fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

3-6/2 2022 Längdskidor & fjällupplevelse – fys, mys och bubbel för tjejer och killar – FULLBOKAT

 1. Tycker du längdskidor är kul, men är mer ute efter en härlig vinterweekend än ett längdläger i klassisk snorsports-bemärkelse?
 2. Vill du hitta nytt flow i din längdskidåkning, susa utan rädsla och känna skidglädje?
 3. Vill du åt smart och bra träning som kroppen blir glad av, vill du se vackra fjällvidder i vintervitt och komma bort från vardagen i januari, skratta och mysa och sänka ditt inre tempo?

Känner du YES – YES och YES då är detta helgen för dig!

Mysig träningsresa med längdskidåkning, fys, mys och bubbel 3-6 februari – välkommen till Södra Årefjällen!

landlager 2022

Välkommen till en längdskidhelg som är skapad för tjejer och killar som vill njuta av vintern i spåret, förbättra sin teknik och samlar på härliga upplevelser! Vi åker skidor fred-söndag, torsdagen är ankomstdag och installering så att vi kan dra igång direkt på fredagen.  Vi åker i suveräna spår i härliga Edsåsdalen i södra Årefjällen och bor på fjällpensionat med lugn och mysig stämning, som vi på Outdoor stories har helt för oss själva!

Att åka längdskidor utan teknik är vansinnigt jobbigt. Att åka längdskidor med bra teknik, eller åtminstone, med teknik på rätt väg, är väldigt roligt.  Utöver längdåkning kör vi styrka och rörlighetstränar och käkar gott. I schemat finns möjlighet att förlänga skidpassen och samla fler mil och längre distans om du vill. Spåren i Edsåsdalen är fina och välpreparerade, du kan välja utmanande eller enklare och det är noll trängsel! På våra längdskidshelger finns också tid att bara vara, slå sig ner i mysig fåtölj och blicka ut över fjällvärlden, ta en kopp varm choklad och ha semester!

Vågar man resa nu?

Under hela 2021 genomförde vi evenemang på säkert sätt i våra små grupper och ser fram emot 2022. Vi ser nu gärna att du visar negativt covidtest, alternativt vaccionationsbevis vid ankomst – för allas säkerhet! 

Längdläger och fjällupplevelse för tjejer & killar, fys mys och bubbel, 3-6 februari 2021 innehåll:

 • Längdteknik: diagonal, stakning, utför och uppför! Du får tipsen och coachningen som gör skillnad!
 • Helpension: 3-rättersmiddagar (fre-lör) med dryck, vällagade luncher och god frukost
 • Styrkepass och rörlighetspass, för stabila och starka kroppar
 • Fjällvidder, bastu och boende på fjällpensionatet som bara har gäster tillhörande Outdoor stories, del i dubbelrum, trippelrum eller fyrbäddsrum, några enkelrum finns också!
 • Flexibel start, kom torsdag eftermiddag eller fredag morgon! Priset gäller med ankomst torsdag, och att vara på plats kvällen innan är något vi rekommenderar och uppmanar till!
 • Hållbar resa, anpassad efter tågets tider, transfer från Undersåker station (på våra transfertider) ingår torsdag em/tidig kväll! (transfer ingår inte på sent torsdag/fredag morgon, då är vi fullt upptagna med att ordna på plats, men du kan ansluta med taxi såklart!)
 • LITEN GRUPP! Ofta görs längdläger med +20 deltagare, vi är max 12 i denna grupp.

FÖR VEM? Tjejer och killar välkomna! FULLBOKAT!

Du kan vara nybörjare eller ha kommit en bit med din längdåkning. Kanske är ni kompisar på olika nivå som gillar att resa ihop? Helgen passar också medelgoda åkare som vill ha tekniktips eller jobba på en specifik grej, eller bara få åka skidor och njuta en smula och inte lägga fokus på att prestera! Bortser vi från längdskidåkningen så passar denna resa de flesta; från det vältränade energiknippet som vill pausa i vardagen, du som är väg tillbaka från en skada, du som vill upptäcka något nytt eller kompisgänget som vill ha en inspirationsboost. Man kan resa ensam eller med vän/arbetskamrat/familjemedlem.

