fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

Längdhelg mot Tjejvasan/vasalopp med suveräna skidcoachen Malin Andersson 5-7 februari 2021. 6 platser kvar!

Välkommen på ett längdskidåkningsläger för dig som vill utvecklas i din teknik. Här är det gemensamma målet en tjejvasa eller ett vasalopp, som du vill klara på ett – för dig – bra sätt! Stort fokus på vad vi gör i spåret, men även på hur du kan förbereda dig när  du inte står på skidor. Suveränt duktiga skidtränaren Malin Andersson finns på plats för att guida dig till en stark och stabil längdåkning och Outdoor stories tränare Erika Mikaelsson, till en hållbar kropp och mentala knep för lust till lopp!

Tjejvasan eller vasalopp 2021 skidläger för tjejer i Åre 5-7 feb med Outdoor stories (tors/fre-sön). Max 8 platser, 6 platser kvar!

 • Längdteknik: diagonal, stakning, utför och uppför! Timeing och flow!
 • Helpension: 3-rättersmiddagar med dryck, vällagade luncher och god frukost
 • Styrkepass för skidåkare, styrka och stabilitet
 • Fjällvidder, bastu och boende i fint skilodge, del i dubbelrum
 • Flexibel start, kom torsdag eftermiddag eller fredag morgon
 • Hållbar resa, anpassad efter tågets tider, du hämtas vid stationen!
 • LITEN GRUPP! Ofta görs längdläger med +20 deltagare, vi är max 8.

För vem?

Detta längdskidåkningsläger passar dig som är tjej, som är ny till medelgod skidåkare och vill utvecklas teknikmässigt. Det passar både dig som vill hitta nytt självförtroende att ta sig an utförbackar och spårbyten och dig som vill hitta bättre timeing och flow i din teknik. Du måste inte vara anmäld till ett vasalopp eller enklassiker, men om du är så är det här helgen för dig! Vi jobbar med övningar för att hitta en trygghet i såväl diagonal, stakning som utförsteknik. Vi har kryddat lägrets innehåll med fysträning specialiserad för längdåkare som du lätt tar med dig in i din träningsrutin. Genom hela helgen svarar vi förstås på frågor kring allt som rör helgens tema!

SCHEMA längdhelg mot vasalopp eller tjejvasan 5-7/2 2021

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! 

4/2 Torsdag. Vill du kan du anlända torsdag eftermiddag, ange då det alternativet i anmälan! Du hämtas vid stationen när eftermiddagståget anländer och enkel middag ordnas. Du kan också komma med morgontåget, ta dig till boendet på egen hand och få en hel dags extra träning. Spårkort tillkommer, 95 kr, du löser själv). Torsdagen är en ”smygstart”, som du kan köpa till för endast 250 kr.

 5/2 Fredag

 • Du hämtas med bil på Åre tågstation, körs till boende i Sadeln
 • Helgens upplägg, förväntningar, vi lär känna varandra
 • Pass 1: Skidåkning, kom igång (fokus på teknik i diagonal och stakning 2 h)
 • Lunch: Vällagad mat hemma
 • Pass 2: Skidåkning 1-1,5 h. Timeing och flow.
 • Pass 3: Inomhus. Rörlighet för en bättre åkekonomi
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans. Utvärdering av dagen och svar på ev. frågor.

Bäst? Att man bara behövde hänga med, allt var så välplanerat och redo för oss. Och alla skratt!!!! Bra mix av proffsighet och personligt från ledarna.

6/2 Lördag

 • God morgon! Aktivering och rörlighet
 • Frukost
 • Pass 4: Skidåkning (teknik med inslag av uppför nedför, hur åka energisnålare)
 • Vällagad lunch hemma.
 • Pass 5: Skidåkning 1-1,5 h. Övningar, teknikhjälp och distans.
 • Pass 6 : Mentala strategier och praktiska tips för lopp på skidor, energiintag etc. 
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans.

7/2 Söndag

 • Frukost
 • Pass 5: Skidåkning 2- 2,5 h (Individuell coaching och teknikövningar för fortsatt träning hemma)
 • Lunch: Vällagad lunch hemma
 • Sammanfattning helgen och din fortsättning på hemmaplan.
 • 14.30-15.00 Avslutning; gemensam samling, hjälp med transport till Åre station.

PRIS:

5195 kr, inklusive helpension i tre dagar, 2 nätter, all träning och guidning, 3-rättersmiddagar fredag och lördag, all dryck (alkohol ingår), 3 vällagade luncher, 3 frukostar,  spårkort fred-sön och transfer inne i Åre. Inkluderar också lyxen att vara en liten grupp om max 13 deltagare!

Addera 250 kr och få en övernattning mellan torsdag och fredag, samt middag torsdag kväll!

