fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

9-12/2 Turskidor, fjällupplevelse, yoga & avsmakningsmeny på Åres bästa restaurang! – få platser kvar

Varmt välkommen till 100% fjällupplevelse + magi i matupplevelse i Årefjällen. Vi går med turskidor på fjället, upplever en annan slags fjälltid bortom längdspår och liftar, låter ledkryssen visa oss en ny riktning.  Tillsammans med andra tjejer kan du njuta av vidder, fjälluft och att vara närvarande.

Se fram emot tre heldagar med maxad upplevelse utomhus och mysigt lodgemys inomhus med bastu och mjuk rörlighet/yoga. Denna resa äter vi också en 6-rätters avsmakningsmeny på vad vi anser vara Åres absolut bästa restaurang, Imilla. Du kommer bli BLOWN away! Gott käk utöver det? ALLTID!

Vad är turskidor?

Vi går på turskidor alla dagar, vi blandar terräng och ser till att både utmana oss och njuta!

Turskidor = skidor bredare än längdskidor, ofta med stålkant. Stabila och härliga – man åker i lugnare tempo och det är inte lika ”sportigt svettigt” som längdskidor. Man går på vinterled, ibland delvis i preparerade spår, eller helt obanat rätt ut i vintermiljön. Du har kängor/turskidpjäxor på fötterna, som du klickar i bindningarna likt på längdskidor, ofta samma bindningstyp som på långfärdsskridskor!

Det är inte som slalomskidor med stighudar upp och susa ner utanför preparerad pist, den sortens skidåkning kallar vi för TOPPtur. Kika på bilderna nedan!

9-12/2 2023 Turskidshelg för tjejer – vinterupplevelse och extra mys, bastu, yoga och matupplevelse!

 • Tre olika längre turskidturer, där vi bygger in kunskap om fjällvett och luncher ute.
 • Nybörjarvänligt – du behöver inte ha erfarenhet av turskidor, men behöver kunna åka längdskidor skapligt/ha åkt innan och ha kondition att vara ute i lugn rörelse i ca 3 h. 
 • Boende i fint skilodge på fjällsidan, 178 kvm.  Del i dubbelrum, trippelrum eller fyrbäddsrum, rummen fördelas efter hur du reser, kompisar som reser tillsammans får oftast bo i dubbelrum med dubbelsäng.  
 • Avsmakningsmeny om 6 rätter på Åres, i vårt tycke, bästa restaurang
 • Torsdag em till sön em. Ger oss mer orörda fjällvidder och fantastisk natur, ingen trängsel i sikte! TID för DIG!
 • Hela resan är anpassad efter tågtider, att resa hit hållbart är enkelt.
 • Transfer ingår inne i Åre, till och från aktiviteter. 

FÖR VEM? (max 13 deltagare, välkommen ut!) deltagarantalet nått, helgen blir garanterat av!

Resan är för tjejer som trivs utomhus och vill upptäcka vinterfjället i tryggt och trevligt sällskap. Du kan vara nybörjare på turskidor men behöver ha träningsvana och hyfsad kondition och kunna åka längdskidor på grundnivå. Vi anpassar nivån efter gruppen och alla som är med ställer upp på att det är laget före jaget, det brukar bli toppenfin gemenskap! Turat förut? Varmt välkommen du också!  Turskidor är ingen ”träningsform” utan ett sätt att vara ute i, och upptäcka naturen. Vi har ambitionen att vara ute länge och anpassar turerna efter väder och vind. Turerna kan vara mellan 7-20 km och det kommer att luta både uppför och utför (tänk som det gör när du åker längdskidor, inte slalom)

Om resan blir närapå fullbokad har vi två coacher med på de längre turskidsturerna fredag och lördag, och kan då ha två mindre grupper/åka i olika fart om det skulle behövas!

9-12 februari 2023 Turskidor & fjällupplevelser + yoga & god mat. INNEHÅLL:

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! 

Torsdag 9/2: Landa mjukt och peppa för helgen!

 • Hämtning av utrustning om du hyrt i byn, vi tycker det är bäst att du själv testar eventuellt hyrd turskidspjäxa (ofta samma system som långfärdsskridsko). Vi hjälper till att samordna taxi till boendet från Åre by på eftermiddagen.
 • ca kl 16.30 Välkomstmellis, vi lär känna varandra – hej och välkommen!
 • ca kl 18.00 Flowigt träningspass, yoga/mjuk rörlighet för att få ur resan ur kroppen. Inomhus!
 • Kväll: 19.30 Middag (varmrätt), bastu om man vill och tid att bara vara.

(Kommer du inte loss på torsdagen finns möjlighet att ansluta fredag morgon, då tar du en taxi till boendet från stationen i Åre och hänger med från förmiddagsaktivitet, frukost äter du på tåget!)

