fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories
retreat juni sverige 2024

6-9/6 Outdoor boost fjällretreat + yinyoga – platser kvar

6-9/6 Outdoor boost fjällretreat + yoga, en återhämtande fjällhelg med vandring, yinyoga och återhämtande reflektion

Den här helgen ger dig värmande vandring på fina stigar, mjuk rörelse för kroppen och mycket tid för reflektion. Outdoor Boost Fjällretreat är vår typ av fjällretreat, där vi skalar av och bort lagren av vardag för att hitta återhämtning genom rörelse. Se fram emot varma samtal, konkreta reflektionsövningar, tid för dig och dina tankar såväl som mjuk rörelse som passar alla.

Outdoor Boost Fjällretreat + yinyoga, 6-9 juni 2024

 • Naturen som arena. Vandring utan stress runt Åres vackra natur. Tempot anpassas efter gruppen och terrängen.
 • Mjuk rörelse för kroppen på fjäll, flowiga yogarörelser som gör att du landar i kroppen – uppe på fjället!
 • Yinyoga
 • Individuella reflektionsövningar som ger dig svar inifrån och ger dig kraft
 • Tid i tystnad förekommer, men också rödvin och skratt. Paus och energi.
 • Boende i välutrustat skilodge i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum/flerbäddsrum, allt på plats ingår. Bastu!

retreat juni sverige 2024

FÖR VEM?

Resan är för kvinnor. Denna helg passar de allra flesta då vi håller ett lugnt tempo. Du ska klara att promenera utomhus i skiftande terräng i 2-3 h, utöver det finns inga krav på förkunskaper. Vi har haft med vältränade energiknippen som vill pausa vardagen och kvinnor sjukskrivna för utmattning, damer som vill upptäcka något nytt, systrar som vill göra något minnesvärt tillsammans. Man kan resa ensam eller med vän/arbetskamrat/familjemedlem. Du behöver inte ha förkunskaper i yoga!

Se fram emot: En spirande fjällnatur och glöd inifrån och ut!

Vällagad mat, god dryck och varma samtal vid eld. Outdoor boost fjällretreat är en helg där du får chans att höja pulsen lite lagom i fantastisk spirande försommar på fjället, men också landa i dina värderingar och mål inför kommande sommar. Insikt och utsikt i liten grupp, tryggt ledarskap som skapar stor känsla. Hela helgen är anpassad efter tågets tider, att resa hit hållbart och snällt mot miljön är enkelt.

Ta chansen att  ladda upp dig och skapa dig riktning!

traningsresa sverige 2020

Schema OUTDOOR BOOST FJÄLLRETREAT+yinyoga 6-9/6 2024

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! 

5/6 –  Torsdag:

Du får gärna anlända och checka in torsdag kväll – välj då det alternativet i anmälan! Många uppskattar en lugn start på sitt fjällretreat. En chans att komma på plats och släppa ner axlarna. I tillägget om 400 kr ingår transfer från eftermiddagståg, enkel middag ingår och såklart övernattning till fredag och frukost fredag,

6/6 Fredag

 • Godmorgon i boendet i Sadeln (om du sovit på tåget äter du frukost på tåget, klär dig för ute och tar taxi till boendet, där vi förbereder oss för dagens tur)
 • 8.00 Frukost i Sadeln. Efter att eventuella tågresenärer anlänt går vi igenom helgens upplägg
 • Vandring ca 2,5 h med reflektionsövningar. Outdoor stories guider väljer bästa turen för dagen. Fjällmeditation och mjuka rörelser. 
 • Lunch: Vällagad mat hemma eller ute på fjället
 • Mjuk yinyoga
 • Reflektionsövningar, flödesskrivning
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans.

7/6 Lördag

 • God morgon!
 • Frukost
 • Vandring lillskutan runt, ca 12-14 km, alternativt vandring på fjället Välliste, ca 12 km. Tid i stillhet och rörelse
 • Lunch ute på vår vandring
 • Mjuk yinyoga
 • Reflektionsövningar och tid att bara vara
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans. Reflektion att ta med hem.

