fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

Lugn trailhelg med guldkant 8-10/10 2021 – Utveckla din löpning med teknik och ny kunskap! Fullbokad!

LUGNT TRAIL-LÖPARLÄGER I ÅRE 8-10 oktober 2021 – fokus på utveckling & ny kunskap! Max 12 platser, Fullbokat!

Under denna trailhelg fokuserar vi lite extra på att utveckla din löpning, att stärka upp ditt löpsteg och att ge dig nycklar till att göra din löpning ännu roligare! Löppassen springs med upplevelse i fokus på vår bakgård i Åre. Vi springer/går lugna turer och njuter av vidder, fjälluft och att vara närvarande. Inomhus fokuserar vi på att öka kunskapen, kikar på hur och varför, och pratar också skadeförebyggande träning som även praktiseras!

 • Löpteknik uppför och utför
 • Kvalitetspass och nycklar för att hitta potentialen i din löpning – obs, inte fokus på prestation, men att den träning vi gör ska ge mer tillbaka, för vår egen skull!
 • Styrketräning/löpstyrka för, lätt att återskapa hemma.
 • Löpskolningsövningar
 • Hormoner – hur påverkar de vår löpning? Vår skaderisk?
 • 3-rätters middagar ink dryck.
 • Boende i välutrustad fjällägenhet i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum, (ett rum är 4-bäddsrum, där alltså fyra personer bor) allt på plats ingår.

Fokus hos Outdoor stories ligger i upplevelsen, inte på hastighet! Vi släpper prestige, ser varandra med mjuka och varma ögon och tar oss an utmaningarna naturen ger oss tillsammans. Det blir glittrande ögon och stora leenden, kanske en och annan förflyttad gräns och väldigt stor gemenskap i vår lilla lugna löpargrupp.

loparlager host 2021

FÖR VEM?

Löparresan är för kvinnor! Man kan resa ensam, eller med vän/bekant/arbetskompis etc!

VAD ÄR LUGNT TEMPO?

– Att springa i fjällterräng är annorlunda mot asfalt. Jag vill inte ange en precis minuter per kilometer-tid, men farten är satt till att det går inte fortare än 6.30 min/km där det är platt, lutar det uppför går det långsammare. Springer du i den takten hemma klarar du detta läger fint. När leden sticker av brant uppför går vi, när det planar ut lufsar vi på. Det handlar om upplevelse, att kunna titta upp och le, ta in omgivning och vidder. Vi vet att det kan vara både extra läskigt och jobbigt att springa i grupp. Här ser vi gemensamt till att alla har det bra! Kan du springa 10 km hemma, med paus för promenad då och då så fixar du detta läger! När vi springer intervaller håller alla sitt tempo och gruppebn samlas ihop av ledaren. Den här helgen handlar om upplevelse ute, och att testa på det vi pratar om inne!

Det bästa? Att jag fick träna mycket, utmana mig själv utan att känna att det var i jämförelse mot andra utan bara mot mig själv. Hela konceptet med liten grupp och att alla blev så inkluderade. God mat och att vi blev så ompysslade!

LUGNT LÖPARLÄGER INNEHÅLL:

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! 

7/10 – Torsdag – vill du kan du anlända under torsdagen, många tycker det är en härligt lugn start att vara på plats dagen innan vi startar ”på riktigt”. Välj då det alternativet i anmälan. Enkel middag ingår, självservering!

8/10 Fredag

 • Vaknar du i Sadeln? Vi äter frukost vid ca 8/8.30
 • Nattåget rullar in. Om nattåget är framme 9.21 äter du frukost på tåget och kliver av löparklädd! Du hämtas på Åre tågstation, körs till boende i Sadeln, sedan drar vi igång efter presentation.
 • Förmiddag: Löpstyrka och rörlighet, utomhus, vad behöver vi stärka upp? Varför?
 • Vällagad lunch hemma
 •  Löpning i fjällmiljö. Teknikfokus, vi går igenom löpskolningsövningar och varför och hur du kan använda dig av dem hemma! Ca 9 km.
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans, hälften av gänget fixar – andra hälften fixar kvällen därpå.

9/10 Lördag

 • Sovmorgon och frukost
 • Förmiddag: Långpass & fjällupplevelse: Lillskutans topp // ravinerna runt. Jogg och upplevelse i fjällmiljö, ca 14-16 km (uppför kommer vi gå mycket!). Helgens kraftprov som vi kommer klara galant!
 • Lunch: utomhus, medhavd i löparryggsäck.
 • Tidig kväll: Yinyoga 60 minuter
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans. Bubbel! 

Så bra med personliga tekniktips i stunden tillsammans med gemensamma genomgångar(och påminnelser) inför olika utmaningar. Gav så mkt positivt till upplevelsen att förbättras och känna mig mer bekväm tekniskt. Ledaren kunde verkligen bygga en peppande/tillåtande stämning. Jag kommer tillbaka!

 

10/10 Söndag.

 • Frukost
 • Intervallsnack – hur, varför och när vill vi springa intervaller, måste vi?
 • Löpning, intervallpass – vi testar på ett av våra favorit-intervallpass!
 • Lunch, vällagad mat hemma
 • Hållbar löparglädje framåt – stark och skadefri, samtal, miniföreläsning/workshop. Hormoner – hur kan vi förhålla oss till dem?
 • 14.00 Avslutning; gemensam samling
 • 15.00 Hjälp med transport till eftermiddagståget från Åre Station!