— Är du och den du vill resa med på olika nivåer? Notera att vi har två inriktningar detta datum, ni kan vara på olika nivå men resa tillsammans och bo i samma rum!

Vi jobbar med teknik och övningar för att hitta en trygghet i såväl diagonal, stakning som utförsteknik, men har också en härlig vinterhelg och ser till att NJUTA av vår skidåkning och den vackra fjällnaturen. Eftersom gruppen är liten kommer vi kunna ge bra individuell hjälp. Genom hela helgen svarar vi förstås på frågor kring allt som rör helgens tema! Vi styrketränar och rörlighetstränar, väcker koppen med mjuka sekvenser och boostar! Det blir varm choklad och skratt, rödvin och eld i kaminen!

Natta fick mig att klara vad jag aldrig trodde var möjligt, hon såg alla i gruppen, gav personlig coachning och strösslade med sin kunskap!

SCHEMA – Såhär kul ska vi ha!

Pensionatet ligger en bit från spårcentralen, vi kommer inför vissa pass åka minibuss till spår, andra gånger bli skjutsade av skoter med släde upp på fjället till fina fjällspår, det finns ett spår som ansluter till vårt boende så man kan förlänga och åka skidor hem, dock krävs då pannlampa!

3/2 Torsdag – ankomstdag, egen tid!

14.30/17.35. Du hämtas vid Undersåkers tågstation när eftermiddagståget eller tidiga kvällståget anländer, därefter installerar du dig i ditt rum och bekantar dig med omgivningarna. I matsalen serveras en härlig enkel middag. Outdoor stories personal hälsar välkommen och ni i gänget lär känna varandra! Egen träning om du vill (pannlampa i spåren vid huset). Torsdagen är en ”smygstart” som vi gärna bjuder på, då det underlättar att ha er på plats när vi vill dra igång fredag morgon. Samma pris för ankomst torsdag eller fredag. Middag serveras ca 18 i matsalen.

4/2 Fredag – Nu startar vi helgen!

 • Frukost i matsalen, samling med gänget och vi lär känna varandra – pratar önskemål och förväntningar, senast 10 är vi i spåren!
 • Eventuella nattågsresenärer ansluter
 • Förmiddag: Grundteknik längdåkning – diagonalteknik, övningar och intro till att åka tryggare utför.
 • Vällagad lunch hemma på fjällpensionatet, möjlighet att byta om
 • Längdåkning pass 2, fortsättninga av teknik i backe och därefter fri åkning
 • After-ski fys: inomhuspass med fokus på rörlighet, corestyrka och balans inriktat mot längdskidåkning
 • Kväll: Bastu, badtunnebad och hemmamys, 3-rätters middag i matsalen

5/2 Lördag

 • Sovmorgon och frukost i matsalen
 • Förmiddag: Skidåkning, teknikgenomgång stakning. 
 • Lunch: vällagad lunch på fjällpensionatet är grundplanen, är vädret amazing kanske vi tänker om – lunchen ingår hursomhelst!
 • Eftermiddag: Längdskidor eller mer relaxtid. Kort rörlighetspass, mjuk stretch (inomhus) 
 • Kväll: Bastu, badtunnebad, och hemmamys, 3-rätters middag i matsalen (bufféform) bedrifter firas med bubbel!

6/2 Söndag – långpassdagen, vad som är långpass för dig avgör du!

 • Mjuk rörlighetsträning före frukost – väck kroppen med mjukt flöde
 • Frukost i matsalen
 • Fjällupplevelse: Längdskidåkning långpass: 10-19 km eller längre, coach med i spåret. Vi ger förslag på en längre och en kortare tur, beroende på väder, ork, lust och förhållanden. 
 • Lunch, vällagad mat hemma eller som lunchpaket i matlåda som äts i fjällkåta/värmestuga – beslut närmre inpå!
 • Tidig eftermiddag:  14.30 Avslutning; gemensam samling avslutande fika
 • 15.15 Hjälp med transfer till eftermiddagståg hemåt, eftermiddagståg från Undersåker station avgår söderut 16.02/16.30

Bild tagen sent i april – i januari ligger sannolikt granarna under rejält snötäcke och ger mer magi, spåren är lika fina då som på bilden! Vi kan åka skidor både i skyddad terräng och på kalfjäll!

