fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

28-29/4 – 1/5 Turskidor + mjuk träning, Outdoor boost fjällretreat – 9 platser kvar

Varmt välkommen till 100% fjällupplevelse i Södra Årefjällen. Turskidor möter mjuk träning, och det blir sann fjällfullness i dagarna tre! Vi går med turskidor på fjället, upplever en annan slags fjälltid bortom längdspår och liftar, låter ledkryssen visa oss en ny riktning och låter alla upplevelser landa med hjälp av mjuka rörelsemönster på träningsmattan.  Tillsammans med ett fåtal andra i liten grupp kan du njuta av ett nytt lugn på vårt slags fjällretreat.

Vi blandar tiden ute på turskidor*, med tid i vår yogasal som är ett gammalt kapell. Träningen är mjuk, inkännande och ger dig tid att grunda dig. Glitterögon och gapskratt, fjällmeditation och ett andetag nere i magen, rödvin och kladdkaka bakad på smör och socker, så ser vårt fjällretreat ut. Kom med, det blir härligt! 

Turskidor = skidor bredare än längdskidor, man går på vinterled, ofta finns också preparerade längdpår, men inte alltid). Det är inte som slalomskidor med stighudar upp och susa ner utanför preparerad pist, den sortens skidåkning kallar vi för TOPPtur)

Turskidor & mjuk träning – vinterupplevelse på outdoor boost fjällretreat:

 • Fjällupplevelse på turskidor – ovan trädgränsen och med fantastiska vyer
 • Mjuka trörlighetspass i vårt timmerkapell 
 • 3-rätters middagar ink dryck. Guldkant helt enkelt!
 • Nybörjarvänligt – du behöver inte ha erfarenhet av turskidor, men behöver ha åkt längdskidor förut och ha kondition att vara ute i lugn rörelse i 2-3 h. 
 • Boende i trevligt fjällpensionat. Del i dubbelrum, trippelrum, fyrbäddsrum finns. Allt på plats ingår.
 • Torsdag em/fredag morgon till sön em i slutet på april, mitt i vår femte årstid!
 • Ingen trängsel i sikte. Inga mobiler framme. TID för DIG!
 • Hela resan är anpassad efter tågtider, att resa hit hållbart är enkelt.

FÖR VEM? (max 12 deltagare, välkommen ut!)

Resan är för tjejer som trivs utomhus och vill upptäcka vinterfjället i tryggt och trevligt sällskap. Du kan vara nybörjare på turskidor men behöver ha träningsvana och kunna åka längdskidor på grundnivå. Vi anpassar nivån efter gruppen och alla som är med ställer upp på att det är laget före jaget, det brukar bli toppenfin gemenskap!  Turat förut? Varmt välkommen du också! Turskidor är ingen ”träningsform” utan ett sätt att vara ute i, och upptäcka naturen. Träning: Ingen förkunskap krävs, rörelserna är mjuka och tillåtande, det är här vi låter alla intryck landa. 

Du kan resa ensam eller med en vän, båda är lika vanligt hos oss!

Turskidor & Mjuk träning 28/29/4 – 1/2 2022 INNEHÅLL: (10 platser kvar)

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! 

Torsdag 28/4: – ankomstdag, egen tid!

14.30/17.35. Du hämtas vid Undersåkers tågstation när eftermiddagståget eller tidiga kvällståget anländer, därefter installerar du dig i ditt rum och bekantar dig med omgivningarna. I matsalen serveras en härlig enkel middag. Outdoor stories personal hälsar välkommen och ni i gänget lär känna varandra! Egen träning om du vill, kanske en tur runt pensionatet till fots eller på skidor? Torsdagen är en ”smygstart” som vi gärna bjuder på, då det underlättar att ha er på plats när vi vill dra igång fredag morgon. Samma pris för ankomst torsdag eller fredag. Middag serveras ca 18 i matsalen. Kommer du inte loss på torsdagen finns möjlighet att ansluta fredag morgon, då tar du en taxi till boendet från stationen i Undersåker och hänger med från frukost!

Fredag 29/4 – nu drar vi igång helgen!

 • Frukost (ca 8) med blandat gott
 • Förmiddag (ca:9.30 / 10): Vi lär känna turskidorna, väljer bästa turen för dagen och njuter av fria fjällvidder! Direkt från boendet eller med kortare transport. 
 • Sen lunch: Vällagad mat hemma eller ute om vädret är toppen!
 • Eftermiddag:  Mountain mobility flow
 • Kväll: Bastu med frivilligt snöbad och hemmamys, 3 rätters middag inklusive dryck. 

Kanske får vi pangväder? – Oavsett så gör vi det bästa av våra dagar tillsammans!

