utanför tänkt schema.
 • Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag – återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå mellan 15-16 och till det lägger vi schemat!
 • Nattåg från Göteborg till Åre torsdag återresa söndag eftermiddag

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Du kan också resa med flyg. Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, se nedan rubrik ”transfer”. (vi ger ej transfer från Östersunds flygplats).

SJ och tågbiljetter: ”tågbiljett ej valbar/banarbete planeras”

När det står Ej valbar så har SJ inte släppt biljetterna så långt fram i tiden ännu. Här kan du hitta information om  bokningsperioder.

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Fredag morgon, när nattåget rullar in, avresa direkt.
 • Eftermiddag på avresedagen söndag.

Kommer du torsdag kväll, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än sommartid och höst, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

VARMT VÄLKOMMEN!

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00