PRIS:

 • 5695 kr, del i dubbelrum
 • 5495 kr, del i trippel eller fyrbäddsrum
 • 6195 kr, enkelrum

Priset är inklusive helpension i tre dagar, 3 nätter, all träning, coachning och guidning, middag torsdag, 3-rättersmiddagar fredag och lördag, all dryck (alkohol ingår), 3 vällagade luncher, 3 frukostar,  spårkort fred-sön och transfer på våra transfertider, samt transfer mellan boende och längdspår. Inkluderar också lyxen att vara en liten grupp om max 12 deltagare!

 • RESER DU MED KOMPIS/AR: Namnge dessa i anmälan, så hamnar ni i samma rum – välj dubbelrum om ni är två, välj flerbäddsrum om ni är fler!
 • RESER DU PÅ EGEN HAND MEN ÄR ÖPPEN ATT DELA RUM? Välj 3-4 bäddsrum i anmälan!
 • ENKELRUM: Några enkelrum finns.

Vi fördelar alla rum allt eftersom bokingar kommer in och gör alltid vårt bästa för att du ska sova som du önskade vid anmälan!

Anmälan: FULLBOKAT – plats kvar i annan grupp samma helg!

Ledare:

Natalie ”prestera med Natta” Persson:

Natalie ”Natta” Persson är personlig tränare med konditionsinriktning, skidåkande löpcoach och en fantastiskt härlig person! Längdskidåkning ligger varmt om hjärtat och hon älskar att se sina adepter växa, våga och vinna. Till vardags hjälper hon motionärer och elittränande att presetara bättre genom att skriva deras träningsplanering, samt tränar själv mot högt uppsatta mål i triathlon. Natta coachar dock också många helt vanliga människor och hennes lugna sätt är högt uppskattat av våra gäster!  Natta är lägrets huvudcoach.

Medcoach Sofia Bursjöö: Personlig tränare och löpcoach, outdoorfantast och vinterälskare. Åker klassiskt och skate, utbildad skidcoach utför. Arrangerat längdläger sedan 2016. Sofia vill ge dig en känsla av att vara kompetent i din kropp! Hon kan be dig våga flytta gränser men står stadigt i att upplevelselängtan är mäktigare och ger mer glädje än prestationspress. Glad, passionerad och engagerad!

BOENDET OCH MATEN:

Vintern 2022 har Outdoor stories hyrt Edsåsens fjällpensionat! Ett boende modell större med nya möjligheter och en egen träningssal som tidigare varit ett kyrkorum! Enbart Outdoor stories gäster finns på pensionatet, och vi är max tre grupper samtidigt – du hänger med din grupp, men kommer träffa på de andra gästerna i matsal och korridorer, vid bastu och badtunna.

Vi älskar mysigt lugn, gemenskap och tid tillsammans och tycker mycket av magin sker i erfarenhetsutbytet. Vi vill vara för oss själva men samtidigt ge fler chansen att hänga med oss. Därför blev det fjällpensionat! Hos oss är alla med på att vi är på träningsresa för att må bra, vara nyfikna, lära nytt, koppla av och njuta en smula!

Frukost, lunch och middagar serveras i matsalen, bufféform, lagat med omsorg och omtanke för kropp och miljö av outdoor stories personal. Ofta vegetariskt, inte alltid, och självklart med anpassning efter allergier. Om du varit på resa hos oss tidigare och bott i 12-bäddshus i Sadeln har du varit med och lagat middagen i matlag, på pensionatet står personalen i köket, men vi välkomnar gärna våra deltagare som inte kan låta bli att hjälpa till att vispa en sås, dekorera ett långbord eller tända ljusen! Gänget som är på samma resa sitter med varandra vid långbord och vi schemalägger så att ni inte har exakt samma starttider.

