fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories
traningsresa 2021 langdskidor

Längdskidor & fjällupplevelse 5-7 februari (tjejer & killar) + yin & bubbel med Sofia Bursjöö. 8 platser kvar!

Längdläger, fjällupplevelse yinyoga och bubbel 5-7 februari för killar och tjejer

 1. Tycker du längdskidor är kul, men är mer ute efter en härlig vinterweekend än ett längdläger i klassisk snorsports-bemärkelse?
 2. Vill du få hjälp med tekniken,  hitta nytt flow i din längdskidåkning, susa utan rädsla och känna skidglädje?
 3. Vill du åt smart och bra träning som kroppen blir glad av, vill du se vackra fjällvidder i vintervitt och komma bort från vardagen i februari?

Känner du YES – YES och YES då är detta helgen för dig!

traningsresa 2021 langdskidor

Välkommen till en längdskidhelg som är skapad för tjejer och killar som vill njuta av vintern i spåret, förbättra sin teknik och samlar på härliga upplevelser!

Att åka längdskidor utan teknik är vansinnigt jobbigt. Att åka längdskidor med bra teknik, eller åtminstone, med teknik på rätt väg, är väldigt roligt.  Utöver längdåkning kör vi styrka och yinyogar ett pass, och käkar gott. I schemat finns möjlighet att förlänga skidpassen och samla fler mil och längre distans om du vill. Spåren i Björnen är fina och kuperade, du kan välja utmanande eller enklare. Här finns också tid att bara vara, slå sig ner i mysig fåtölj och blicka ut över fjällvärlden, ta en kopp varm choklad och ha semester!

Längdläger för tjejer & killar, yin och bubbel, 5-7 februari 2021 innehåll:

 • Längdteknik: diagonal, stakning, utför och uppför! Du får tipsen och coachningen som gör skillnad!
 • Helpension: 3-rättersmiddagar med dryck, vällagade luncher och god frukost
 • Styrkepass och rörlighet, för stabila och starka kroppar
 • Fjällvidder, bastu och boende i fint skilodge, del i dubbelrum
 • Flexibel start, kom torsdag eftermiddag eller fredag morgon
 • Hållbar resa, anpassad efter tågets tider, du hämtas vid stationen!
 • LITEN GRUPP! Ofta görs längdläger med +20 deltagare, vi är max 8.

FÖR VEM?

Denna resa välkomnar både tjejer och killar. Du kan vara nybörjare eller ha kommit en bit med din längdåkning. Kanske är ni kompisar på olika nivå som ändå vill åka iväg ihop? Helgen passar också medelgoda åkare som vill ha tekniktips eller jobba på en specifik grej, eller bara få åka skidor och njuta en smula! Bortser vi från längdskidåkningen så passar denna resa de flesta; från det vältränade energiknippet som vill pausa i vardagen, du som är väg tillbaka från en skada, som vill upptäcka något nytt eller kompisgänget som vill ha en inspirationsboost. Man kan resa ensam eller med vän/arbetskamrat/familjemedlem.

Vi jobbar med teknik och övningar för att hitta en trygghet i såväl diagonal, stakning som utförsteknik. Eftersom gruppen är liten kommer vi kunna ge bra individuell hjälp. Genom hela helgen svarar vi förstås på frågor kring allt som rör helgens tema! Vi styrketränar och yinyogar, väcker koppen med mjuka sekvenser och boostar! Det blir varm choklad och skratt, rödvin och eld i kaminen!

Sofia fick mig att klara vad jag aldrig trodde var möjligt, hon såg alla i gruppen, gav personlig coachning och strösslade med sin kunskap!

SCHEMA

4/2 Torsdag

Vill du kan du anlända torsdag eftermiddag, ange då det alternativet i anmälan! Du hämtas du vid stationen när eftermiddagståget anländer och enkel middag lagas tillsammans. Om du vill kan du komma med morgontåget, ta en taxi upp till boendet och köra hela torsdagen i spåren som egen träning om du vill (spårkort om 95 kr tillkommer, du löser själv). Torsdagen är en ”smygstart”, som du kan köpa till för endast 250 kr. 

5/2 Fredag 

 • Nattågsresenärer hämtas från Åre tågstation till boende i Sadeln
 • Frukost, vi lär känna varandra, vid 9.30-10 är vi i spåren
 • Förmiddag: Grundteknik längdåkning – diagonalteknik, övningar och intro till att åka tryggare utför.
 • Vällagad lunch hemma
 • Längdåkning pass 2, fortsättninga av teknik i backe och därefter stakteknik
 • After-ski fys/stretch: inomhuspass med fokus på rörlighet, corestyrka och balans inriktat mot längdskidåkning
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans

6/2 Lördag

 • Sovmorgon och frukost
 • Förmiddag: Långpass 15 km, Björnen. Coach med i spåren, tekniktips och pepp.
 • Lunch: vällagad lunch
 • Eftermiddag: Längdskidor eller ”gå på byn-tid”
 • Tidig kväll: Yinyoga 60 minuter, inomhus
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans. Nya bedrifter firas med bubbel!

7/2 Söndag

 • Morgonrörlighet 30 minuter
 • Frukost
 • Fjällupplevelse: Längdskidåkning 7-14 km  på nya spår i Ullådalen, val av plats efter väderförhållande och snötillgång!
 • Lunch, vällagad mat hemma eller som lunchpaket i matlåda som äts i värmestuga
 • Tidig eftermiddag: Möjlighet till avslutande egen skidåkning i längdspåren i Björnen, coach på plats. 
 • 14.30 Avslutning; gemensam samling
 • Hjälp med transfer till eftermiddagståg hemåt.

