fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories
traningsresa host 2021

Fys, mys & bubbel – träningsresa stark och funktionell i fjäll 1-3/10 med Coach Pinel, 12 platser

träningsresan Fysions bästa: stark och funktionell // aka ”fys, mys och bubbel!” plockar vi upp ditt träningsintresse och ger med dig massor av kunskap, några riktigt sköna och smarta workshops/träningspass som ger dig nycklar och spenderar timmar utomhus i höstig fjällmiljö!

En svårslagen kombination för dig som gillar berg och träning, helt enkelt. Här finns tid för eftertanke och att komma ner i varv, tid att umgås eller ta sig egen tid och pausa vardagen hemma för en stund. På denna resa finns två coacher, Karin Pinel och guide från Outdoor stories.

Träningshelg fys mys och bubbel: fysions bästa – stark och funktionell vid fjäll med  fysioterapeut Karin Pinel.Välkommen! Max 12 platser.

Den här helgen har samma helhetstänk som vanligt, där vi värderar varje individs startpunkt och jobbar i prestigelös och prestationsfri miljö! Utifrån det kikar vi på hur vi kan skruva till ett träningsupplägg som passar bra mot målsättningar som exempelvis att vara skadefri men lyfta tyngre, kunna både springa och gymma, eller något kommande lopp. Alltid, alltid, alltid med målet att skapa/bygga/bibehålla en hållbar kropp!

traningsresa host 2021

Träningsresa oktober 2021: Se fram emot detta 1-3/10 2021

 • Vandring i fjällmiljö
 • Träning utomhus med stort fokus i vacker fjällmiljö
 • Styrkepass med syfte att minska svaga länkar
 • Lär dig mer om träningsprinciper och hur du lägger en hållbar träningsplanering
 • Hög coachnärvaro, personligt och proffsigt, max 12 deltagare
 • Häng vid eld, utelunch och tid för återhämtning
 • 3-rätters på kvällarna, med bubbel och mys
 • Mini-workshops och mycket tid för frågor

För vem?

Den här träningsresan välkomnar kvinnor som längtar efter inspiration och kunskap till sin träning. Du ska klara av att vara utomhus i rörelse i skiftande terräng och i varierad fart (ej hård löpning) i 2 h med stopp. Hos oss är en medelålders motionär norm, vi utmanar alla där de befinner sig! Kom som du är, kom med en vän, ta med en kollega eller en kusin. Karin vurmar för styrketräning och vill ge dig nycklar till ny potential. Utomhustiden på fjället är inte konditionspass, men terrängen kan vara utmanande. Därför är det bra om du är nyfiken på eller vet att du gillar att hänga i fjällmiljö, och du – det kan betyda att spendera 45 min leendes mot solen. Häng i litet gäng, med skratt och fina samtal är också viktigt!

Schema Träningshelg 1-3/10 2021. Fysions bästa: stark och funktionell i fjäll

Dagsaktiviteterna eller turerna kan komma att flyttas runt/ändras beroende på väder! Karin är med gruppen större delen av helgen, även under middagar.

30/9 – Vid behov kan du anlända och checka in torsdag eftermiddag/kväll – välj då det alternativet i anmälan! Många tycker det är härligt att vara på plats och smyga igång sin träningshelg.

1/10 Fredag

 • Transfer från Åre tågstation till boende i Sadeln, vi äter frukost och lär känna varandra samt går igenom helgens upplägg.
 • Förmiddag och lunch: Fjällhike med reflektion – vi tar oss på bästa sätt ut i fjällmiljön.  Outdoor stories guide vi väljer bästa turen för dagen. Lunch: Vi äter vår medhavda matsäck ute, om vädret tillåter. Reflektionsövningar och hjälp att landa bortom vardagen.
 • Eftermiddag: Vardagsstark och hållbar. Workshop// träningspass med Karin
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans. Vad är en funktionell kropp? Karin snackar fys!

2/10 Lördag

 • Frukost runt 8
 • Förmiddag: Bästa för dagen! Kan vara utflykt till fjälltjärn, i kombination med mobilitetspass eller en hike ut på Lillskutan. Vi ska njuta av ute och jaga upplevelse!
 • Lunch: Något senarelagd vällagad lunch hemma, alt lunch ute.
 • Eftermiddag: Träningspass med Karin.
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans. Bubbel!

3/10 Söndag

 • Frukost
 • Föreläsning / workshop med Karin 
 • Träningspass, workshop med Karin
 • Mini-vandring till: eldworkshop och lunch utomhus
 • Reflektion och sammanfattning: Träningen framåt – hur vill jag ha den? Tankar och verktyg samt reflektioner att ta med hem.
 • Ca 14.30 Avslut – transfer till eftermiddagståg hem.

Om coach Karin Pinel:

Karin har jobbat som fysioterapeut sedan 2005 och har coachat hundratals starka kvinnor både IRL och online sedan 2016.

För att bli just starkare krävs inte bara ett smart och noggrant val av övningar med rätt dos och utförande. Vi måste se till helheten. Allt från stress, sömn, kost och dina fysiska förutsättningar här och nu spelar in för att hitta rätt.

Karin hälsar också att hon är utomhus-newbie, men ser fram emot att hänga i fjällmiljö och utforska Åre!

Plus en guide från Outdoor stories:

Utöver Karin kommer du också träffa en guide från Outdoor stories! Alltid med grym personlighet, stort värdskap och koll på vart Åre är som bäst precis just då. Det är vi på Outdoor stories som projektleder helgen och det är med oss du har all kontakt!

