fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

10-13/10 Lugn trail – fjäll – yin löparhelg – platser kvar!

LUGNT TRAIL-LÖPARLÄGER I ÅRE 10-13 OKTOBER 2024 –  platser kvar!

Varmt välkommen till 100% upplevelselöpning på vår bakgård i Åre. Vi springer/joggar/lufsar lugna turer och njuter av vidder, fjälluft och att vara närvarande. Smart styrketräning för löpare och yinyoga kompletterar programmet. Oktober är en av årets lite lugnare månad, naturen gör sig redo att ställa om från sommar till vinter. En krispig luft fyller våra lungor, kanske ligger den första snön på fjälltopparna eller kanske är det fortfarande sommarvärme i luften. Oavsett bjuder fjället in till nya upplevelser och  fortfarande fina färger!

 

 • Löpteknik uppför och utför
 • Del av Björnentriangeln – på/vid sidan om Åreskutan – med vacker fjällöpning och härliga vidder
 • Löpning på härligt böljande stig i Storlien/ alt Vålådalen beroende på väder
 • Löpning till/förbi fjälltjärn
 • Yinyoga
 • 3-rätters middagar ink dryck.
 • Boende i välutrustad fjällägenhet i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum, (ett rum är 4-bäddsrum, där alltså fyra personer bor) allt på plats ingår.

Fokus hos Outdoor stories ligger i upplevelsen, inte på hastighet! Vi släpper prestige, ser varandra med mjuka och varma ögon och tar oss an utmaningarna naturen ger oss tillsammans. Det blir glittrande ögon och stora leenden, kanske en och annan förflyttad gräns och väldigt stor gemenskap i vår lilla lugna löpargrupp. 

FÖR VEM? (max 12 deltagare)

Löparresan är för kvinnor! Man kan resa ensam, eller med vän/bekant/arbetskompis etc!

VAD ÄR LUGNT TEMPO?

– Att springa i fjällterräng är annorlunda mot asfalt. Jag vill inte ange en precis minuter per kilometer-tid, men farten är satt till att det går inte fortare än 6.30 min/km där det är platt, lutar det uppför går det långsammare. Springer du i den takten hemma klarar du detta läger fint. När leden sticker av brant uppför går vi, när det planar ut lufsar vi på. Det handlar om upplevelse, att kunna titta upp och le, ta in omgivning och vidder. Vi vet att det kan vara både extra läskigt och jobbigt att springa i grupp. Här ser vi gemensamt till att alla har det bra! Kan du springa 10 km hemma, med paus för kort promenad då och då så fixar du detta läger!

Det bästa? Att jag fick träna mycket, utmana mig själv utan att känna att det var i jämförelse mot andra utan bara mot mig själv. Hela konceptet med liten grupp och att alla blev så inkluderade. God mat och att vi blev så ompysslade!

LUGNT LÖPARLÄGER INNEHÅLL:

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! 

10/10 Torsdag – vill du kan du anlända redan under torsdagen, välj då det alternativet i anmälan. Många tycker det är härligt att vara på plats en dag tidigare för en ännu lugnare retreatstart, transfer från tåg, middag ingår – självservering, natt till fredag och frukost fredag (400 kr tillägg för extra natt)

11/10 Fredag

 • Du vaknar i boendet i Sadeln // tar en taxi till boendet i sadeln från nattåget när det kommer till Åre C.
 • Förmiddag – lunch – tidig eftermiddag: Löppass 10 – 13 km böljande fjällterräng med möjlighet till fjällbad. Vi avslutar turen med lunch, eller äter den på vägen beroende på vad klockan blir när vi kommer iväg.
 • Eftermiddag: Yinyoga
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans, hälften av gänget fixar – andra hälften fixar kvällen därpå.

12/10 Lördag – en löptur i Storlienfjällen på blomstrande stigar

 • Sovmorgon och frukost
 • Transfer till Storlien, ca 60 minuter i bil/minibuss
 • Förmiddag: Långpass & fjällupplevelse: Topptur och fjällterräng i Storlien. Jogg och upplevelse i fjällmiljö, ca 14-15 km. 
 • Lunch: utomhus, medhavd i löparryggsäck.
 • Åter till Åre
 • Tidig kväll: Yinyoga 
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans. Bubbel! 

