fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

19-22/1 2023 Längdskidor + fjällupplevelse, fys, mys och bubbel – Platser kvar

Mysig träningsresa med längdskidåkning, fys, mys och bubbel 19-22 januari – välkommen till Södra Årefjällen där vi bor precis vid spåren!

 1. Tycker du längdskidor är kul, och är mer ute efter en härlig vinterweekend än ett längdläger i klassisk anda där prestation mot lopp är i fokus?
 2. Vill du hitta nytt flow i din längdskidåkning, susa utan rädsla och känna skidglädje?
 3. Vill du åt smart och bra träning som kroppen blir glad av, vill du se vackra fjällvidder i vintervitt och komma bort från vardagen i januari, skratta och mysa och sänka ditt inre tempo?

Känner du YES – YES och YES då är detta helgen för dig!

langdskidakning lager 2023

Välkommen till en längdskidhelg som är skapad för tjejer som vill njuta av vintern i spåret, förbättra sin teknik och samlar på härliga upplevelser! Vi åker skidor organiserat fre-söndag, torsdagen är ankomstdag och installering (självklart får du åka skidor då med om du vill!) så att vi kan dra igång direkt på fredagen. Vi åker i suveräna spår i härliga Edsåsdalen i södra Årefjällen och bor på unika Renhornets fjällgård, en arkitektritad 50-talsdröm med lugn och mysig stämning, som vi på Outdoor stories har helt för oss själva!

Längdläger för tjejer, fys mys och bubbel, 19-22 januari 2023 innehåll:

 • Längdteknik: diagonal, stakning, utför och uppför! Du får tipsen och coachningen som gör skillnad!
 • Helpension: 2 + 3-rättersmiddagar med dryck, vällagade luncher och god skidåkarfrukost.
 • Styrkepass och mjukt rörlighetspass, för stabila och starka kroppar
 • Fjällvidder, bastu och boende på fjällgården som bara har gäster tillhörande Outdoor stories, del i dubbelrum, trippel eller fyrbäddsrum. Enkel men mysig standard, med genuin fjällgårdskänsla. De flesta rum har handfat på rummet, badrum, dusch och bastu delas. Vi hyr hela anläggningen vi är på!
 • Flexibel start, kom torsdag eftermiddag eller fredag morgon! Priset gäller med ankomst torsdag, och att vara på plats kvällen innan är något vi rekommenderar och uppmanar till!
 • Hållbar resa, anpassad efter tågets tider, transfer från Undersåker station (på våra transfertider) ingår torsdag em! (transfer ingår inte på fredag morgon, då är vi fullt upptagna med att ordna frukost, men du kan ansluta med taxi såklart!)
 • LITEN GRUPP! Ofta görs längdläger med +20 deltagare, vi är max 16 i denna grupp och delar upp oss i två gäng för teknikgenomgångar så att alla blir sedda!

langdlager tjejer tjejvasan

FÖR VEM?

Just denna resa är enbart för tjejer. Du kan vara nybörjare eller ha kommit en bit med din längdåkning. Kanske är ni kompisar på olika nivå som gillar att resa ihop? Helgen passar också medelgoda åkare som vill ha tekniktips eller jobba på en specifik grej, eller bara få åka skidor och njuta en smula och inte lägga fokus på att prestera! Bortser vi från längdskidåkningen så passar denna resa de flesta tjejer; från det vältränade energiknippet som vill pausa i vardagen, du som är väg tillbaka från en skada, kvinna som vill upptäcka något nytt eller kompisgänget som vill ha en inspirationsboost. Man kan resa ensam eller med vän/arbetskamrat/familjemedlem.

Vi jobbar med teknik och övningar för att hitta en trygghet i såväl diagonal, stakning som utförsteknik, men har också en härlig vinterhelg och ser till att NJUTA av vår skidåkning och den vackra fjällnaturen.  Genom hela helgen svarar vi förstås på frågor kring allt som rör helgens tema! Vi styrketränar och rörlighetstränar, väcker koppen med mjuka sekvenser och boostar! Det blir varm choklad och skratt, rödvin och eld i kaminen!

SCHEMA – Såhär kul ska vi ha!

Fjällgården ligger så att du kan ta på skidorna utanför dörren – om du har koll på plogning eftersom det är utför ner till spåren, annars promenerar du en liten bit tills du sätter skidorna i spåret. Läs mer om Renhornet längre ner!

19/1 Torsdag – ankomstdag, egen tid! Välkommen till Renhornet!