Fredag 10/2 – Vinterupplevelse, fin skidtur, fjällturskunskap och MYS!

 • Frukost (ca 8) med blandat gott
 • Förmiddag (ca:9.30 / 10): Vi väljer bästa turen för dagen och njuter av fria fjällvidder! Direkt från boendet eller med kortare transport. 7-12 km
 • Sen lunch: Vällagad mat hemma, alternativt lunchpaket!
 • Eftermiddag:  Tips kring att tura (ruttplanering, vad i ryggsäck mm) och ”hur du fikar i vindsäck”, inomhus och utomhusmoment. En kortare skidtur där vi tränar/leker teknik med avslutande fika och mys.
 • Kväll: Bastu, badtunna med frivilligt snöbad och hemmamys, 3 rätters middag inklusive dryck. 

Kanske får vi pangväder? – Oavsett så gör vi det bästa av våra dagar tillsammans!

Lördag 11/2 – LYXLÖRDAG med avsmakningsmeny på i vårt tycke – Åres bästa restaurang –  på kvällen!

 • Frukost med blandat gott
 • Efter frukost packar vi ryggsäckarna med det bi behöver för en längre tur med avslutande utelunch över eld.
 • Förmiddag: Turen går i bedövande vackert landskap, 11 km.
 • Lunch: Om vädret samarbetar tar vi lunch precis där turen avslutas, tillreder vår lunch över eld!
 • Eftermiddag: afterski stretch/yingoga 30 min. Bastu och dusch.
 • 17.00 Transport till Åre by för 6-rätters avsmakningsmeny på Imilla  (valfri dryck, egen bekostnad)
 • Vi åker tillbaka till huset alt – om några vill fortsätta göra Åre by!

IMILLA! Bästa restaurangen i Åre! Kockarna Andreas & Jesper småpratar och håller formidabel koll, och så får man en makalös meny som charmar ens smaklökar så galet mycket att man går därifrån vimmelkantig och från att man stänger dörren längtar tills nästa besök. I love you!

Svårt att beskriva. Bättre än allt? Måste upplevas!

Söndag 12/2 – Njutartur med gott självförtroende – wow, vad vi lärt!

 • 8.00 Frukost med blandat gott
 • Förmiddag: Vi skidar hemifrån och känner hur vi utvecklats i teknik och säkerhet!
 • Tid för dusch, umgänge, recap, avslutning, transfer till eftermiddagståg. Avresa om du rest med bil.
 • Lunch hemma. Reflektion – vad tar du med dig hem, nya lärdomar?
 • 12.30 Tid för hejdå – taxi tar dig ner till Åre by.

PRIS:

6795 kr

Priset är inklusive: helpension i tre dagar, boende 3 nätter, all träning, coachning och guidning, middag torsdag, 3-rättersmiddag fredag och 6-rätters avsmakningsmeny lördag, all dryck i huset vi bor i (alkohol ingår), 3 vällagade luncher, 3 frukostar, snacks och mellis och transfer på våra transfertider till tåg, samt transfer mellan boende och fjälleder vid behov. Inkluderar också lyxen att vara en väldigt liten grupp om max 13 deltagare och två coacher! 

Resan till och från Åre ingår ej.

 • RESER DU MED KOMPIS/AR: Namnge samtliga dessa i anmälan, så hamnar ni i samma rum! Många reser på egen hand till oss, det går också fint!

Vi fördelar alla rum allt eftersom bokningar kommer in och gör alltid vårt bästa för att du ska sova som du önskade vid anmälan!

ANMÄLAN: 3 platser kvar – anmälan senast 5/2, välkommen!

Bland det bästa var att man bara kunde hänga med, allt var så välplanerat och redo för oss. Och alla skratt!!!! Bra mix av proffsighet och personligt från ledarna.

Ledare: Sofia Bursjöö samt ytterligare Outdoor stories guide!

Sofia är personlig tränare, outdoorfantast och fd elitalpinist. Sofia vill ge dig en känsla av att vara kompetent i din kropp! Hon kan be dig våga flytta gränser men står stadigt i att upplevelselängtan är mäktigare och ger mer glädje än prestationspress. Glad, passionerad och engagerad!

BOENDET OCH MATEN:

Del i dubbelrum eller/flerbäddsrum i stort och välutrustat hus i tre våningsplan och fantastisk utsikt. Huset har i princip ski in/ski out-läge för två av våra turer, bra med plats för skidåkare i tre vardagsrum, stort kök med matplats för middagar, bastu, duschar och toalett på varje våningsplan. Sovrummen har antingen dubbelsäng, våningssäng eller enkelsängar. Kompisar som reser tillsammans bor i första hand i i rum med dubbelsäng, vi lägger inte nya bekantskaper i dubbelsäng! 🙂

Frukostar och luncher hemma i huset serveras i bufféform. All mat väljs ut med omsorg och omtanke för kropp och miljö. Ofta vegetariskt, inte alltid, och självklart med anpassning efter allergier. Kvällstid äter vi trerätters på fredagen, ni i gänget lagar tillsammans, det blir lättsamt och kul! På lördagen äter vi den fantastiska avsmakningsmenyn på Imilla.

