fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

14-16/10 Trail, fjäll, yin + häst! Trailhelg med guldkant& turridning – FULLBOKAT!

LUGN TRAILLÖPNING + TURRIDNING I ÅRE 14-16 oktober 2022 – fokus på upplevelselöpning och fjällnärvaro. Yinyoga och löpstyrka och en halvdag till häst = en drömmig kombination! Max 12 platser.

Löppassen springs med upplevelse i fokus på vår bakgård i Åre. Vi springer (och går när det blir för tufft) lugna turer och njuter av vidder, fjälluft och att vara närvarande. Inomhus fokuserar vi på att öka kunskapen, kikar på hur och varför, och pratar också skadeförebyggande träning som även praktiseras! Eftersom hästar och löpning är två härliga grejer har vi kombinerat dem just denna helg och ser fram emot hur pass i ordningen löpning-löpstyrka-ridning-yinyoga-löpning kommer ge dig en wow-ig känsla!

 • Traillöpning med upplevelse i fokus, där vi också pratar löpteknik uppför och utför– obs, inte fokus på prestation, men att den träning vi gör ska ge mer tillbaka, för vår egen skull!
 • Styrketräning/löpstyrka, lätt att återskapa hemma. Löpskolningsövningar.
 • Turridning på Åreskutans baksida, halvdag hos hästarna
 • Yinyoga
 • 3-rätters middagar ink dryck.
 • Boende i välutrustad fjällägenhet i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum, (ett rum är 4-bäddsrum, där alltså fyra personer bor) allt på plats ingår.

Fokus hos Outdoor stories ligger i upplevelsen, inte på hastighet! Vi släpper prestige, ser varandra med mjuka och varma ögon och tar oss an utmaningarna naturen ger oss tillsammans. Det blir glittrande ögon och stora leenden, kanske en och annan förflyttad gräns och väldigt stor gemenskap i vår lilla lugna löpargrupp.

loparlager host 2021

VAD ÄR LUGNT TEMPO?

– Att springa i fjällterräng är annorlunda mot asfalt. Jag vill inte ange en precis minuter per kilometer-tid, men farten är satt till att det går inte fortare än 6.30-6.50 min/km där det är platt, lutar det uppför går det långsammare. Springer du i den takten hemma klarar du denna helg fint. När leden sticker av brant uppför går vi, när det planar ut lufsar vi på. Det handlar om upplevelse, att kunna titta upp och le, ta in omgivning och vidder. Vi vet att det kan vara både extra läskigt och jobbigt att springa i grupp. Här ser vi gemensamt till att alla har det bra! 

FÖR VEM? Löparresan är för kvinnor! Man kan resa ensam, eller med vän/bekant/arbetskompis etc!

Löpningen? Kan du springa 10 km hemma, med paus för promenad då och då så fixar du detta!

Ridningen? Du ska ha ridit förut och känna dig hyfsat trygg eller åtminstone inte rädd att sitta på hästryggen. Du behöver inte vara aktiv ryttare, du kan således ha ”varit eller inte varit hästtjej i din ungdom”, det är helt okej. Guiden anpassar efter oss! Åreskutans fjällridning har 10 islandshästar och några av annan ras.

Det bästa? Att jag fick träna mycket, utmana mig själv utan att känna att det var i jämförelse mot andra utan bara mot mig själv. Hela konceptet med liten grupp och att alla blev så inkluderade. God mat och att vi blev så ompysslade!

LUGNT trail, fjäll, yin + häst INNEHÅLL:

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! 

13/10 – Torsdag – vill du kan du anlända under torsdagen, många tycker det är en härligt lugn start att vara på plats dagen innan vi startar ”på riktigt”. Välj då det alternativet i anmälan. Transfer, middag, natten till fredag samt frukost fredag ingår för 350 kr i tillägg.

14/10 Fredag

 • Vaknar du i Sadeln? Vi äter frukost ca 8
 • Nattåget rullar in vid 9. Vaknar du på det äter du frukost på tåget och kliver av löparklädd! Du hämtas på Åre tågstation, körs till boende i Sadeln, sedan drar vi igång efter presentation.
 • Förmiddag: Traillöpning i fjällmiljö, ca 9-11 km
 • Vällagad lunch hemma
 • Löpstyrka och rörlighet, utomhus eller inomhus beroende på väder, vad behöver vi stärka upp? Varför? 
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans, hälften av gänget fixar – andra hälften fixar kvällen därpå.

15/10 Lördag

 • Sovmorgon och frukost
 • Förmiddag + lunch+eftermiddag: Turridning på islandshästar + enstaka annan hästras. Efter frukost lämnar vi boendet för transport till stallet och hästarna. Där blir alla tilldelade en häst och dagen med flocken i Huså startar. Turridning och samspel med hästarna. Vara i nuet, lunch och fika utomhus. Efter halvdagsritt görs hästarna iordning och på eftermiddagen går transport tillbaka till Sadeln.
 • Tidig kväll: Yinyoga/after horse-stretch;  45-60 minuter, inomhus.
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans. Bubbel!

Så bra med personliga tekniktips i stunden tillsammans med gemensamma genomgångar(och påminnelser) inför olika utmaningar. Gav så mkt positivt till upplevelsen att förbättras och känna mig mer bekväm tekniskt. Ledaren kunde verkligen bygga en peppande/tillåtande stämning. Jag kommer tillbaka!

 

16/10 Söndag.

