fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

4-6/10 Outdoor boost fjällretreat + häst, vandring & turridning – platser kvar

4-6/10 Outdoor boost fjällretreat + häst – en hösthelg för dig!

Våra fjällretreat är kanske inte som du tänker dig retreat, om du nu har en tanke. Hos oss är det varma samtal, bergig terräng som ger pulstopp, rörelser som ger mer utrymme till andetaget, men du blir inte utan kladdkaka för det. Vi vill ge dig varma skratt, nya rörelsemönster, en energiboost och ett avbräck från vardagen. På vårt slags fjällretreat får du pausa,  återhämta, stärka upp samt tänka klart tankarna.  – Vad vill du nu? Vad ger dig kraft? Utöver vandring och mjuk yinyoga får du uppleva baksidan av Åreskutan under en halvdagsritt på fina hästar (turridningen har mestadels islandshästar)!

Strö glitter över hösten med Outdoor boost fjällretreat + turridnig, 4-6 oktober!

 • Vandring på fjäll med vackra vidder. Fjälluften ger kraft.
 • Turridning på fjällsidan,  nästan en heldag i hästarnas miljö.
 • Mjuk Yinoga efter vandring.
 • Rödvin och skratt. Paus och energi.
 • Reflektionsövningar som ger dig svar inifrån och startar din kreativitet.
 • Boende i välutrustad fjällägenhet i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum, (ett rum är 4-bäddsrum, där alltså fyra personer bor) allt på plats ingår.

Bäst? Hela upplägget, otroligt välplanerat och roligt, bra boende, mycket god mat och fantastiska ledare!

FÖR VEM? (max 12 platser) –  Dessa helger blir snabbt fullbokade, boka i tid!

Resan är för kvinnor. Man kan resa på egen hand eller med vän, bekant eller släkt. Ungefär hälften som reser till Åre på våra resor åker på egen hand utan sällskap – och får fina nya vänner och bekantskaper.

Vandring: Denna helg passar de allra flesta då vi håller ett lugnt tempo. Du ska dock klara att promenera i skiftande fjällterräng (uppför och utför) i +3 h, utöver det finns inga krav på förkunskaper. Vi har haft med vältränade energiknippen som vill pausa vardagen och kvinnor som vill upptäcka något nytt, systrar som vill göra något minnesvärt tillsammans. Du behöver inte ha erfarenhet av fjällvandring. Man kan resa ensam eller med vän/arbetskamrat/familjemedlem. Mellan aktiviteterna finns utrymme att ta igen sig i vårt fina boende!

Ridningen: Du ska ha ridit förut och känna dig hyfsat trygg eller åtminstone inte rädd att sitta på hästryggen. Du behöver inte vara aktiv ryttare, du kan således ha ”varit eller inte varit hästtjej i din ungdom”, det är helt okej. Guiden anpassar efter oss men vi rider i alla tre gångarter! Ni rider från grusvägar upp på fjället – över stock och sten, smal stig, skidbacke, öppna ytor och ibland över fors. Paus för lunch på vacker plats!

 

Förväntade mig naturupplevelser, avslappning och att få använda kroppen. Svettas lite. Fick allt det i massor. Dessutom så mycket socialt utbyte med gruppen. Som en bonus. Blandningen i gruppen – åldrar, livsfaser – var fantastisk.

Fråga gärna om du har funderingar! hej @ outdoorstories.se  // 0723062618

Vi fyller helgen med energigivande aktiviteter med mycket tid utomhus. God mat lagas tillsammans och äts både runt lägereld och inne i stearinljusens sken. Hela helgen är anpassad efter nattågets tider, att resa hit hållbart och snällt mot miljön är enkelt.

Allt var fixat och klart, bara följa med och göra det jag tycker om; vandra, träna och rida. God mat, dryck och sällskap. Fantastik guide och tränare som bjöd på sig och Åre!

Outdoor Boost fjällretreat + häst Innehåll:

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! 

3/10 –  Torsdag: Du får gärna anlända och checka in torsdag kväll – välj då det alternativet i anmälan! Många uppskattar en lugn start av sin fjällhelg. Torsdagen är en bra dag för att komma på plats och släppa ner axlarna. I tillägget om 400 kr ingår enkel middag och såklart övernattning till fredag, fredagsfrukost, även transfer från stationen på vår transfertid torsdag eftermiddag.

4/10 Fredag – Landa i lugnet, öppna upp och upplev!

 • Godmorgon i boendet i Sadeln. Om ditt tåg ankommer 9, tar du en taxi till boendet i Sadeln, du redo för dagens ute-tur, dvs att du ätit och klätt dig för ute på tåget.
 • Frukost. Intentioner och förväntningar, vi lär känna varandra.
 • Vandring och fjällupplevelse – vi packar med oss lunchpaket och går turen till Lillskutans topp! Ca 12 km, varav ca hälften är uppför, vi gör den till en heldag. Stannar för reflektionsövningar på vägen och äter lunch ute.
 • Eftermiddag:  Yinyoga (inomhus med matta och bolster!)
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans, hälften av gänget är matlag, andra hälften lagar under lördagen.
 • Godnatt!