EFTERMIDDAG: Du hämtas vid Undersåkers tågstation när eftermiddagståget eller tidiga kvällståget anländer, därefter installerar du dig i ditt rum och bekantar dig med omgivningarna. På kvällen serveras en härlig enkel middag. Outdoor stories personal hälsar välkommen och ni i gänget lär känna varandra! Egen träning om du vill (elljusspår nedanför huset). Torsdagen är en ”smygstart” som vi gärna bjuder på, då det underlättar att ha er på plats när vi vill dra igång fredag morgon. Samma pris för ankomst torsdag eftermiddag eller fredag.

 • Middag serveras ca 18.30/19
 • Samling med gänget och vi lär känna varandra – pratar önskemål och förväntningar

(Vill du komma med nattåget onsdag? Vi hjälper dig! Transfer + tidig incheckning torsdag morgon + frukost (självservering) kan köpas till för 350 kr! Då kan du åka skidor också större delen av torsdagen om du vill)

20/1 Fredag – Nu startar vi helgen!

 • Gemensam skidåkarfrukost, klockan 8.
 • Eventuella nattågsresenärer ansluter.
 •  Absolut senast klockan 9.45 är vi i spåren, förmodligen tidigare!
 • Förmiddag: Grundteknik längdåkning – diagonalteknik, övningar och intro till att åka tryggare utför. Gruppvis.
 • Vällagad lunch hemma, möjlighet att byta om
 • Längdåkning pass 2, fortsättning av teknik i backe, gruppvis, och därefter fri åkning
 • After-ski fys: inomhuspass med fokus på rörlighet, corestyrka och balans inriktat mot längdskidåkning, passet sker på närliggande anläggning, 1-2 min promenad från Renhornet. 
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 2-rätters middag

21/1 Lördag

 • Frukost kl 8
 • Förmiddag: Skidåkning, teknikgenomgång stakning, gruppvis.
 • Lunch: Vällagad lunch på fjällgården, möjlighet att byta om.
 • Eftermiddag: Längdskidor, passa på att ta en längre tur eller mer relaxtid pom du kör kortare.
 • Kort rörlighetspass, mjuk stretch (inomhus på närliggande anläggning, 1-2 min promenad)
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3-rätters middag lagas tillsammans, bedrifter firas med bubbel!

langdakning 2023 traningshelg tjejer langdskidor

22/1 Söndag

 • Frukost kl 8
 • Fjällupplevelse: Längdskidåkning långpass: 10-19 km, coach med i spåret. Vi ger förslag på en längre och en kortare tur, beroende på väder, ork, lust och förhållanden. 
 • Lunch, vällagad mat hemma eller som lunchpaket i matlåda som äts i fjällkåta/värmestuga – beslut närmre inpå!
 • Tidig eftermiddag:  14.30-15.00 Avslutning; gemensam samling avslutande fika
 • Hjälp med transfer till eftermiddagståg hemåt, eftermiddagståg från Undersåker station avgår normalt söderut kring 15.30-17)

Bild tagen på vårt längdläger i januari 2022. Vi kan åka skidor både i skyddad terräng och på kalfjäll!

PRIS:

 • 6195 kr, del i dubbelrum (enkelsängar)
 • 5895 kr, del i trippel eller fyrbäddsrum (enkelsängar)
 • Torsdag morgon, om du anländer med nattåg från onsdag: köp till transfer, frukost och tidig incheckning torsdag morgon för 350 kr

Priset är inklusive: helpension i tre dagar med ankomst torsdag eftermiddag eller fredag morgon, 3 nätter, all träning, coachning och guidning, middag torsdag, 2-3-rättersmiddag fredag och lördag, all dryck (alkohol ingår), 3 vällagade luncher, 3 frukostar, spårkort fred-sön och transfer på våra transfertider torsdag eftermiddag och söndag eftermiddag. Inkluderar också lyxen att vara en liten grupp om max 16 deltagare! 

 • RESER DU MED KOMPIS/AR: Namnge dessa i anmälan, så hamnar ni i samma rum – välj dubbelrum om ni är två, välj flerbäddsrum om ni är fler!
 • RESER DU PÅ EGEN HAND MEN ÄR ÖPPEN ATT DELA RUM? Välj gärna 3-4 bäddsrum i anmälan!

Vi fördelar alla rum allt eftersom bokningar kommer in och gör alltid vårt bästa för att du ska sova som du önskade vid anmälan, reser du ensam kan det innebära att du hamnar i antingen dubbelrum eller 3-4 bäddsrum. Inga dubbelsängar finns på boendet!!