3/9 Söndag

 • Frukost
 • Kort vandring + avslutande mjuk fjällyoga
 • Lunch: Vällagad lunch hemma eller ute, kanske över öppen eld om vädret tillåter.
 • Sammanfattning helgen och din fortsättning på hemmaplan.

14.30 Avslutning; gemensam samling, hjälp med transport till Åre station, eftermiddagståget brukar lämna 15.50.

Pris:

 • 6595 kr, ankomst fredag morgon
 • 6995 kr, ankomst torsdag (+400 kr ger transfer från eftermiddagståg, middag, extra natt, + frukost på fredagen)

Priset inkluderar:

All träning och guidning, helpension tre dagar, 2-3 nätter, två 3-rättersmiddagar, all dryck (alkohol med bubblor och vin till maten ingår), transfer inne i Åre och inte minst lyxen av att vara en liten grupp. Fakturering sker med betalning ca en månad innan evenemanget.

Du bor i fint skilodge på fjällsidan. Huset har dubbelrum  (dubbelsängar eller enkelsängar) och ett flerbäddsrum, vardagsrum och wc och duschar på alla våningsplan, stort kök och allrum – huset är rymligt, vilsamt och har otrolig utsikt!

Deltagarröster:

 • Ni är så otroligt kunniga och kan verkligen förmedla eran kunskap, på ett trevligt och professionellt sätt.
 • Som att komma till en varm och öppen famn – hos er kan jag slappna av och verkligen återhämta mig
 • Underbara dagar! TACK för att ni är så bra!
 • Yinyogan skakade om mig på ett fantastiskt sätt, jag är full av lust att leva MER, leva NU!

Vid händelse av sjukdom/ skada:

Det är upp till var och en att bedöma om det är möjligt att resa och delta på helgen, vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande försäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat. Vi praktiserar 48 h frisk innan man kommer till oss!

Länk till bokningsvillkor!

Anmälan: Nyöppnad, 12 platser kvar, välkommen!

6-9/6 Outdoor Boost Fjällretreat + yinyoga

Välkommen till Åre - vi ser fram emot att lära känna dig! Anmälan är bindande, betalningssätt faktura, fakturan skickas med betaldatum ca en månad innan evenemanget startar. Helgen är anpassad efter tågets tider! Minsta deltagarantal är 6, maximalt deltagarantal är 12. När det står "6 eller färre platser kvar" på webben = att resan blir av! Bekräftelse kommer till din e-post, kolla i skräpposten om den inte dyker upp! Ingen anmälningsavgift, skulle resan inte bli av kommer ingen faktura att skickas, beslut tas ca 3 veckor innan startdatum.

 • Hit kommer bekäftelser och informationsmail, samt faktura. Var noga!
 • Det är bra att se från vilka städer deltagarna kommer, om det kan vara aktuellt med samåkning etc!
 • Det är bra om vi har ditt mobilnummer, om vi behöver fråga något eller komma i kontakt innan/under träningsresan. Aldrig sms-utskick!
  Du anger din dubbelrumskompis om du har en i nästa steg. Priset inkluderar all träning, helpension, transfer från och till tågstationen i Åre (på våra transfertider). Vi bor i fantastiskt fin och stor fjälllägenhet. Tre rum har dubbelsäng. Ett rum har enkelsängar, ett rum har två våningssängar. Tre vardagsrum, tre toaletter, fyra duschar och bastu, huset är lugnt, vilsamt och rymligt!
 • Ange som laktos, skaldjur, vegetariskt etc, (ej matpreferens)
 • Betalning med faktura. Anmälan är bindande direkt du skickar in anmälningsformuläret. Fakturering sker manuellt, vi fakturerar med betalningsdatum några veckor/någon månad innan helgen, var inte orolig, din anmälan gäller! Du får bekräftelse på din anmälan till din e-post, kolla skräpposten om den inte dyker upp!

