fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

19-21/1 2024 Längdskidor + fjällupplevelse, fys, mys och bubbel – fullbokat

Mysig träningsresa med längdskidåkning, fys, mys och bubbel 19-21 januari – välkommen till Åre! Fullbokat – se 25-28/1 exakt likadan resa, samma upplägg – där har vi platser kvar! 

 1. Tycker du längdskidor är kul, och är mer ute efter en härlig vinterweekend än ett längdläger i klassisk anda där prestation mot lopp är i fokus?
 2. Vill du hitta nytt flow i din längdskidåkning, susa utan rädsla och känna skidglädje?
 3. Vill du åt smart och bra träning som kroppen blir glad av, vill du se vackra fjällvidder i vintervitt och komma bort från vardagen i januari, skratta och mysa och sänka ditt inre tempo?

Känner du YES – YES och YES då är detta helgen för dig!

langdskidakning lager 2023

Välkommen till en längdskidhelg som är skapad för tjejer som vill njuta av vintern i spåret, förbättra sin teknik och samlar på härliga upplevelser! Vi åker skidor organiserat fre-söndag, torsdagen är ankomstdag och installering (självklart får du åka skidor då med om du vill!) så att vi kan dra igång direkt på fredagen. Vi åker i suveräna spår i härliga Björnen i Åre och bor på fint skilodge i tre etage. Huset har hög standard och mysig stämning, vi på Outdoor stories har huset helt för oss själva! Spåren ligger en kort promenad, ca 300 meter, från vårt boende.

Längdläger för tjejer, fys mys och bubbel, 19-21 januari 2024 innehåll:

 • Längdteknik: diagonal, stakning, utför och uppför! Du får tipsen och coachningen som gör skillnad!
 • Helpension: 2 + 3-rättersmiddagar med dryck, vällagade luncher och god skidåkarfrukost.
 • Styrkepass och mjukt rörlighetspass, för stabila och starka kroppar
 • Fjällvidder, bastu och boende på fjällsidan. Vi är för oss själva, bara gäster tillhörande Outdoor stories.
 • Flexibel start, kom torsdag morgon eller eftermiddag eller fredag morgon! Priset gäller med ankomst torsdag eftermiddag, och att vara på plats kvällen innan är något vi rekommenderar och uppmanar till!
 • Hållbar resa, anpassad efter tågets tider, transfer från Åre station (på våra transfertider) ingår torsdag em! (transfer ingår inte på fredag morgon, då är vi fullt upptagna med att ordna frukost, men du kan ansluta med taxi såklart!)
 • LITEN GRUPP! Ofta görs längdläger med +20 deltagare, vi är max 12-14 i denna grupp. Alla blir sedda!

langdlager tjejer tjejvasan

FÖR VEM?  Helgen blir garanterat av! Fullbokat detta datum, se samma upplägg 25-28/1!

Just denna resa är enbart för tjejer. Du kan vara nybörjare eller ha kommit en bit med din längdåkning. Kanske är ni kompisar på olika nivå som gillar att resa ihop? Helgen passar också medelgoda åkare som vill ha tekniktips eller jobba på en specifik grej, eller bara få åka skidor och njuta en smula och inte lägga fokus på att prestera! Bortser vi från längdskidåkningen så passar denna resa de flesta tjejer; från det vältränade energiknippet som vill pausa i vardagen, du som är väg tillbaka från en skada, kvinna som vill upptäcka något nytt eller kompisgänget som vill ha en inspirationsboost. Man kan resa ensam eller med vän/arbetskamrat/familjemedlem.

Vi jobbar med teknik och övningar för att hitta en trygghet i såväl diagonal, stakning som utförsteknik, men har också en härlig vinterhelg och ser till att NJUTA av vår skidåkning och den vackra fjällnaturen.  Genom hela helgen svarar vi förstås på frågor kring allt som rör helgens tema! Vi styrketränar och rörlighetstränar, väcker koppen med mjuka sekvenser och boostar! Det blir varm choklad och skratt, rödvin och eld i kaminen!

SCHEMA – Såhär kul ska vi ha!

18/1 Torsdag – ankomstdag, egen tid! Välkommen till Åre Sadeln!

