fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

10-12/6 2022 Lugn löparhelg Trail-fjäll-yin med Sofia Bursjöö – FULLBOKAT

LUGNT TRAIL-LÖPARHELG I ÅRE 10-12 JUNI 2022

Varmt välkommen till 100% upplevelselöpning på vår bakgård i Åre. Vi springer/lufsar/går lugna turer och njuter av vidder, fjälluft och att vara närvarande. Smart styrketräning för löpare och yinyoga kompletterar programmet. I början på juni står försommaren och gläntar på dörren, ljuset är ljust och högt uppe på berget ligger förmodligen snön kvar – en riktigt härlig upplevelse att förflytta sig fram mellan gräs till snö och ner igen!

 • Löpteknik uppför och utför, minst två olika toppar på helgen
 • Topptur Åreskutan 16 km (med lunchstopp, vi går mycket denna tur givet att det är många höjdmeter och vi ska uppför ett helt berg)
 • Styrketräning/löpstyrka för vardagsstark kropp, lätt att återskapa hemma.
 • Löpning till fjälltjärn, kanske med ett bad?
 • Yinyoga
 • 3-rätters middagar ink dryck.
 • Boende i välutrustad fjällägenhet i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum/flerbäddsrum, allt på plats ingår.

Fokus hos Outdoor stories ligger i upplevelsen, inte på hastighet! Vi släpper prestige, ser varandra med mjuka och varma ögon och tar oss an utmaningarna naturen ger oss tillsammans. Det blir glittrande ögon och stora leenden, kanske en och annan förflyttad gräns och väldigt stor gemenskap i vår lilla lugna löpargrupp. 

FÖR VEM? // FÖRKUNSKAPER:

Löparhelgen är för kvinnor! Man kan resa ensam, eller med vän/bekant/arbetskompis etc! Vi är väldigt vana med ensam-resenärer och det brukar gå oväntat (för deltagarna) fort att bli en fin grupp! FÖRKUNSKAPER: Kan du springa 10 km i ungefär 6.50 fart (att en kilometer tar 6 min 50 sekunder) med kort paus för promenad någon gång under ett träningspass hemma så fixar du denna helg! Det är bra om du har vana att springa några gånger i veckan, eftersom den totala belastningen på kroppen denna helg är någonstans kring 3-4 mil (fredag-lördag-söndag). Den långa turen är uppdelad med lunch på mitten!

VAD ÄR LUGNT TEMPO? 

– Att springa i fjällterräng är annorlunda mot asfalt. Jag vill inte ange en precis minuter per kilometer-tid, men farten är satt till att det går inte fortare än ca 6.50 min/km där det är platt, lutar det uppför går det långsammare. Springer du i den takten hemma klarar du detta läger fint. När leden sticker av brant uppför går vi, när det planar ut lufsar vi på. Det handlar om upplevelse, att kunna titta upp och le, ta in omgivning och vidder. Vi vet att det kan vara både extra läskigt och jobbigt att springa i grupp. Här ser vi gemensamt till att alla har det bra! 

Det bästa? Att jag fick träna mycket, utmana mig själv utan att känna att det var i jämförelse mot andra utan bara mot mig själv. Hela konceptet med liten grupp och att alla blev så inkluderade. God mat och att vi blev så ompysslade!

oparlager 2021 sverige

LUGNT LÖPARLÄGER INNEHÅLL:

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! 

9/6 – Torsdag – vill du kan du anlända under torsdagen, många tycker det är en härligt lugn start att vara på plats dagen innan vi startar ”på riktigt”. Välj då det alternativet i anmälan. Enkel middag ingår, självservering! Extra natt, transfer och middag, frukost fredag morgon för 350 kr.

10/6 Fredag – nu springer vi!

 • Vaknar du i huset i Sadeln serveras frukost klockan 8!
 • 8.58 Nattåget rullar in till Åre station, om du ankommer fredag morgon äter du frukost på tåget, klär på dig löparkläder och är redo för att helgen drar igång. Du hämtas på Åre tågstation, transfer ingår – körs till boende i Sadeln, där vi drar igång med presentation följt av helgens första pass!
 • Förmiddag: Löpstyrka och rörlighet, utomhus
 • Vällagad lunch hemma
 •  Löpning. Helgens plattaste tur (ändå lite kuperad) med teknik uppför och utför, belöningen efter 2 km uppför är härligt stopp vid fjälltjärn för bad till vacker fjällvy om man vill! Lite beroende på vad vi väljer för rutt / vad naturen är redo för springer vi mellan 8 – 12 km, med paus för att se på vyer och ev bad. 
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans, hälften av gänget fixar – andra hälften fixar kvällen därpå.

loparlager are sverige

11/6 Lördag – Till toppen!

 • Sovmorgon och frukost
 • Förmiddag: Långpass & fjällupplevelse: Topptur Åreskutan/Lillskutan beroende på väder. Jogg och upplevelse i fjällmiljö, ca 14-16 km (uppför kommer vi gå mycket!). Snölöpning utför!
 • Lunch: utomhus, medhavd i löparryggsäck.
 • Tidig kväll: Yinyoga 60 minuter
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans. Bubbel! 