Så bra med personliga tekniktips i stunden tillsammans med gemensamma genomgångar(och påminnelser) inför olika utmaningar. Gav så mkt positivt till upplevelsen att förbättras och känna mig mer bekväm tekniskt. Sofia har en fin förmåga att leda en grupp i positiv riktning och bygga en peppande/tillåtande stämning. Jag kommer tillbaka!

Bild från stigen i Storlien, en perfekt mjuk och smal fjällstig, trampad av få fötter.

13/10 Söndag Löptur och styrketräning 

 • Frukost
 • Löpning, Totthummeln runt med topp, alternativt förberget. Ca 9 km i lugn takt och fokus på upplevelse. 
 • Lunch, vällagad mat hemma
 • 14.00 Avslutning; gemensam samling
 • 14.30 Hjälp med transport till eftermiddagståget från Åre Station! (Tid att se Åre by)

Frågor? kontakta oss på hej @ outdoorstories.se eller på telefon 0723062618 (Sofia)

PRIS:

6595 kr, inklusive all träning och guidning, helpension tre dagar, två nätter, två 3-rättersmiddagar, all dryck (alkohol med bubblor och vin till maten ingår), transfer inne i Åre på angivna tider och till löpplatser, inte minst lyxen av att vara en liten grupp. Fakturan skickas med betaldatum ca 2 veckor innan helgens genomförande.

Ankomst torsdag em/kväll, med extra natt: 400 kr tillägg.

ANMÄLAN: Platser kvar!

11-13/10 lugn trail och yinyoga

Välkommen till Åre - vi ser fram emot att lära känna dig!! Anmälan är bindande, betalningssätt faktura, fakturan skickas ca 1 månad innan evenemanget. Möjlighet finns att anlända torsdag eftermiddag/kväll. Minsta deltagarantal är 6, maximalt deltagarantal är 12. Bekräftelse kommer till din e-post, kolla i skräpposten om den inte dyker upp!

 • Hit kommer bekäftelser och informationsmail, samt faktura. Var noga!
 • Det är bra att se från vilka städer deltagarna kommer, om det kan vara aktuellt med samåkning etc!
 • Det är bra om vi har ditt mobilnummer, om vi behöver fråga något eller komma i kontakt innan/under träningsresan. Aldrig sms-utskick!
  Du anger din dubbelrumskompis om du har en i nästa steg. Priset inkluderar all träning, helpension, transfer från och till tågstationen i Åre enligt tider på webb i flik anmälan resetider. Vi bor i fantastiskt fin och stor fjälllägenhet 178 kvm. Dubbelsäng/enkelsäng/våningssäng. Personer som känner varandra och reser tillsammans hamnar främst i dubbelsäng. Tre vardagsrum, tre toaletter, fyra duschar och bastu, huset är lugnt, vilsamt och rymligt!
 • Man kan resa till oss med bil eller tåg eller med flyg till Östersund. Vi försöker hjälpa till att ordna samåkning - berätta hur/om du är intresserad av det nedan!
 • Ange som laktos, skaldjur etc, (ej matpreferens)
 • Betalning med faktura. Anmälan är bindande direkt du skickar in anmälningsformuläret. Fakturering sker manuellt, vi fakturerar med betalningsdatum några veckor/någon månad innan helgen, var inte orolig, din anmälan gäller! Du får bekräftelse på din anmälan till din e-post, kolla skräpposten om den inte dyker upp!

  Vid händelse av skada/sjukdom är det bäst att ha en reseförsäkring. Även försäkringen "Startklar" fungerar för idrottsevenemang likt detta. Startklar ersätter till 2500 kr, jag rekommenderar därför att också ha en bra reseförsäkring i sin hemförsäkring, eller en tilläggsförsäkring - då brukar alla deltagare får tillbaka 100% av investeringen i resan, om förhinder/skada skulle göra att resan inte kan genomföras.
 • 0,00 Kr

Ledare: Jessica Partin

Jessica jobbar året runt med Outdoor stories! Utbildad Fjälledare/Vildmarksguide från Åre vildmarksutbildning. Cykelguide och löparguide och yinyogalärare som njuter av fjället alla årstider, om vintern toppturar hon och har också jobbat internationellt som guide. Jessica leder dig med lugn hand och älskar att inspirera till mer fjälliv! Inkluderande, nyfiken och sprallig!

