fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

7-10/4 Turskidor & fjällupplevelse + natt på Lyckans läger – FULLBOKAT

Varmt välkommen till 100% fjällupplevelse i Södra Årefjällen. Vi går med turskidor på fjället, upplever en annan slags fjälltid bortom längdspår och liftar, låter ledkryssen visa oss en ny riktning.  Tillsammans med andra tjejer kan du njuta av vidder, fjälluft och att vara närvarande. En natt på Lyckans läger ingår, ett härligt äventyr med boende ute på fjällsidan utan el och vatten, men med bastu och gasspis. Här råder stillheten som du längtat efter men kanske inte vågat dig på på egen hand!

Se fram emot tre heldagar med maxad upplevelse utomhus!

Vi går på turskidor alla dagar, vi blandar terräng och ser till att både utmana oss och njuta! (turskidor = skidor bredare än längdskidor, man går på vinterled, ibland delvis i preparerade spår. Det är inte som slalomskidor med stighudar upp och susa ner utanför preparerad pist, den sortens skidåkning kallar vi för TOPPtur)

Turskidshelg för tjejer – vinterupplevelse och extra äventyr med Lyckans läger – max 8 deltagare

 • Fjällvett och luncher ute.
 • 3-rätters middagar ink dryck. Guldkant helt enkelt!
 • Nybörjarvänligt – du behöver inte ha erfarenhet av turskidor, men behöver kunna åka längdskidor skapligt och ha kondition att vara ute i rörelse i 2-3 h. 
 • Boende på trevligt fjällpensionat. Del i dubbelrum, trippelrum/fyrbäddsrum samt några enkelrum finns. Allt på plats ingår.
 • Lördag – söndag = vi sover över på Lyckans läger, två små stugor på fjället utan el och vatten, men med braskamin och gasspis. Fyra väggfasta sängar i varje hus, guiden är kvar över natten, som en i gänget, såklart!
 • Torsdag em till sön em. Ger oss mer orörda fjällvidder och fantastisk natur, ingen trängsel i sikte! TID för DIG!
 • Hela resan är anpassad efter tågtider, att resa hit hållbart är enkelt.

FÖR VEM? fullbokat! Se våra andra turskidshelger! 

Resan är för tjejer som trivs utomhus och vill upptäcka vinterfjället i tryggt och trevligt sällskap. Du kan vara nybörjare på turskidor men behöver ha träningsvana och kunna åka längdskidor på grundnivå. Vi anpassar nivån efter gruppen och alla som är med ställer upp på att det är laget före jaget, det brukar bli toppenfin gemenskap! Turat förut? Varmt välkommen du också! Turskidor är ingen ”träningsform” utan ett sätt att vara ute i, och upptäcka naturen. Vi har ambitionen att vara ute länge och anpassar turerna efter väder och vind.

Du kan resa ensam eller med en vän, ni kan till och med bo tillsammans men vara med på olika reseinriktningar, om någon annan resa samma datum passar vännen bättre.

7-10 april 2022 Turskidor & fjällupplevelser + Lyckans läger lör-sön,  INNEHÅLL:

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! 

Torsdag 7/4: 

 • Hämtning av utrustning om du hyrt i byn, vi ombesörjer detta under dagen innan du anländer.
 • ca kl 16: Välkomstmellis, vi lär känna varandra – hej och välkommen!
 • Lär känna dina turskidor, ta en kortare runda runt fjällpensionatet – eller använd eftermiddagen åt att jobba klart på distans och logga ut från vardagen!
 • Kväll: Middag (varmrätt), bastu om man vill och tid att bara vara.

(Kommer du inte loss på torsdagen finns möjlighet att ansluta fredag morgon, då tar du en taxi till boendet från stationen i Undersåker och hänger med från frukost! )

Fredag 8/4

 • Frukost (ca 8) med blandat gott
 • Förmiddag (ca:9.30 / 10): Vi väljer bästa turen för dagen och njuter av fria fjällvidder! Direkt från boendet eller med kortare transport. 
 • Sen lunch: Vällagad mat hemma
 • Eftermiddag:  Tips kring att tura (ruttplanering mm, samt genomgång av packning inför morgondagens äventyr) och en kortare skidtur där vi tränar/leker teknik med avslutande fika och mys runt eld, varmt att dricka till. 
 • Kväll: Bastu, badtunna med frivilligt snöbad och hemmamys, 3 rätters middag inklusive dryck. 

Kanske får vi pangväder? – Oavsett så gör vi det bästa av våra dagar tillsammans!

Lördag 9/4

 • Frukost med blandat gott
 • Efter frukost packar vi ryggsäckarna med det bi behöver för ett dygn på Lyckans läger, sovsäck/reselakan, kläder och vi fördelar delvis extra proviant i allas ryggsäckar. Ledaren från Outdoor stories kommer också ha proviant och middagsdryck i pulka.
 • Förmiddag: Turen går till Lyckans läger där vi ganska direkt efter ankomst får i oss medhavd lunch.
 • Tidig eftermiddag: Vi slår oss till ro och installerar oss i de två husen som utgör Lyckans läger, hämtar vatten, styr upp eftermiddagens och kvällens göromål.
 • Eftermiddag och kväll: Fortsatt skidåkning, därefter eldar vi i bastun (frivilligt snöbad) och lagar gemensam enklare middag på gasplatta, vi eldar i kaminen och njuter av att vara mitt på fjället.
 • Kväll: Till braskaminens sprakande somnar du gott i en av de två stugorna.

