fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

16-18/9 2022 Traillöpning + mtb, intronivå – flera platser kvar

Träningsresa mountainbike och traillöpning, 16-18/9 för tjejer i Åre. Max 12 platser, välkommen!

I Åre har det de senaste åren satsats på mountainbike, det ska vi tillsammans nyttja under en långhelg i september! Du springer trail och cyklar roliga mountainbikleder under en aktiv långhelg. Du äter gott, spenderar mycket tid utomhus i rörelse och njuter av endorfinruset av att våga. Helgen är för tjejer och passar dig som gärna vill cykla mer mountainbike men inte riktigt kommit igång, och dig som kommit en bit på väg. Cykel kan tas med eller hyras på plats!

Innehåll Trail & MTB-resa för tjejer:

 • Två pass om dagen, vi mixar löpning, mountainbike, mjukt rörlighetspass och styrka för bål.
 • Intropass teknik, för dig som är ovan att cykla mountainbike – du får tipsen som gör att det går galant!
 • Cykling på nybyggda mountainbikeleder med familjekaraktär eller tuffare – ta med egen cykel eller hyr på plats
 • Traillöpning på två olika fjäll, magiskt vackert med fin utsikt och du får löptekniktips på vägen
 • Helpension med 3-rätters middagar ink dryck. (Även vin, om du vill, ingår)
 • Boende i välutrustad fjällägenhet i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum-ish, (beroende på vilket hus av tre gruppen bor i finns antingen ett rum som är 4-bäddsrum, där alltså fyra personer bor, eller två 3-bäddsrum, utöver dubbelrummen) allt på plats ingår.
 • Guldkant med 3-rätters middagar ink dryck.

traningsresa september 2021

Sprakande färger motsvarande helg 2020! Bilderna nedan är från augusti, 2020/21 då vi körde trail+mtb med fantastiska recensioner!

För vem? Förkunskaper/nivå:

Mountainbike:  Cyklingen i Sadeln/Björnen sker mestadels på byggda cykelleder av familjekaraktär, här krävs i princip ingen förkunskap, vana cyklister kan utmana sig på någon av de tuffare linjerna, som det kompletterats med sommaren 21. Turen dag 2 är lite mer utmanande, (led med delvis spång, lite mer stenar) men lita på att vi löser det tillsammans! Teknikgenomgång av positionering på cykel uppför och nerför, kurvtagning, välja väg, öva på att cykla spång. Nya till medelgoda mountainbikecyklister kommer tycka det är kul! Vi övar och skapar trygghet!

Löpningen: Vi springer stig och lufsar/går lugnt uppför, stannar till då och då och njuter av utsikten. Längsta turen är ca 14 km, vi kommer pausa och hämta andan/sänka pulsen flertalet gånger under turerna. Om du sprungit 10-12 km hemma i platt terräng i tempo runt 6-6.30 min/km i  klarar du löpningen fint! Åre är berg – det går inte att springa överallt! Vi genomför som en grupp och upplevelsen är i fokus, inte tid/distans!

Allt var bäst! Ett genomtänkt schema med tid för både aktivitet och vila. Fantastiska deltagare och engagerad ledare. Mycket god mat. Åkte hem med ett lyckorus!

Det bästa? Att jag fick träna mycket, utmana mig själv utan att känna att det var i jämförelse mot andra utan bara mot mig själv. Hela konceptet med liten grupp och att alla blev så inkluderade. God mat och att vi blev så ompysslade!

 INNEHÅLL:

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! 

15/9 – Torsdag – vill du kan du anlända under torsdagen, många tycker det är en härligt lugn start att vara på plats dagen innan vi startar ”på riktigt”. Välj då det alternativet i anmälan. Enkel middag ingår, självservering!

16/9 Fredag med cykling

 • Nattåget rullar in – antingen vaknar du på det, eller i huset i Sadeln. Kommer du på tåget äter du frukost och klär dig för cykling, och så hämtas du redo på stationen.
 • 08.00 Frukost i Sadeln. 
 • Förmiddag: Intro mountainbike, teknik och hitta ditt flow! + cykling på byggda mountainbikelederna i Björnen/Sadeln
 • Vällagad lunch hemma, 5 meter från mountainbikeleden.
 • Eftermiddag: Mer mountainbike på lederna i Sadeln. 
 • Mjukt dynamiskt stretchpass efter cyklingen. 
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans, hälften av gruppen lagar mat idag, andra gänget under lördagen, god enkel mat, allt på plats, ni bara följer receptet!

loparlager are sverige

17/9 Lördag 

 •  Frukost
 • Förmiddag: Mountainbike till Byxtjärn och cykling på mountainbikeleder i Björnen. Här botar vi all form av eventuell spångest! (spångest = oro att cykla på spång). Efter passet, cykelinlämning. 
 • Lunch: vällagad lunch hemma
 • Eftermiddag: Traillöpning topptur Förberget, med vacker utsikt och både uppför och utför på fin stig och led. Ca 8 km. Kanske bad?
 • Kväll: Relax och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans.