Tänk på boendet, hänget, måltiderna som att du checkar in på en härlig stor kompisreunion med fjäll och skidtema, med möjlighet att dra sig undan på egna rummet, men utan ”hotellreception-hotellrestaurang-beställa från meny”, men med personal som vill göra allt för att du ska ha det bra och trivas – då hamnar du bra. Alla är del av den unika gemenskap vi brukar få till hos outdoor stories! Svårt att beskriva, vi tror du förstår?! Om inte, ring Sofia och ställ din fråga: 072-3062618

Fjällpensionatet har rum med olika antal sängplatser, de allra flesta rummen har egen toalett och dusch, ett fåtal rum vi nyttjar har rum med toalett/dusch i korridor.

 • Alla dubbelrum har antingen dubbelsäng eller två enkelsängar
 • Trippelrummen har våningssäng + enkelsäng, fyrbäddsrum har oftast två väggfasta våningssängar.
 • Enkelrummen är mindre rum med två enkelsängar i.

Mysigt och funktionellt, det finns gemensamma utrymmen för härligt häng i två vardagsrum. Bastu x 2 i korridor, 2 badtunnor i trädgården!

Villkor, vid händelse av sjukdom/förhinder etc

Vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande reseförsäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat. Anmälan = bindande bokning. Vi tillämpar de 48 friska symptomfria timmarna, innan resa till oss. Om du får förhinder och inte kan nyttja bokad plats kan du alltid sälja den vidare eller ge bort platsen till någon som åker i ditt ställe.

Länk till bokningsvillkor!

UTRUSTNING:

Längdskidor för klassisk längdåkning, stavar, längdpjäxor. Vi rekommenderar den omåttligt populära skidtypen med ”skins”, som gör att du slipper valla fäste. Träningskläder för längdåkning ute, samt en värmande överdragsjacka, en smidig ryggsäck, thermos, kåsa, matlåda för eventuell lunch ute på långpass. Mössa, vantar, ullstrumpor, mm. Träningskläder för inomhusträning samt hemmamys!

Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar. Obs, inget superspecial behövs – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

Resa till oss, Transfer mm:

Vi håller till på Edsåsen fjällpensionat, med stor parkering om du/ni kommer i egen bil. Tågstationen att köpa biljetter till heter Undersåker station! Pensionatet är beläget ca 15 min bilväg från Åre, ca 5 km från Undersåker Tågstation. Parkering finns tillgängligt nedanför hotellet. Google maps!

 • Dagtåg från Sthlm till UNDERSÅKER  torsdag 3/2, SJ med ankomst 13.49/14.29 /17.35 (och 20.35 – till sista tåget med ankomst 20.35 sker ingen transfer i Outdoor stories regi, middag löses på egen hand)
 • Dagtåg / Nattåg från Göteborg till Undersåker  torsdag 20/1
 • Nattåg från Sthlm, gbg/transporterar med ankomst fredag morgon – då bokar du taxi och ansluter till start – det blir tight och vi rekommenderar torsdag som ankomstdag.
 • Nattåg från Malmö-sthlm onsdag kväll – dagtåg till Undersåker, ankomst 14.29 torsdag
 • Hemresa Söndag, SJ avgång från Undersåker 16.02 // 16.30 //19.36 (obs till sista tåget 19.36 som är nattåg sker ingen transfer i Outdoor stories regi)

Om du åker nattåg, välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris! SJ släpper resor 3 månader innan avresa.

TRANSFER:

Transfer från Undersåker station hjälper vi till att lösa för alla resenärer förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag 14.40  (för tåget med ankomst 13.49-14.30. Man hinner in på Ica strandbergs för att exempelvis köpa till lite snacks/mellis för helgen)
 • Torsdag 17.40 (för tåget med ankomst 17.35) – direkt till middag!
 • Söndag ca 15.15  på avresedagen söndag, anpassat för tåg 16.02//16.30
 • TRANSFER måste föranmälas till oss, du får mer information kring detta efter anmälan till helgen, alla som anmäler får transferplats!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Undersåker ombesörjer du själv, därefter kan du haka på vår transfer på transfertiderna. Vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

Ankommer du andra tider än ovan tar du taxi på egen bekostnad till Edsåsens fjällpensionat, vi rekommenderar Björn Olssons Taxi, 0647-50555.

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00