PRIS:

5195 kr, inklusive helpension i tre dagar, 2 nätter, all träning och guidning, 3-rättersmiddagar fredag och lördag, all dryck (alkohol ingår), 3 vällagade luncher, 3 frukostar,  spårkort fred-sön och transfer inne i Åre. Inkluderar också lyxen att vara en liten grupp om max 12 deltagare!

Addera 250 kr och få en övernattning mellan torsdag och fredag, samt middag torsdag kväll!

Anmälan: 8 platser kvar

Längdskidläger Fjäll, yin + bubbel för tjejer & killar 5-7 februari 2021 - Anmälan

Välkommen till Åre - vi ser fram emot att lära känna dig! Anmälan är bindande, betalningssätt faktura, fakturan skickas med betaldatum ca 1 månad innan evenemanget. Möjlighet finns att anlända torsdag, i övrigt är helgen anpassad efter nattågets tider! Minsta deltagarantal är 6, maximalt deltagarantal är 12. Bekräftelse kommer till din e-post, kolla i skräpposten om den inte dyker upp!
 • Hit kommer bekäftelser och informationsmail, samt faktura. Var noga!
 • Mitt faktureringssystem behöver din postadress - och det är bra att se från vilka städer deltagarna kommer, om det kan vara aktuellt med samåkning etc!
 • Det är bra om vi har ditt mobilnummer, om vi behöver fråga något eller komma i kontakt innan/under träningsresan. Aldrig sms-utskick!
  Du anger din dubbelrumskompis om du har en i nästa steg. Priset inkluderar all träning, helpension, transfer från och till tågstationen i Åre enligt de tider som står på informationssidan. Vi bor i fantastiskt fin och stor fjälllägenhet. Tre rum har dubbelsäng. Ett rum har enkelsängar, ett rum har två våningssängar. Tre vardagsrum, tre toaletter, fyra duschar och bastu, huset är lugnt, vilsamt och rymligt! Tjejer och killar separeras i sovrum, om de inte reser tillsammans och vill bo så!
 • Ange som laktos, skaldjur, vegetarian etc, (ej matpreferens "gillar inte banan")
 • Betalning med faktura. Anmälan är bindande direkt du skickar in anmälningsformuläret. Fakturering sker manuellt, vi fakturerar med betalningsdatum några veckor/någon månad innan helgen, var inte orolig, din anmälan gäller! Du får bekräftelse på din anmälan till din e-post, kolla skräpposten om den inte dyker upp!

  Vid händelse av skada/sjukdom är det bäst att ha en reseförsäkring. Även försäkringen "Startklar" fungerar för idrottsevenemang likt detta. Startklar ersätter till 2500 kr, jag rekommenderar därför att också ha en bra reseförsäkring i sin hemförsäkring, eller en tilläggsförsäkring - då brukar alla deltagare får tillbaka 100% av investeringen i resan, om förhinder/skada skulle göra att resan inte kan genomföras.
 • 0,00 Kr

COACHER:

Sofia Bursjöö: Personlig tränare och löpcoach, outdoorfantast och vinterälskare. Åker klassiskt och skate, utbildad skidcoach utför. Arrangerat längdläger sedan 2016. Sofia vill ge dig en känsla av att vara kompetent i din kropp! Hon kan be dig våga flytta gränser men står stadigt i att upplevelselängtan är mäktigare och ger mer glädje än prestationspress. Glad, passionerad och engagerad!

Malin Andersson: Medcoach, erfarna längdtränaren Malin Andersson kommer hålla i vissa teknikgenomgångar och peppa dig i spåret. Malin har gedigen erfarenhet från skidåkningens både fysiska och tekniska krav från motionärsnivå till tävlingsåkning. Hon har jobbat som skidlärare i Trysil och många år med både privatlektioner och med grupper. Hon lär ut med suverän pedagogik och ett leende på läpparna!

Covid19:

Verksamheten bedrivs i Åre. Vi håller öppet och följer rekommendation om avstånd och liten grupp. Vi praktiserar inga övningar där deltagare rör varandra och håller avstånd, samt spenderar största delen av tiden utomhus. Det är upp till var och en att bedöma om det är möjligt att resa och delta på helgen, vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande försäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat. Vi tillämpar de 48 friska symptomfria timmarna, innan resa till oss.

Länk till bokningsvillkor!

BOENDET:

Du bor i fint och med hög standard i skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har 3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar, 1 sovrum med våningssäng, ett sovrum med dubbla våningssängar, plus ett litet loft där en person kan sova om den vill, dock ej medräknat i antal bäddar. Sällskap som reser tillsammans bor först och främst i dubbelsäng. 

UTRUSTNING:

Längdskidor för klassisk längdåkning, stavar, längdpjäxor. Vi rekommenderar den omåttligt populära skidtypen med ”skins”, som gör att du slipper valla fäste. Träningskläder för längdåkning ute, samt en värmande överdragsjacka, thermos, kåsa. Träningskläder för inomhusträning samt hemmamys!

Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar och vi delar med oss av rabatt hos Sofias partner Outnorth. Obs, inget superspecial behövs – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

Resa till oss:

Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag 4/2 – återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå 15.50!

Nattåg från Göteborg till Åre torsdag 4/2 återresa söndag eftermiddag

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris! SJ släpper resor 3 månader innan avresa.

Du kan självklart också resa med bil eller med flyg. Parkering vid boendet finns.

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • lunchtid kl 12/eftermiddag ca kl 16 om ankomstdag är torsdag.
 • morgon om ankomstdag är fredag.
 • Eftermiddag på avresedagen söndag.

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än somartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

 

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00