Frågor?

Kontakta oss på hej (snabela) outdoorstories.se eller via messenger på vår facebooksida! (här finns också fotoalbum från tidigare träningshelger)

Sofia, 0723062618

Pris:

4595 kr för del i dubbelrum, inklusive all träning och guidning, helpension tre dagar, två nätter, två 3-rättersmiddagar, all dryck (alkohol med bubblor och vin till maten ingår), transfer inne i Åre och inte minst lyxen av att vara en liten grupp. Fakturering sker ca en månad innan evenemanget.

Vill du komma och landa mjukt på torsdag em/kväll och smyga igång din träningshelg för DIG, boka på TORSDAG natt: 350 kr tillägg.

Anmälan:  12 platser, välkommen!

Fys, mys & bubbel: Stark och funktionell vid fjäll 1-3/10 2021 - Anmälan

Välkommen till Åre - vi ser fram emot att lära känna dig! Anmälan är bindande, betalningssätt faktura, fakturan skickas med betaldatum ca 1 månad innan evenemanget. Möjlighet finns att anlända torsdag eftermiddag/kväll, i övrigt är helgen anpassad efter nattågets tider! Minsta deltagarantal är 7, maximalt deltagarantal är 12. Bekräftelse kommer till din e-post, kolla i skräpposten om den inte dyker upp!
 • Hit kommer bekäftelser och informationsmail, samt faktura. Var noga!
 • Mitt faktureringssystem behöver din postadress - och det är bra att se från vilka städer deltagarna kommer, om det kan vara aktuellt med samåkning etc!
 • Det är bra om vi har ditt mobilnummer, om vi behöver fråga något eller komma i kontakt innan/under träningsresan. Aldrig sms-utskick!
  Du anger din dubbelrumskompis om du har en i nästa steg. Priset inkluderar all träning, helpension, transfer från och till tågstationen i Åre. Vi bor i fantastiskt fin och stor fjälllägenhet. Tre rum har dubbelsäng. Ett rum har enkelsängar, ett rum har två våningssängar. Tre vardagsrum, tre toaletter, fyra duschar och bastu, huset är lugnt, vilsamt och rymligt! Kompisar som reser tillsammans bor i första hand i dubbelsäng. Max deltagarantal är 12.
 • Ange som laktos, skaldjur etc, (ej matpreferens)
 • Betalning med faktura. Anmälan är bindande direkt du skickar in anmälningsformuläret. Fakturering sker manuellt, vi fakturerar med betalningsdatum några veckor/någon månad innan helgen, var inte orolig, din anmälan gäller! Du får bekräftelse på din anmälan till din e-post, kolla skräpposten om den inte dyker upp!

  Vid händelse av skada/sjukdom är det bäst att ha en reseförsäkring. Även försäkringen "Startklar" fungerar för idrottsevenemang likt detta. Startklar ersätter till 2500 kr, jag rekommenderar därför att också ha en bra reseförsäkring i sin hemförsäkring, eller en tilläggsförsäkring - då brukar alla deltagare får tillbaka 100% av investeringen i resan, om förhinder/skada skulle göra att du inte kan delta.
 • 0,00 Kr

Covid19:

Verksamheten bedrivs i Åre. Vi håller öppet och följer rekommendation om avstånd och liten grupp. Det är upp till var och en att bedöma om det är möjligt att resa och delta på helgen, vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande försäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat. Vi tillämpar de 48 friska symptomfria timmarna, innan resa till oss.

Vi fördelar badrum och toaletter så att dessa inte delas på många personer. Maten hämtas från buffébord och vi sitter luftigt inomhus. 

Länk till bokningsvillkor!

traningsresa september 2021

BOENDET:

Du bor i fint och med hög standard i skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har 3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrummen är fördelade på dubbelsäng, enkelsäng och våningssäng Sällskap som reser tillsammans bor först och främst i dubbelsäng. 

UTRUSTNING OCH VÄDERLEK:

Starten på hösten i Åre. Skiftet september/oktober är en vacker tid. Luften har blivit högre och klarare, naturen är vacker och sprakande. Det är ofta perfekta dagar på fjället med stabilt och fint väder.

Obligatorisk utrustning: Ryggsäck, skaljacka/vindjacka som tål vind och nederbörd, träningskläder, vandringsbyxor/träningstights och ett par skalbyxor/regnbyxor att kunna dra på vid behov. Värmeplagg typ fleecetröja/ulltröja. Solglasögon, pannband, skor att träna i och vandra i. Träningskläder för träning utomhus och inomhus. Vattenflaska, matlåda, kåsa. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar och obs, inget superspecial behövs – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

RESA TILL OUTDOOR BOOST:

SJ släpper biljetter ca 3 månader innan avresa,  chatta med kundtjänst för råd och information!

FRÅN STHLM:

Dagtåg (anländer runt 14.45, 17.45 eller 22) eller nattåg från sthlm, torsdag 30 september runt  kl 21, – Vakna i Åre strax efter 08. Eftermiddagståg eller nattåg från Åre, 5 september ca kl 15.50 alt 20:00. SJ släpper resor ca 3 månader innan avfärd – haltar lite ibland så shåll utkik!

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Fredag morgon, när nattåget rullar in, avresa direkt.
 • Eftermiddag på avresedagen söndag.

Kommer du torsdag kväll, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än somartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00