Diskning i pannlampans sken efter god middag!

Söndag 10/4

 • Frukost med blandat gott – gemensamt får vi fram och njuter frukost, så som den ser ut på fjället.
 • Snabb urstädning av stugorna (sopa, diska, tömma) och ihoppackning.
 • Förmiddag: Vi skidar hemåt och känner hur vi utvecklats i teknik och säkerhet!
 • Sen lunch, hemma på fjällpensionatet. Reflektion – hur var dygnet på fjället?
 • Eftermiddag: Tid för dusch, umgänge, recap, avslutning, transfer till eftermiddagståg 15.10. Avresa om du rest med bil.
 • ca 15.50 – tåg hemåt! – du är förmodligen hemma sent söndag kväll

PRIS:

 • 5995 kr, del i dubbelrum på fjällpensionatet – natten på Lyckans läger bor du i fyrbäddsstuga
 • 5995 kr, del i trippel eller fyrbäddsrum – natten på Lyckans läger bor du i fyrbäddsstuga
 • 6295 kr, enkelrum – natten på Lyckans läger bor du i fyrbäddsstuga

Priset är inklusive helpension i tre dagar, 3 nätter, all träning, coachning och guidning, middag torsdag, 3-rättersmiddagar fredag och lördag, all dryck (alkohol ingår), 3 vällagade luncher, 3 frukostar,  spårkort fred-sön och transfer på våra transfertider, samt transfer mellan boende och fjälleder vid behov. Inkluderar också lyxen att vara en väldigt liten grupp om max 7 deltagare!

 • RESER DU MED KOMPIS/AR: Namnge dessa i anmälan, så hamnar ni i samma rum – välj dubbelrum om ni är två, välj flerbäddsrum om ni är fler!
 • RESER DU PÅ EGEN HAND MEN ÄR ÖPPEN ATT DELA RUM? Välj 3-4 bäddsrum i anmälan!
 • ENKELRUM: Några enkelrum finns.

Vi fördelar alla rum allt eftersom bokningar kommer in och gör alltid vårt bästa för att du ska sova som du önskade vid anmälan!

ANMÄLAN: 2 platser kvar, välkommen ut!

Bland det bästa var att man bara kunde hänga med, allt var så välplanerat och redo för oss. Och alla skratt!!!! Bra mix av proffsighet och personligt från ledarna.

 

Ledare: Jeanette Åkerlöf mfl

Mer info kommer!

BOENDET OCH MATEN:

Vintern 2022 har Outdoor stories hyrt Edsåsens fjällpensionat! Ett boende modell större med nya möjligheter och en egen träningssal som tidigare varit ett kyrkorum! Enbart Outdoor stories gäster finns på pensionatet, och vi är max tre grupper samtidigt  – du hänger med din grupp, men kommer träffa på de andra gästerna i matsal och korridorer, vid bastu och badtunna.

Vi älskar mysigt lugn, gemenskap och tid tillsammans och tycker mycket av magin sker i erfarenhetsutbytet. Vi vill vara för oss själva men samtidigt ge fler chansen att hänga med oss. Därför blev det fjällpensionat! Hos oss är alla med på att vi är på träningsresa för att må bra, vara nyfikna, lära nytt, koppla av och njuta en smula!

Frukost, lunch och middagar serveras i matsalen, bufféform, lagat med omsorg och omtanke för kropp och miljö av outdoor stories personal – middagarna är deltagarna med och förbereder. Ofta vegetariskt, inte alltid, och självklart med anpassning efter allergier. Gänget som är på samma resa sitter med varandra vid långbord och vi schemalägger så att ni inte har exakt samma starttider.

Tänk på boendet, hänget, måltiderna som att du checkar in på en härlig stor kompisreunion med fjäll och skidtema, med möjlighet att dra sig undan på egna rummet, men utan ”hotellreception-hotellrestaurang-beställa från meny”, men med personal som vill göra allt för att du ska ha det bra och trivas – då hamnar du bra. Alla är del av den unika gemenskap vi brukar få till hos outdoor stories! Svårt att beskriva, vi tror du förstår?! Om inte, ring Sofia och ställ din fråga: 072-3062618

Fjällpensionatet har rum med olika antal sängplatser, de allra flesta rummen har egen toalett och dusch, ett fåtal rum vi nyttjar har rum med toalett/dusch i korridor.

 • Alla dubbelrum har antingen dubbelsäng eller två enkelsängar
 • Trippelrummen har våningssäng + enkelsäng, fyrbäddsrum har oftast två väggfasta våningssängar.
 • Enkelrummen är mindre rum med två enkelsängar i.