5/10 Lördag – till fjälls på hästryggen, 2,5 h ritt

 • Sovmorgon och frukost, transport till turridning.
 • Turridning Islandshästar + enstaka annan hästras. Efter frukost lämnar vi boendet för transport till stallet och hästarna. Där blir alla tilldelade en häst och dagen med flocken i Huså startar. Turridning och samspel med hästarna. Reflektionsövningar, vara i nuet, lunch och fika utomhus. Efter 2,5 h ritt görs hästarna iordning och tidig kväll/sen eftermiddag går transport tillbaka till Sadeln.
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans.

6/10 Söndag – Fjällhike till vacker utsikt och möjlighet till kallbad (för den som vill) & bonfire!

 • Godmorgon, frukost.
 • Vandring och fjällupplevelse, med reflektioner, ca 6 km.
 • Lunch med bonfire. Valfritt att dela med sig av helgens reflektioner runt en lägereld. Du summerar och sätter en plan framåt för dig.
 • Tid för dusch och ihoppackning.
 • 15.00 Avslutning; gemensam samling, hjälp med transport till Åre station.

Det bästa med helgen? Sammantaget hur välordnat det var. Energin, upplevelsen, träningsglädjen, vacker miljö, god mat, fantastisk grupp… hela känslan! Bättre än vilken spa-dag som helst. Du är otroligt lyhörd och kompetent som tränare!

PRIS:

7595 kr, från fredag morgon när retreaten drar igång, inklusive all träning och guidning, ridning på Åreskutans baksida, helpension tre dagar, två nätter, två 3-rättersmiddagar, all dryck (alkohol med bubblor och vin till maten ingår), transfer inne i Åre på angivna tider och inte minst lyxen av att vara en liten grupp. Fakturan skickas med betaldatum ca 2 veckor innan helgens genomförande.

Ankomst torsdag em/kväll, med transfer, extra natt, middag och frukost: 400 kr tillägg, totalt 7995.

Du bor fint och med hög standard i skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har 4 sovrum, vardagsrum, 1 stort kök, 2 duschar, 2 toaletter. Max 12 platser. Del i dubbelrum/flerbäddsrum, allt på plats ingår. Vi fördelar sängplatser efter hur ni reser!

ANMÄLAN: Välkommen, 12 platser kvar, nyöppnad!

4-6/10 Outdoor Boost Fjällretreat + häst - Anmälan

Välkommen till Åre - vi ser fram emot att lära känna dig! ! Anmälan är bindande, betalningssätt är faktura, betaldatum ca 1 månad innan evenemanget. Helgen är anpassad efter tågets tider! Minsta deltagarantal är 6, maximalt deltagarantal är 12. Bekräftelse kommer till din e-post, kolla i skräpposten om den inte dyker upp!

 • Hit kommer bekäftelser och informationsmail, samt faktura. Var noga!
 • Det är bra att se från vilka städer deltagarna kommer, om det kan vara aktuellt med samåkning etc!
 • Det är bra om vi har ditt mobilnummer, om vi behöver fråga något eller komma i kontakt innan/under träningsresan. Aldrig sms-utskick!
  Du anger din dubbelrumskompis om du har en i nästa steg. Vänner som anmäler sig tillsammans läggs oftast i dubbelrum med dubbelsäng. Priset inkluderar all träning, turridning halvdag, helpension, transfer från och till tågstationen i Åre på våra transfertider. Vi bor i fantastiskt fin och stor fjälllägenhet, om 178 kvm. Sängarna är antingen dubbelsäng, enkelsäng, våningssäng. Tre vardagsrum, tre toaletter, fyra duschar och bastu, huset är lugnt, vilsamt och rymligt!
 • Man kan resa till oss med bil eller tåg eller med flyg till Östersund. Vi försöker hjälpa till att ordna samåkning - berätta hur/om du är intresserad av det nedan!
 • Ange som laktos, skaldjur, vegetariskt etc, (ej matpreferens)
 • Beskriv helt kort din hästvana och om du har några önskemål kring turridningen/typ av häst! Observera: Turridningsstället har mestadels islandshästar, som bär vikt upp till 85 kg, väger du mer kommer du få rida en annan typ av häst, också helmysig. Det är guiden i Huså som fördelar ut hästarna, eftersom de kan sina hästar bäst!
 • Betalning med faktura. Anmälan är bindande direkt du skickar in anmälningsformuläret. Faktura skickas manuellt, vi fakturerar med betalningsdatum några veckor/någon månad innan helgen, var inte orolig, din anmälan gäller! Du får bekräftelse på din anmälan till din e-post, kolla skräpposten om den inte dyker upp!

