fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

28-30/10 2022, LUGN löparhelg med bastu (valfritt) kallbad & guldkant – flera platser kvar

LÖPNING I LUGNT TEMPO på våra absoluta favoritstigar, njutig bastu intill indalsälven, kallbad för de som vill – vackra vyer och guldkant. Skäm bort dig i trailskor hos oss 28-30/10!

Varmt välkommen till 100% upplevelselöpning på vår bakgård i Åre. Vi springer (och går där det är brant uppför) lugna turer och njuter av vidder, fjälluft och att vara närvarande. Till denna helg har vi plockat fram våra absoluta favoritturer för mysjogg, med ambitionen att ge återvändare eller vana Åre-besökare något nytt! Bastu invid indalsälven med möjlighet till kallbad, lugna stunder kompletterar programmet. I oktober är luften hög och klar, inte sällan kan man springa ovan molnen, en alldeles speciell känsla.

 • Löpning, lufs, mysjogg på favoritplatser.
 • Topptur till Välliste (12 km)
 • Löpning i Ottsjö på vackra platåleden
 • Favoritdel av löparturen Björnen-fyrkanten
 • After run-bastu i hyrd egen bastu intill indalsälven, med guidat kallbad för den som vill
 • 3-rätters middagar ink dryck.
 • Tips på löpteknik för traillöpning
 • Boende i välutrustad fjällägenhet i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum, (ett rum är 4-bäddsrum, där alltså fyra personer bor) allt på plats ingår.

Fokus hos Outdoor stories ligger i upplevelsen, inte på hastighet! Vi släpper prestige, ser varandra med mjuka och varma ögon och tar oss an utmaningarna naturen ger oss tillsammans. Det blir glittrande ögon och stora leenden, kanske en och annan förflyttad gräns och väldigt stor gemenskap i vår lilla lugna löpargrupp. 

FÖR VEM? Deltagarantalet nått, helgen blir garanterat av!

Löparresan är för kvinnor! Man kan resa ensam, eller med vän/bekant/arbetskompis etc!

VAD ÄR LUGNT TEMPO?

– Att springa i fjällterräng är annorlunda mot asfalt. Vi vill inte ange en precis minuter per kilometer-tid, men farten är satt till att det går inte fortare än 6.30-7 min/km där det är platt, lutar det uppför går det långsammare. Springer du i den takten hemma klarar du detta läger fint. När leden sticker av brant uppför går vi, när det planar ut lufsar vi på. Det handlar om upplevelse, att kunna titta upp och le, ta in omgivning och vidder. Vi vet att det kan vara både extra läskigt och jobbigt att springa i grupp. Här ser vi gemensamt till att alla har det bra! Kan du springa 8-10 km hemma, med paus för promenad då och då så fixar du detta läger!

Det bästa? Att jag fick träna mycket, utmana mig själv utan att känna att det var i jämförelse mot andra utan bara mot mig själv. Hela konceptet med liten grupp och att alla blev så inkluderade. God mat och att vi blev så ompysslade!

LUGNT LÖPARHELG med guldkant INNEHÅLL:

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! 

27/10 – Torsdag – vill du kan du anlända under torsdagen, många tycker det är en härligt lugn start att vara på plats dagen innan vi startar ”på riktigt”. Välj då det alternativet i anmälan. Enkel middag (fixas tillsammans), natt torsdag samt frukost fredag ingår för 350 kr.

28/10 Fredag

 • Nattåget rullar in – antingen vaknar du på det, eller i huset i Sadeln. Vaknar du på tåget äter du frukost där och hämtas sedan löparklädd.
 • 8.00 Lugn och god frukost i sadeln, om du vaknar i huset.
 • Förmiddag: Vårt favoritfjäll Välliste, en kortare transfer bort från boendet.  Totalt Ca 11-12 km 
 • Vi äter utomhus efter avslutad löprunda innan vi åker vidare till:
 • After-run! Bastu och kallbad för den som vill i hyrd bastu intill Indalsälven som vi har helt för oss själva.
 • Kväll: 3 rätters middag lagas tillsammans, hälften av gänget fixar – andra hälften fixar kvällen därpå.

29/10 Lördag – Lillskutan – Lillådammen – Fröå gruva 13 km

 • Frukost
 • Förmiddag: Långpass & fjällupplevelse: En variant av Björnen-fyrkanten dr vi springer den vackraste delen, totalt ca, 13 km. Jogg och upplevelse i fjällmiljö (uppför kommer vi gå mycket!). 
 • Senarelagd Lunch hemmavid
 • Eftermiddag: After run med eldning i kaminen, bastu, egentid.
 • Kväll: 3 rätters middag lagas tillsammans. Bubbel! 