Boendet:

Du bor i fint och med hög standard i skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har 3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 5 eller 6 sovrum. 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar ett sovrum med dubbla våningssängar. Här är känslan vilsam och boendet är rymligt och luftigt.

Tänk på boendet, hänget, middagarna som att du checkar in på en härlig stor kompisreunion med fjäll och träning som tema, med möjlighet att dra sig undan på rummet eller i något av vardagsrummen vid behov. Alla är del av den unika gemenskap vi brukar få till hos outdoor stories! Svårt att beskriva, vi tror du förstår?! Om inte, ring Sofia och ställ din fråga: 072-3062618

Maten:

Frukostar serveras i bufféform. All mat väljs ut med omsorg och omtanke för kropp och miljö. Ofta vegetariskt, inte alltid, och självklart med anpassning efter allergier. Kvällstid äter vi trerätters, ni i gänget lagar tillsammans, uppdelat i två gäng så att du bara är med och lagar en av kvällarna. Det blir lättsamt och kul! Denna helg äter vi två av tre luncher utomhus.

Villkor, vid händelse av sjukdom/förhinder etc

Vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande reseförsäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat. Anmälan = bindande bokning. Vi tillämpar de 48 friska symptomfria timmarna, innan resa till oss. Om du får förhinder och inte kan nyttja bokad plats kan du alltid sälja den vidare eller ge bort platsen till någon som åker i ditt ställe.

Länk till bokningsvillkor!

Utrustning och väderlek:

Vi säger hej till oktober  – Vi har fortfarande gula, orangea, gröna och röda toner i en fin mix, men nu faller löven. Luften är hög och klar, ibland kommer det någon millimeter snö på natten, ett vackert frosttäcke i fjärran. Friskt, klart och härligt – så brukar starten av oktober vara.  Och just det – inga myggor!

Utrustning: Löparryggsäck/löparväst, skaljacka/vindjacka som tål vind och nederbörd, värmeplagg typ tunn fleecetröja. Löpartights, långärmad och kortärmad tröja, thermos/vattenflaska för ca 1 l dryck, matlåda + bestick, kåsa. Löparskor av trailtyp, med kraftigt mönster. Mjuka yogakläder att yoga och hänga i. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

Resa till oss: Bil och tåg att föredra!

 • Ca 7-8 h bilresa från Sthlms-området till Åre. Att samåka kan vara ett fint sätt att ta sig till oss. Parkering finns vid boendet! Om 1 sällskap rest med bil kan det ge möjlighet till spontana utflykter utanför tänkt schema.
 • Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag 29/6 – återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå ca 15.50!
 • Nattåg från Göteborg till Åre torsdag 29/6 återresa söndag eftermiddag

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Du kan också resa med flyg.  Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, se nedan rubrik ”transfer”. (vi ger ej transfer från Östersunds flygplats).

SJ och tågbiljetter: ”tågbiljett ej valbar/banarbete planeras”

När det står Ej valbar så har SJ inte släppt biljetterna så långt fram i tiden ännu, eller har släppt vissa biljetter men kommer släppa fler. Det betyder inte att det är slutsålt. Här kan du hitta information om  bokningsperioder.

Står det Banarbete planeras i tidtabellen så är avgången tillfälligt spärrad för bokning då det planeras för banarbete. Detta har varit vardag för oss i Åre de senaste vårarna, SJ har prioriterat helgtrafiken – och det har faktiskt alltid blivit så att tågen gått.  När kommer det gå att boka biljetter om banarbete planeras? SJ brukar svara såhär: I nuläget har vi inget datum på när planeringen är klar och när vi kommer kunna släppa biljetter till försäljning.

Tips! Gå med i SJ’s prioklubb, då får man mail när biljetter släpps. Testa att göra bokningen med jämna mellanrum framöver för att se när det är bokningsbart. DET BRUKAR ORDNA SIG MED TÅGEN! 

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Fredag morgon, när nattåget rullar in ca 08.58, avresa direkt. Denna transfer sker med taxi (på vår bekostnad)
 • Eftermiddag på avresedagen söndag, ca 15.00.

Kommer du torsdag kväll, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än sommartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00