  Vid händelse av skada/sjukdom är det bäst att ha en reseförsäkring. Jag rekommenderar att ha en bra reseförsäkring i sin hemförsäkring, eller en tilläggsförsäkring - då brukar alla deltagare får tillbaka 100% av investeringen i resan, om förhinder/skada skulle göra att du inte kan delta som planerat. Du kan också sälja din plats vidare om du inte kan delta - det är upp till resedeltagaren att själv hitta en ersättare.
 • 0,00 Kr

Ledare på Outdoor boost fjällretreat

Ledare:  Jessica Partin

Jessica är friidrottaren som hittade sin plats på fjället, vildmarksutbildad guide tillika yinyogalärare som både älskar att vara på fjället och att förmedla hur du gör det bättre. Guidar sina grupper med fokus på stor inkludering och härlig gemenskap. Många skratt, härliga upplevelser och ny inspiration till framtida fjällupplevelser hoppas hon ge dig! Sprallig, nyfiken och lyhörd Årebo. Heltidsanställd på Outdoor stories.

SOFIA BURSJÖÖ

Personlig tränare och löpcoach, yogalärare och yinyogalärare, outdoorfantast sedan evigheter. Bor i Åre och  äger Outdoor stories och älskar att arrangera hållbara träningsresor hit till mina drömmars by. Jag brinner för att ge vidare en känsla av att vara kompetent i sin kropp, våga flytta gränser och att upplevelselängtan är mäktigare och ger mer glädje än prestationspress. Glad, passionerad, engagerad!

Sjukdom/skada/förhinder:

Verksamheten bedrivs i Åre. Det är upp till var och en att bedöma om det är möjligt att resa och delta på helgen, vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande försäkring, om oförutsedd händelse som skada eller sjukdom gör att du inte kan delta som planerat.

Länk till bokningsvillkor!

BOENDET och mat :

Du bor i fint och med hög standard i skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har 3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar ett sovrum med dubbla våningssängar, plus ett litet loft där en person kan sova om den vill, dock ej medräknat i antal bäddar. Sällskap som reser tillsammans bor först och främst i dubbelsäng. 

Vi lagar smart och smakrik mat, med omsorg om kropp, knopp och miljö. Maten är ofta – men inte alltid – vegetarisk och vi anpassar självklart efter allergier. Det blir gott och många åker hem med mycket ny inspiration, både av vad an kan laga inne och ute! Frukost och lunch serveras i bufféform, på kvällarna äter du trerätters. En kväll hjälper du till att laga mat och resten av tillfällena sätter du dig bara till bords. Gemensamma matlagningen är en mysig aktivitet som brukar uppskattas av alla.

 

UTRUSTNING OCH VÄDERLEK:

Åre i höstskrud med glödande rött och orange. Över natten kan högsta topparna fått frost eller snö, luften är hög och klar! Alla väder är möjliga, en hel helg i tunn tröja eller skaljacka och underställ – allt har sin charm!

Obligatorisk utrustning: skaljacka/vindjacka som tål vind och eventuell nederbörd, vandringsbyxor, underställ, t-shirt och långärmad tröja. Värmeplagg typ fleecetröja/ulltröja/stickad tröja/tunn dunjacka. Vantar och mössa. Regnbyxor/vandringsbyxor/skalbyxor (någon typ av ”överdragsbyxa helt enkelt!). En thermos för ca 1 l dryck, matlåda + bestick, kåsa. Trailskor // Outdoorskor att vandra i, mjuka kläder att hemmamysa i. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar. Obs, inget superspecial behövs – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

 

Första helgen i oktober – ibland får vi lite snö den här helgen. Friskt och HÄRLIGT!

Resa till oss:

Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag  – återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå söderut 15.50!

Bra tågpriser för ankomst torsdag kväll!

Nattåg från Göteborg till Åre torsdag  återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå 15.50!

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Du kan självklart också resa med bil eller med flyg. Parkering vid boendet finns. Transfer från/till Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, så länge du anpassar dig till våra transfertider, se nedan rubrik ”transfer”. (vi ger ej transfer från Östersunds flygplats). Resa med bil: Parkeringsplats finns vid boendet! Om fler sällskap rest med bil kan det ge möjlighet till spontana utflykter utanför tänkt schema.

SJ och tågbiljetter: ”tågbiljett ej valbar/banarbete planeras”

När det står Ej valbar så har SJ inte släppt biljetterna så långt fram i tiden ännu. Här kan du hitta information om  bokningsperioder.

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Eftermiddag från huset i sadeln till tågstationen på avresedagen söndag, normalt 15.00

Kommer du torsdag kväll, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än sommartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

VARMT VÄLKOMMEN!

 

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00