EFTERMIDDAG: Du hämtas vid Åre tågstation när eftermiddagståget anländer, därefter installerar du dig i ditt rum och bekantar dig med omgivningarna. På kvällen serveras en härlig enkel middag. Outdoor stories personal hälsar välkommen och ni i gänget lär känna varandra! Egen träning om du vill (elljusspår finns). Torsdagen är en ”smygstart” som vi gärna bjuder på, då det underlättar att ha er på plats när vi vill dra igång fredag morgon. Samma pris för ankomst torsdag eftermiddag eller fredag.

 • Middag serveras ca 18.30/19
 • Samling med gänget och vi lär känna varandra – pratar önskemål och förväntningar

(Vill du komma med nattåget onsdag? Vi hjälper dig! Transfer + tidig incheckning torsdag morgon + frukost (självservering) kan köpas till för 350 kr! Då kan du åka skidor också större delen av torsdagen om du vill)

19/1 Fredag – Nu startar vi helgen!

 • Gemensam skidåkarfrukost, klockan 8.
 • Eventuella nattågsresenärer ansluter.
 •  Absolut senast klockan 9.45 är vi i spåren, förmodligen tidigare!
 • Förmiddag: Grundteknik längdåkning – diagonalteknik, övningar och intro till att åka tryggare utför. Gruppvis.
 • Vällagad lunch hemma, möjlighet att byta om
 • Längdåkning pass 2, fortsättning av teknik i backe, gruppvis, och därefter fri åkning
 • After-ski fys: inomhuspass med fokus på rörlighet, corestyrka och balans inriktat mot längdskidåkning, passet sker inomhus. 
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3-rätters middag

20/1 Lördag

 • Frukost kl 8
 • Förmiddag: Skidåkning, teknikgenomgång stakning, gruppvis.
 • Lunch: Vällagad lunch hemma, möjlighet att byta om.
 • Eftermiddag: Längdskidor, passa på att ta en längre tur eller mer relaxtid om du kör kortare.
 • Kort rörlighetspass, mjuk stretch inomhus, hemma där vi bor.
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3-rätters middag lagas tillsammans, bedrifter firas med bubbel!

langdakning 2023 traningshelg tjejer langdskidor

21/1 Söndag

 • Frukost kl 8
 • Fjällupplevelse: Längdskidåkning långpass: 10-19 km, coach med i spåret. Vi ger förslag på en längre och en kortare tur, beroende på väder, ork, lust och förhållanden. 
 • Lunch, vällagad mat hemma eller som lunchpaket i matlåda som äts i fjällkåta/värmestuga – beslut närmre inpå!
 • Tidig eftermiddag:  14.30-15.00 Avslutning; gemensam samling avslutande fika
 • Hjälp med transfer till eftermiddagståg hemåt, eftermiddagståg från Åre station avgår normalt söderut kring 15.30-17)

Bild tagen på vårt längdläger i januari 2022. Vi kan åka skidor både i skyddad terräng och på kalfjäll!

PRIS:

 • 6595 kr, del i dubbelrum/flerbäddsrum (enkelsängar och dubbelsäng för de kompisar som reser tillsammans)
 • Torsdag morgon, om du anländer med nattåg från onsdag: köp till transfer, frukost och tidig incheckning torsdag morgon för 350 kr

Priset är inklusive: helpension i tre dagar med ankomst torsdag eftermiddag eller fredag morgon, 3 nätter, all träning, coachning och guidning, middag torsdag, 2 st 3-rättersmiddag fredag och lördag, all dryck (alkohol ingår), 3 vällagade luncher, 3 frukostar, spårkort fred-sön och transfer på våra transfertider torsdag eftermiddag och söndag eftermiddag. Inkluderar också lyxen att vara en liten grupp om max 12-14 deltagare! 

 • RESER DU MED KOMPIS/AR: Namnge dessa i anmälan, så hamnar ni i samma rum!

Vi fördelar alla rum allt eftersom bokningar kommer in.

Anmälan: Fullbokat!

Ledare: Sofia Bursjöö

Personlig tränare och löpcoach, outdoorfantast och vinterälskare. Åker klassiskt och skate, utbildad skidcoach utför. Arrangerat längdläger sedan 2016. Sofia vill ge dig en känsla av att vara kompetent i din kropp! Hon kan be dig våga flytta gränser men står stadigt i att upplevelselängtan är mäktigare och ger mer glädje än prestationspress. Glad, passionerad och engagerad ägare av Outdoor stories!

