fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

8-10/9 LUGN TRAILLÖPNING + TURRIDNING, platser kvar

LUGN TRAILLÖPNING + TURRIDNING I ÅRE 8-10/9 – fokus på upplevelselöpning och fjällnärvaro. Yinyoga och en halvdag till häst = en drömmig kombination! Max 12 platser.

Löppassen springs med upplevelse i fokus på vår bakgård i Åre. Vi springer (och går när det blir för tufft) lugna turer och njuter av vidder, fjälluft och att vara närvarande.  Eftersom hästar och löpning är två härliga grejer har vi kombinerat dem just denna helg och ser fram emot hur pass i ordningen löpning-ridning-löpning-yinyoga-löpning-löpstyrka och det kommer ge dig en wow-ig känsla!

SE FRAM EMOT:

 • Traillöpning med upplevelse i fokus, där vi också pratar löpteknik uppför och utför– obs, inte fokus på prestation, men att den träning vi gör ska ge mer tillbaka, för vår egen skull!
 • Turridning på Åreskutans baksida, halvdag hos hästarna
 • Yinyoga
 • Styrketräning/löpstyrka, lätt att återskapa hemma. Löpskolningsövningar
 • Olika fina toppar och stigar ca 5 – 15 km / löptur
 • 3-rätters middagar ink dryck.
 • Boende i välutrustad fjällägenhet i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum, (ett rum är 4-bäddsrum, där alltså fyra personer bor) allt på plats ingår.

Fokus hos Outdoor stories ligger i upplevelsen, inte på hastighet! Vi släpper prestige, ser varandra med mjuka och varma ögon och tar oss an utmaningarna naturen ger oss tillsammans. Det blir glittrande ögon och stora leenden, kanske en och annan förflyttad gräns och väldigt stor gemenskap i vår lilla lugna löpargrupp.

VAD ÄR LUGNT TEMPO?

– Att springa i fjällterräng är annorlunda mot asfalt. Vi vill inte ange en precis minuter per kilometer-tid, men farten är satt till att det går inte fortare än 6.30-6.50 min/km DÄR DET ÄR PLATT, lutar det uppför går det långsammare. När leden sticker av brant uppför går vi, när det planar ut lufsar vi på. Det handlar om upplevelse, att kunna titta upp och le, ta in omgivning och vidder. Vi vet att det kan vara både extra läskigt och jobbigt att springa i grupp. Här ser vi gemensamt till att alla har det bra! 

FÖR VEM? Löparresan är för kvinnor! Man kan resa ensam, eller med vän/bekant/arbetskompis etc!

Löpningen? Kan du springa 10 km hemma, i 6.30-6.50 med paus för kort promenad då och då så fixar du detta!

Ridningen? Du ska ha ridit förut och känna dig hyfsat trygg eller åtminstone inte rädd att sitta på hästryggen. Du behöver inte vara aktiv ryttare, du kan således ha ”varit eller inte varit hästtjej i din ungdom”, det är helt okej. Guiden anpassar efter oss! Åreskutans fjällridning har 10 islandshästar och några av annan ras.

Det bästa? Att jag fick träna mycket, utmana mig själv utan att känna att det var i jämförelse mot andra utan bara mot mig själv. Hela konceptet med liten grupp och att alla blev så inkluderade. God mat och att vi blev så ompysslade!

LUGNT trail, fjäll, yin + häst 8-10/9 INNEHÅLL:

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! 

7/9 – Torsdag – vill du kan du anlända under torsdagen, många tycker det är en härligt lugn start att vara på plats dagen innan vi startar ”på riktigt”. Välj då det alternativet i anmälan. Transfer, middag, natten till fredag samt frukost fredag ingår för 350 kr i tillägg.