Lördag 31/4

 • Frukost med blandat gott
 • Förmiddag: Långtur & fjällupplevelse med vidunderlig utsikt. Meditationspaus på fjället. 
 • Lunch: Planerad till kåta på fjället i skydd från vind och väder, eller i solgrop om vi har superväder. 
 • Eftermiddag: Fortsatt skidåkning, sedan hem för mjuk yinyoga, reflektionsövningar – tid för dig.
 • Kväll: Bastu med frivilligt snöbad och hemmamys, 3 rätters middag inklusive dryck

turskidor och yoga traningsresa

Söndag 1/5

 • Morgonrörlighet och reflektionsövningar, mjukt dynamiskt flow.
 • Senarelagd frukost
 • Kortare tur på Renfjället, sedan lagar vi lunch ute tillsammans på stormkök/muurikka och du får matlagningstips för nästa utematlagning! (temperatur ute blir avgörande för denna aktivitet)
 • Tid för umgänge, reflekterande avslutning, kl 15.15 går transfer till eftermiddagståg. Avresa om du rest med bil.

PRIS:

 • 5695 kr, del i dubbelrum
 • 5495 kr, del i trippel eller fyrbäddsrum

Priset är inklusive helpension i tre dagar, 3 nätter, all träning, coachning och guidning, middag torsdag, 3-rättersmiddagar fredag och lördag, all dryck (alkohol ingår), 3 vällagade luncher, 3 frukostar,  spårkort fred-sön och transfer på våra transfertider, samt transfer mellan boende och fjälleder vid behov. Inkluderar också lyxen att vara en liten grupp om max 12 deltagare!

 • RESER DU MED KOMPIS/AR: Namnge dessa i anmälan, så hamnar ni i samma rum – välj dubbelrum om ni är två, välj flerbäddsrum om ni är fler!
 • RESER DU PÅ EGEN HAND MEN ÄR ÖPPEN ATT DELA RUM? Välj 3-4 bäddsrum i anmälan!

Vi fördelar alla rum allt eftersom bokingar kommer in och gör alltid vårt bästa för att du ska sova som du önskade vid anmälan!

 

ANMÄLAN: 10 platser kvar – välkommen!

Bland det bästa var att man bara kunde hänga med, allt var så välplanerat och redo för oss. Och alla skratt!!!! Bra mix av proffsighet och personligt från ledarna.

Ledare:

Sofia Bursjöö:

Personlig tränare och löp och skidcoach, outdoorfantast. Sofia vill ge dig en känsla av att vara kompetent i din kropp! Hon kan be dig våga flytta gränser men står stadigt i att upplevelselängtan är mäktigare och ger mer glädje än prestationspress. Glad, passionerad och engagerad!

Sofia har grundat bolaget och jobbar året runt med Outdoor stories!

Plus ev annan guide från Outdoor stories!

BOENDET OCH MATEN:

Vintern 2022 har Outdoor stories hyrt Edsåsens fjällpensionat! Ett boende modell större med nya möjligheter och en egen träningssal som tidigare varit ett kyrkorum! Enbart Outdoor stories gäster finns på pensionatet, och vi är max tre grupper samtidigt  – du hänger med din grupp, men kommer träffa på de andra gästerna i matsal och korridorer, vid bastu och badtunna.

Vi älskar mysigt lugn, gemenskap och tid tillsammans och tycker mycket av magin sker i erfarenhetsutbytet. Vi vill vara för oss själva men samtidigt ge fler chansen att hänga med oss. Därför blev det fjällpensionat! Hos oss är alla med på att vi är på träningsresa för att må bra, vara nyfikna, lära nytt, koppla av och njuta en smula!

Frukost och lunch serveras av Outdoor stories personal. Middagar lagar vi tillsammans – små insatser ger fint gemensamt resultat! All mat serveras i matsalen, oftast i bufféform, lagat med omsorg och omtanke för kropp och miljö. Ofta vegetariskt, inte alltid, och självklart med anpassning efter allergier. Gänget som är på samma resa sitter med varandra vid långbord!

 

Tänk på boendet, hänget, måltiderna som att du checkar in på en härlig stor kompisreunion med fjäll och yogatema, med möjlighet att dra sig undan på egna rummet, men utan ”hotellreception-hotellrestaurang-beställa från meny”, men med personal som vill göra allt för att du ska ha det bra och trivas – då hamnar du bra. Alla är del av den unika gemenskap vi brukar få till hos outdoor stories! Svårt att beskriva, vi tror du förstår?! Om inte, ring Sofia och ställ din fråga: 072-3062618

Fjällpensionatet har rum med olika antal sängplatser, de allra flesta rummen har egen toalett och dusch, ett fåtal rum vi nyttjar har rum med toalett/dusch i korridor.

