fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

7-9/7 Fjällmaratonhelg – springa långt på sommarfjäll – platser kvar

Vi har längtat efter att återigen ta med dig på detta; en löparhelg där vi njutspringer våra pärlor i Årefjällen och också hjälper den som är anmäld till – eller nyfiken på – ett längre fjällopp med fina nycklar och att komma förberedd!

Långlöpning & upplevelse på sommarfjäll, fjällmaratonhelg, se fram emot detta 7-9 juli:

I juli brukar Årefjällen vara riktigt vackra med blomster på bergen och upptorkade stigar. Vi väljer bort de allra brantaste sluttningarna och springer istället längre och mjukare – men fortfarande, absolut, kommer vi ta höjdmeter!

 •  25 K långpass, ungefärliga bansträckningen av Salomon 27K, som är del av fjällmaratonveckan i augusti. Tre toppar, vi har hela dagen på oss och man kan också springa i fri fart!
 • Åreskutan runt, 19 km
 • Löpning med möjlighet till fjälltjärnsbad / forsbad
 • After run – mjuka dynamiska rörelser ger dig avslappning i löparmuskler.
 • Löpteknik och coreträning kompletterar programmet som trots en hel del kilometer också är luftigt för att kunna landa i härligheten att vara en helg i Åre!
 • Energiplaner – Hur och när fyller vi på, och med vad?
 • Flexibel start, kom hit torsdag eftermiddag och installera dig i lugn och ro, eller starta fredag morgon när nattåget rullar in i byn.
 • Boende i välutrustat skilodge i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum/flerbäddsrum, allt på plats ingår. Vi bor nära bad, om vädret är busigt värmer vi upp bastun!
Vi är ute stor del av dagarna och kommer sedan hem och in till fint lyxigt skilodge på fjällsidan där vi äter och dricker gott.
All träning och ALLT på plats ingår i priset, 5595 kr, så även transfer mellan fjäll ) och all god mat och dryck!

FÖR VEM? Förkunskaper?

Löparhelgen riktar sig till alla som hemma i slutet på juli klarar att springa 18 km under ett pass med några få stopp. Tjejer och killar välkomna!

Att jämföra fjällöpning med löpning på platt asfalt går inte, på löparhelgen anpassas farten efter terrängen samt efter gruppen. Vi kommer att pausa och hämta andan/sänka pulsen flertalet gånger under turerna. Långa stigningar blir till fina nedförs-sluttningar. Både tjejer och killar är välkomna på löparhelgen, målet är härliga turer och upplevelse i fokus, inga hastighetsrekord men kanske distansrekord?! Du klarar mer än du tror i fin gemenskap! Det kommer ges utrymme att springa på i mindre gruppers gemensamma tempo bitvis av sträckorna, sedan återsamlas vi igen.

DELTAGARRÖSTER OM VAD SOM VAR BÄST:

Sammantaget hur välordnat det var. Energin, upplevelsen, träningsglädjen, vacker miljö, god mat, fantastisk grupp… hela känslan!
Upplägget med blandning av superbra träning kontra lugn och harmoni.
Att få springa på fjället och träna tillsammans med likasinnade. Glädje och gemenskap. Miljöombyte och att få slippa allt ansvar kring logistik, middag etc

Ledaren var väldigt proffsig och fick alla deltagarna att känna sig sedda och bekräftade.

SCHEMA spring långt på sommarfjäll // Fjällmaratonhelg

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! 

6/7 Torsdag – Om du vill landa in i lugn och ro!

Välkommen att checka in torsdag eftermiddag från kl 15.30! Du hämtas vid stationen i Åre eller parkerar egen bil (gärna samåkning) vid boendet i Sadeln.

 •  Kort genomgång av helgen av ledare
 • 18.30 Enkel middag lagas gemensamt
 • Egen tid att upptäcka närområdet!

Torsdagskvällen är halvofficiell – vi startar på riktigt fredag morgon, men många tycker det är både skönt och trevligt att vara på plats eftermiddagen innan och checka in i lugn och ro. Torsdagen, med middag och en extra natt + frukost fredag kostar 350 kr i tillägg. Kan du inte komma loss under torsdagen är du lika välkommen att anlända fredag morgon, då vi startar igång helgen ”på riktigt”.

7/7 Fredag

 • Frukost serveras kl 8 i boendet i Sadeln.
 • Ca 9: När nattåget rullar in hämtar vi eventuella deltagare som sovit på tåget, är du en sådan har du ätit frukost på tåget och är löparklädd vid hämtning, vi åker och lämnar av packning etc och åker sedan vidare till dagens startdestination för Åreskutan runt.
 • Åreskutan runt från Ullådalen och hem till huset i Sadeln, ca 19 km. Sen lunch hemma.
 • Eftermiddag: Löpstyrka och mjuk mobilitet – after run med stärkande övningar. Tid för bad!
 • Energiplaner – genomgång!
 • Kväll: 3 rätters middag lagas tillsammans

8/7 Lördag

 • Sovmorgon och frukost, dagens lunch tas med i löpar-ryggsäck och kommer ätas på fjället.
 • Dagslöpning ca 25 k – vi springer största delen av loppet 27K som ingår i Åres fjällmaratonvecka. Start i Trillevallen, mål i Ottsjö! After-run med skön dynamisk stretch!
 • Kväll: Relax och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans. Kanske ett bad i fjälltjärn?