Anmälan: Platser kvar, varmt välkommen!

19-22/1 2023 Längdskidläger fys mys & bubbel - Anmälan

Välkommen till oss på Outdoor stories - vi ser fram emot att lära känna dig! Anmälan är bindande, betalningssätt faktura, fakturan skickas med betaldatum ca 1 månad innan evenemanget. Helgen är anpassad efter tågets tider, men det går också utmärkt att åka bil till oss! Minsta deltagarantal är 8, maximalt deltagarantal är 16. Bekräftelse kommer till din e-post, kolla i skräpposten om den inte dyker upp!
 • Hit kommer bekäftelser och informationsmail, samt faktura. Var noga!
 • Mitt faktureringssystem behöver din postadress - och det är bra att se från vilka städer deltagarna kommer, om det kan vara aktuellt med samåkning etc!
 • Det är bra om vi har ditt mobilnummer, om vi behöver fråga något eller komma i kontakt innan/under träningsresan. Aldrig sms-utskick!
 • Du anger namn på din kompis om du har en i nästa steg. Priset inkluderar all träning, helpension på fjällgården i Edsåsdalen som Outdoor stories hyr denna helg, transfer från och till tågstationen i Undersåker enligt de tider som står på transfersidan, om du anmält transfer i tid. De flesta rum har handfat på rummet, duschar och toaletter delas.
 • Många reser på egen hand till oss, vi är stolta över den inkluderande stämningen. Om du reser med någon som du vill dela rum med; berätta vem här!
 • Ange som laktos, skaldjur, vegetarian, vegan etc, (ej matpreferens "gillar inte banan"). Om nötallergi, var extra noga att berätta om den är luftburen!
 • Betalning med faktura. Anmälan är bindande direkt du skickar in anmälningsformuläret. Fakturering sker manuellt, vi fakturerar med betalningsdatum några veckor/någon månad innan helgen, var inte orolig, din anmälan gäller! Du får bekräftelse på din anmälan till din e-post, kolla skräpposten om den inte dyker upp!

  Betala med kort? Det finns webblösningar att betala fakturor med kort, tyvärr har vi i nuläget ingen kortbetalning - pga administrativa skäl.
  Vid händelse av skada/sjukdom är det bäst att ha en reseförsäkring till din hemförsäkring. Även försäkringen "Startklar" fungerar för idrottsevenemang likt detta. Startklar ersätter till 2500 kr, jag rekommenderar därför att också ha en bra reseförsäkring i sin hemförsäkring, eller en tilläggsförsäkring - då brukar alla deltagare får tillbaka 100% av investeringen i resan, om förhinder/skada skulle göra att resan inte kan genomföras.
 • 0,00 Kr

Ledare: Sofia Bursjöö

Personlig tränare och löpcoach, outdoorfantast och vinterälskare. Åker klassiskt och skate, utbildad skidcoach utför. Arrangerat längdläger sedan 2016. Sofia vill ge dig en känsla av att vara kompetent i din kropp! Hon kan be dig våga flytta gränser men står stadigt i att upplevelselängtan är mäktigare och ger mer glädje än prestationspress. Glad, passionerad och engagerad ägare av Outdoor stories!

Plus suverän skidcoach/er:

Outdoor stories bokar 1-2 grymma lokala skidcoacher, antingen från Edsåsdalens personalstyrka eller andra som vi tidigare använt och är nöjda med, mer info kommer!

BOENDET på RENHORNET OCH MATEN:

Vi älskar mysigt lugn, gemenskap och tid tillsammans och tycker mycket av magin sker i erfarenhetsutbytet. Vi vill vara för oss själva och har därför i år valt att boka Renhornets fjällgård. Hos oss är alla med på att vi är på träningsresa för att må bra, vara nyfikna, lära nytt, koppla av och njuta en smula! Gemenskapen är en viktig del av helheten.

Nära dalstationen i Edsåsdalens sydvända skidbackar ligger denna 50-talsjuvel med sköna rum, svindlande utsikt och perfekt läge intill spåren. Edsåsdalen är en liten skidort mitt i Årefjällen, känd för sin avspända och personliga atmosfär och fina välpreparerade längd + skatespår.

Renhornet har rum med olika antal sängplatser, de allra flesta rummen har eget handfat.