Tänk på boendet, hänget, middagarna som att du checkar in på en härlig stor kompisreunion med fjäll och turskidtema i stort skilodge, med möjlighet att dra sig undan på rummet eller i något av vardagsrummen vid behov. Alla är del av den unika gemenskap vi brukar få till hos outdoor stories! Svårt att beskriva, vi tror du förstår?! Om inte, ring Sofia och ställ din fråga: 072-3062618

Villkor, vid händelse av sjukdom/förhinder etc

Vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande reseförsäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat. Anmälan = bindande bokning. Vi tillämpar de 48 friska symptomfria timmarna, innan resa till oss. Om du får förhinder och inte kan nyttja bokad plats kan du alltid sälja den vidare eller ge bort platsen till någon som åker i ditt ställe.

Länk till bokningsvillkor!

Utrustning som behövs till fjällturerna:

Utöver nedan lista kommer en packlista som är lätt att följa, men detta är det viktigaste delarna av den som du kan ha nytta av att ha sett innan!

 • Turskidor, eventuellt stighudar, stavar och turpjäxor, går att hyra i Åre. Bokas i förväg hos uthyrningsföretaget Outdoor buddies, där vi har 10% rabatt – ett fullt paket med turskidsutrustning innehållandes skidor, pjäxor, stavar kostar 535 kr inklusive rabatt (för perioden torsdag-sönd) Har du kängor till långfärdsskridskor brukar dessa passa bra, då behöver du bara hyra skidor! Vårt förslag är att du ringer till Outdoor buddies eller chattar med dem på messenger, för att få bästa möjliga hjälp och rätt grejer för DIG!
 • Ryggsäck för skidturerna, ca 30-40 liter, en ”normal ryggsäck”.
 • Bra skalplagg – vindtät jacka och byxor som tål att vara i snö – låna eller hyr om du inte har ett bra ställ!
 • Förstärkningsplagg – dunjacka / fleecejacka / väst mm – att klä sig efter lager på lager är grejen!
 • Underställ, sockor, handskar, mössa/pannband
 • Bra solglasögon
 • Skidglasögon (goggles)!
 • Extra varma vantar
 • Termos, 1 liter
 • Kåsa, matlåda och sked/gaffel att äta med
 • Vindsäck + lätt lavinspade (kan hyras – eller lånas av en vän?!) Dessa används för att praktisera fjällsäkerhetsteori och är viktiga! En vindsäck för 2-3 personer har en hyrkostnad på 202 kr hos Outdoor buddies för vald period. En spade kostar 72 kr/st att hyra! Ni kan alltså dela, och vi har en facebookgrupp där ni kan snacka ihop er. 
 • Kläder för restaurang på lördagen, kanske ett läppstift?! 🙂 och vanliga myskläder för hemmabruk.

Resa till oss, stationen heter Åre station. Transfer mm:

 • Dagtåg från Sthlm till ÅRE station  torsdag 10/2, SJ.
 • Dagtåg / Nattåg från Göteborg till ÅRE, SJ.
 • Nattåg från Sthlm, gbg/transporterar med ankomst fredag morgon – då bokar du taxi och ansluter till start – med frukost i kroppen och klädd för ute.
 • Nattåg från Malmö-sthlm onsdag kväll – ankommer till Åre torsdag
 • Hemresa Söndag 13/2, SJ

Om du åker nattåg, välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris! SJ släpper resor 3 månader innan avresa.

Behöver du sova en extra natt ons? Oftast kan vi hjälpa dig – 350 kr per extra natt tas då ut, du sköter din transfer och dina måltider själv om du exempelvis reser till oss med ankomst på onsdagen! Det finns ingen möjlighet att stanna kvar till senare på söndagen.

Det finns parkeringsplatser intill boendet så det går utmärkt att resa med bil till oss!

TRANSFER:

Hemresetransfer ingår från huset till Åre tågstation, söndag 13/2, klockan 12.30, måste föranmälas till oss (du kommer få mail med ifyllnadslänk) 

Vi hjälper gärna till att samordna för våra resenärer att dela taxi, både om du kommer torsdag och fredag. En taxi kostar ca 350 kr från Åre by till Sadeln där huset är och den kostnaden kan med fördel alltså delas. Vi kör ingen transfer torsdag eftermiddag, då det är bra att var och en kan hämta ut eventuellt hyrd utrustning och stämma av att allt känns bra och rätt, medan uthyrningsställen är öppna.

Vi har också inkluderat transfer till från fjäll/restaurang i priset!

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00