  Vid händelse av skada/sjukdom är det bäst att ha en reseförsäkring. Jag rekommenderar att ha en bra reseförsäkring i sin hemförsäkring, eller en tilläggsförsäkring - då brukar alla deltagare får tillbaka 100% av investeringen i resan, om förhinder/skada skulle göra att du inte kan delta som planerat.
 • 0,00 Kr

Coach: Tove Tvedten

Tove har länge jobbat som personlig tränare, yogalärare, yinyogalärare & kostrådgivare, jobbat länge med gruppträning och som simlärare. Fjällguideutbildad från Åre vildmarksutbildning, nu delar hon nu sin tid mellan att jobba med oss på Outdoor stories och på gymet STC/sin egen klätterhall i Åre. Toves största passion är klättring, yoga, skidåkning och löpning. När hon vill varva ner, söker hon sig till yogan och naturen. Tove gillar att bada kallt & njuta av fjället. “Jag brinner för att inspirera andra kvinnor att hitta sin relation till naturen!”

MAT:

Vi lagar smart och smakrik mat, med omsorg om kropp, knopp och miljö. Maten är ofta – men inte alltid – vegetarisk och vi anpassar självklart efter allergier. Det blir gott och många åker hem med mycket ny inspiration! Vi vill fokusera på att ge kroppen bra energi, så att den kan vara stark och orka det vi gör ute! När vi är inne på det – frukost, lunch och middagar ingår, lite innan/efter middagssnacks brukar vi också servera. Vi äter ofta lunch ute. Att ha med sig egna snacks och mellanmål att äta på tur är bra, det står på packlistan som du får!

Frukost och lunch serveras i bufféform, lagat med omsorg och omtanke för kropp och miljö av Outdoor stories personal. Ofta vegetariskt, inte alltid, och självklart med anpassning efter allergier. Lunch serveras hemma, eller ute beroende på väder! Fredag och lördag kväll äter du treträtters, vin till maten eller alkoholfria alternativ ingår. En av kvällarna hjälper du till i köket, resten av måltiderna sätter du dig till dukat bord, det blir lättsamt och kul!

Fråga gärna om du har funderingar! hej @ outdoorstories.se  // 0723062618 (Sofia

BOENDET:

UTRUSTNING OCH VÄDERLEK:

Spirande juni – ja, nu skiftar naturen färg och det gröna fullkomligen exploderar. Du kommer se ljusgrönt och snö samtidigt – en unik tid på vårt fjäll! Luften är hög och klar, ibland kommer det någon millimeter snö på natten, ett vackert frosttäcke i fjärran. Friskt, klart och härligt – så brukar juni vara. Och just det – sannolikt inga myggor!

Obligatorisk utrustning: Ryggsäck, Skaljacka/vindjacka som tål vind och eventuell nederbörd, värmeplagg typ fleecetröja/ulltröja/stickad tröja. Regnbyxor/vandringsbyxor/skalbyxor (någon typ av ”överdragsbyxa helt enkelt!), underställ, t-shirt och långärmad tröja. En thermos för ca 1 l dryck, matlåda + bestick, kåsa. Kängor / Outdoorskor att vandra i. Yogakläder. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar. Obs, inget superspecial behövs – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

Resa till oss:

 • Du kan resa till oss med bil eller med tåg, det går också flyg till Östersund, men att hålla sig på marken är ju bättre för vår miljö!
 • Resa med bil: Parkeringsplats finns vid boendet! Om fler sällskap rest med bil kan det ge möjlighet till spontana utflykter utanför tänkt schema.
 • Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag – återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå mellan 15-16 och till det lägger vi schemat!
 • Nattåg från Göteborg till Åre torsdag återresa söndag eftermiddag

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Du kan också resa med flyg. Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, om du anpassar dig till vår transfertid, se nedan rubrik ”transfer”. (vi ger ej transfer från Östersunds flygplats).

SJ och tågbiljetter: ”tågbiljett ej valbar/banarbete planeras”

När det står Ej valbar så har SJ inte släppt biljetterna så långt fram i tiden ännu. Här kan du hitta information om  bokningsperioder.

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Eftermiddag på avresedagen söndag.

Kommer du torsdag kväll, eller fredag morgon, ta en taxi på egen bekostnad (samåkning går fint!) till huset vi bor i!

VARMT VÄLKOMMEN!

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00