Så bra med personliga tekniktips i stunden tillsammans med gemensamma genomgångar(och påminnelser) inför olika utmaningar. Gav så mkt positivt till upplevelsen att förbättras och känna mig mer bekväm tekniskt. Sofia har en fin förmåga att leda en grupp i positiv riktning och bygga en peppande/tillåtande stämning. Jag kommer tillbaka!

loparlager host 2021

30/10 Söndag

 • Frukost
 • Löpning, Platåleden i Ottsjö. Ca 6 km i lugn takt och fokus på upplevelse. 
 • Mjuk rörlighet/styrkebalans för löpare
 • Senarelagd Lunch, vällagad mat hemma
 • 14.30 Avslutning; gemensam samling
 • 15.00 Hjälp med transport till eftermiddagståget från Åre Station!

Frågor? kontakta oss på hej @ outdoorstories.se eller på telefon 0723062618 (Sofia)

Platåleden – här i sommarskrud, men lika vacker om hösten!

PRIS:

4995 kr, inklusive all träning och guidning, helpension tre dagar, två nätter, två 3-rättersmiddagar, all dryck (alkohol med bubblor och vin till maten ingår), transfer inne i Åre på angivna tider och inte minst lyxen av att vara en liten grupp. Betaldatum ca 2 veckor innan helgens genomförande.

Ankomst torsdag em/kväll, med extra natt: 350 kr tillägg.

Anmälan: Välkommen, 7 platser kvar, helgen blir garanterat av!

Ledare:

JESSICA PARTIN:

Jessica är friidrottaren som hittade sin plats på fjället, vildmarksutbildad guide som både älskar att springa på fjället och att förmedla hur du gör det bättre. Guidar sina grupper med fokus på stor inkludering och härlig gemenskap. Många skratt, härliga upplevelser och ny inspiration till framtida löpupplevelser hoppas hon ge dig! Sprallig, nyfiken och lyhörd Årebo!

Boendet:

Du bor i fint och med hög standard i skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har 3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 5 eller 6 sovrum. 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar ett sovrum med dubbla våningssängar, plus ett litet loft där en person kan sova om den vill, dock ej medräknat i antal bäddar.

Sjukdom, förhinder att delta etc?

Det är upp till var och en att bedöma om det är möjligt att resa och delta på helgen, vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande försäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat. Vi tillämpar de 48 friska symptomfria timmarna, innan resa till oss.

Länk till bokningsvillkor!

Utrustning och väderlek:

Hög och klar luft, höstfärger och orangegul explosion, kanske nattfrost – eller ett mjukt tunt snötäcke. Vi tar oss till de platser som är vackrast för stunden! Det härliga med hösten är att molnen kan ligga lågt och vi kan springa ovanför mjukt molntäcke, en särskilt cool känsla!

Utrustning: Löparryggsäck/löparväst, vindjacka/tunn skaljacka som tål vind och nederbörd, någon typ av värmande plagg, höst-löpartights, långärmad och kortärmad tröja, thermos/vattenflaska för ca 1 l dryck, matlåda + bestick, kåsa. Löparskor av trailtyp, med kraftigt mönster. Mjuka kläder att hänga i. Badkläder. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

Resa till oss:

Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag  – återresa söndag eftermiddag, resan hem brukar gå runt 15.50

Nattåg från Göteborg till Åre torsdag återresa söndag eftermiddag

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Du kan självklart också resa med bil eller med flyg. Parkering vid boendet finns. Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, se nedan rubrik ”transfer”. (vi ger ej transfer från Östersunds flygplats). Resa med bil: Parkeringsplats finns vid boendet! Om fler säsllskap rest med bil kan det ge möjlighet till spontana utflykter utanför tänkt schema.

SJ och tågbiljetter: ”tågbiljett ej valbar/banarbete planeras”

När det står Ej valbar så har SJ inte släppt biljetterna så långt fram i tiden ännu. Här kan du hitta information om  bokningsperioder.

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Fredag morgon, när nattåget rullar in, avresa direkt.
 • Eftermiddag på avresedagen söndag.

Kommer du torsdag kväll, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än sommartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

VARMT VÄLKOMMEN!

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00