Plus suverän skidcoach/er:

Outdoor stories bokar 1-2 grymma lokala skidcoacher, som vi tidigare använt och är nöjda med, mer info kommer!

BOENDET:

Vi älskar mysigt lugn, gemenskap och tid tillsammans och tycker mycket av magin sker i erfarenhetsutbytet. Vi vill vara för oss själva och har därför i år valt att bo fint i ”våra vanliga skilodges” i Sadeln. Hos oss är alla med på att vi är på träningsresa för att må bra, vara nyfikna, lära nytt, koppla av och njuta en smula! Gemenskapen är en viktig del av helheten och att sitta och mysa runt elden i soffan och skrota runt i underställ i köket är så underbart tycker vi – bättre än att att alla piper iväg till det egna hotellrummet och fastnar där. Därför bor vi som vi bor, och gör som vi gör! Husen är stora och vilsamma, med gott om utrymme! Huset har rum med dubbelsängar, enkelsängar och våningssängar.

Maten:

Frukost och lunch serveras i bufféform, lagat med omsorg och omtanke för kropp och miljö av outdoor stories personal. Ofta vegetariskt, inte alltid, och självklart med anpassning efter allergier. En av kvällarna hjälper du till och lagar en trerätters middag, det blir lättsamt och kul och alla andra gånger sätter du dig till dukat bord!

Tänk på boendet, hänget, måltiderna som att du checkar in på en härlig stor kompisreunion med fjäll och skidtema i eget stort hus, med möjlighet att dra sig undan på egna rummet. Alla är del av den unika gemenskap vi brukar få till hos outdoor stories! Svårt att beskriva, vi tror du förstår?! Om inte, ring Sofia och ställ din fråga: 072-3062618

Villkor, vid händelse av sjukdom/förhinder etc

Vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande reseförsäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat. Anmälan = bindande bokning. Vi tillämpar 48 friska symptomfria timmar, innan resa till oss. Om du får förhinder och inte kan nyttja bokad plats kan du alltid sälja den vidare eller ge bort platsen till någon som åker i ditt ställe.

Länk till bokningsvillkor!

UTRUSTNING:

Längdskidor för klassisk längdåkning, stavar, längdpjäxor. Vi rekommenderar den omåttligt populära skidtypen med ”skins”, som gör att du slipper valla fäste. Träningskläder för längdåkning ute, samt en värmande överdragsjacka, smidig ryggsäck, thermos, kåsa, matlåda för eventuell lunch ute på långpass. Mössa, vantar, ullstrumpor, mm. Träningskläder för inomhusträning samt hemmamys! Sänglinne och handduk behöver tas med, kan också hyras lokalt.

Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar. Obs, inget superspecial behövs – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

Resa till oss:

Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag– återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå ca 15.50!

Nattåg från Göteborg till Åre torsdag  återresa söndag eftermiddag

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Du kan självklart också resa med bil eller med flyg. Parkering vid boendet finns. Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, se nedan rubrik ”transfer”. (vi ger ej transfer från Östersunds flygplats). Resa med bil: Parkeringsplats finns vid boendet! Om fler sällskap rest med bil kan det ge möjlighet till spontana utflykter utanför tänkt schema.

SJ och tågbiljetter: ”tågbiljett ej valbar/banarbete planeras”

När det står Ej valbar så har SJ inte släppt biljetterna så långt fram i tiden ännu, eller har släppt vissa biljetter men kommer släppa fler. Det betyder inte att det är slutsålt. Här kan du hitta information om  bokningsperioder.

Står det Banarbete planeras i tidtabellen så är avgången tillfälligt spärrad för bokning då det planeras för banarbete. Detta har varit vardag för oss i Åre de senaste vårarna, SJ har prioriterat helgtrafiken – och det har faktiskt alltid blivit så att tågen gått.  När kommer det gå att boka biljetter om banarbete planeras? SJ brukar svara såhär: I nuläget har vi inget datum på när planeringen är klar och när vi kommer kunna släppa biljetter till försäljning.

Tips! Gå med i SJ’s prioklubb, då får man mail när biljetter släpps. Testa att göra bokningen med jämna mellanrum framöver för att se när det är bokningsbart. DET BRUKAR ORDNA SIG MED TÅGEN! 

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Eftermiddag på avresedagen söndag, ca 15.00.

Kommer du torsdag kväll, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än sommartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00