fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

18-20/8 Lugn trail – fjäll – yin löparhelg – Få platser kvar

LUGNT TRAIL-LÖPARLÄGER I ÅRE 18-20 AUGUSTI 2023 –  platser kvar, resan blir garanterat av!

Varmt välkommen till 100% upplevelselöpning på vår bakgård i Åre. Vi springer/joggar/lufsar lugna turer och njuter av vidder, fjälluft och att vara närvarande. Smart styrketräning för löpare och yinyoga kompletterar programmet. I augusti ligger stigarna fina och bara, fjälltjärnen är förhoppningsvis inbjudande för ett efter-löpning-dopp och allt är grönt så långt ögat når!

 • Löpteknik uppför och utför, minst två olika toppar på helgen
 • Del av Björnentriangeln – på/vid sidan om Åreskutan – med vacker fjällöpning och härliga vidder
 • Löpning på härligt böljande stig i Storlien
 • Styrketräning/löpstyrka för vardagsstark kropp, lätt att återskapa hemma.
 • Löpning till/förbi fjälltjärn, kanske med ett bad?
 • Yinyoga
 • 3-rätters middagar ink dryck.
 • Boende i välutrustad fjällägenhet i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum, (ett rum är 4-bäddsrum, där alltså fyra personer bor) allt på plats ingår.

Fokus hos Outdoor stories ligger i upplevelsen, inte på hastighet! Vi släpper prestige, ser varandra med mjuka och varma ögon och tar oss an utmaningarna naturen ger oss tillsammans. Det blir glittrande ögon och stora leenden, kanske en och annan förflyttad gräns och väldigt stor gemenskap i vår lilla lugna löpargrupp. 

FÖR VEM? (max 12 deltagare! Dessa helger brukar bli fullbokade!) 3 platser kvar.

Löparresan är för kvinnor! Man kan resa ensam, eller med vän/bekant/arbetskompis etc!

VAD ÄR LUGNT TEMPO?

– Att springa i fjällterräng är annorlunda mot asfalt. Jag vill inte ange en precis minuter per kilometer-tid, men farten är satt till att det går inte fortare än 6.30 min/km där det är platt, lutar det uppför går det långsammare. Springer du i den takten hemma klarar du detta läger fint. När leden sticker av brant uppför går vi, när det planar ut lufsar vi på. Det handlar om upplevelse, att kunna titta upp och le, ta in omgivning och vidder. Vi vet att det kan vara både extra läskigt och jobbigt att springa i grupp. Här ser vi gemensamt till att alla har det bra! Kan du springa 10 km hemma, med paus för kort promenad då och då så fixar du detta läger!

Det bästa? Att jag fick träna mycket, utmana mig själv utan att känna att det var i jämförelse mot andra utan bara mot mig själv. Hela konceptet med liten grupp och att alla blev så inkluderade. God mat och att vi blev så ompysslade!

LUGNT LÖPARLÄGER INNEHÅLL:

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! 

17/8  Torsdag

Vill du kan du anlända under torsdagen, många tycker det är en härligt lugn start att vara på plats dagen innan vi startar ”på riktigt”. Välj då det alternativet i anmälan. Enkel middag, transfer från tåg på vår transfertid, natt till fredag samt  frukost fredag ingår till priset av 350 kr. Välj torsdag som ankomstdag i din anmälan om du vill alända idag!

18/8 Fredag

 • Nattåget rullar in – antingen vaknar du på det, eller i huset i Sadeln.
 • Du hämtas på Åre tågstation, körs till boende i Sadeln, vi äter frukost och lär känna varandra.
 • Förmiddag – lunch – tidig eftermiddag: Löppass 1 – 13 km böljande fjällterräng med avslutande fjällbad. Valfritt – Vill man förlänga detta pass kan man göra det med ytterligare 4,5 km där vi annars blir hämtade med minibuss. Vi avslutar turen med lunch, eller äter den på vägen beroende på vad klockan blir när vi kommer iväg.
 • Eftermiddag: Kortare löpstyrkepass med fokus på att skicka med nya och smarta övningar hem – snarare än att träna dig trött, du har ju fler kilometer att springa under resten av helgen!
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans, hälften av gänget fixar – andra hälften fixar kvällen därpå.

19/8 Lördag – en löptur i Storlienfjällen på blomstrande stigar

 • Sovmorgon och frukost
 • Transfer till Storlien, ca 60 minuter i bil/minibuss
 • Förmiddag: Långpass & fjällupplevelse: Topptur och fjällterräng i Storlien. Jogg och upplevelse i fjällmiljö, ca 14-15 km. 
 • Lunch: utomhus, medhavd i löparryggsäck.
 • Åter till Åre
 • Tidig kväll: Yinyoga 60 minuter
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans. Bubbel! 

Så bra med personliga tekniktips i stunden tillsammans med gemensamma genomgångar(och påminnelser) inför olika utmaningar. Gav så mkt positivt till upplevelsen att förbättras och känna mig mer bekväm tekniskt. Sofia har en fin förmåga att leda en grupp i positiv riktning och bygga en peppande/tillåtande stämning. Jag kommer tillbaka!

Bild från stigen i Storlien, en perfekt mjuk och smal fjällstig, trampad av få fötter.