Mysigt och funktionellt, det finns gemensamma utrymmen för härligt häng i två vardagsrum. Bastu x 2 i korridor, 2 badtunnor i trädgården!

Villkor, vid händelse av sjukdom/förhinder etc

Vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande reseförsäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat. Anmälan = bindande bokning. Vi tillämpar de 48 friska symptomfria timmarna, innan resa till oss. Om du får förhinder och inte kan nyttja bokad plats kan du alltid sälja den vidare eller ge bort platsen till någon som åker i ditt ställe.

Skulle evenemanget tvingas ställas in pga myndighetsbeslut eller liknande återbetalas eventuellt redan betalat belopp.

Länk till bokningsvillkor!

Utrustning som behövs till fjällturerna/övernattning Lyckans läger:

Utöver nedan lista kommer en packlista som är lätt att följa, men detta är det viktigaste delarna av den som du kan ha nytta av att ha sett innan!

 • Turskidor, stighudar, stavar och turpjäxor, går att hyra i Åre. Bokas i förväg hos uthyrningsföretaget Outdoor buddies, där vi har 10% rabatt – ett fullt paket med turskidsutrustning innehållandes skidor, pjäxor, stavar kostar 535 kr inklusive rabatt (för perioden torsdag-sönd) Paketet du hyrt kommer att vänta på dig vid boendet! Har du kängor till långfärdsskridskor brukar dessa passa bra, då behöver du bara hyra skidor! Vårt förslag är att du ringer till Outdoor buddies eller chattar med dem på messenger, för att få bästa möjliga hjälp och rätt grejer för DIG!
 • Ryggsäck för skidturerna, samt packningen till Lyckans läger, cirka 40 liter eller mindre men med möjlighet att spänna sovsäck utanpå.
 • Bra skalplagg – vindtät jacka och byxor som tål att vara i snö – låna eller hyr om du inte har ett bra ställ!
 • Förstärkningsplagg – dunjacka / fleecejacka / väst mm – att klä sig efter lager på lager är grejen!
 • Underställ, sockor, handskar, mössa/pannband
 • Bra solglasögon
 • Skidglasögon (goggles)
 • Extra varma vantar
 • Termos, 1 liter
 • Kåsa, matlåda och sked/gaffel att äta med
 • pannlampa
 • Vindsäck + lätt lavinspade (kan hyras – eller lånas av en vän?!) Dessa används för att praktisera fjällsäkerhetsteori och är viktiga! En vindsäck för 2-3 personer har en hyrkostnad på 202 kr hos Outdoor buddies för vald period. En spade kostar 72 kr/st att hyra!

Resa till oss, Transfer mm:

Vi håller till på Edsåsen fjällpensionat, med stor parkering om du/ni kommer i egen bil. Tågstationen att köpa biljetter till om du åker tåg heter Undersåker station! Pensionatet är beläget ca 15 min bilväg från Åre, ca 5 km från Undersåker Tågstation. Google maps!

 • Dagtåg från Sthlm till UNDERSÅKER  torsdag 17/3, SJ med ankomst 13.49/14.29 /17.35 (och 20.35 – till sista tåget med ankomst 20.35 sker ingen transfer i Outdoor stories regi, middag löses på egen hand)
 • Dagtåg / Nattåg från Göteborg till Undersåker  torsdag 17/3
 • Nattåg från Sthlm, gbg/transporterar med ankomst fredag morgon – då bokar du taxi och ansluter till start – det blir tight och vi rekommenderar torsdag som ankomstdag.
 • Nattåg från Malmö-sthlm onsdag kväll – dagtåg till Undersåker, ankomst 14.29 torsdag
 • Hemresa Söndag 20/3, SJ avgång från Undersåker 16.02 // 16.30 //19.36 (obs till sista tåget 19.36 som är nattåg sker ingen transfer i Outdoor stories regi)

Om du åker nattåg, välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris! SJ släpper resor 3 månader innan avresa.

Behöver du sova en extra natt (ons/sön)? Oftast kan vi hjälpa dig – 350 kr per extra natt tas då ut, du sköter din transfer och dina måltider själv om du exempelvis reser till oss med ankomst på onsdagen!

TRANSFER:

Transfer från Undersåker station hjälper vi till att lösa för alla resenärer förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag 14.40  (för tåget med ankomst 13.49-14.30. Man hinner in på Ica strandbergs för att exempelvis köpa till lite snacks/mellis för helgen)
 • Torsdag 17.40 (för tåget med ankomst 17.35) – direkt till middag!
 • Söndag ca 15.15  på avresedagen söndag, anpassat för tåg 16.02//16.30
 • TRANSFER måste föranmälas till oss, du får mer information kring detta efter anmälan till helgen, alla som anmäler får transferplats!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Undersåker ombesörjer du själv, därefter kan du haka på vår transfer på transfertiderna. Vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

Ankommer du andra tider än ovan tar du taxi på egen bekostnad till Edsåsens fjällpensionat, vi rekommenderar Björn Olssons Taxi, 0647-50555.

 

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00