 • Frukost
 • Förmiddag: Långpass & fjällupplevelse: Lillskutans topp // ravinerna runt. Jogg och upplevelse i fjällmiljö, ca 14-16 km (uppför kommer vi gå mycket!). Helgens kraftprov som vi kommer klara galant!
 • Vällagad lunch hemma
 • Hållbar löparglädje framåt – samtal, svar på frågor mm. 
 • 14.00 Avslutning; gemensam samling
 • 15.00 Hjälp med transport till eftermiddagståget från Åre Station!

Frågor? kontakta oss på hej @ outdoorstories.se eller på telefon 0723062618 (Sofia)

PRIS:

5995 kr, inklusive all träning och guidning, halvdags ridning på Åreskutans baksida, helpension tre dagar, två nätter, två 3-rättersmiddagar, dryck till maten (alkohol med bubblor och vin till maten ingår), transfer inne i Åre på angivna tider och inte minst lyxen av att vara en liten grupp. Betalning sker med faktura, betaldag ca 4 veckor innan ankomstdag, efter att du fått mail med packlista och välkomstinformation.

Ankomst torsdag em/kväll, med middag, extra natt, frukost: 350 kr tillägg.

ANMÄLAN: FULLBOKAT!

Ledare:

Löpning: Jessica Partin

Utbildad Fjälledare/Vildmarksguide från Åre vildmarksutbildning. Cykelguide och löparguide som njuter av fjället alla årstider, om vintern toppturar hon och jobbar internationellt som guide. Jessica leder dig med lugn hand och älskar att inspirera till mer fjälliv! Inkluderande, nyfiken och sprallig!

Projektledning & yinyogan; Sofia Bursjöö

Grundare av Outdoor stories. Personlig tränare och löpcoach, outdoorfantast sedan evigheter. Bor i sina drömmars by Åre sedan 2018. Sofia brinner för att ge vidare en känsla av att vara kompetent i sin kropp, våga flytta gränser och vill förmedla att upplevelselängtan är mäktigare och ger mer glädje än prestationspress. Glad, passionerad, engagerad! Fd alpinist på nordisk elitnivå som älskar både backintervaller och blåbärspaj.

Boendet:

Du bor i fint och med hög standard i skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har 3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 5 eller 6 sovrum. 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar ett sovrum med dubbla våningssängar, plus ett litet loft där en person kan sova om den vill, dock ej medräknat i antal bäddar. Man bor antingen i dubbelrum eller i rum med fyra eller tre enkelsängar, lite beroende på vilket hus gruppen bor i och hur många deltagare vi blir (max 12).

Avbokning, sjukdom, covid19 etc:

Det är upp till var och en att bedöma om det är möjligt att resa och delta på helgen, vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande försäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat. Vi tillämpar 48 friska symptomfria timmarna, innan resa till oss.

Länk till bokningsvillkor!

Utrustning och väderlek:

Oktober – värt att se Åre då? ALLTID om man frågar oss!  Nu skiftar naturen igen, om vi har tur finns en hel del färg kvar på träden! Luften är hög och klar och springvänlig, ibland kommer det någon centimeter snö på natten. Friskt, klart och härligt – så brukar oktober vara och ett ypperligt tillfälle att nörda ner sig lite mer inomhus i kunskap, och inte pausa länge på turerna på fjället. Och just det – inga myggor!

Utrustning: Löparryggsäck/löparväst, skaljacka/vindjacka som tål vind och nederbörd, värmeplagg typ tunn fleecetröja. UNderställströja är vårt favvoplagg! Löpartights, (fodrade och icke-fodrade) långärmad och kortärmad tröja, thermos/vattenflaska för ca 1 l dryck, matlåda + bestick, kåsa. Löparskor av trailtyp, med kraftigt mönster. Mjuka kläder att mysa och hänga i. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

Resa till oss:

Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag  – återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå 15.50!

Nattåg från Göteborg till Åre torsdag återresa söndag eftermiddag

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Du kan självklart också resa med bil eller med flyg. Parkering vid boendet finns. Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, se nedan rubrik ”transfer”. (vi ger ej transfer från Östersunds flygplats). Resa med bil: Parkeringsplats finns vid boendet! Om fler sällskap rest med bil kan det ge möjlighet till spontana utflykter utanför tänkt schema.

SJ och tågbiljetter: ”tågbiljett ej valbar/banarbete planeras”

När det står Ej valbar så har SJ inte släppt biljetterna så långt fram i tiden ännu. Här kan du hitta information om  bokningsperioder.

Står det Banarbete planeras i tidtabellen så är avgången tillfälligt spärrad för bokning då det planeras för banarbete. Detta har varit vardag för oss i Åre de senaste vårarna, SJ har prioriterat helgtrafiken – och det har faktiskt alltid blivit så att tågen gått.  När kommer det gå att boka biljetter om banarbete planeras? SJ svarar såhär: I nuläget har vi inget datum på när planeringen är klar och när vi kommer kunna släppa biljetter till försäljning.

Tips! Gå med i SJ’s prioklubb, då får man mail när biljetter släpps. Testa att göra bokningen med jämna mellanrum framöver för att se när det är bokningsbart. DET BRUKAR ORDNA SIG MED TÅGEN! 

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Fredag morgon, när nattåget rullar in ca 08.58, avresa direkt.
 • Eftermiddag på avresedagen söndag, ca 15.00.

Kommer du torsdag kväll, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än sommartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00