20/8 Söndag Löptur och styrketräning 

 • Frukost
 • Löpning, Totthummeln runt med topp, alternativt förberget. Ca 9 km i lugn takt och fokus på upplevelse. 
 • Avslutande mjukt rörlighetspass, ca 25 min
 • Lunch, vällagad mat hemma
 • 14.00 Avslutning; gemensam samling
 • 14.30 Hjälp med transport till eftermiddagståget från Åre Station! (Tid att se Åre by)

Frågor? kontakta oss på hej @ outdoorstories.se eller på telefon 0723062618 (Sofia)

PRIS:

5595 kr, inklusive all träning och guidning, helpension tre dagar, två nätter, två 3-rättersmiddagar, all dryck (alkohol med bubblor och vin till maten ingår), transfer inne i Åre på angivna tider och till löpplatser, inte minst lyxen av att vara en liten grupp. Fakturan skickas med betaldatum ca 2 veckor innan helgens genomförande.

Ankomst torsdag em/kväll, med extra natt: 350 kr tillägg.

ANMÄLAN: 3 Platser kvar -Resan blir garanterat av, välkommen!

Ledare:

Sofia Bursjöö:

Grundare av Outdoor stories. Personlig tränare och löpcoach, outdoorfantast sedan evigheter. Bor i sina drömmars by Åre sedan 2018, tidigare var skärgården och Ingarö hemma. Sofia brinner för att ge vidare en känsla av att vara kompetent i sin kropp, våga flytta gränser och vill förmedla att upplevelselängtan är mäktigare och ger mer glädje än prestationspress. Glad, passionerad, engagerad! Fd alpinist på nordisk elitnivå som älskar både backintervaller och blåbärspaj.

Boendet:

Du bor i fint och med hög standard i skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har 3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 5 eller 6 sovrum. 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar ett sovrum med dubbla våningssängar. Här är känslan vilsam och boendet är rymligt och luftigt.

Tänk på boendet, hänget, middagarna som att du checkar in på en härlig stor kompisreunion med fjäll och träning som tema, med möjlighet att dra sig undan på rummet eller i något av vardagsrummen vid behov. Alla är del av den unika gemenskap vi brukar få till hos outdoor stories! Svårt att beskriva, vi tror du förstår?! Om inte, ring Sofia och ställ din fråga: 072-3062618

Maten:

Frukostar serveras i bufféform. All mat väljs ut med omsorg och omtanke för kropp och miljö. Ofta vegetariskt, inte alltid, och självklart med anpassning efter allergier. Kvällstid äter vi trerätters, ni i gänget lagar tillsammans, uppdelat i två gäng så att du bara är med och lagar en av kvällarna. Det blir lättsamt och kul! Denna helg äter vi två av tre luncher utomhus.

Villkor, vid händelse av sjukdom/förhinder etc

Vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande reseförsäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat. Anmälan = bindande bokning. Vi tillämpar de 48 friska symptomfria timmarna, innan resa till oss. Om du får förhinder och inte kan nyttja bokad plats kan du alltid sälja den vidare eller ge bort platsen till någon som åker i ditt ställe.

Länk till bokningsvillkor!

Utrustning och väderlek:

Varma kvällar och grön natur. Till skillnad från söderut där det mesta blommat klart vid den här tiden kan vi ha sommarblom på fjällen. Vackert och härligt och ofta upptorkade och fina stigar. En favorit-tid för oss att vara på fjället! Vi tar oss till de platser som är vackrast för stunden! Vädret kan vara milt och somrigt, eller lite friskt och ombytligt.

Utrustning: Löparryggsäck/löparväst, skaljacka/vindjacka som tål vind och nederbörd, värmeplagg typ tunn fleecetröja. Löpartights, långärmad och kortärmad tröja, thermos/vattenflaska för ca 1 l dryck, matlåda + bestick, kåsa. Löparskor av trailtyp, med kraftigt mönster. Mjuka yogakläder att yoga och hänga i. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

Resa till oss: Bil och tåg att föredra!

 • Ca 7-8 h bilresa från Sthlms-området till Åre. Att samåka kan vara ett fint sätt att ta sig till oss. Parkering finns vid boendet! Om 1 sällskap rest med bil kan det ge möjlighet till spontana utflykter utanför tänkt schema.
 • Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag 29/6 – återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå ca 15.50!
 • Nattåg från Göteborg till Åre torsdag 29/6 återresa söndag eftermiddag

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Du kan också resa med flyg.  Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, se nedan rubrik ”transfer”. (vi ger ej transfer från Östersunds flygplats).

SJ och tågbiljetter: ”tågbiljett ej valbar/banarbete planeras”

När det står Ej valbar så har SJ inte släppt biljetterna så långt fram i tiden ännu, eller har släppt vissa biljetter men kommer släppa fler. Det betyder inte att det är slutsålt. Här kan du hitta information om  bokningsperioder.

Står det Banarbete planeras i tidtabellen så är avgången tillfälligt spärrad för bokning då det planeras för banarbete. Detta har varit vardag för oss i Åre de senaste vårarna, SJ har prioriterat helgtrafiken – och det har faktiskt alltid blivit så att tågen gått.  När kommer det gå att boka biljetter om banarbete planeras? SJ brukar svara såhär: I nuläget har vi inget datum på när planeringen är klar och när vi kommer kunna släppa biljetter till försäljning.

Tips! Gå med i SJ’s prioklubb, då får man mail när biljetter släpps. Testa att göra bokningen med jämna mellanrum framöver för att se när det är bokningsbart. DET BRUKAR ORDNA SIG MED TÅGEN! 

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Fredag morgon, när nattåget rullar in ca 08.58, avresa direkt. Denna transfer sker med taxi (på vår bekostnad)
 • Eftermiddag på avresedagen söndag, ca 15.00.

Kommer du torsdag kväll, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än sommartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

Processed with VSCO with k2 preset

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00