Så bra med personliga tekniktips i stunden tillsammans med gemensamma genomgångar(och påminnelser) inför olika utmaningar. Gav så mkt positivt till upplevelsen att förbättras och känna mig mer bekväm tekniskt. Sofia har en fin förmåga att leda en grupp i positiv riktning och bygga en peppande/tillåtande stämning. Jag kommer tillbaka!

19/9 Söndag och fjälltur i löparskor

 • Frukost
 • Traillöpning Lillskutans topp, ca 12-14 km. 
 • Träning styrka: All about abs, ett träningspass där vi fokuserar på att stärka bål samt fylla på ditt övningsbibliotek.
 • Lunch, vällagad mat hemma alt ute på fjället.
 • 14.00 Avslutning; gemensam samling. Hjälp med transport till Åre Station för eftermiddagståg  hem (eller nattåg, samma avresetid från lägenheten) hem!
 • Möjlighet att göra Åre by, i samband med avresa

Frågor? kontakta oss på hej @ outdoorstories.se eller på telefon 0723062618 (Sofia)

PRIS:

4995 kr, inklusive all träning och guidning, lyxen att vara en liten grupp om max 12 personer, helpension tre dagar varav middagarna är 3-rätters, två nätters boende, all dryck (vin till maten etc), transfer inne i Åre.

Extra natt, vistelse från torsdag em/kväll och middag: 350 kr tillägg.

Cykelhyra? Vi rekommenderar att hyra cykel på Björnen skicenter då det ligger närmast boendet, vi kan tyvärr inte hjälpa till med transport av cykel från annan uthyrare, men ibland kör de ut till boendet!

TRAILPASS: Kostar 200 kr (för hela helgen), köps via Skistar på webb och kan laddas på hemma på befintligt skistarpass, eller köpas på plats. Du ansvarar själv för att ha giltigt trailpass.

ANMÄLAN: +9 platser kvar, boka i tid!

Ledare:

Mountainbike & löpning: Jessica Partin

Jessica är friidrottaren som hittade sin plats på fjället, vildmarksutbildad guide som både älskar att springa på fjället och att förmedla hur du gör det bättre. Guidar sina grupper med fokus på stor inkludering och härlig gemenskap. Många skratt, härliga upplevelser och ny inspiration till framtida löpupplevelser hoppas hon ge dig! Sprallig, nyfiken och lyhörd Årebo!

Boendet:

Du bor i fint och med hög standard i skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har 3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 5 eller 6 sovrum. 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar ett sovrum med dubbla våningssängar, plus ett litet loft där en person kan sova om den vill, dock ej medräknat i antal bäddar.

Covid19:

Verksamheten bedrivs i Åre. Vi håller öppet och följer rekommendation om avstånd och liten grupp. Boendet är stort och luftigt.

Middagar och matintag löser vi så att ni sitter separerat! Det är upp till var och en att bedöma om det är möjligt att resa och delta på helgen, vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande försäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat. Vi tillämpar de 48 friska symptomfria timmarna, innan resa till oss.

Länk till bokningsvillkor!

Utrustning och väderlek:

Sprakande septemberfjäll och vacker natur. Vi tar oss till de platser som är vackrast för stunden! Vädret kan vara milt och somrigt, eller lite friskt och ombytligt som en riktig höstdag. Ibland pudrar frosten fjälltopparna vit på natten i september.

Utrustning: Löparryggsäck/löparväst, skaljacka/vindjacka som tål vind och nederbörd, värmeplagg typ tunn fleecetröja. Löpartights, (fodrade och icke-fodrade) långärmad och kortärmad tröja, thermos/vattenflaska för ca 1 l dryck, matlåda + bestick, kåsa. Löparskor av trailtyp, med kraftigt mönster. Cykelkläder, hjälm, handskar, mjuka hemmakläder att hänga i. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

Resa till oss:

Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag 15/9 – återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå 15.50!

Nattåg från Göteborg till Åre torsdag 15/9 återresa söndag eftermiddag

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Du kan självklart också resa med bil eller med flyg. Parkering vid boendet finns. Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, se nedan rubrik ”transfer”. (vi ger ej transfer från Östersunds flygplats). Resa med bil: Parkeringsplats finns vid boendet! Om fler säsllskap rest med bil kan det ge möjlighet till spontana utflykter utanför tänkt schema.

SJ och tågbiljetter: ”tågbiljett ej valbar/banarbete planeras”

När det står Ej valbar så har SJ inte släppt biljetterna så långt fram i tiden ännu. Här kan du hitta information om  bokningsperioder.

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Fredag morgon, när nattåget rullar in, avresa direkt.
 • Eftermiddag på avresedagen söndag.

Kommer du torsdag kväll, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än somartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

VARMT VÄLKOMMEN!

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00