Anmälan: 6 platser kvar

Tjejvasanhelg skidläger Åre 5-7 februari 2021 - Anmälan

Välkommen till Åre - vi ser fram emot att lära känna dig! Anmälan är bindande, betalningssätt faktura, fakturan skickas med betaldatum ca 1 månad innan evenemanget. Möjlighet finns att anlända torsdag, i övrigt är helgen anpassad efter nattågets tider! Minsta deltagarantal är 6, maximalt deltagarantal är 13. Bekräftelse kommer till din e-post, kolla i skräpposten om den inte dyker upp!
 • Hit kommer bekäftelser och informationsmail, samt faktura. Var noga!
 • Mitt faktureringssystem behöver din postadress - och det är bra att se från vilka städer deltagarna kommer, om det kan vara aktuellt med samåkning etc!
 • Det är bra om vi har ditt mobilnummer, om vi behöver fråga något eller komma i kontakt innan/under träningsresan. Aldrig sms-utskick!
  Du anger din dubbelrumskompis om du har en i nästa steg. Priset inkluderar all träning, helpension, transfer från och till tågstationen i Åre enligt de tider som står på informationssidan. Vi bor i fantastiskt fin och stor fjälllägenhet. Tre rum har dubbelsäng. Ett rum har enkelsängar, ett rum har två våningssängar. Tre vardagsrum, tre toaletter, fyra duschar och bastu, huset är lugnt, vilsamt och rymligt! Tjejer och killar separeras i sovrum, om de inte reser tillsammans och vill bo så!
 • Ange som laktos, skaldjur, vegetarian etc, (ej matpreferens "gillar inte banan")
 • Betalning med faktura. Anmälan är bindande direkt du skickar in anmälningsformuläret. Fakturering sker manuellt, vi fakturerar med betalningsdatum några veckor/någon månad innan helgen, var inte orolig, din anmälan gäller! Du får bekräftelse på din anmälan till din e-post, kolla skräpposten om den inte dyker upp!

  Vid händelse av skada/sjukdom är det bäst att ha en reseförsäkring. Även försäkringen "Startklar" fungerar för idrottsevenemang likt detta. Startklar ersätter till 2500 kr, jag rekommenderar därför att också ha en bra reseförsäkring i sin hemförsäkring, eller en tilläggsförsäkring - då brukar alla deltagare får tillbaka 100% av investeringen i resan, om förhinder/skada skulle göra att resan inte kan genomföras.
 • 0,00 Kr

langdlager

COACHER:

MALIN ANDERSSON:

Erfarna längdtränaren Malin Andersson är din huvudcoach. Hon kommer hålla teknikgenomgångar och peppa dig i spåret, samt vara med stor del av helgen. Malin har gedigen erfarenhet från skidåkningens både fysiska och tekniska krav från motionärsnivå till tävlingsåkning. Hon har jobbat som skidlärare i Trysil och många år med både privatlektioner och med grupper. Hon lär ut med suverän pedagogik och ett leende på läpparna!

ERIKA MIKAELSSON:

Fjällvanan har utvecklats sedan hon för 12 år sedan flyttade från rivieran i Piteå till fjällen i Jämtland. Här arbetar Erika utifrån sin utbildning i psykologi och mental träning med att vägleda människor. På SATS instruerar hon i box, dans och crosstraining, samt är utbildad Free power instruktör. Hon gillar skiftningarna i livet. Kontrasterna mellan kraft och stillhet. Älskar att bada kallt, men också att basta varmt. Vill att fler ska få njuta av vidderna från en fjälltopp och känna lugnet om livet stormar. Med ett ödmjukt lugn kommer Erika guida dig i rörlighet och att finna styrka att ta dig an kommande utmaningar med lust och glädje.

Medcoach och arrangör Sofia Bursjöö, med på ett hörn: Personlig tränare och löpcoach, outdoorfantast och vinterälskare. Åker klassiskt och skate, utbildad skidcoach utför. Arrangerat längdläger sedan 2016. Sofia vill ge dig en känsla av att vara kompetent i din kropp! Hon kan be dig våga flytta gränser men står stadigt i att upplevelselängtan är mäktigare och ger mer glädje än prestationspress. Glad, passionerad och engagerad!

Covid19:

Verksamheten bedrivs i Åre. Vi håller öppet och följer rekommendation om avstånd och liten grupp. Vi praktiserar inga övningar där deltagare rör varandra och håller avstånd, samt spenderar största delen av tiden utomhus. Det är upp till var och en att bedöma om det är möjligt att resa och delta på helgen, vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande försäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat. Vi tillämpar de 48 friska symptomfria timmarna, innan resa till oss.

Länk till bokningsvillkor!

BOENDET:

Du bor i fint och med hög standard i skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har 3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar, 1 sovrum med våningssäng, ett sovrum med dubbla våningssängar, plus ett litet loft där en person kan sova om den vill, dock ej medräknat i antal bäddar. Sällskap som reser tillsammans bor först och främst i dubbelsäng. 

UTRUSTNING:

Längdskidor för klassisk längdåkning, stavar, längdpjäxor. Vi rekommenderar den omåttligt populära skidtypen med ”skins”, som gör att du slipper valla fäste. Träningskläder för längdåkning ute, samt en värmande överdragsjacka, thermos, kåsa. Träningskläder för inomhusträning samt hemmamys!

Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar och vi delar med oss av rabatt hos Sofias partner Outnorth. Obs, inget superspecial behövs – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

Resa till oss:

Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag 4/2 – återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå 15.50!

Nattåg från Göteborg till Åre torsdag 4/2 återresa söndag eftermiddag

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris! SJ släpper resor 3 månader innan avresa.

Du kan självklart också resa med bil eller med flyg. Parkering vid boendet finns.

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • lunchtid kl 12/eftermiddag ca kl 16 om ankomstdag är torsdag.
 • morgon om ankomstdag är fredag.
 • Eftermiddag på avresedagen söndag.

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än somartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00