8/9 Fredag – Löpning och ridning på Åreskutans baksida

 • Vaknar du i huset i Sadeln? Vi äter frukost ca 8
 • Nattåget rullar in vid 9. Vaknar du på det äter du frukost på tåget och kliver av löparklädd! Du hämtas på Åre tågstation, körs till boende i Sadeln, sedan drar vi igång efter presentation.
 • Förmiddag: Traillöpning i fjällmiljö, ca 5-6 km – en kort och härlig bensträckare där vi får resan ur kroppen!
 • Snabbdusch och ombyte – vi tar antingen med vår lunch och äter vid hästarna, eller äter direkt innan avfärd mot hästarna i Huså.
 • TURRIDNING och en härlig halvdag hos hästarna i Huså! I Huså blir alla tilldelade en häst, turridning och samspel med hästarna. Vara i nuet och fika utomhus. Efter halvdagsritt görs hästarna iordning och på tidig kväll går transport tillbaka till Sadeln.
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag. Varmrätten lagas tillsammans, förrätt och dessert förbereds vår personal eftersom vi vill hålla middagen i rimlig tid, ni lägger sista touchen!

9/9 Lördag – Åreskutans topp i löparskor alt Lillskutans topp 

 • Frukost
 • Åreskutans topp alt lillskutans topp i löparskor – vi startar lugnt, springer där det går och tar oss till toppen gemensamt. Vi tar med oss vår lunch i löparväst/löparryggsäck, pausar och käkar. 13-16 km – heldagstur. 
 • Eftermiddag Yinyoga, 45-60 minuter, inomhus.
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans. Bubbel!

Så bra med personliga tekniktips i stunden tillsammans med gemensamma genomgångar (och påminnelser) inför olika utmaningar. Gav så mkt positivt till upplevelsen att förbättras och känna mig mer bekväm tekniskt. Ledaren kunde verkligen bygga en peppande/tillåtande stämning. Jag kommer tillbaka!

10/9 Söndag, löpning till Lillådammen – kanske ett fjälldopp

 • Frukost
 • Kort transport till Fröå gruva där vi startar dagens löptur
 • Uppvärmning i form av styrke+mobilitetspass anpassat för löpare – kanske några nya övningar att ta med hem!?
 • Löpning till Lillådammen, en fantastiskt fin fjälltjärn. Guidat kallbad för den som vill!
 • Vällagad sen lunch hemma
 • 14.00 Avslutning; gemensam samling
 • 14.30 Hjälp med transport till eftermiddagståget från Åre Station!

Frågor? kontakta oss på hej @ outdoorstories.se eller på telefon 0723062618 (Sofia)

PRIS:

6595 kr, inklusive all träning och guidning, halvdags ridning på Åreskutans baksida, helpension tre dagar, två nätter, två 3-rättersmiddagar, dryck till maten (alkohol med bubblor och vin till maten ingår), transfer inne i Åre på angivna tider och inte minst lyxen av att vara en liten grupp. Betalning sker med faktura, betaldag ca 2-4 veckor innan ankomstdag och det går fint att dela upp fakturan på två om du vill, bara meddela i anmälan under ”övrigt”.

Ankomst torsdag em/kväll, med middag, extra natt, frukost: 350 kr tillägg. 6945 kr

Avbokning, sjukdom, etc:

Det är upp till var och en att bedöma om det är möjligt att resa och delta på helgen, vi uppmanar att läsa våra bokningsvillkor och att ha en heltäckande försäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat. Vi tillämpar 48 friska symptomfria timmarna, innan resa till oss.

Länk till bokningsvillkor!

 

ANMÄLAN: 12 platser kvar!

Ledare:

Löpning & yinyogan; Sofia Bursjöö

Grundare av Outdoor stories. Personlig tränare och löpcoach, outdoorfantast sedan evigheter. Globalyoga-lärare. Bor i sina drömmars by Åre sedan 2018. Sofia brinner för att ge vidare en känsla av att vara kompetent i sin kropp, våga flytta gränser och vill förmedla att upplevelselängtan är mäktigare och ger mer glädje än prestationspress. Glad, passionerad, engagerad! Älskar både backintervaller och blåbärspaj.

Boendet:

Du bor i fint och med hög standard i skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har 3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 5 eller 6 sovrum. 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar ett sovrum med dubbla våningssängar. Man bor antingen i dubbelrum eller i rum med fyra eller tre enkelsängar, lite beroende på vilket hus gruppen bor i och hur många deltagare vi blir (max 12).