Frågor? kontakta oss på hej @ outdoorstories.se eller på telefon 0723062618 (Sofia)

PRIS:

4595 kr, inklusive all träning och guidning, helpension tre dagar, två nätter, två 3-rättersmiddagar, all dryck (alkohol med bubblor och vin till maten ingår), transfer inne i Åre på angivna tider och inte minst lyxen av att vara en liten grupp. Fakturan skickas med betaldtaum ca 2 veckor innan helgens genomförande.

Ankomst torsdag em/kväll, med extra natt och middag: 350 kr tillägg.

ANMÄLAN: Fullbokat!

Ledare:

Löpning: Emelie Nyström:

Mitt intresse för träning är stort och jag gillar, som ofta i livet, en kombination av saker och där kommer intresset för både löpning och styrketräning in. Intresset tog mig till tränarprogrammet på Umeå universitet, där jag skaffat mig en bred basutbidlning inom träning, hälsa och pedagogik. Jag har utöver tränarprogrammet utbildat mig till löpcoach och jobbat som testledare vid vintersportcentrum! Träning ska kännas kul och njutbart, samtidigt som det ska vara utmanande för att ge den där lilla extra härliga känslan. Därför tycker jag det är lika viktigt att uppskatta resan och att faktiskt få stanna upp och ta några extra andetag. Jag vill att varje individ i gruppen ska känna sig stark och nöjd med sin egen prestation och, med support av mig och resten av gruppen, ska känna att den vill och kan pusha sig själv lite extra. Enbart för sin egen skull och för den goa, endorfinhöga känsla som det ger. Emelie bor till vardags i Östersund.

Projektledning & yinyogan; Sofia Bursjöö

Grundare av Outdoor stories. Personlig tränare och löpcoach, outdoorfantast sedan evigheter. Bor i sina drömmars by Åre sedan 2018. Sofia brinner för att ge vidare en känsla av att vara kompetent i sin kropp, våga flytta gränser och vill förmedla att upplevelselängtan är mäktigare och ger mer glädje än prestationspress. Glad, passionerad, engagerad! Fd alpinist på nordisk elitnivå som älskar både backintervaller och blåbärspaj.

Boendet:

Du bor i fint och med hög standard i skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har 3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 5 eller 6 sovrum. 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar ett sovrum med dubbla våningssängar, plus ett litet loft där en person kan sova om den vill, dock ej medräknat i antal bäddar. Man bor antingen i dubbelrum eller i rum med fyra eller tre enkelsängar, lite beroende på vilket hus gruppen bor i.

Covid19:

Verksamheten bedrivs i Åre. Vi håller öppet och följer rekommendation om avstånd och liten grupp. Boendet är stort och luftigt.

Vi praktiserar inga övningar där deltagare rör varandra och håller avstånd, samt spenderar största delen av tiden utomhus. Middagar och matintag löser vi så att ni sitter separerat! Det är upp till var och en att bedöma om det är möjligt att resa och delta på helgen, vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande försäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat. Vi tillämpar de 48 friska symptomfria timmarna, innan resa till oss.

Länk till bokningsvillkor!

Utrustning och väderlek:

Början på oktober – värt att se Åre då? ALLTID om man frågar oss!  Nu skiftar naturen igen, om vi har tur finns en hel del färg kvar på träden! Luften är hög och klar och springvänlig, ibland kommer det någon centimeter snö på natten. Friskt, klart och härligt – så brukar oktober vara och ett ypperligt tillfälle att nörda ner sig lite mer inomhus i kunskap, och inte pausa länge på turerna på fjället. Och just det – inga myggor!

Utrustning: Löparryggsäck/löparväst, skaljacka/vindjacka som tål vind och nederbörd, värmeplagg typ tunn fleecetröja. UNderställströja är vårt favvoplagg! Löpartights, (fodrade och icke-fodrade) långärmad och kortärmad tröja, thermos/vattenflaska för ca 1 l dryck, matlåda + bestick, kåsa. Löparskor av trailtyp, med kraftigt mönster. Mjuka kläder att mysa och hänga i. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

Resa till oss:

Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag 7/10 – återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå 15.50!

Nattåg från Göteborg till Åre torsdag 7/10 återresa söndag eftermiddag

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Du kan självklart också resa med bil eller med flyg. Parkering vid boendet finns. Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, se nedan rubrik ”transfer”. (vi ger ej transfer från Östersunds flygplats). Resa med bil: Parkeringsplats finns vid boendet! Om fler säsllskap rest med bil kan det ge möjlighet till spontana utflykter utanför tänkt schema.

SJ och tågbiljetter: ”tågbiljett ej valbar/banarbete planeras”

När det står Ej valbar så har SJ inte släppt biljetterna så långt fram i tiden ännu. Här kan du hitta information om  bokningsperioder.

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Fredag morgon, när nattåget rullar in, avresa direkt.
 • Eftermiddag på avresedagen söndag.

Kommer du torsdag kväll, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än somartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

VARMT VÄLKOMMEN!

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00