 • Alla dubbelrum har antingen dubbelsäng eller två enkelsängar
 • Trippelrummen har våningssäng + enkelsäng, fyrbäddsrum har oftast två väggfasta våningssängar.
 • Enkelrummen är mindre rum med två enkelsängar i.

Mysigt och funktionellt, det finns gemensamma utrymmen för härligt häng i två vardagsrum. Bastu x 2 i korridor, 2 badtunnor i trädgården!

Villkor, vid händelse av sjukdom/förhinder etc

Vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande reseförsäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat. Anmälan = bindande bokning. Vi tillämpar de 48 friska symptomfria timmarna, innan resa till oss. Om du får förhinder och inte kan nyttja bokad plats kan du alltid sälja den vidare eller ge bort platsen till någon som åker i ditt ställe.

Länk till bokningsvillkor!

Utrustning som behövs till fjällturerna:

Utöver nedan lista kommer en packlista som är lätt att följa, men detta är det viktigaste delarna av den som du kan ha nytta av att ha sett innan!

 • Turskidor, stighudar, stavar och turpjäxor, går att hyra i Åre. Bokas i förväg hos uthyrningsföretaget Outdoor buddies, där vi har 10% rabatt – ett fullt paket med turskidsutrustning innehållandes skidor, pjäxor, stavar kostar 535 kr inklusive rabatt (för perioden torsdag-sönd) Paketet du hyrt kommer att vänta på dig vid boendet! Har du kängor till långfärdsskridskor brukar dessa passa bra, då behöver du bara hyra skidor! Vårt förslag är att du ringer till Outdoor buddies eller chattar med dem på messenger, för att få bästa möjliga hjälp och rätt grejer för DIG!
 • Ryggsäck för skidturerna, cirka 30 liter
 • Bra skalplagg – vindtät jacka och byxor som tål att vara i snö – låna eller hyr om du inte har ett bra ställ!
 • Förstärkningsplagg – dunjacka / fleecejacka / väst mm – att klä sig efter lager på lager är grejen!
 • Underställ, sockor, handskar, mössa/pannband
 • Bra solglasögon
 • Skidglasögon (goggles)
 • Yogakläder, mjuka inomhuskläder
 • Skrivbok och penna
 • Termos, 1 liter
 • Kåsa, matlåda och sked/gaffel att äta med

Resa till oss, transfer mm:

Vi håller till på Edsåsen fjällpensionat, med stor parkering om du/ni kommer i egen bil. Tågstationen att köpa biljetter till heter Undersåker station! Pensionatet är beläget ca 15 min bilväg från Åre, ca 5 km från Undersåker Tågstation. Google maps!

 • Dagtåg från Sthlm till UNDERSÅKER  torsdag SJ med ankomst 13.49/14.29 /17.35 (och 20.35 – till sista tåget med ankomst 20.35 sker ingen transfer i Outdoor stories regi, middag löses på egen hand.
 • Dagtåg / Nattåg från Göteborg till Undersåker  torsdag.
 • Nattåg från Sthlm, gbg/transporterar med ankomst fredag morgon – då bokar du taxi och ansluter till start – det blir tight och vi rekommenderar torsdag som ankomstdag.
 • Nattåg från Malmö-sthlm onsdag kväll – dagtåg till Undersåker, ankomst 14.29 torsdag
 • Hemresa Söndag, SJ avgång från Undersåker 16.02 // 16.30 //19.36 (obs till sista tåget 19.36 som är nattåg sker ingen transfer i Outdoor stories regi)

Om du åker nattåg, välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris! SJ släpper resor 3 månader innan avresa.

Behöver du sova en extra natt (ons/sön)? Oftast kan vi hjälpa dig – 350 kr per extra natt tas då ut, du sköter din transfer och dina måltider själv om du exempelvis reser till oss med ankomst på onsdagen!

TRANSFER:

Transfer från Undersåker station hjälper vi till att lösa för alla resenärer förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag 14.40  (för tåget med ankomst 13.49-14.30. Man hinner in på Ica strandbergs för att exempelvis köpa till lite snacks/mellis för helgen)
 • Torsdag 17.40 (för tåget med ankomst 17.35) – direkt till middag!
 • Söndag ca 15.15  på avresedagen söndag, anpassat för tåg 16.02//16.30
 • TRANSFER måste föranmälas till oss, du får mer information kring detta efter anmälan till helgen, alla som anmäler får transferplats!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Undersåker ombesörjer du själv, därefter kan du haka på vår transfer på transfertiderna. Vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

Ankommer du andra tider än ovan tar du taxi på egen bekostnad till Edsåsens fjällpensionat, vi rekommenderar Björn Olssons Taxi, 0647-50555.

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00