Så bra med personliga tekniktips i stunden tillsammans med gemensamma genomgångar (och påminnelser) inför olika utmaningar. Gav så mkt positivt till upplevelsen att förbättras och känna mig mer bekväm tekniskt. Sofia har en fin förmåga att leda en grupp i positiv riktning och bygga en peppande/tillåtande stämning. Jag kommer tillbaka!

12/6 Söndag – Topp nummer två, vi kämpar på! 

 • Frukost
 • Löpning, Totthummeln runt med topp, alternativt förberget. Ca 9 km i lugn takt och fokus på upplevelse, flåsigt -men härligt! 
 • Avslutande mjukt rörlighetspass, ca 20 min
 • Lunch, vällagad mat hemma
 • Hållbar löparglädje framåt – stark och skadefri, samtal och avslutning runt fikabordet. 
 • 14.45 Avslutning; gemensam samling
 • 15.00 Hjälp med transport till eftermiddagståget från Åre Station!

Frågor? kontakta oss på hej @ outdoorstories.se eller på telefon 0723062618 (Sofia)

PRIS:

4995 kr, inklusive all träning och guidning, helpension tre dagar, två nätter, två 3-rättersmiddagar, all dryck (alkohol med bubblor och vin till maten ingår), transfer inne i Åre på angivna tider och inte minst lyxen av att vara en liten grupp om max 12 personer. Betaldatum ca 3 veckor innan helgens genomförande.

Ankomst torsdag em/kväll, med extra natt, middag och fredagsfrukost: 350 kr i tillägg – välj torsdag som ankomstdag i anmälan!

ANMÄLAN: FULLBOKAT! Välkommen på annan resa!

Ledare:

Sofia Bursjöö:

Grundare av Outdoor stories. Personlig tränare och löpcoach, outdoorfantast sedan evigheter. Bor i sina drömmars by Åre sedan 2018, tidigare var skärgården och Ingarö hemma. Sofia brinner för att ge vidare en känsla av att vara kompetent i sin kropp, våga flytta gränser och vill förmedla att upplevelselängtan är mäktigare och ger mer glädje än prestationspress. Glad, passionerad, engagerad! Fd alpinist på nordisk elitnivå som älskar både backintervaller och blåbärspaj.

Boendet:

Du bor i fint skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har hög standard med  3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar ett sovrum med dubbla våningssängar, plus ett litet loft där en person kan sova om den vill, dock ej medräknat i antal bäddar.

Boendets sängplatser fördelas ut allteftersom, kompisar som reser tillsammans har förtur till dubbelsängsrum. Priset är detsamma oavsett sängplats, givet att vi vistas väldigt lite tid i säng – och alla har tillgång till hela huset i övrigt.

Länk till bokningsvillkor!

Utrustning och väderlek: (alla bilder på denna sida är fotade motsvarande helg men tidigare år!)

Ljusa kvällar och snö som lyser vit på bergstopparna.  Naturen vaknar till liv, vintern rasar och ljusgrönt spirar. Vi tar oss till de platser som är vackrast för stunden! Vädret kan vara milt och somrigt, eller lite friskt och ombytligt som en vårdag.

Utrustning: Löparryggsäck/löparväst, skaljacka/vindjacka som tål vind och nederbörd, värmeplagg typ tunn fleecetröja. Löpartights, (fodrade och icke-fodrade) långärmad och kortärmad tröja, thermos/vattenflaska för ca 1 l dryck, matlåda + bestick, kåsa. Löparskor av trailtyp, med kraftigt mönster. Mjuka yogakläder att yoga och hänga i. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

Resa till oss:

Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag 9/6 – återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå 15.50!

Nattåg från Göteborg till Åre torsdag 9/6 återresa söndag eftermiddag

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Du kan självklart också resa med bil eller med flyg. Parkering vid boendet finns. Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, se nedan rubrik ”transfer”. (vi ger ej transfer från Östersunds flygplats). Resa med bil: Parkeringsplats finns vid boendet! Om fler sällskap rest med bil kan det ge möjlighet till spontana utflykter utanför tänkt schema.

SJ och tågbiljetter: ”tågbiljett ej valbar/banarbete planeras”

När det står Ej valbar så har SJ inte släppt biljetterna så långt fram i tiden ännu. Här kan du hitta information om  bokningsperioder.

Står det Banarbete planeras i tidtabellen så är avgången tillfälligt spärrad för bokning då det planeras för banarbete. Detta har varit vardag för oss i Åre de senaste vårarna, SJ har prioriterat helgtrafiken – och det har faktiskt alltid blivit så att tågen gått.  När kommer det gå att boka biljetter om banarbete planeras? SJ svarar såhär: I nuläget har vi inget datum på när planeringen är klar och när vi kommer kunna släppa biljetter till försäljning.

Tips! Gå med i SJ’s prioklubb, då får man mail när biljetter släpps. Testa att göra bokningen med jämna mellanrum framöver för att se när det är bokningsbart. DET BRUKAR ORDNA SIG MED TÅGEN! 

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Fredag morgon, när nattåget rullar in ca 08.58, avresa direkt.
 • Eftermiddag på avresedagen söndag, ca 15.00.

Kommer du torsdag kväll, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än sommartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00