MAT:

Vi lagar smart och smakrik mat, med omsorg om kropp, knopp och miljö. Maten är ofta – men inte alltid – vegetarisk  och vi anpassar självklart efter allergier/veg/vegan. Det blir gott och många åker hem med mycket ny inspiration, både av vad man kan laga inne och ute! Frukost + lunch serveras i bufféform och du sätter dig bara till bords/till fjälls!

Fredag och lördag äter vi trerätters. Middagarna lagas hemmavid i husen, och det fungerar så att en av kvällarna är du del av middagsteamet som dukar, lagar mat och gör fint efteråt, den andra middagen sätter du dig till bords helt utan insats. Det brukar vara supermysigt och eftersom allt är inhandlat, planerat och du följer recept är det ett litet jobb, som du dessutom delar med fem andra om resan är fullbokad, vilket är vårt normala. Ett glas vin medan ugnen gör sitt, tid att prata om dagen, plats att fortsätta påbörjade samtal.

Utrustning och väderlek:

Sprakande september – ja, nu skiftar naturen färg och det är gula, orangea, gröna och röda toner i en fin mix! Luften är hög och klar, ibland kommer det någon millimeter snö på natten på topparna, ett vackert frosttäcke i fjärran. Friskt, klart och härligt – så brukar september vara och många hävdar att just NU är det som allra vackrast. Och just det – inga myggor!

Utrustning:

Löpning & ridning: Löparryggsäck/löparväst, skaljacka/vindjacka som tål vind och nederbörd, värmeplagg typ tunn fleecetröja. Löpartights, långärmad och kortärmad tröja, thermos/vattenflaska för ca 1 l dryck, matlåda + bestick, kåsa. Löparskor av trailtyp, med kraftigt mönster. Mjuka yogakläder att yoga och hänga i. Solbrillor och solskyddsfaktor, kanske handskar att rida i! Mjuka yogakläder att yoga och hänga i. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat! Hos hästarna finns ridhjälmar, det är bra att ha en sko med klack!

Resa till oss:

 • Du kan resa till oss med bil eller med tåg, det går också flyg till Östersund, men att hålla sig på marken är ju bättre för vår miljö!
 • Resa med bil: Parkeringsplats finns vid boendet! Om fler sällskap rest med bil kan det ge möjlighet till spontana utflykter utanför tänkt schema. Vi frågar efter samåkningsmöjligheter i anmälan och uppmanar och peppar till det! 
 • Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag – återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå mellan 15-16 och till det lägger vi schemat!
 • Nattåg från Göteborg till Åre torsdag återresa söndag eftermiddag

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn på tåg – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Du kan också resa med flyg. Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, se nedan rubrik ”transfer”. (vi ger normalt ej transfer från Östersunds flygplats, om tågen går som de ska).

Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag – återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå ca 15.50!

Nattåg från Göteborg till Åre torsdag  återresa söndag eftermiddag

 

SJ och tågbiljetter: ”tågbiljett ej valbar/banarbete planeras” – Titta på alternativet att samåka i bil – vi hjälper till att förmedla kontakt efter anmälan.

När det står Ej valbar så har SJ inte släppt biljetterna så långt fram i tiden ännu, eller har släppt vissa biljetter men kommer släppa fler. Det betyder inte att det är slutsålt. Här kan du hitta information om  bokningsperioder.

Står det Banarbete planeras i tidtabellen så är avgången tillfälligt spärrad för bokning då det planeras för banarbete. Detta har varit vardag för oss i Åre de senaste vårarna, SJ har prioriterat helgtrafiken – och det har faktiskt alltid blivit så att tågen gått.  När kommer det gå att boka biljetter om banarbete planeras? SJ brukar svara såhär: I nuläget har vi inget datum på när planeringen är klar och när vi kommer kunna släppa biljetter till försäljning.

Tips! Gå med i SJ’s prioklubb, då får man mail när biljetter släpps. Testa att göra bokningen med jämna mellanrum framöver för att se när det är bokningsbart. DET BRUKAR ORDNA SIG MED TÅGEN! 

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Fredag morgon, när nattåget rullar in ca 08.58, avresa direkt. Denna transfer sker med taxi (på vår bekostnad)
 • Eftermiddag på avresedagen söndag, ca 15.00.

Kommer du torsdag kväll, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än sommartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00