 • Alla dubbelrum har antingen två enkelsängar eller en våningssäng.
 • Trippelrummen har våningssäng + enkelsäng, eller tre enkelsängar, fyrbäddsrum har två våningssängar.

Mysigt och funktionellt, duschar i gemensam korridor på nedre plan där också fin bastu av större modell finns!

Hela huset har en personlig charm och en väl bevarad och genomtänkt 50-talsinteriör. Den vackra gemensamma storstugan är husets hjärta och fantastisk för mysiga långa kvällar vid middagsbordet och framför den öppna brasan. Renhornets fjällgård har totalt 19 bäddar, vi bedömer att det blir som bäst om vi är max 16, och har därför valt att stoppa vid det antalet. 

Frukost serveras i storstugan, bufféform, lagat med omsorg och omtanke för kropp och miljö av outdoor stories personal. Ofta vegetariskt, inte alltid, och självklart med anpassning efter allergier. Lunch serveras antingen hemma på fjällgården eller på restaurang Köja, 100 meter ner från boendet och också det nära inpå spåren. Om du varit på resa hos oss tidigare och bott i Sadeln har du varit med och lagat middagen i matlag och vi gör på samma sätt på Renhornet. En av kvällarna hjälper du till i köket, det blir lättsamt och kul!

Tänk på boendet, hänget, måltiderna som att du checkar in på en härlig stor kompisreunion med fjäll och skidtema på egen gård, med möjlighet att dra sig undan på egna rummet. Alla är del av den unika gemenskap vi brukar få till hos outdoor stories! Svårt att beskriva, vi tror du förstår?! Om inte, ring Sofia och ställ din fråga: 072-3062618

Villkor, vid händelse av sjukdom/förhinder etc

Vågar man resa nu?

Under hela 2021 och 2022 genomförde vi evenemang på säkert sätt i våra små grupper och ser fram emot 2023! 

Vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande reseförsäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat. Anmälan = bindande bokning. Vi tillämpar 48 friska symptomfria timmar, innan resa till oss. Om du får förhinder och inte kan nyttja bokad plats kan du alltid sälja den vidare eller ge bort platsen till någon som åker i ditt ställe.

Länk till bokningsvillkor!

UTRUSTNING:

Längdskidor för klassisk längdåkning, stavar, längdpjäxor. Vi rekommenderar den omåttligt populära skidtypen med ”skins”, som gör att du slipper valla fäste. Träningskläder för längdåkning ute, samt en värmande överdragsjacka, smidig ryggsäck, thermos, kåsa, matlåda för eventuell lunch ute på långpass. Mössa, vantar, ullstrumpor, mm. Träningskläder för inomhusträning samt hemmamys! Sänglinne och handduk behöver tas med, kan också hyras lokalt.

Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar. Obs, inget superspecial behövs – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

Resa till oss, tågtider mm: Tågstationen heter Undersåker!

Vi håller till på Renhornets fjällgård, det finns några parkeringsplatser tillgängliga som hör till boendet, ca 150 m från gården och fler som hör till Edsåsdalen som allmänhet.

Tågstationen att köpa biljetter till heter Undersåker station!

OBS – i skrivandets stund 16/8 2022 finns inte SJ’s tabell för 2023 – såhär låg tågtiderna vinter 22:

Om du åker nattåg, välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris! SJ släpper resor 3 månader innan avresa.

TRANSFER: (tider från vinter 2022 uppdateras när tågtider för vinter 23 släppts!)

Transfer från Undersåker station hjälper vi till att lösa och ingår för alla resenärer på våra transferavgångar som är:

 • Torsdag 14.40  (för tåget med ankomst 13.49-14.30. Man hinner in på Ica strandbergs för att exempelvis köpa till lite snacks/mellis för helgen)
 • Torsdag 17.40 (för tåget med ankomst 17.35)
 • Söndag ca 15.15  på avresedagen söndag, anpassat för tåg 16.02//16.30
 • TRANSFER måste föranmälas till oss, du får mer information kring detta efter anmälan till helgen, alla som anmäler får transferplats!
 • Transfer torsdag morgon, ink frukost och tidig incheckning om du rest med snälltåget/nattåg onsdag, 350 kr tillägg.

Transfer från flygplatsen i Östersund till Undersåker ombesörjer du själv, därefter kan du haka på vår transfer på transfertiderna. Vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

Ankommer du andra tider än ovan tar du taxi på egen bekostnad till Edsåsens fjällpensionat, vi rekommenderar Topptaxi, 0647-220 20

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00