27K banan är bland det vackraste vi har – vi längtar att visa DIG!

9/7 Söndag

 • Frukost
 • Vi väcker kroppen mjukt och fint med lite dynamisk rörlighet och stretch före löpturen.
 • Traillöpning kanalstigen ca 6-8 km
 • Träning styrka: All about abs, ett träningspass där vi fokuserar på att stärka bål samt fylla på ditt övningsbibliotek.
 • Sen lunch, vällagad mat hemma
 • 15.00 Avslutning; gemensam samling. Hjälp med transport till Åre Station för tåg hem (tåg har avresetid ca 15.30-16.00)
 • Eftermiddag: Möjlighet att göra Åre by, i samband med avresa

PRIS:

5595 kr, inklusive all träning och guidning – ledaren är med gruppen största delen av helgen, lyxen att vara en liten grupp om max 12 personer, helpension tre dagar varav 2 middagar är 3-rätters, mat på fina råvaror och vällagade luncher, all dryck (vin till maten etc), tre nätters boende, transfer inne i Åre samt till och från våra destinationer.

Boende i välutrustad fjällägenhet i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum-ish, (beroende på vilket hus av tre gruppen bor i finns antingen ett rum som är 4-bäddsrum, där alltså fyra personer bor, eller två 3-bäddsrum, utöver dubbelrummen) allt på plats ingår.

Ankomst torsdag eftermiddag: Extra natt, frukost och middag torsdag 350 kr tillägg.

Villkor, vid händelse av sjukdom/förhinder etc

Vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande reseförsäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat. Anmälan = bindande bokning. Vi tillämpar de 48 friska symptomfria timmarna, innan resa till oss. Om du får förhinder och inte kan nyttja bokad plats kan du alltid sälja den vidare eller ge bort platsen till någon som åker i ditt ställe.

Länk till bokningsvillkor!

ANMÄLAN: 8 platser kvar

Ledare: Sofia Bursjöö

Personlig tränare och löpcoach. Sofia vill ge dig en känsla av att vara kompetent i din kropp! Hon kan be dig våga flytta gränser men står stadigt i att upplevelselängtan är mäktigare och ger mer glädje än prestationspress. Glad, passionerad och engagerad! Sofia har grundat bolaget och jobbar året runt med Outdoor stories!

Jessica Partin:

Jessica är friidrottaren som hittade sin plats på fjället, vildmarksutbildad guide som både älskar att springa på fjället och att förmedla hur du gör det bättre. Guidar sina grupper med fokus på stor inkludering och härlig gemenskap. Många skratt, härliga upplevelser och ny inspiration till framtida löpupplevelser hoppas hon ge dig! Sprallig, nyfiken och lyhörd Årebo!

Boendet:

Du bor i fint och med hög standard i skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har 3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 5 eller 6 sovrum. 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar ett sovrum med dubbla våningssängar. Sovrummen fördelas allt eftersom, resesällskap som reser tillsammans läggs i dubbelsäng. Endast tjejer och killar som reser tillsammans och redan känner varandra läggs i samma rum.

Mat:

Vi käkar god och energirik mat som passar för att springa långt på fjäll. Självklart anpassat efter allergier/specialkost. Frukost i bufféform, middagar lagas gemensamt på så sätt att halva gänget fixar fredag och andra hälften lördag, det brukar vara lättsamt och kul!

Utrustning och väderlek:

Juli, nu blommar det i fjällen – och oftast är det torrt, grönt och härlig temperatur. Vattnet räknas som varmare än kallbad och ja, vi kan säga att det är en ljuvlig tid!

Utrustning: Löparryggsäck/löparväst, skaljacka/vindjacka som tål vind och nederbörd, värmeplagg typ tunn fleecetröja. Löpartights, (shorts och långa) långärmad och kortärmad tröja, thermos/vattenflaska för ca 1 l dryck, matlåda + bestick, kåsa. Löparskor av trailtyp, med kraftigt mönster. Kanske keps? Solbrillor! Mjuka kläder att mysa och hänga i. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

Resa till oss:

 • Du kan resa till oss med bil eller med tåg, det går också flyg till Östersund, men att hålla sig på marken är ju bättre för vår miljö!
 • Resa med bil: Parkeringsplats finns vid boendet! Om fler sällskap rest med bil kan det ge möjlighet till spontana utflykter utanför tänkt schema.
 • Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag – återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå mellan 15-16 och till det lägger vi schemat!
 • Nattåg från Göteborg till Åre torsdag återresa söndag eftermiddag

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Du kan också resa med flyg. Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, se nedan rubrik ”transfer”. (vi ger ej transfer från Östersunds flygplats).

SJ och tågbiljetter: ”tågbiljett ej valbar/banarbete planeras”

När det står Ej valbar så har SJ inte släppt biljetterna så långt fram i tiden ännu. Här kan du hitta information om  bokningsperioder.

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Fredag morgon, när nattåget rullar in, avresa direkt.
 • Eftermiddag på avresedagen söndag, ca 15.00.

Kommer du torsdag kväll, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än sommartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

VARMT VÄLKOMMEN!

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00